PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208630}

Zbuntowani

Rebelde
2004 - 2006
7,4 8,9 tys. ocen
7,4 10 1 8859
Zbuntowani
powrót do forum serialu Zbuntowani

Znam język hiszpański i serial Rebelde poznałam kilka lat temu. Obejrzalam wszyskie odcinki. Jesli macie jakieś pytania na temat Rebelde i zespołu RBD Piszcie:)

angusia120

Też chciałam poprosić by ktoś wyjaśnił co z tym zakładem Diega i Roberty ;P

moniusiagno

http://pl.youtube.com/watch?v=9BMIKSFAzmU tutaj link jak Diego zakłada się z Thomasem ;)

oOoOoOo_rbd

A dokładnie to w którym odcinku jest ten zakład z filmiku powyżej, a i o co założył się Diego i Thomasem, ale wiem, że o Robertę tylko o pozostałe warunki zakładu mi chodzi??!!

dark_4

to jest chyba 166 odcinek. Thomas zapytał sie Diega czy myśli o Paoli, on mu odpowiedział że już o niej dawno zapomniał więc Thomas zażartował sobie że pewnie myśli o Robercie, a Diego mu na to że nie i poza tym że może ją zdobyć w każdej chwili no i Thomas go wyśmiał i się założyli. Nic więcej nie wiem niestety.

akcja_rbd

Które teraz beda urodziny Mii? 16? 17? 18? :D:D z góry thx ;*

akcja_rbd

jaki tytuł ma piosenka którą tu śpiewają
http://pl.youtube.com/watch?v=OhNBlw7hK0g&feature=related;)?
DZięki

angusia120

To "Tras De Mi" z płyty Nuestro Amor

ocenił(a) serial na 6
__Luna__

http://www.youtube.com/watch?v=g-GXo_6Ev4s&NR=1
która to temporada i odcinek???.xD

ocenił(a) serial na 10
Phonetique

a ma ktoś może link do jakiegoś filmiku jak Diego uratował Rob przed Rodrigiem, bo ten chciał ją zgwałcić?? ja niestety opusciłam ten odcinek ... ;(

ocenił(a) serial na 10
phaolin

aha, i mam jeszcze pytanie dotyczące tego filmku http://pl.youtube.com/watch?v=IKwKA_D0yhs&feature=related
mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego Santosowi obcinają włosy??

ocenił(a) serial na 7
akcja_rbd

Arielle ten odcinek jest chyba miedzy 175-180 ale nie wiem dokladnie a jest to 1 temporada

ocenił(a) serial na 10
Kasia_114

pYTANKO KTO TO sABRINA I O CO Z NIĄ BIEGA????

TheHost

Sabrina pojawi się w 2 temp i zakocha się w Miguelu. Ona będzie córką menadżera z którym później RBD podpiszą kontrakt. Mig będzie nią oczarowany, a właściwie tym co robi, bo pomaga biednym i chorym dzieciom. Przez nią zacznie się rozwalać związek MyM, Mia będzie bardzo cierpieć bo Mig będzie ją porównywał do Sabriny, ciągle będzie mówił że są tylko przyjaciółmi mimo że się całowali. . . Na początku 3 temp nawet okłamie Mie. A w 30 którymś odcinku 3temp Miguel zdradza Mie z Sabrina a w 45 odcinku jak Mia dowiaduje się o zdradzie ich związek rozpada się.

oOoOoOo_rbd

tutaj link do zdrady http://pl.youtube.com/watch?v=KpoPshx4hiU

oOoOoOo_rbd

http://pl.youtube.com/watch?v=w2dgzTNL9Tg - to jest pierwsza częsc odcinka 156 po polsku gdzie Rodrigo próbuje zgwałcic Roberte i ratuje ją Diego.

Phoebe222

A jaka matematyka w szkole średniej? Obliczyć pole i obwód trapezu? I jeszcze uczniowie nie rozumieją, trochę to dziwne nie uwarzacie i Madarriaga też ale on raczej udaje, że nie rozumie!

dark_4

Co do urodzin Mii i Rob:
teraz w I temporadzie, dziewczyny mają po 16 lat, będą kończyły 17 (odpowiednik naszej I liceum), Miguel ma skończone 18, będzie kończył 19 w III temporadzie to jest 2 półrocze V klasy, czyli 2 półrocze naszej 2 liceum, dziewczyny będą kończyć po 18 lat (urodziny tuż przed zakończeniem roku) a Miguel 20

oOoOoOo_rbd

to w takim razie dlaczego oni mimo roznicy wieku sa w jednej klasie? ;>

aGa1306

"Mimo różnicy wieku są w jednej klasie?" To proste i logiczne bo ci starsi nie zdali a profesionalniej mówiąc nie otrzymali promocji do następnej klasy, i wychodzi na to, że Miguel aż dwa razy? Ta kwestia prawdę mówiąc też mnie zastanawiała, ale nikt jakiegoś innego powodu nie podał i w serialu też nie jest to wyjaśnione! Tak więc jest jak piszę - nie otrzymali promocji do następnej klasy, ale w serialu to zdażają się rzeczy niektóre zupełnie nierealne tak więc na pewno to też nie można tego stwierdzić!!??

dark_4

To wszystko jest strasznie dziwne wiecie ja sie nie znam. Ale o ile sie nie myle to jeśli ktoś jest stypendystą tak jak Miguel to nie może mieć złych stopni. Choć jest tego rozwiązanie źle zrozumiałam pojecie stypendysta lub zaczął się uczyć za 3 razem i otrzymał stypendium. Ale ta druga wersja nie jest przekonujaca. :P

moniusiagno

hej, chodzi o to, ze on chciał się zemścić na Collucim i dostał sie do tej klasy co Mia zeby ja "rozpracowac" i zranić Franka
>> mylę się?

ocenił(a) serial na 10
dark_4

On spesjalnie chciał dostać się do tej samej klasy co Mia.Zanim przyjechał do Meksyku zdobył dużo informacji na temat rodziny Colucci,stąd wiedzial na jakim roku jest Mia. Swojej matce powiedział,że do meksyku jedzie studiować(bo był już w tym wieku) ponieważ nie chciał by dowiedziała sie,że chce sie zemścić.Dlatego tak mieszał gdy Elena chciała go odwiedzić.Paskaulowi[?] nie podał swoich dokumentów.

ocenił(a) serial na 10
Phoebe222

dzieki wielkie :)
pozdr. :*

phaolin

To wszystko jest strasznie dziwne wiecie ja sie nie znam. Ale o ile sie nie myle to jeśli ktoś jest stypendystą tak jak Miguel to nie może mieć złych stopni. Choć jest tego rozwiązanie źle zrozumiałam pojecie stypendysta lub zaczął się uczyć za 3 razem i otrzymał stypendium. Ale ta druga wersja nie jest przekonujaca. :P

moniusiagno

Ale dwa razy tego samego nie musisz pisać!<>.

dark_4

Popełniłam bład dobrze o tym wiem spokojnie.

akcja_rbd

Hej ja mam pytanko, ponieważ wyjeżdżam na całe wakacje i nie będę mogła oglądnąć wszystkich odcinków Zbuntowanych, czy jest możliwość ściągnięcia gdzieś wszystkich odcinków zarówno z 1 jak i 2 i 3 sezonu?Jakiś czas temu kupiłam dvd z 1 sezonem ale jak już ktoś wcześniej zauważył było strasznie okrojone bo było może ze 20 odcinków, a jak szukałam później to nie było wersji ze wszystkimi odcinkami.Będę bardzo wdzięczna za pomoc :)Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
neily1

Ja sciagnełam sobie odcinki na komputer.Jest blog na którym pokazuje sie kolejno odcinki do sciagniecia po 1 dniowej przerwie kiedy lecial w TV.http://telenowela-rebelde.blog.onet.pl/2,ID312148927,DA2008-04-21,index.html

ocenił(a) serial na 10
ZbuntowanaRBD

I mam jeszcze pyt. który to odcinek i o co tu chodzilo bo mi przychodzi na myśl tylko jedno znaczenie:D:D:D:D z góry thx=* http://pl.youtube.com/watch?v=-D7-hmCuiu4&feature=related

neily1

neily1: Odcinki możesz ściągnać z forum, np. telenowele.fora.pl albo swiatelenowel.fora.pl są tam wszystkie temporady ale wiadomo że po hiszpańsku, ale są też dodawane odcinki po polsku które zostały wyemitowane. A stosunki dziewczyn zaczną się poprawiać od ich urodzin, Rob poradzi Mii aby udawała pijaną i pocałowała Miga, a pod koniec temporady Rob daje bilet Mii do Monterrey, mówiąc że jeżeli nie przyjmie to oznacza że nigdy jej na Miguelu nie zależało. I Mia przyjmuje bilet, w samolocie godzi się z Migiem i lecą na wakacje do Monterrey ;)

ZbuntowanaRBD: To jest ok. 15 odcinek 2 temporady. Mia chce zerwać z Miguelem przez Sol(chyba), i daje mu wtedy jakiś wisiorek czy pierścionek, który dostała od niego na znak miłości, no ale Miguel ją przytula ;) ale niestety wypalił z tekstem że inne dziewczyny są ładne ale to ją kocha, i Mia wkurzyła się za te "ładne".

akcja_rbd

A mam jeszcze jedno takie pytanko, kiedy zaczną się poprawiać stosunki Mii i Roberty?Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
neily1

Mam pytanie z kim Celina będzie w ciąży????

:) :)

caapri

neily1: Odcinki możesz ściągnać z forum, np. telenowele.fora.pl albo swiatelenowel.fora.pl są tam wszystkie temporady ale wiadomo że po hiszpańsku, ale są też dodawane odcinki po polsku które zostały wyemitowane. A stosunki dziewczyn zaczną się poprawiać od ich urodzin, Rob poradzi Mii aby udawała pijaną i pocałowała Miga, a pod koniec temporady Rob daje bilet Mii do Monterrey, mówiąc że jeżeli nie przyjmie to oznacza że nigdy jej na Miguelu nie zależało. I Mia przyjmuje bilet, w samolocie godzi się z Migiem i lecą na wakacje do Monterrey ;)

ZbuntowanaRBD: To jest ok. 15 odcinek 2 temporady. Mia chce zerwać z Miguelem przez Sol(chyba), i daje mu wtedy jakiś wisiorek czy pierścionek, który dostała od niego na znak miłości, no ale Miguel ją przytula ;) ale niestety wypalił z tekstem że inne dziewczyny są ładne ale to ją kocha, i Mia wkurzyła się za te "ładne".

oOoOoOo_rbd

Nie wstawiajcie do cholery odpowiedzi po dwa razy!!!!!

dark_4

Z całym szacunkiem ale każdemu może się zaciąć albo zrypać komp i wstawić 2x odpowiedź. Więc do cholery, nie musisz się tak denerwować.

ocenił(a) serial na 10
oOoOoOo_rbd

własnie Dark, o co ci chodzi?! co ci to w ogóle przeszkadza?? ja po prostu omijam to co już czytałam i nie mam z tym żadnego problemu!

phaolin

Rozumiem, ale to już drugi taki podwójny wpis w na tej stronie. Jednak nieszczęścia chodzą parami? Tutaj się potwierdza.

ocenił(a) serial na 10
dark_4

Nie czaję Twojej wypowiedzi Dark..Co Ty w tych wypowidziach widzisz pechwego??;/:D

ocenił(a) serial na 10
ZbuntowanaRBD

zgadzam się z Tobą ZbuntowanaRBD :P:P:P

phaolin

Masz racje Dark, naprawdę, AŻ DWA PODWÓJNE WPISY NA JEDNEJ STRONIE to wielkie nieszczęście. Nie rozumiem, jak mogłam do czegoś tak okropnego dopuścić !O_o

a tak nawiasem:) czy stosunki Rob i Almy polepszą się w dalszych temporadach? Czy Rob dalej będzie hmm. . . chamska w stosunku do Almy?

akcja_rbd

pytanie:
http://pl.youtube.com/watch?v=htvdPM6Nyr8&feature=related < jak to sie stanie/ co sie stanie i kiedy, ze DyR tak będą "usytuowani" w 2:14 min?,
< o co chodzi z tym w 2:33 min?

czytałam juz to pytanie [uzytkownika wyzej], ale co jesli nie gmeo sciagnac odcinkow z tych stron?
czy to pewne, ze podczas wakacji odcinki RBD nadal beda leciały? ;(((
proosze o pomoc

akcja_rbd

Serdecznie dziekuję wszystkim osobom, ktore odpisują na moje i nie tlyko moje wpisy z pytaniami!

ps. zeby nie marnowac miejsca na kolejny moj wpis- bo widziałam, ze jakos miejsce jest tutaj szczegolnie drogie(?) dla niektorych to dodaje od razu kolejne pytanie:
http://pl.youtube.com/watch?v=wde4ckczISI&feature=related < jeszcze tutaj w minucie 1:47 i 2:08 kiedy, kiedy kiedy? :D

ocenił(a) serial na 10
Briar_Charming

teraz ja mam pyt. a więc, ma może ktoś link na filmik, w którym Christian traci przytomoność na koncercie??z góry thx=*

ocenił(a) serial na 10
ZbuntowanaRBD

Briar Charming jesli chodzi o pytanie na temat 1 filmiku to nie mam pojęcia kiedy dane sceny o które prosiłaś będą,ale samą mnie to interesuje:) jesli chodzi o 2 filmik i 2 pytanie to podane przez ciebie sceny nie pojawią sie w filmie poniewaz są to sceny z filmu "RBD La Familia" , nie Rebelde(Zbuntowani):)))))))

ZbuntowanaRBD

no nie.eeee
w takim razie czy ta cała 'la familiada' bedzie emitowana w Pl ? ;dd

akcja_rbd

może ktoś mi podać link to filmiku kiedy rbd leci samolotem a w czasie lotu będzie turbulencja?
Z góry dzięki;)

angusia120

jak się nazywa piosenka, która leci na samym początku tego filmiku?

http://pl.youtube.com/watch?v=hfTe5PO11fk

ocenił(a) serial na 10
fliege

w3r0nisi4 chodzi Ci o Salvame czy o ten krótki niewyraźny kawałek wcześniej??

mejaczek

o ten 'krótki, niewyraźny'. śpiewa tam chyba Anahi i Dulce Maria, ale pewna nie jestem.

fliege

ten krótki to RBD - Otro Dia que va