Stanowczo protestuje!!!
I razem ze mna napewno tez cala reszta tego forum ;)
Niestety stwierdzamy, ze jestes mniejszoscia, drogi Chezzi!
No ale nie kazdemu sie wszystko musi podobac!
Pozdro
"Jeden z najsłabszych..." - a oglądałeś w ogóle w całości ten serial (niestety, nie jest to film jak napisałeś)? Nie wydaje mi się. A nawet, jeśli to coś mi się wydaje że poprosotu nie zrozumiałeś/aś go, a wychowałeś się na tzw. "amerykańskich głupawkach". Ale jak to mówił Jarząbek w innej produkcji Mistrza Bareji "Łubudubu łubudubu niechaj żyje prezes naszego klubu" (dla niewtajemniczonych to tekst o głównej postaci, z tego filmu, prezesie Ochódzkim granym przez S. Tyma).
Oglądałem większość dzieł Stanisława Bareji, można zauważyć że z wiekiem one w pewien sposób ewoluowały. W "Zmiennikach" umiejętnie umieszczał tematy związane z minusami realiów polskiej (peerelowskiej) teraźniejszości...
...no ale to chyba każdy wie... każdy kto oglądał ten serial, do czego zachęcam.
Pozdrawiam, Mariusz
Czy wogole warto kogos przekonywac ze Zmiennicy sa najlepszym serialem komediowym??? Szkoda chyba czasu prawda panie Mariuszu?
Chyba tak. Mam pewien sentyment do tego serialu, chyba nie tylko ja :)
Niepowtarzalny klimat tego serialu komediowego powoduje że można go nazwać najlepszym.
Pozdrawiam Przedmówcę jak i innych lubiących "Zmienników".
Żeby zrozumieć Zmienników trzeba pamiętać albo słyszeć o czasach PRL. A założyciel tego tematu chyba nawet o nim nie słyszał.
Zawsze mnie trochę irytują takie opinie nie poparte żadnymi konkretnymi zarzutami.Serial Stanisława Bareji powszechnie uważany jest za arcydzieło,serial genialny i jeśli ma się ogólnikowe zarzuty typu,że jest to nudne czy najsłabsze dzieło Bareji warto to jakoś uzasadnić.To prawda,nie wszystko musi się wszystko podobać.Pewnie Chezzi należy już do pokolenia,dla którego czasy PRL-u należą do abstrakcji,coś jak powstanie listopadowe,ale jeśli prezentuje się opinie tak ostro niezgodną z powszechną oceną warto pokusić się o trochę wysiłku i uzasadnić co złego jest w serialu Bareji.Jeśli miałbym zjechać np. Ziemię obiecaną Wajdy czy Lot nad kukułczym gniazdem wpierw starałbym się o odrobinę wysiłku by to uzasadnić co konkretnie mi się nie podobało:scenariusz,gra aktorska ,muzyka ,montaż,itp , a po takich pustych opiniach jak Chezzi można tylko pomyśleć,że ma się do czynienia ze złośliwym trolem mającym trochę ubawu,że puści wkurzającą wszystkich złośliwą opinię.
Jest jednym z najlepszych jak Alternatywy 4 I inne filmy tego spaniałego reżysera
Zgadzam się z Wami to świetny serial i odważę się nazwać go klasykiem polskiego kina,bo niektórych scen po prostu nie da się zapomnieć.Śmieszy śmieszy i jeszcze raz śmieszy.Niestety ale coraz młodsze pokolenie po prostu go nie rozumie i tyle.
Skoro to jeden z najsłabszych filmów nakręconych przez Bareję. To ja chcę że takie filmy "słabe" dziś kręcili. Do których będzie można po latach wrócić