Jakoś nie podzielam tej opinii. Oglądam już chyba tylko z przyzwyczajenia, chciałbym zobaczyć minę Stana kiedy dowie się, z kim sąsiaduje. I tyle, ostatnie sezony to kicha na maksa.
Też mi się spodobał. Ożywili trochę klimat. "Każdy przeciw każdemu". No i jeszcze do tego świetnie posługują się muzyką podczas budowania nastroju. W kwestii co dalej - to się okaże. Nie stawiałbym zbyt dużych wymagań, i nie wiem jak zakończą cały pomysł - skoro to ma być już w ogóle koniec serialu. Ale po cichu liczę, że dojdzie do dramatycznych sytuacji. Może zaskakującego finału.
Śmiertelna wyliczanka? Raz, dwa, trzy, kolejnym trupem będziesz Ty...?
Statystyki dot. Elizabeth rosną :P
Myślę, że ostatni odcinek zadowoli każdą opcję. Tych co chcieli ujawnienia, zdrady, czy rozrachunków. Doskonale pokazane jest, że zimnej wojny nikt tak naprawdę nie wygrał. Są sami przegrani. Same zniszczenia. "Wokół nas". Ci sami ludzie - wrogowie są naszymi przyjaciółmi. Towarzyszami broni. Bez nich przecież nie byłoby sensu walczyć?!
Na dodatek nie wiadomo co przyniesie nowy ład... Pozostają pytania, czemu to służyło i czy warto było to wszystko robić? Dla kogo?
Niestety wszędzie porzucono serial.
Zrobiłem sam napisy dla siebie do piątego odcinka, bardzo nieprofesjonalne i wrzuciłem je na OpenSubtitles.
Jak chcesz to sobie pobierz...
Ale są marnej jakości, miałem wersję angielskich dla niesłyszących i nie było jak wstawić tłumaczenia rosyjskich kwestii (brak rozpiski czasowej).
Chciałem wstawić poprawione, ale z jakiegoś powodu nie mogłem.
Są angielskie z rozpiską czasową do rosyjskich dialogów , ktos wstawił przeciez- tylko do innej wersji.
Udana jestem ale nie wiem jak to zrobiłam wczoraj bo wstawiłam do twojej wersji te "miejsca" w pierwszej scenie i przetlumaczylam , ale teraz juz nie pamietam jak. A została jeszcze druga, krótsza scena
@Justyna_0288
Do mojej wersji odcinka pasowały tylko napisy dla głuchoniemych w wersji angielskiej, gdzie oczywiście były wtopione wstawki bez rozpiski.
Ja przetłumaczyłem sobie ten odcinek dla siebie, prze tłumacza google i tylko zrobiłem pobieżną korekcję co do kontekstu.
Nie znam prawie w ogóle angielskiego, więc wyszedł potwooorek i nie powinienem go gdziekolwiek umieszczać, ale to zrobiłem "ze złości", że wszyscy normalni tłumacze go porzucili.
Jakiś koleś jeszcze je powtórnie zamieścił i widzę, że kupa ludzi ściąga to badziewie, gdzie obiad pomyliłem z kolacją i sam sobie całkiem frywolnie przetłumaczyłem fragmenty, gdzie tak na prawdę, nie mogłem złapać prawdziwego sensu....
Potem wiele poprawiłem, ale portal nie chciał przyjąć tej nowszej wersji...
Więc pozostał ten badziew i pewnie wielu ludzików się nie źle obśmiewa jak to widzi ....
Wystarczyłoby komuś kto zna angielski przysiąść na godzinkę i po bólu...
No, ale nie ma chętnych jak widać do zrobienia w miarę normalnych napisów.
No nic, może Ty zrobisz do szóstego odcinka?
Pozdrawiam i sorrki tym, którzy myśleli, że te moje napisy to napisy na jakimś poziomie.
Wystarczyło przesunac wstecz kilkanascie sekund- i już miałbyś wersje pelną a zarazem dopasowaną do twojej .A teraz co? Wiesz jak wcisnac ten kawałek? Bo ja wczoraj wiedzialam a dzisiaj juz nie , zatkalo mnie.
Nie ogladałam tego odcinka, więc nie wiem jak to jest z tym angielskim.
Dlaczego portal nie chce przyjac napisów? Wrzuc jako nowe
Justyna
Zobacz sobie ten odcinek z moimi napisami.
Ja zrozumiałem te fragmenty po rosyjsku.
Więc jeśli znasz chociaż trochę angielski, to oczywiście wyłapiesz błędy, które ja zrobiłem, ale ogólny sens jest do zrozumienia.
Czy jest sens zrobić te napisy lepiej?
Na pewno się da, zrobić korektę i dołączyć tłumaczenie tych fragmentów rosyjskich.......
Wystarczy przepisać te moje na zwykłą wersję napisów angielskich i zrobić tłumaczenie tych pozostałych.
Mi nie potrzebne, ktoś u mnie starszy oglada , kto nie kuma angielskiego kompletnie i musza byc polskie. Ja to mogę sobie obejrzeć po angielsku, mi to rybka
Przepisywać ?Ręcznie kopiować? , przeciez to mordęga. Ja juz przetlumaczyłam i wkleiłam pierwszą scene , tą dłuższą
Rozumiem.
Ale jakbyś skoro "mi to rybka" mogła przetłumaczyć nam wszystkim szósty odcinek?
Fajnie by było.
Ja odwaliłbym robotę tą techniczną, Ty nagrałabyś ścieżkę dźwiękową z tłumaczeniem....haha , ja bym już to ogarnął.
Ale to oczywiście w opcji "przetłumaczę dobrze co słyszę", bo jak rozumiem nie masz czasu po prostu na klikanie ścieżek...
Te moje spełnią rolę dla tego kogoś.
Sama piszesz, że wkleiłaś tę pierwszą część....ale jak?
W mojej wersji nie ma w ogóle czasówek...więc nie za bardzo rozumiem gdzie wkleiłaś...
Daj spokój, tego rosyjskiego tam jest z dziesięć minut wszystkiego.
Poza tym, są angielskie napisy, więc mogłabyś czytać i po prostu na głos tłumaczyć, ja bym to ogarnąl.
W twojej wersji ne ma , ale w innej są . Wkleiłam tam gdzie powinny być , w pliku SRT i pojawiaja sie w filmie. Własnie nie wiem jak to zrobilam ,ze pasują. Robilam to w Editplayerze
Nie wiem czy przetlumacze , boję sie ;)
Przecież to jest takie proste.
Napisy w języku angielskim, poprawia się na polski w zwykłym notatniku.
Dla znającego język - to 600 linijek jest kwestią godziny.
Ale chyba serial, nikogo znającego ten język nie interesuje.
Dobry człowieku, skąd wziąć odcinki 6 sezonu? Właśnie skończyłem 5s i za nic w świecie nie mogę znaleźć s6.
Dziękuje Ci bardzo. Skończyłem finałowy sezon i nie wiem co ze sobą zrobić :( Genialny serial. Oby więcej takich.
Widzę, że kolega "user2018" ponownie zamieścił do 5, więc możliwe, że będzie robił następne.
Wydaje mi się, że takie jak moje nieprofesjonalne, nie ma jednak co zamieszczać , bo z pewnością ci którzy je sobie ściągali, byli niezadowoleni.
Poz tym koleżanka nie daje odzewu, więc byłyby ponownie całkiem amatorskie.
A to dzięki:)
Będę chyba robił dla siebie następne, więc jak nic się nie pokaże w sensownym czasie z "prawdziwego zdarzenia" - to może je wstawię, jak wyjdą w miarę.
Wg mnie cały serial trzyma poziom każdy sezon. Wiadomo pierwsze 3 bym ocenił wyżej tak 9,5 : 4,5 na 8 a ostatni na 10
Ten serial powoli się toczy nie ma wartkiej akcji ale i tak trzyma w napięciu cały czas
Do tego genialna fabuła i gra aktorska oraz zakończenie. Liczyłbym na 7 sezon ale szanse są pewnie zerowe.
Myślę, że ostatni odcinek zadowoli każdą opcję. Tych co chcieli ujawnienia, zdrady, czy rozrachunków. Doskonale pokazane jest, że zimnej wojny nikt tak naprawdę nie wygrał. Są sami przegrani. Same zniszczenia. "Wokół nas". Ci sami ludzie - wrogowie są naszymi przyjaciółmi. Towarzyszami broni. Bez nich przecież nie byłoby sensu walczyć?!
Na dodatek nie wiadomo co przyniesie nowy ład... Pozostają pytania, czemu to służyło i czy warto było to wszystko robić? Dla kogo?
Ja jestem rozczarowany.
Myślałem, że ostatnie odcinki potoczą się zupełnie inaczej.
Koniec zupełnie mi się nie spodobał.
Powrót do ZSRR był bardzo naciągany.
Porzucili fajny wątek Marty, która w Moskwie, chyba zaadoptowała sierotkę, tak to ukazali i mogli pociągnąć jeszcze jej wątek.
Zwłaszcza, że był dzięki tej postaci jednym z bardziej interesujących, nie mówiąc o rewelacyjnej grze jaką wykonała aktorka, wcielająca się w tę postać.
A dali przynudne dziękczynnienia i tarapaty "młodego studenta" całkiem nie potrzebne.
Szósty sezon był według mnie najsłabszy.