PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=796939}
6,9 5,0 tys. ocen
6,9 10 1 4969
Zasada przyjemności
powrót do forum serialu Zasada przyjemności

Wiecej tkaich seriali i nie potrzeuje ładnej pogody za oknem ;)
Ciekawie pokazany etos pracy policji, różnice kulturowa, kontrasty - bieda i luksus

angeln2

Film spoko, podoba mi sie sposob w jaki rozkreca sie akcja, nie nachalnie, ale tez nie nudzi. Cos mi sie zdaje, ze fabuła nie raz nas zaskoczy... Pomysl z umiejscowieniem akcji w trzech miastach genialny.

ocenił(a) serial na 10
cynaminek

mocno wkręciła mnie ta akcja, polecam oglądać na sprzęcie kinowym - jakość obrazu i dźwięk (Michał Lorenc) tworzą wspaniały duet, uczta dla oka i ucha

Irekkom

Serial jest emitowany w 4K, więc jak ktoś ma taką jakość w domu to tylko pozazdrościć. Ja niestety nie mam, ale serial i tak jest mega nawet w wersji HD ;-)

angeln2

Z tymi kontrastami to strzał w 10 - bo zazwyczaj albo jedno albo drugie albo średniawa, a takie duże miasta to jednak coś więcej niż tylko jedna perspektywa.

Martita_90

po 4 odcinkach to już naprawdę się jaram, dzieje się coś dobrego w TV - chociaż wiadomo prywatna zawsze lepiej niż publiczna sobie radziła, ale te produkcje naprawdę mają juz wysoki poziom, nie ma obciachu.

angeln2

Na pewno nie można zarzucić twórcom braku oryginalności. Klimat jest naprawdę ciekawie zbudowany, napięcie na maksa. Czekam na kolejne odcinki.

Marylyn

Klimat mroczny, niepokojący - to co lubię najbardziej w dobrych kryminałach. Z każdym obejrzanym odcinkiem miałam czułam coraz większy dreszczyk emocji. Naprawdę bardzo dobry serial i zrobiony z pomysłem, a nie w oklepany sposób jak większość kryminalnych produkcji – jest trup i potem przewidywalne na maksa dochodzenie do prawdy.

angeln2

a jak wam się podoba muzyka? Dla mnie to dość istotne w filmach i serialach

wikmiki30

Mi się podoba ten utwór Daniela Spaleniaka, taki właśnie mrroczny w klimacie hehe

salenta

Ja mialam gesia skorke, jak slyszlam ten kawalek, kapitalnie dobrany.

wikmiki30

Muzyka świetna, no ale robił Michał Lorenc więc to już wszystko tłumaczy :) A piosenka Dawida Spaleniaka to już w ogóle dla mnie sztos. Ten niespokojny klimat w połączeniu z jego mrocznym głosem = magia.