NARESZCIE DOCZEKALIŚMY SIĘ ROZKRECENIA CAŁEJ AKCJI.WSZYSCY BOHATEROWIE POKAZALI SWOJE PRAWDZIWE OBLICZE : MATKA JIMMIEGO,ON SAM ,NUCKY I JEGO BRAT. ODCINEK GENIALNY DAŁ MI DOKŁADNIE WSZYSTKO CZEGO SIE SPODZIEWAŁEM I OCZEKIWAŁEM PO TYM SERIALU 10/10. SCENA ZE SKALPOWANIEM DZIADKA PRZEPIEKNA:)))
Jeśli jesteśmy przy temacie historii to jedynym warunkiem jaki będzie mógł postawić Nuck to że dostanie 20% tortu, a nie 5. Lansky i Luciano bardzo niedługo będą wszystkim graczom rozdawać swoje karty. Jak Jimmy przy nich zostanie to Nucky nie będzie miał zbyt wiele do powiedzenia.
jeśli jesteśmy przy temacie historii, to nie będzie to niedługo tylko za 10 lat.
Po części masz rację. Ale czy tobie się wydaję, że Lucky i Lansky zbudowali swoją pozycję z dnia na dzień i nagle ot tak sobie w 1931 zostali liderami mafijnymi? Przecież oni musieli na to pracować, interesy, które teraz zaczynają to ich początek długiej drogi wychodzenia z cienia Rothsteina i stawania się królami półświatka.
Al Capone na pewno bedzie niedlugo rozkladal karty, ale bedzie to na 100% w Chicago, nie wiadomo jak to bedzie w innych miastach. Moizliwe, ze sie wyizoluje, przeciez wiadomo chyba z historii, ze byl najwiekszym bossem Chicago w latach 30-tych. Wiec nie rozumiem dyskusji o jego losach. Dla mnie najlepszym tlem jest otwieranie nowych watkow postaci, pokazywanie ciemnej strony czlowieka, jego nielojalnosci i checizdobywania wiekszych pieniedzy bez zachowania pewnych zasad. Ogolnych zasad ktorymi sie kierujemy - seks, pineniadze i WLADZA, bo o to chyba tutaj chodzi. Starszne jest to, ze w naszym kraju (i nie tylko) byc moze tak wyglada rzadzenie, bo jesli mielkismy na cmentarzach Rycha i Zbycha, to ten serial daje duzo do myslenia jesli chodzi o rozgrywki na gorze. Zreszta komentarz co do tego serialu to za malo, Zakazane Imperium jest obrazem idealnym i wielowymiarowym, ktory oddaje swietnie ducha tamtych czasow - obyczaje, wystroj itp.
Genialny obraz, najlepszy od czasow Kompanii Braci itp. Tylko, ze wtedy nie bylo jeszcze moedy na seriale. Tak to pewnie bysny mieli pare sezonow zamiast 10 swietnych odcinkow :)
Pozdrawiam