PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35375}

Zmiennicy

1986 - 1988
7,5 41 tys. ocen
7,5 10 1 40743
7,0 12 krytyków
Zmiennicy
powrót do forum serialu Zmiennicy

Który odcinek podobał się wam najbardziej?? Mnie najbardziej się podoba z Rewińskim i jego teksty przez telefon o książce (kobieta w wannie) i inne z tego odcinka:D odcinek 4 najlepszy mogę go oglądać cały czas:D:D

PitBull_3

Zdecydowanie "Warszwski łącznik" rządzi ;-) Najwięcej się działo - Krashan i Kuśmider w akcji, ścigani przez Borkowskiego i Boryczkę. No i jeszcze "Prasa szczególnej troski" - harce Kłuska z Mariolą i ta scena, w której czarnowłosy koleś zarywa płaczącą kobietę w taksówce. Na efekty nie trzeba było długo czekać ;-)
Pozdrówki :-)

mi wszystkie sie podobały ale najbardziej chyba KRZYK CISZY

konrii_2

Mój ulubiony odcinek to "Safari".

PitBull_3

Mnie do gustu przypadł szczególnie "Obywatel Monte Christo". Reżyser Barewicz dostał za swoje, a było nie kapować na kolegów, oj nieładnie. Wszystko okraszone doskonałą muzyką Gintrowskiego. No i zakończenie w stylu "głową muru nie przebijesz". Kobuszewski to jest aktor co się zowie....

oleksiu

ja też jestem za "Obywatel Monte Christo" moim zdaniem THE BEST!!!!!!!!!

oleksiu

To jeden z niewielu w polskiej kulturze głosów nt. Lustracji. Oczywiście podanych ciekawie, bezpretensjonalnie :)

PitBull_3

Moje ulubione odcinki to "Krzyk...", "Obywatel...", "Safari" (chyba najlepszy z wymienionych) oraz ostatni.

PitBull_3

Właśnie dzisiaj na TVP2 leciał odcienek z Rewińskim w roli głównej ;D "Typowa logika damsko-męska" Serial jest ponadczasowy ;D

"...Tu są klucze wszystkie na jedne melodie..."

"...Masz Pan tutaj i mów co mówiła..." ;D

"...Nastwiają takich pudeł pod drzwiami... dozorcy nie ma w tym bloku... SKANDAL"

Uwielbiam "Zmienników" :)

PitBull_3

Zdecydowanie "Podróż sentymentalna" ! Ten odcinek ma coś magicznego. Gdy brat Zamachowskiego opowiada i cytuje "Pana Tadeusza", jak starszy pan opowiada że ruscy chcieli przejść przez rzekę ale przepędził ich gen. Sikorski, gdy Jacek mówi że wszyscy powinniśmy lubić historię, gdy Kasia i Jacek pomagają Radziwiłłowi w poszukiwaniu skarbu rodowego. Bareja śmieszył, ale i potrafił stworzyć sentymentalny klimat. Geniusz!!!

marti_19

"Dziewczyna do Bicia" - genialna scena ze zbieraniem grzybów i powrót wstawionej ekipy żukiem holowanym przez traktor. :D

PitBull_3

Odcinek 4-y jest najlepszy: "Typowa logika damsko-męska":) To spławianie petentów tytułowym tekstem...miodzio:)

również jestem za odcinkiem czwartym :)
"Typowa logika damsko-męska"