Cześć,moje ulubione odcinki to:
- "Safari"
- "Fartowny Dzień"
- "Podróż Sentymentalna" (Jak Jacek zabiera Kasię do Pomiechówka)
- "Krzyk Ciszy"
- "Antycypacja"
- "Obywatel Monte Christo"
- "Spotkania z Temidą" (Scena w sądzie,gdy Kasia udowadnia,że jest kobietą)
- "Pocałuj mnie Kasiu" ( Jacek widzi Kasię na balkonie,gdy ona rozwiesza koszulę, Kaśka/Marian przychodzi do roboty,tam czeka na nią Jacek i chce się z nią bić,wszystko widzi Lesiak, potem Kasia robi jakiś tam ruch,tak,że Jacek ląduje na ziemi z głową na kamieniu, potem Jacek budzi się i mówi: "Kasiu,kochana!" i całują się,ale Lesiak z tym drugim miał minę xD)
- "Nasz Najdroższy" (Scena Licytacji)
Rewinski zaje....scie zagrał w tym odcinku!! Mi sie podobalo jak jego zona sie tak zblizala juz do tej wanny i ta jego mina! Dobre jeszcze bylo jak ten milicjant mówił że został niepotrzebnie wezwany i kto mu odda za benzyne hehe
"Podróż Sentymentalna", ale jak już ktoś wcześniej napisał wszystkie są świetne. Jedyny wątek, który nie przypadł mi do gustu, to te sceny z Bangkoku (filmowcy, Krokodylowy).
No właśnie, jeśli już trzeba na siłę wskazać słabsze punkty serialu to będą nimi sceny z Bangkoku.
Moje TOP-3:
1) Krzyk Ciszy (genialny wątek z Jasiem Oborniakiem),
2) Obywatel Monte Christo - "przekręt" z "merolem" mistrzostwo świata :).
3) Safari (do tej pory zastanawiam się czy epizod z milicjantami stojącymi z radarem był "ustawiany" - bo jeden z nich wprost powiedział, że to Englert :D)
Super są wątki nawiązujące do Altenatyw 4 - szczegółów nie zdradzam, ale każdy chyba wie o kogo mieszkanie chodzi - inną sprawą jest że w Zmiennikach blok A4 to wieżowiec, a w serialu Alternatywy 4 - to blok czteropiętrowy - ale to już standardowe "wpadki" Barei :)
bez takich wpadek, powiedzialbym wlasciwie niedociagniec czy niescisloscosci bo razaco nie wplywaja na ogolna ocene, te seriale nie bylyby tym czym sa,
bez uzycia wypasionej techniki, robione o czasach i w czasach ktore nie byly latwe ale smieszne na swoj sposob i nielogiczne :D