PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=681318}
8,1 18 tys. ocen
8,1 10 1 18221
Assassin's Creed IV: Black Flag
powrót do forum gry Assassin's Creed IV: Black Flag

Co byście chcieli by sie w nich pojawiło? Możecie PODAWAC COKOLWIEK!

Ja bym chciał Japonię.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
The_Fallen

w sumie ciekawe czy by zrobili assasina w Polsce lub we Francji bym wolał :)

ajsztan007

ale japonia też może być :)

ajsztan007

jest taka szansa

The_Fallen

On wyraził tylko swoje zdanie. Które całkowicie popieram, a ty szarżujesz na niego jak wkur byk.

portalowieczportala

Bo on pieprzy.

ocenił(a) grę na 10
The_Fallen

Polska, czas zaborów, młody Polak wywodzący się z chłopskiej rodziny wstępuje do bractwa. Można by było w grę wmieszać powstania i inne elementy. Co o tym myślicie?
Pozdrawiam

planeteclipse

dobry pomysl

The_Fallen

Australia. Czasy kolonizacji, w których Brytyjczycy zamienili ten kraj w jedno wielkie więzienie, w którym prędzej czy później padało się ofiarą jakieś groźnej zwierzyny, dzikich Aborygenów lub po prostu nieprzystosowanego dla Europejczyków klimatu. Głównym bohaterem naturalnie byłby brytyjski więzień zesłany do Australii za liczne morderstwa (asasyni do pacyfistów nie należą). W końcu Templariusze znajdują na niego haka i udaje im się go schwytać i wydać w ręce władz. Można też przepleść tam jakąś intrygę i zdradę wśród asasynów. Na początku celem bohatera byłoby przetrwanie na łonie natury. Wędrówka na ślepo w głąb kraju. Jednakże w końcu wycieńczony już dłużej nie daje rady. Bliskiego śmierci odnajdują go członkowie jakiegoś plemienia Aborygenów, którzy nie zaznali cierpienia z ręki bladych twarzy, więc pomagają tajemniczemu przybyszowi, a nawet uczą go swoich technik walk. Facet dochodzi i do siebie i poprzysięga zemstę tym, którzy go udupili. I później następuje full akcja.

ocenił(a) grę na 10
fabcio93

Pomysł ciekawy, dzika Australia, Aborygeni, trochę podobne do III, ale mimo wszystko i tak bym zagrał. :) A co do tych morderstw, to w słusznej sprawie? Ponieważ tak mówiło kredo asasynów.

P. S. przy okazji przyszło mi do głowy, że akcje można by było umieścić w Chinach w czasach kiedy to ludzie z zachodu sprawowali tam faktyczną władzę, jak w filmie "Nieustraszony" z Jetem Li, powstanie Bokserów, elementy wschodnich sztuk walk, etc.
Pozdrawiam

planeteclipse

Albo w Niemczech w czasach jakichś fajnych!

ocenił(a) grę na 9
The_Fallen

Najlepiej niech już zakończą tą serie bo coraz bardziej upada. Ta IV cześć to tak jakby Gothic bez bezimiennego. Robin hood bez robin hooda. Zakończyli wątek desmonda, ciekawe kto teraz będzie je*al się w tym animusie.

ocenił(a) grę na 9
The_Fallen

Wyraziłem swoja opinie, masz z tym jakiś problem?

mich145

TEN TEMAT NIE JEST DO WYRAŻANIA OPINII O GRZE TYLKO O POMYSŁACH NA KOLEJNE GRY Z ASASYNA UNIWERSUM....WIDZĘ POLACY MAJĄ PROBLEM Z ROZRÓŻNIANIEM GDZIE I O CZYM.....

ocenił(a) grę na 9
The_Fallen

No to napisałem aby zakończyli serię bo nic lepszego nie wymyślą..

Japonię ??
Dobry żart może od razu Polskę za czasów rozbiorów hmm?

ocenił(a) grę na 9
The_Fallen

Po pierwsze nie obrażaj bo widzę ,że kulturalny to ty nie jesteś, No ty to na pewno.

mich145

Za to, tobie brakuje ineligencji trochę. Nie wszyscy są godni by mieć okazywany szacunek i kulture.

The_Fallen

Wojna prusko-austriacka.

The_Fallen

Już gdzieś był taki temat.
Ja Japonię, Amerykę jako western, Prusy i Krzyżacy, Niemcy w 2WŚ, Wiking z Norwegii, Francję.

The_Fallen

Potop Szwedzki.

dawidking2

O i to jest genialna myśl!

The_Fallen

To było by lepsze od Włoch z czasów renenansu.

O 1939-1945 też myślałem, ale ktoś już o tym pisał.

ocenił(a) grę na 10
dawidking2

A Barokowa albo renesansowaq francja? Podsuwa mi się pomysł Asasyna muszkietera. Młody chłopak, któremu zabijaja rodzine wyrusza w podróż by odnaleźć zabójców rodziców. Spotyka mistrzów Assassynów: Atosa, Portosa i Aramisa. To było by genialne.

BlakJoint

To trochę dziwne, ale mogło by być dobre. Ja mimo wszystko chciałbym polaka.

The_Fallen

Czasy rzymskie, średniowiecze, Asyria, Egipt, renesans, I czy II wojna czy cokolwiek innego - i tak ta seria to nudziarstwo. I tak skradanie odpada, bo umrzeć to wielka sztuka w walce wręcz.
Walczysz sam przeciwko 20 wrogom, małym ostrzem kontrujesz uderzenia toporami, maczetami czy czymkolwiek...łatwa gra i do tego dziwnie spleciona z historią.
Asasyni to muzułmanie, którzy walczyli w ziemi świętej, ale głównie z innymi muzułmanami (konflikt szyicko-sunnicki), przy okazji bijąc w krzyżowców.
Później ślad po nich nie zaginął - odłam działa do dzisiaj i propaguje wyjątkowo liberalną, pozytywną formę islamu.

kampinosek1990

nic z tego nie rozumiem

The_Fallen

Nie dziwię się, że nie wiesz kim są Nizaryci i mylisz ich z fikcyjnymi postaciami w białych kapturach. Ale czy to powód, żeby się swoją niewiedzą popisywać na forum ?

The_Fallen

Inni tak nie uważają, przy czym powstrzymują się od obrażania mnie. Odpowiadaj merytorycznie a nie atakuj personalnie.
Z resztą przestań trollować tutaj. Potwierdzeniem tego, że działasz na tym forum w sprzeczności z netykietą jest Twój post powyżej usunięty ze względu na naruszenia regulaminu. Jeżeli masz problem z wyrażaniem kulturalnie zdania - nie wypowiadaj się na forum publicznym.

kampinosek1990

Ty też się zachowuj. Stękasz na tę serie nie wiem po co. Nie lubisz to nie pisz tutaj bo po co.

ocenił(a) grę na 10
The_Fallen

Ty też się zachowuj. Stękasz na wszystkich nie wiem po co. Nie lubisz to nie pisz tutaj bo po co.

The_Fallen

Zamach na Kennedy'ego.

neo_angin

O tym było już w Project Legacy czy gdzieś tam. Przeczytaj sobie na zakon ac w timelinie. Tam do yboru są wieki. Wiesz który wybrać. Ofc. w grze też by buło fajnie to zobaczyc

ocenił(a) grę na 10
The_Fallen

Moim zdaniem umiejscowienie czasowe części IV jest niezbyt dobrym pomysłem... Powinni się cofnąć teraz do starożytności, szukając czegoś co powstrzyma Junonę.
Rozumiem, że misje morskie były bardzo dobrze przyjęte w trójce, bo mnie też się podobały, ale fabularnie to się kupy nie będzie trzymać. Takie mam obawy.

Lellandra

Jak to nie? Ta gra to pomost między jedną fazą opowieści, a drugą. Zobaczysz, że będzie się trzymać kupy.

ocenił(a) grę na 10
The_Fallen

Trzymam za to kciuki. :) Teraz dopiero obejrzałam kilka zwiastunów i może nie będzie tak źle jak się obawiałam.

Lellandra

Szkoda, że obejrzałaś. Ja nie oglądam, bo jak zwykle mniejsze zaskoczenie będzie. No chyba, że jakieś tzw. Cinematici oglądałaś to wtedy lajcik. Reszta za dużo spoileruje (CHYBA)

ocenił(a) grę na 10
The_Fallen

Tak pobieżnie oglądałam. Ale do żadnych gameplayów nie zaglądałam, także spoko.

Lellandra

Ja niestety parę widziałem. Ostatnimi czasy staram się nie oglądać przynajmniej oglądajów i reszty trailerów, bo jara mnie zauwazenie wszystkiego samemu

The_Fallen

Dla mnie rewolucyjna Francja, średniowieczna/nowożytna Polska, może coś a'la Grunwald, Odsiecz Wiedeńska lub Potop Szwedzki. Dobrym a wręcz idealnym rozwiązaniem były by Cesarskie Chiny, dużo wynalazków i tajemnic, godni rywale - Ninja, cisi zabójcy oraz Samuraje z Japonii - mistrzowie ostrza. Szczerze fajnie było by zobaczyć Assasyna - Husarza, Magnateria rodzina lub przyjaciele, troche w stylu Ezio, bogate kontakty. Prawde mówiąc akcja może być wszędzie, byle nie w Ameryce albo Anglii.

ocenił(a) grę na 9
The_Fallen

Mi by się podobały: Japonia lub Chiny,Francja,Egipt,Grecja,Hiszpania

Mogliby zrobić też asasynów za czasów mafii i gangsterów.

Fajna wydaje się też II wojna światowa,ale najbardziej podobałby mi się wątek asasyna-wikinga byłoby zaj**iście!

Pod koniec serii chciałbym zobaczyć asasyna we współczesności albo w przyszłości że np.jakiś człowiek odkrywa spisek prezydenta Stanów Zjednoczonych i stara się zapobiec temu wszystkiemu.
To jest tylko moje zdanie ale mi by sie podobało i czekam z niecierpliwością aż ktoś z Ubisoftu wysłucha moje modły i zrobi asasyna-wikinga :)

ocenił(a) grę na 9
DrAkE_fw

*Zapobiec temu wszystkiemu jako asasyn :)

ocenił(a) grę na 9
The_Fallen

W sumie średniowieczna Polska też by była fajna.

The_Fallen

Ja to chciałbym aby było coś o Polsce (czasy Husarii, czasy zaborów) lub Słowianach :P

ocenił(a) grę na 9
The_Fallen

Japonia albo Chiny

patrykrybinski92

według mnie najbardziej idealna jest rewolucja francuska. tylko wyobraźcie sobie zdobywanie bastylii z rewolucjonistami. uczestniczenie w ścięciu Ludwika XVI, okres terroru z 1793-1794., przewrót thermidoriański. Co ciekawe kiedy rewolucjoniści przegrywali bitwy oskarżyli o to Ludwika XVI, obwołali go zdrajcą narodu i zamknęli w... dawnym klasztorze templariuszy. jedną z misji pobocznych mogłoby być uwalnianie ludzi spod gilotyny w okresie terroru. Było by co umieścić w tej grze, i myślę że fabuła by nie nudziła. Dlatego niech zrobią grę w czasie rewolucji francuskiej albo niech nie robią wcale

ocenił(a) grę na 9
marcin1234515

Na temat pomysłów co do umiejscowienia kolejnego AC, pojawiło się co nie co w samym Black Flag. Proponuje przeczytać korespondencję z komputera szefa Abstergo, oczywiście po uprzednim włamaniu się do niego :)

użytkownik usunięty
patrykrybinski92

Mógłbyś napisać jakie to pomysły? Ja nie mam nic przeciwko tego typu spoilerom, jeśli można tak to nazwać. Może być w nowym wątku oznaczonym spoilerem, żeby nikt się nie nadział.