poniewaz nie mam za bardzo czasu na nie oraz historie w serialach sa na ogol sztucznie przeciagane i gra aktorska nie jest tak ambitna. ale w boardwalk empire wszystko jest perfekcyjnie na swoim miejscu, nawet moim zdaniem byl za krotki. do tego smierc jimmiego byla dla mnie totalnym zaskoczeniem, myslalem ze zginie elijah. mam nadzieje ze w trzecim sezonie dadza jakas rownie ciekawa postac. licze ze czas w koncu wypromowac ala capone, nastepna po jimmim, enochu, rothsteinie ciekawa postac. do tego lubie tego aktora. pozdro dla fanow serialu
Fakt, bardzo mi się podoba ta drobiazgowość w szczegółach. Miasta, samochody, muzyka, ubrania ludzi czy nawet mowa i zachowanie - wszystko jest genialne! Odnosi się wrażenie że czas się zatrzymał w tamtym okresie.
Jednak ten sezon mnie nieco już znużył. Nie wiem czy to wina samego serialu, ale jednak. Ciekawe jak będzie z kolejnym...? Al Capone wydaje mi się że może mieć rozbudowaną rolę teraz. W końcu był dosyć konkretną osobą odważę się powiedzieć: w historii gangsterstwa.
Wydaje mi się że Lansky i Luciano byli by ciekawsi, wystarczy poczytać ich biografię.. Lansky to największy gangster wszech czasów, niestety z uwagi na pochodzenie nie miał możliwości być przyjętym do cosa nostry, ale był najwiekszym protegowanym i nietykalny aż do śmierci.
Liczę na to że scenarzyści nas zaskoczą - pozytywnie.
Każdy z nich jest interesującą postacią. Zobaczymy na co się zdecydują twórcy serialu tak ostatecznie.
Jak wiadomo jednym z wątków będzie Nucky , pani szeroder ( nie wiem jak to się pisze xD ) ksiądz i ziemia, która należy do niego.
Jednak moim zdaniem księżulek dostanie kulke w łeb.A co do elaja to zginie , gdyż Nucky nikomu nie wybacza ! Pomyślcie gdyby elaj zginął tam zamiast jimmiego to by było bezsensu bo wcześniej gadał z nakim (wiem fatalnie to wygląda xD ) o tym jak spędzi w więzienu 1 rok to po co miał go zabijać ? ktoś musiał beknąc za tę aferę podrabiania głosów .Naucky jest oczyszczony ? sprawca schwytany .Wszyscy są szczęśliwi ,nikt nie podejrzewa Nackiego .Ale jestem pewny ,że elaj zginie w 3 sezonie ,tak samo jak monia .
I b.dobrze by się stało: Elias też nadużył zaufania Nucky'ego. Raz chciał być z nim ( w team'ie) potem przeciw niemu, potem znowu z nim..zdecydowałby się wreszcie. Dużo mu Nucky zaoferował a on -jego własny brat chciał go zdradzić.
A ten księżulo nieźle sobie dzięki bogobojnej Margaret emeryturkę ustawi.