PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208630}

Zbuntowani

Rebelde
2004 - 2006
7,4 8,9 tys. ocen
7,4 10 1 8861
Zbuntowani
powrót do forum serialu Zbuntowani

Co wy w tym widziecie?

użytkownik usunięty

Dlaczego tak bardzo podoba wam sie ten serial że aż piszą o nim w gazetach? Dla mnie to kolejny latynos, w którym główni bohaterowie ciągle się rozchodzą i schodzą i zapewne w 999 odcinku 99 serii będą razem (albo i nie). Ciągle chodzą wymalowani (już w amerykańskich serialach jest to bardziej zbliżone do codziennego wizerunku). Zdarzają im się sytuacje które są nie prawdziwe, nawet nie podobne do tych z codziennego życia. Wszystko jest ustawianie, sztuczne i te ciągłe zdrady.. o matko...

Ile osób mnie zjedzie?

ocenił(a) serial na 10
__Luna__

o własnie wdzialas Roberte po prze przemianie pewnie ni e to obejrzyj sobie jaki8s odcinek II temporady. A ja uważam że ten serial jest super i o wiele fajniejszy np od "prawa pożadania" bo tak głupiej telenoweli ja PP to nie widzialam

użytkownik usunięty

No i jeszcze piosenki mają ładne :)

Wiem o kogo Ci chodziło... Właśnie o nim mówiłam :P
A określenie "pedałek' mogłaś sobie darować :D Myślę, ze nie miałaś niczego złego na myśli, ale takie określenia mnie denerwują.

A piosenki mają niezłe, muzycznie bardzo się rozwinęli :P

__Luna__

Nie tylko Chris ale i Dull,Any,May,Ponch czy Ucker są świetni w tym co robią,piosenki mają zarąbiste tylko pozazdrościć a ich gra...<słodkoo>

użytkownik usunięty

"A określenie "pedałek' mogłaś sobie darować :D Myślę, ze nie miałaś niczego złego na myśli, ale takie określenia mnie denerwują. "

Aja lubię powiedzenie 'pedałek', zwłaszcza że niektórzy mówią pedał. A tego już nie lubię.

ocenił(a) serial na 7

to jest forum dla osob ktore lubia zbuntowanych a ty do nich nie nalezych wiec nie wiem czemu tu piszesz
znajdz sobie forum antyzbuntowani i tam pisz swoje zazalenia

użytkownik usunięty
Kasia_114

Aj... Gdzie to pisze kochanie?

ocenił(a) serial na 7

mam tylko jedno pytanie
Dlaczego krytykujesz zbuntowanych skoro dodalas ich do ulubinych filmow?

użytkownik usunięty
Kasia_114

1. Odpowiedz na moje pytanie.
2. Poczytaj od początku do końca mój temat, okej?

mówisz,że dziewczyny naprawdę w tym wieku się tak nie malują?? ojj to wzrok trochę szwankuje chyba :P nie no teraz to już 14 latki z mocnym makijażem się spotyka w kusych spódniczkach trzymających browara i fajkę w ręku i obmacywanych przez facetów i wcale nie trzeba szukać daleko wystarczy pójść na imprezę na której dowodu nie sprawdzają-- takie są teraz realia ... a bohaterowie Zbuntowanych są dziećmi "bogaczy" i jakos muszą dbać o swój wizerunek, o to,żeby ładnie się prezentować...
"Zbuntowani" -taki tytuł-dlatego,że jak ktos już wcześniej napisał buntują się przeciwko nauczycielom, rodzicom,panującym zasadom,a wierzą w swoje ideały i przekonania ,sa nastolatkami a chyba wszyscy wiemy jak się ten okres przeżywa :)
w pierwszym poście napisałaś "te ciągłe zdrady" a obejrzyj sobie Klan w którym zdrada jest na porządku dziennym,w amerykańskich serialach bohaterowie wiernością też nie grzeszą...
wszyscy wiemy jakie jest Latinowood... pełne przerysowań,niedomówień,scen które wydają nam sie śmiesznae... chociażby sceny kręcone w szpitalach-facet leży na intensywnej terapi,umiera a nie jest podłączony do żadnej aparatury-takie właśnie jest,my to wiemy i wcale nie zniechęca nas to do oglądania latynoskich produkcji... to zawsze 45 minut innego świata w którym większośc z nas chociaż na chwilkę chciała by byc na miejscu Anahi całującej Poncha,albo Dulce-Uckera ;)<no z tym może przesadziłam :P>
"* Gra aktorska - do kitu... Już na samym początku to zauważyłam i niech nikt nie pisze że to nie prawda, bo nie znacie się na kinie."
co do gry aktorskiej to raczej trzyma poziom Anahi i Christian są świetni w swoich rolach Poncho,Ucker i (czasem za ostra) Dulce też nie należą do osób nie obdarzonych tym talentem.. i uwierz mi,że wiem co mówię bo w swoim życiu obejrzałam mnóstwo różnych filmów poczynając od głupich komedii po kino <tzw> ambitne więc na kinie się trochę znam i potarfie rozpoznać dobrego aktora, poza tym na studiach mam FILM i ucze sie o takich rzeczach
no i jesli chodzi o grube dziewczyny to jest jedna no może dwie ale i tak nie rozumiem co ci w tym przeszkadza:/ przecież chciałaś realnego serialu no to muszę Cię oświecić-otyłe kobiety też żyja w realnym świecie :/

a Rebelde jest tym ciekawsze,że jest to telenowela o młodzieży i osoby które dotąd nie znosiły tasiemców kolejne odcinki oglądają z coraz większą ciekawoscią,telenowela dzięki której powstało wspaniałe RBD, pierwsza telenowela o której rozpisują sie prawie wszystkie gazety dla młodzieży,telenowela którą <mimo swoich licznych wpadek> pokochał "cały świat"----> więc chyba jednak jest cos, co w niej widzimy,co widzą w niej fani na całym świecie...

a porównywać Rebelde do H2O to chyba lekka przesada,bo nie porównuje się ze sobą dwóch zupełnie innych gatunków... no i żeby fantasy nazwać czymś realnym... a i nie rozumiem co poza <jak juz wiemy> wygladem wydaje Ci się nierealne w Zbuntowanych.

Peyton_5

Mi jak jakis film sie nie podoba to wchodze raz i wiecej juz nie,Ty jednak dosyc ze ciagle tu wchodzis to piszesz dziwine wątki-cos chyba jest nie tak ??;/ ja uwialbiam Rebelde jezeli ty nie to twoja sprawa (żal ściska)

użytkownik usunięty
agataa12

"Mi jak jakis film sie nie podoba to wchodze raz i wiecej juz nie,Ty jednak dosyc ze ciagle tu wchodzis to piszesz dziwine wątki" - A Ty odpisujesz :)

"cos chyba jest nie tak ??" - niby co?

"ja uwialbiam Rebelde" - nie obchodzi mnie to, ale uszanuję (w przeciwieństwie do Ciebie)

"(żal ściska)" - musi boleć... :/

zbuntowani realni ?ha ha ha ha ha!!!!!!!!!!!!!!! koń by się uśmiał !!! ten
yhh
f f film
to szczyty szczytów w durnocie !! zwykła bajka typu HSM .

użytkownik usunięty
Phoebe123

Ale ciekawa...

Phoebe123

Znowu zabłysłaś [...] XD

Błagam, Rebelde nie ma nic w spólnego z tym shitem [przepraszam za określenie :P] jakim jest HSM. Niektórzy uparli się, aby porównywać te dwa gatunki, które są całkowicie odmienne. Co meksykański serial o problemach młodzieży ma do czynienia z amerykańskim musicalem? Nic.

__Luna__

nie ja piszę tylko o tym , że oba filmy są niby o ,,problemach nastolatków'' a po obejrzeniu można wywnioskować ,że film nie jest o tym tylko o czymś zupełnie innym (jednak nie zawsze wiadomo tak naprawdę o czym) .

Phoebe123

Dla mnie Rebelde opowiada glównie o "problemach nastolatków". Owszem muzyka jest tu ważna, ale serial nie kręci się tylko wokół tego. Ich problemy, codzienne życie zawsze jest i było na pierwszym miejscu.
A HSM to dla mnie zwykły durnowaty musical z historią miłosną. Choć nie wiem do końca jak to jest, bo po 5 minutach oglądania musiałam to przełączyć, bo inaczej w moim mózgu nastąpiłyby szkodliwe i nie odwracalne zmiany XD Ja nie wiem co ludzie w tym widzą...

__Luna__

w tym się zgodzę . ,,zbuntowani'' i ,,HSM'' to najgorsze gówna jakie kiedykolwiek powstały .

użytkownik usunięty

HSM i Rebelde to tak jakby porównać Christiana Chavez'a do Zac'a Efrona. Zac Efron to debil (moim skromnym zdaniem), a Chavez to boski pedałek ;)

A co do Rebelde to fajnie że Ty Vixen na mnie tak nie naskakujesz jak inne fanki :) I rozumiesz że można zmienić zdanie :)

ps. Nie to że przestałam lubić H2O.

Dokładnie. Porównywanie tak odmiennych rzeczy jest bezsensowne...
A Efron to "wymalowany" idiota, która nie potrafi grać ani śpiewać.

Ciara - Ja ogólnie nie jestem typem osoby, która naskakuje na ludzi bez powodu :P Wole prowadzić sensowną dyskusję :) I cieszę się, że powoli zmieniasz zdanie o Rebelde.

użytkownik usunięty
__Luna__

:) Dzieki :)
Niby nadal uważam że nie grają za dobrze i chodzą b. wymalowani, ale ciekawy jest ten serial i to się najbardziej liczy :) Zresztą muszę przyznać, że z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki ^^ A 133 nie moge się doczekać już.

ocenił(a) serial na 10

Nio widzisz super ze powoli zmieniasz zdanie o Zbuntowanych dla ciebie +

Karolcia_26

powoli ? od "Wszystko jest ustawianie, sztuczne i te ciągłe zdrady.. o matko..." do "ciekawy jest ten serial i to się najbardziej liczy :)zresztą muszę przyznać, że z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki" to nie długo musieliśmy czekać na taką opinie :D

oby tak dalej...plus dla Ciebie Ciara i pozdrawiam :)

użytkownik usunięty

Dzięki ;)

ocenił(a) serial na 8

Musze przyznac, ze jestem pod wrazeniem, bo sama kiedys bronilam serialu na forum z kilkoma wiernymi fanami, jednak przeciwnik byl nieugiety i watek nie byl utrzymany w spokojnym klimacie, a tutaj bez 'mocnych' slow i Ciara sie przekonala do rebelde :)

użytkownik usunięty
Monia_41

No ba ;)
No i dzięki ze 'kłótnia' była taka a nie inna. Bo niektórzy walą prostu z mostu 'jesteś debilem, ten serial to cudo!!!!!' - i to chyba najbardziej dobija.
A co do przekonania to też dzięki moim koleżankom ;)
ps. Roberta dziś wstała i miała makijaż... Hmmm

Ja na przykład miała podobne zdanie o Rebelde, co Ciara, ale z czasem się przekonałam i polubiłam serial.
Ale chyba bardziej podoba mi się RBD la familia. Śmieszniejsze :)

Mhm...full make-up zaraz po przebudzeniu to normalka w tym serialu :D

ocenił(a) serial na 8
neinaaa

No klotnia byla na 'poziomie'. A co do makijazu jest on zawsze obecny, czesto w nadmiarze

użytkownik usunięty
Monia_41

Oj tak. A co "La Familia" to ma podobno 13 odcinków. I na tym koniec?

Na razie powstało 13 odcinków. Nie wiadomo kiedy i czy w ogóle powstanie 2 sezon. RBD nie mają na razie czasu aby nakręci 2 sezon, są zajęci trasą koncertową, która jest największą z dotychczasowych. Dodatkowo w planach mają nakręcenie filmu i wydanie kolejnego albumu anglojęzycznego. Dosłownie brakuje im czasu na wszystko XD

użytkownik usunięty
__Luna__

Nie dziwię im się ;)
Hej, dużo wiesz o RBD i Rebelde. Skąd Ty to bierzesz hehe. Pewnie masz też bloga, nie xD

Jestem fanką od ponad roku i coś tam wiem XD A bloga akurat nie prowadzę, nie bawią mnie takie rzeczy :P

użytkownik usunięty
__Luna__

Aha. Od ilu odcinków znasz Rebelde? Ja od 130 - fajna liczba, taka 'pełna'.

Rebelde zaczęłam się interesować rok temu, pod wpływem RBD. Widziałam kilka pojedynczych odcinków, wiele czytałam o serialu. Jednak novela specjalnie mnie nie zainteresowałam, wolałam oraz nadal wolę RBD. Tak naprawdę serial zaczęłam oglądać regularnie, od kiedy został po raz pierwszy wyemitowany na TV4.

użytkownik usunięty
__Luna__

Aha, ja znam Rebelde od znajomych, a że znam Rebelde to poznałam też RBD :) Całkiem nieźle im idzie. Potem jeszcze ten skandal z Christianem...

Ten skandal to chodzi o jego orientację seksualną. W internecie było o tym wspomniane. I jak to wpłynęło no pozostałych 5-ciu osób z zespołu RBD? Jak wpłyneło to na fanów RBD?? Coś wiadomo na ten temat. Bo zapewne nie wpłyneło pozytywnie?

dark_4

Pozostali członkowie RBD wiedzieli o jego orientacji, znali jego męża (partner Christiana (BJ) jest fryzjerem, zawsze pomaga RBD w trasie], więc nie byli zaskoczeni. Wspierali go w tych trudnych chwilach. Fani byli zaskoczeni, ale okazali mu szacunek i wsparcie. Cała sprawa była jednym z większych skandali, ale to nie zaszkodziło specjalnie zespołowi.

użytkownik usunięty
__Luna__

Wiem o jakiej sprawie mowa, Dark :)
Mi to rybka kim on tam jest. I tak go najbardziej z zespołu lubię. Tylko zastanawia mnie kwestia czy on jest biseksualistą czy gejem?
Wkońcu w serialu (niby tak każe scenariusz) "podrywa" (bo czasem mu się wyobraża, zresztą ma chłopak wysoką samoocenę) wszystkie laski w szkole, czasem się nawet z nimi całuje.
Niby nie wielka różnica...

Christian jest 100% gejem, ale przede wszystkim jest aktorem, więc rola wymaga od niego poświęceń. To jaką postać gra, nie przekłada się na jego życie prywatne. Wielu aktorów, wciela się role homoseksualistów, choć nimi nie są, więc odwrotna rola nie powinna nikogo dziwić. Do tych czas Christian zawsze grał heteroseksualistów, ale w ostatnim musicalu Avenida Q, wcielił się w postać geja.

użytkownik usunięty
__Luna__

Nie wiedziałam że grał geja... Nie czaje jak kogoś może pociągać TYLKO ludzie jego płci. Juz bym wolała być bi.

Grał to chyba za dużo powiedziane XD Umkneło mi, żeby dopisać, że Avenida Q to musical z marionetkami, więc nie do końca wcielił się "sobą" w role. Ale tak czy siak, jego postać była homo, a meksykańskie media to komentowały.

Każdy kocha jak chce, dla mnie to oczywiste i nie widzę w tym nic dziwnego :P

__Luna__

jeśli chodzi o orientację Christiana to ona mi wogóle nie przeszkadza,bo to nie zmienia tego jakim jest człowiekiem a uchodzi za najmilszego,najsympatyczniejszego i najfajniejszego członka RBD.:) ja go uwielbiam-jest swietny,zabawny i ma cudowny głos :)

W kilku wcześniejszych odcinkach Christian, a właściwie Giovanni bo to o serial chodzi na lekcji miał egzemplarz Playboya zapewne w edycji meksykańskiej i przeglądał magazyn razem z Diego i chyba jescze z Thomasem. Jak przeczytałem o nim, że jest gejem mnie po prostu zamurowało, możliwe że specjalnie ukrywał swoją orjętację. Mam pytanie do Ciary: dlaczego wstawiłaś zdięcie Christiana obok Nicku. Czy on ci się podoba. Od momentu jak ktoś napisał o nim ten ważny wątek na tym portalu zrobiło się jakoś dużo wpisów na Jego temat. Nie sugeruję, że podobają ci się geje, ale można mieć takie wrażenie. Czy aktorki takie jak Maite Perroni, Dulce Maria, Które mają w sobie sporo Seksapilu rozbierały się w jakiś magazynach bo w internecie takowych zdięć poprostu nie ma. Dla mnie nie świadczy to źle o Nich!

dark_4

Dziewczyny z RBD pojawiły się w magazynach dla mężczyzn, takich jak Revista H [Maite oraz Dulce Maria] czy Maxim [Dulce Maria i Anahí]. Nigdy jednak nie rozebrały się do naga. Jakiś czas temu zaproponowano Maite sesję do Playboya a ona sie zgodziła. Jednak do dnia dzisiejszego zdjęcia nie wyszły, nie wiadomo czy w ogóle powstaną.

__Luna__

W polskiej edycji są zdjęcia dziewczyn z całego świata. Jeżeli w edycji meksykańskiej się ukażą to w polskiej bardzo prawdopodobne jest, że też. Nie widziałem zdjęć z Revista H, albo z Maxim i chyba są to magazyny tylko w edycji meksykańskiej. W Playboyu polskie, głównie znane dziewczyny raczej też nie pokazują na zdięciach wszystkiego. A jeśli chodzi o serialową Alme Rey, która w rzeczywistości też jest piosenkarką, nie wiem jak bardzo popularną, ale w playboyu byłaby na pewno mile widziana tak jak Dulce Maria, Anahi, Maite Perroni i mieli by spory zysk z takich gwiazd

użytkownik usunięty

"Mam pytanie do Ciary: dlaczego wstawiłaś zdięcie Christiana obok Nicku. Czy on ci się podoba." Podoba to za mocne słowo. Po prostu go najbardziej z RBD lubię :) A wstawiłam o tak. Wstawiam różne osobo - wcześniej miałam Johnnego Depp, Rene Difa i Villego Valo.

jeśli "Od tak" wstawiłaś zdjęcie to świetnie, bo czytając inne twoje wypowiedzi na temat Christiana miałem inne odczucie. Każdy ma taką możliwość na Filmweb.

użytkownik usunięty
dark_4

Hmm... Ty wstawiłeś zdjęcie serialowej Lupity.

Tak, ja wstawiłem zdjęcie serialowej Lupity. Jest ona moją najlepszą aktorką w zbuntowanych, gdzie gra taką wrażliwą dziewczynę. Poza tym ma taką ciekawą osobowość i ze wszystkich dziewczyn z RBD jest najładniejsza, chociaż Dulce też jest niezła, ale chociaż więcej się rozbiera, a wtedy jest przez mnie tym bardziej doceniana jako kobieta. Tak wogóle to mało kto wstawia sobie zdięcie Maite na tym portalu? Więcej widać pozostałych osób z RBD, albo pary takie jak Dulce&Christopher.

użytkownik usunięty
dark_4

Maite akurat nie za bardzo lubię. Gra (jak dla mnie) nie ciekawą postać, raczej jest taką szarą myszką... I głos ma nie za specjalny.
Na pierwszym miejscu u mnie jest Mia-Anahi, potem Dulce a na końcu właśnie Maite. A z całego zespołu stoi ona na ostatnim miejscu.