PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35375}

Zmiennicy

1986 - 1988
7,5 41 tys. ocen
7,5 10 1 40978
7,0 12 krytyków
Zmiennicy
powrót do forum serialu Zmiennicy

Odcienk

ocenił(a) serial na 10

Który odcinek podobał się wam najbardziej?? Mnie najbardziej się podoba z Rewińskim i jego teksty przez telefon o książce (kobieta w wannie) i inne z tego odcinka:D odcinek 4 najlepszy mogę go oglądać cały czas:D:D

użytkownik usunięty
PitBull_3

Zdecydowanie "Warszwski łącznik" rządzi ;-) Najwięcej się działo - Krashan i Kuśmider w akcji, ścigani przez Borkowskiego i Boryczkę. No i jeszcze "Prasa szczególnej troski" - harce Kłuska z Mariolą i ta scena, w której czarnowłosy koleś zarywa płaczącą kobietę w taksówce. Na efekty nie trzeba było długo czekać ;-)
Pozdrówki :-)

ocenił(a) serial na 10

mi wszystkie sie podobały ale najbardziej chyba KRZYK CISZY

ocenił(a) serial na 10
konrii_2

Mój ulubiony odcinek to "Safari".

PitBull_3

Mnie do gustu przypadł szczególnie "Obywatel Monte Christo". Reżyser Barewicz dostał za swoje, a było nie kapować na kolegów, oj nieładnie. Wszystko okraszone doskonałą muzyką Gintrowskiego. No i zakończenie w stylu "głową muru nie przebijesz". Kobuszewski to jest aktor co się zowie....

użytkownik usunięty
oleksiu

ja też jestem za "Obywatel Monte Christo" moim zdaniem THE BEST!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 10
oleksiu

To jeden z niewielu w polskiej kulturze głosów nt. Lustracji. Oczywiście podanych ciekawie, bezpretensjonalnie :)

ocenił(a) serial na 10
PitBull_3

Moje ulubione odcinki to "Krzyk...", "Obywatel...", "Safari" (chyba najlepszy z wymienionych) oraz ostatni.

PitBull_3

Właśnie dzisiaj na TVP2 leciał odcienek z Rewińskim w roli głównej ;D "Typowa logika damsko-męska" Serial jest ponadczasowy ;D

"...Tu są klucze wszystkie na jedne melodie..."

"...Masz Pan tutaj i mów co mówiła..." ;D

"...Nastwiają takich pudeł pod drzwiami... dozorcy nie ma w tym bloku... SKANDAL"

Uwielbiam "Zmienników" :)

ocenił(a) serial na 8
PitBull_3

Zdecydowanie "Podróż sentymentalna" ! Ten odcinek ma coś magicznego. Gdy brat Zamachowskiego opowiada i cytuje "Pana Tadeusza", jak starszy pan opowiada że ruscy chcieli przejść przez rzekę ale przepędził ich gen. Sikorski, gdy Jacek mówi że wszyscy powinniśmy lubić historię, gdy Kasia i Jacek pomagają Radziwiłłowi w poszukiwaniu skarbu rodowego. Bareja śmieszył, ale i potrafił stworzyć sentymentalny klimat. Geniusz!!!

marti_19

"Dziewczyna do Bicia" - genialna scena ze zbieraniem grzybów i powrót wstawionej ekipy żukiem holowanym przez traktor. :D

użytkownik usunięty
PitBull_3

Odcinek 4-y jest najlepszy: "Typowa logika damsko-męska":) To spławianie petentów tytułowym tekstem...miodzio:)

ocenił(a) serial na 10

również jestem za odcinkiem czwartym :)
"Typowa logika damsko-męska"