PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49159
7,6 16 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Klimat, postacie, dialogi, muzyka - wszystko perfekcyjne. Tylko to zakończenie całkowicie bez sensu. Młody Darmody bez praktycznie większego, logicznego powodu zabija Nuckiego. Nie pamiętając zbytnio ojca, nienawidząc babci, wychowany przez dobrą rodzinę. Do tego na marne idzie to wszystko co uczynił dla niego Harrow - za takie zabójstwo w tamtych czasach, jeszcze na oczach funkcjonariuszy, było równoznaczne z wyrokiem śmierci. Do tego liczyłem do samego końca na dobre zakończenie dla Nuckiego, zasługiwał na to. Dla tego chyba oleję to zakończenie i zignoruje samą końcówkę serialu. Dla mnie Nucky dożył późnej starości w NY z Margaret, żyjąc sobie spokojnie na emeryturze.

ocenił(a) serial na 9
marcusfenix345

Ponoc pierwowzor Nucky`ego zyl sobie w miare normalnie, wiec tez nie wiem po co go tak zalatwiono. To echo moralizmu? Gangster musi zginac?

ocenił(a) serial na 9
marcusfenix345

Musieli zamknąć ten wątek jego śmiercią by zatoczyło się koło i tyle. Swoją drogą Margaret to suka. Jedna z najbardziej irytujących postaci wraz z Eliasem. Już dawno powinien był ją olać.

ocenił(a) serial na 9
marcusfenix345

skopane? własnie,że genialne zakończenie co Ty bys chciał happy endu ,że przeszedł na emeryture i zyli długo i szczesliwe?Zakonczenie ,które zrobili jak kolega wyżej napisał zatoczyło koło. Przez decyzję która podjał lata temu jego życie wygladało tak a nie inaczej ale po latach można by powiedzieć że karma go dopadła.