PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663711}

Zawód: Amerykanin

The Americans
2013 - 2018
7,7 7,8 tys. ocen
7,7 10 1 7836
7,9 10 krytyków
Zawód: Amerykanin
powrót do forum serialu Zawód: Amerykanin

Generalnie serial mi się bardzo podoba, jest realistyczny i dobrze zagrany. Jednak na każdym kroku mam wrażenie, że FBI to idioci, dzieci we mgle.
Może to jest ta klasyczna figura filmowa, gdzie głównym bohaterom wszystko się udaje?
Kobieta o budowie chłopaka z gimnazjum i wadze 55 kg rozwala dwóch agentów...Innym razem ta sama laska birze w rękę chyba patelnię i kawał chłopa drży ze strachu. Wyrywanie zebów na żywca to dziecinne igraszki, zniosła to wzorowo.
Czy siatka kacapów była wtedy aż tak rozbudowana i wyposażona? Czytam własnie Suworowa i ten twierdzi, że tak....
Na koniec dodam, że główni bohaterowie powodują u mnie odruchy wymiotne, to czołówka najbardziej irytujących postaci w mojej filmotece ( zagrali fenomenalnie ). Jeszcze tylko wspomnę naiwność Marty, która jak mała dziewczynka daje się omamić i zgodzić na podsłuchiwanie szefa czy wynoszenie dokumentów z Firmy. Rozumiem jak ktoś ma przekonania komunistyczne, ale ona robi to ot tak. Wątek dwóch zakochanych agentów w Ninie niczym z opery mydlanej.
Jestem ciekaw czy ktoś ma podobne odczucia, pzdr.