PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=615526}

Alpha Protocol: Szpiegowska gra RPG

Alpha Protocol: The Espionage RPG
2010
7,0 809  ocen
7,0 10 1 809
Alpha Protocol: Szpiegowska gra RPG
powrót do forum gry Alpha Protocol: Szpiegowska gra RPG

Metal gear solid, Splinter Cell, Hitan? na czym polega rozgrywka - strzelanina czy skradanie?

ocenił(a) grę na 8
kebi17

Z punktu widzenia rozgrywki mi najbardziej ona przypominała Deus Ex: Human Revolution: skaradanie (choć na bardziej ograniczonej przestrzeni niż w DE:HR), hackowanie komputerów, czytanie emaili, otwieranie zamków wytrychem, nie najlepsze strzelanie, dialogi - wszystko bardzo podobne od strony mechanicznej. Obie gry mają też niezwykle frustrujące walki z bosami, szczególnie gdy rozwija się postać w stronę szpiega, a nagle o wyniku starcia przesądza głównie siła ogniowa.

ocenił(a) grę na 10
scani

to nie dobrze bo mi Deus Ex nie przypadl do gustu..

ocenił(a) grę na 8
scani

Jeszcze od razu dodam, że gra jest ewidentnie stworzona pod pada - sterowanie klawiaturą nie sprawdzało się w moim przypadku (szczególnie podczas hackowania i obsługi ekwipunku), a na padzie wszystko jest świetnie rozplanowane. Jedyny problem jaki miałem to minigra z otwieraniem zamków, której na padzie nie dało się przejść i musiałem się przełączać na myszkę. Z tego co czytałem, nie ja jeden miałem ten problem.

ocenił(a) grę na 9
scani

Jeśli inwestowałeś w pistolet to walki z bossami są śmiesznie łatwe. Ładujesz amunicję przeciwpancerną, włączasz specjalny skill pistoletu (ten podobny do mark and execute ze Splinter Cella czy strzelania instynktownego z nowego Hitmana) i ładujesz 5 krytyków w łeb delikwenta. Po 2-3 takich akcjach każdy pada.

ocenił(a) grę na 8
kebi17

Gra jest uniwersalna. Można stworzyć bohatera w stylu Johna Rambo nawalającego do wszystkiego co się rusza z karabinu szturmowego i granatów ale nic nie stoi na przeszkodzie zagrać "gadżeciarzem elektornicznym", który za pomocą różnych sztuczek pozbędzie się wrogów.
Osobiście wybrałem najbardziej klimatycznego "ninje".

Reszta to natomiast RPG.