PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605968}
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 24538
Assassin's Creed
powrót do forum gry Assassin's Creed

Trudna!!

ocenił(a) grę na 8

Ta gra jest strasznie trudna!!!

Rimmon10

W którym dokładnie momencie?

ocenił(a) grę na 8
Evangarden

Ogólnie mi chodzi. A tak poza tym jestem w 4 blocku.

Rimmon10

Zdziwił mnie twój temat, bo choć AC1 jest dla mnie najtrudniejszą częścią serii (nie grałem w najnowszą część), to nie miałem żadnych problemów z jej przejściem - dlatego pytałem, czy nie chodzi ci czasem o którąś z końcowych walk.

Nie możesz sobie poradzić z kilkoma przeciwnikami?

Evangarden

Obecnie przechodzę i nawet do pewnego stopnia się zgodzę z założycielem tematu. Gra jest trudna przez koszmarne sterowanie i kretyńskie związane z nim opcje. Jak się włączy "profile lock toggle" to można po ludzku przemieszczać się po mieście, bez bezsensownego ciągłego przyciskania drugiego przycisku myszki, ale walka z kolei robi się skomplikowana, bo jakiś geniusz postanowił opcję bloku podłączyć pod lock toggle. Z kolei jeżeli opcje tę wyłączymy, da się normalnie walczyć, ale przy przemieszczaniu się po mieście trzeba mieć stale przyciśnięty prawy przycisk myszki, co doprowadza mnie do furii. Więc koniec końców wolę mieć utrudnioną walkę.

Patty Diphusa

Nie lepiej grać na padzie jak człowiek?

KalekaMentalny

Od zawsze gram na klawie :p Nie uważam pada za bardziej wygodnego, czy lepszego, czego dowiodłem niegdyś na turnieju "Guilty Gear" (taka popularna bijatyka), będąc jedynym korzystającym z klawiatury i zajmując trzecie miejsce (moje palce dosłownie tańczyły haha). Jedyny kontroler gier, którego uważam za lepszego od klawy to kierownica :p z oczywistych powodów.

Rimmon10

HA! W 4 bloku mi wychodziły dopiero ciche zabójstwa i tylko w nim...
Damaszek - wspiąłem się na dach i zeskoczyłem na balkon i nawet strażnicy mnie nie zauważyli, dopiero jak zabiłem grubaska.
Akka - O ile pamiętam poczekałem aż ochrona pójdzie i go nożem do rzucania trochę osłabiłem, podbiegłem i ukryte ostrze...Nawet po zabójstwie nie zauważyli i pomału zwiałem.
Jerozolima - Tu nawet nie musiałem się ukrywać, zabiłem wszystkich ochroniarzy a na końcu Majd Addina.
Blok 6 to już schody, nie chodzi mi tu o cel tylko armie jaką będziesz musiał pokonać...Ale to już spoiler, powiem ci że tego nie mogłem wykonać więc se odpocząłem od AC przez pół roku.6 to dopiero trudność, pozostałe to pikuś.

Rimmon10

Żartujesz sobie ? To najprostsza gra w serii... właściwie to każda część jest łatwa. Wszystko masz zawsze podane na tacy. Walki są banalne wystarczy tylko kontrować i zabijesz prawie każdego przeciwnika (wyjątkami są tylko bossowie i "ukryci templariusze")

ocenił(a) grę na 8
Rimmon10

Ta gra jest trudna ze względu na debilne sterowanie w kolejnych częściach ze sterowaniem jest o wiele lepiej.

forest122

Chodzi ci o wersje na konsole czy PC?

ocenił(a) grę na 8
movies_2

Gram na padzie

forest122

Mi się gra padem wprost wspaniale. Kupiłam wprawdzie wersję na PC, ale sterowanie klawiszami to faktycznie porażka. Podpięłam pada (od PS3) i poszło. Gra mi się doskonale, steruje mi się wręcz intuicyjnie.

ocenił(a) grę na 9
Rimmon10

No i właśnie o to chodzi. Nie rozwalasz tutaj małej armii strażników, ale bawisz się w asasyna :)

ocenił(a) grę na 3
Rimmon10

wg mnie ta gra jest zbyt prosta... nie stawia przed graczem żadnego wyzwania i wszystko ułatwia. Zabiłem około 50 wrogów w jednej walce bez utraty życia (!), a misje są uproszczone i monotonne. Co prawda jeszcze jej nie skończyłem (zacząłem rok temu...), ale muszę się przełamać i jakoś wytrwać tą nudną rozrywkę by wystawić w końcu jakąś ocenę. Gdybym miał oceniać teraz, dałbym 4/10. Jedna z najgorszych gier w jakie w życiu grałem... A sterowanie to porażka. Nie wiem jak na padzie.

ocenił(a) grę na 8
wito_filmweb

Walka faktycznie w serii nie stanowiła nigdy wyzwania

Rimmon10

Ja jakimś harcorem jeśli o gry nie jestem, ale ta gra nie sprawiła mi żadnych większych trudności...

ocenił(a) grę na 8
shepard29

Już wiem ostatnio zainstalowałem ją ponownie i przeszedłem całą.

ocenił(a) grę na 8
Rimmon10

Za pierwszym razem miałam z tą grą trochę problemów (nie wychodziły mi jeszcze zabójstwa z ukrycia, a w pościgach to ja wtedy niczego byłam). Walka jest według mnie prosta, szkoda tylko, że w późniejszych etapach gry bez kontry trzeba się nieźle namęczyć - szczerze mówiąc wolałam już korzystać tylko z kontry, chociaż to raczej nie jest powód do dumy. Ale poza tym - nie wiem, w czym problem. Dla mnie gra nie była dużym wyzwaniem, zresztą cała seria do specjalnie trudnych nie należy.

ocenił(a) grę na 8
Rimmon10

Nie wiem co tu jest trudnego. Trzymasz block i czekasz aż przeciwnik zaatakuje po czym kontra.
Grałem tylko w "jedynke", nie wiem jak łatwe są następne części skoro ( według komentarzy ) są łatwiejsze od pierwszej.