Arnold Rothstein zrobił na mnie ogromne wrażenie. Każda scena z nim była naprawdę wyjątkowa i klimatyczna, może dlatego że to najbardziej charkaterystyczna postać z całego serialu(moim zdaniem) mimo że tak rzadko się pojawiał(szkoda). Dlatego mam pytanie...Czy A.R kojarzy wam się z jakąkolwiek inną osobą którą widzieliście w jakimś filmie albo serialu? Bo ja pierwszy raz widzę tak kapitalne połączenie mądrości, sprytu, wielkiej klasy i pewności siebie. Do tego ten spokój i opanowanie...Z góry dzięki za normalne odpowiedzi dotyczące tematu. Pozdrawiam
No właśnie po obejrzeniu Zakazanego Imperium szukam kolejnego dobrego serialu. Może polecisz mi jeszcze jakieś ciekawe tytuły poza tym co wymieniłeś? :)
Oglądałem trochę tego, wypiszę najlepsze, które miłośnik seriali powinien znac. Większośc seriali HBO, które jak wiadomo jest najlepszą stacja telewizyjną na świecie:)
- The Wire - absolutny no 1. Najlepiej zostaw sobie na koniec, ponieważ nic lepszego nie było i już nie będzie.
- Rodzina Soprano - klasyk.
- Sześć stóp pod ziemią - specyficzny serial, nie każdy go polubi. Najlepszy finał jaki było mi dane oglądac. Nie mogłem się otrząsnąc przez tydzień.
- Deadwood - western.
- Kompania Braci - wojenny.
- Rzym - historyczny.
- Carnivale - dramat, fantasy. Niech nikt sobie nie myśli, że jak fantasy to jakieś głupotki pewnie. Nic bardziej mylnego. Do dziś żałuje, że nie powstał 3 sezon.
- Breaking Bad - narkotyki, gangsterka.
- The Shield - z sezonu na sezon coraz lepszy. Finałowy sezon to niesamowita dawka emocji.
Z najnowszych:
- Gra o Tron - dramat, fantasy.
- Luck - dopiero 1 odcinek, ale zapowiada się MEGA serial. Wyścigi konne, hazard, gangsterka. Obsada z najwyższej półki.
Ze starszych:
- Shogun - historyczny. Chyba pierwszy dobry serial jaki oglądałem.
- Twin Peaks - chyba nie trzeba przedstawiac.
- Królestwo - Lars'a von Trier'a.
Pewnie o czymś zapomniałem, jak sobie przypomnę to dopiszę.
Radzę omijac seriale Showtime. Nie wiedzą kiedy skończyc, a poziom spada z sezonu na sezon. Obecnie liczą się jedynie HBO, AMC i FX.
Dzięki wielkie za pomoc, po obejrzeniu The Shadow Line zacznę któryś z nich:) Najbardziej mnie zainteresował Luck i The Wire. Rodzinę Soprano oglądałem wszystkie sezony i dla mnie ten serial to mistrzostwo świata:) Pozdrawiam