PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49029
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Boardwalk Empire jest świetny 4 sezon bije wszystko klimatem, (jak dla mnie lepsze od gry o
tron) najlepszy serial HBO jaki powstał, wszyscy odwrócili się od Czakiego, z wyjątkiem
Nuckiego który teraz może sie zrewanżować za to że White uratował mu tyłek w 3 sezonie,
odwrócenie stron, i honorowy Naki, szkoda że zamach na Narcisa się nie udał bo irytujący
mądrala z niego mam nadzieje że zniknie, z kolei jego sojusz z Maseriją i przekabacenie
burmistrza, Nucky i White będa mieli wielkie kłopoty, szykuje się niezły finał. Mam nadzieje że
Ridzard jeszcze zadziała i zlikwiduje Narcisa, Nox kolejna denerwująca postać, ciekawe jak
skończy, ale Elias ma też problem. Ciekawe jak się skończy, pozatym Al Capone fenomenalnie
zagrany i dobra scena jak mu Van Alden ratuje tyłek. Pewnie Nucky uruchomi Chicago w
ostatnim odcinku tak jak w 3 sezonie. Wątek z margarett moglby zniknąc zale musieli go jakos
zakończyć dlatego zrobili ta szobke z Rodsteinem, Klimat Klimat i jeszcze raz klimat

Moojii

Kolejny bardzo dobry odcinek. Nucky przyparty do muru przez Masserię musiał wydać Chalkyego. Teraz ma problem by Chalky uwierzył, że to Bader zdradził. Swoją drogą to najdziwniejsze by tak uzależniony od Nuckyego człowiek przeszedł na stronę Narcissa. W końcówce byłem pewny, że Narcisse odegra się na córce White'a. Trzymająca w napięciu scena i zaskoczenie, że nic się nie stało.
Bardzo ciekawe jak to się wszystko ułoży bo wątków do rozwiązania jest co najmniej kilka.

W zajawce kolejnego odcinka widzimy Louisa Gosset Jr, chyba w roli ojca White'a. Będzie się działo.

siLk_2

Jego ojciec nie żyje, w pierwszym sezonie powiedział jak zginął, w tym sezonie kiedy Dunn został zamordowany White opowiadał, że piosenkę którą śpiewała ta piosenkarka była śpiewana na pogrzebie jego ojca. Podejrzewam, że ten dziadzia to jego teść. White kiedyś opowiadał córce, że teściowi pomagał i chyba zabił kogoś (drugi albo trzeci).

cavallas

Masz pamięć, szacunek :)

cavallas

wie ktoś może na kim jest wzorowany doktor Narcisse?

kokon303

http://en.wikipedia.org/wiki/Casper_Holstein

cavallas

Oprócz tego o swoim ojcu White opowiadał także w pierwszym sezonie, podczas sympatycznej pogawędki z szefem KKK - o tym, że był stolarzem i został powieszony przez białych.

Moojii

Rewelacyjny odcinek! Wątki poprowadzone mistrzowsko, zwroty akcji i zagęszczenie atmosfery - ciekawe jak to wszystko rozwiążą w zaledwie dwóch odcinkach. Coś czuję, że finał będzie wielki i czeka nas niejedna niespodzianka.
Ten sezon należy bezapelacyjnie do Chalky'ego. Jego wątek jest najbardziej emocjonujący i dramatyczny. Lubiłem tego bohatera od początku, ale w tym sezonie ma u mnie jeszcze większy szacun :) Mam nadzieję, że mimo ogromnych tarapatów wyjdzie z tego cało i jeszcze stanie nad trupem Narcisse'a. Ten ostatni to naprawdę szuja jakich mało, ale udowodnił, że trzeba się go bać.
Nucky jednak okazał się lojalny i nie sprzedał przyjaciela, jednak doktor i tak sprytnie wmanewrował go w próbę zabicia White'a. Obawiam się, że to wystawi ich przyjaźń na ciężką próbę.
Duże zdziwko, że burmistrz nie okazał się taką bezwolną marionetką. Nuck jednak miał nosa, że wcisnął tam Willa.
Wątek Eli'a coraz ciekawszy, trudno przewidzieć jak postąpi na koniec, na razie widać, że gra trochę na zwłokę, ale może przeciągnąć to za daleko. Z promo e11 wynika, że Nucky dowie się prawdy o Knoxie wcześniej niż od Eli'a a to znaczy, że może stracić do niego zaufanie.
Uff, dużo się będzie działo w ostatnich dwóch odcinkach :)

Dwight_

Elias jak na razie sprzedawał fałszywe informacje Knoxowi. Nikogo nie zdradził. Do ostatniego odcinka mial Weltschmerz, ale koncowa scena i pytanie do syna " Czy takiego zycia własnie chcesz?" rozwiewa watpliwosci. Duzymi krokami nadchodzi zmiana pokoleniowa i mysle, ze to ostatanie serialowe podrygi Elia.