PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49065
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

NARESZCIE DOCZEKALIŚMY SIĘ ROZKRECENIA CAŁEJ AKCJI.WSZYSCY BOHATEROWIE POKAZALI SWOJE PRAWDZIWE OBLICZE : MATKA JIMMIEGO,ON SAM ,NUCKY I JEGO BRAT. ODCINEK GENIALNY DAŁ MI DOKŁADNIE WSZYSTKO CZEGO SIE SPODZIEWAŁEM I OCZEKIWAŁEM PO TYM SERIALU 10/10. SCENA ZE SKALPOWANIEM DZIADKA PRZEPIEKNA:)))

użytkownik usunięty
Christopher_Moltisanti

Jeśli jesteśmy przy temacie historii to jedynym warunkiem jaki będzie mógł postawić Nuck to że dostanie 20% tortu, a nie 5. Lansky i Luciano bardzo niedługo będą wszystkim graczom rozdawać swoje karty. Jak Jimmy przy nich zostanie to Nucky nie będzie miał zbyt wiele do powiedzenia.

ocenił(a) serial na 8

jeśli jesteśmy przy temacie historii, to nie będzie to niedługo tylko za 10 lat.

ocenił(a) serial na 9
Christopher_Moltisanti

Po części masz rację. Ale czy tobie się wydaję, że Lucky i Lansky zbudowali swoją pozycję z dnia na dzień i nagle ot tak sobie w 1931 zostali liderami mafijnymi? Przecież oni musieli na to pracować, interesy, które teraz zaczynają to ich początek długiej drogi wychodzenia z cienia Rothsteina i stawania się królami półświatka.

ocenił(a) serial na 10
darius_filmaniak

Al Capone na pewno bedzie niedlugo rozkladal karty, ale bedzie to na 100% w Chicago, nie wiadomo jak to bedzie w innych miastach. Moizliwe, ze sie wyizoluje, przeciez wiadomo chyba z historii, ze byl najwiekszym bossem Chicago w latach 30-tych. Wiec nie rozumiem dyskusji o jego losach. Dla mnie najlepszym tlem jest otwieranie nowych watkow postaci, pokazywanie ciemnej strony czlowieka, jego nielojalnosci i checizdobywania wiekszych pieniedzy bez zachowania pewnych zasad. Ogolnych zasad ktorymi sie kierujemy - seks, pineniadze i WLADZA, bo o to chyba tutaj chodzi. Starszne jest to, ze w naszym kraju (i nie tylko) byc moze tak wyglada rzadzenie, bo jesli mielkismy na cmentarzach Rycha i Zbycha, to ten serial daje duzo do myslenia jesli chodzi o rozgrywki na gorze. Zreszta komentarz co do tego serialu to za malo, Zakazane Imperium jest obrazem idealnym i wielowymiarowym, ktory oddaje swietnie ducha tamtych czasow - obyczaje, wystroj itp.

Genialny obraz, najlepszy od czasow Kompanii Braci itp. Tylko, ze wtedy nie bylo jeszcze moedy na seriale. Tak to pewnie bysny mieli pare sezonow zamiast 10 swietnych odcinkow :)

Pozdrawiam