PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49123
7,6 16 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Chciałem już teraz założyć temat, aby poznać wasze oczekiwania względem finału. Jakie postacie mogą zostać zabite, kto ma przeżyć, a kto powinien usunąć się w cień. Osobiście jestem ciekaw kto namiesza i okaże się czarnym koniem tego odcinka jak i całego sezonu.

ocenił(a) serial na 8
siLk_2

Ja oglądając scenę z Harrowem miałem skojarzenia z finałem Scarface

puchoo

"Możęcie przybliżyć też o co dokładnie poszło z tym Rothsteinem? Luciano sprzedał swoje dragi podstawionym gościom. I co z tego? Nie rozumiem tej afery na relacji Rothstein - Luciano - Maseriia."

"Dokladnie moze ktos przyblizy ta sytuacje. Sprzedal dragi ludziom AR tudziez glina, ktorzy byli w kieszeni AR, ale skad mogl wiedziec ze sprzedaje niewłaściwym ludziom i ze straci towar?

Czy moze chodzilo o to ze w toku śledztwa chcial sie rozpruc i powiedziec dla kogo pracuje?"

I co wie ktos czy sie nie znacie na tym?

Faker

Podstawieni ludzie byli od Rothsteina. Nie było żadnego aresztowania, tak to zrozumiałam. Luciano chciał sprzedawać narkotyki pod "patronatem" Maserii, ale skoro jego towar przejęli ludzie Rothsteina to Rothstein i Maseria doszli do ugody i są w spółce. Bo w handel narkotyków Maseria wszedł tylko za namową Luciano i Lansky 'ego, a tu okazało się, że sobie nie radzą przez nieostrożność Luciano, który dał się wrobić.

ocenił(a) serial na 8
bambi_8

Swoją drogą to pokazuje jakim mózgiem był faktycznie Rothstein. Handel dragami był mu nie na rękę więc odmówił panom L&L, ale dobrze wiedział, że ci znajdą innego sponsora, więc zaaranżował wszystko jak powyżej i doprowadził z Masserią do sytuacji WinWin.

Jeśli ktoś myśli (a w komentarzach ktoś powiedział, że żałuje braku sceny zakuwania Arnolda w ostatnim odcinku), że pani prokurator po prostu przyjdzie, aresztuje i zapuszkuje Rothsteina to się grubo myli. Prędzej Doyle pójdzie siedzieć albo jakaś inna płotka, ale nie Arnie ;)

ocenił(a) serial na 10
Nano

Arnie to był w 13 posterunku. W Boardwalk Empire jest A.R. (ej ar) :)