https://fbcdn-photos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1/1507996_432606256869707 _1953439224_n.png
nie zauważyłem spacji wcześniej . Śmieszne:) Ale na nic wasze nadzieje, nadchodzi era Realu, zobaczysz!
Pożyjemy, zobaczymy. Na razie nie masz żadnych podstaw aby twierdzić, że nadchodzi era Realu ponieważ w tej chwili najlepszy jest Bayern, nie macie z nimi szans, a oni mają jeszcze młodych zawodników którzy mogą dominować przez kilka lat.
Nie mamy szans? Mamy i to wielkie, my nie Barca 0:9:) To wy nie potraficie z nimi grać. Zobacz co mówi Wenger, a on się zna:
http://www.realmadrid.pl/index.php/index.php?co=aktualnosci&id=50778
Śmieszy mnie to ciągłe wspominanie meczu z Bayernem. To było dawno, a od tego czasu wiele się zmieniło. Mamy zdrowego Messiego, mamy Neymara, niedawno Xavi odzyskał dawną formę, Fabregas gra dużo lepiej niż w poprzednim sezonie, Valdes ma sezon życia, no i co ważniejsze mamy lepszego trenera niż rok temu, który jest bardzo dobrym strategiem. Jeśli jednak miałbym na to patrzeć z twojego punktu widzenia to mógłbym napisać tak: przegraliście 2:1 z drużyną która przegrała z Bayernem 7:0, tak więc przegralibyście z Bayernem jeszcze więcej niż my. Albo inaczej, przegraliście w LM z Borussią która niedawno przegrała u siebie z Bayernem 3:0.
Nie obchodzi mnie co mówi Wenger, wysilił się na jedno denne zdanie i to ma być profesjonalna opinia? Godna znawcy? Nie sądzę. Real ma balans między obroną a atakiem? Obrona to jest najsłabszy punkt Realu, Ramos i Pepe często popełniają głupie błędy, nie zapewniają balansu.
Każdy może sobie coś takiego powiedzieć, po naszym meczu z City Yaya Toure powiedział, że Barcelona jest najlepszą drużyną na świecie. I co ty na to?
Bayern jest od was lepszy niemal w każdym aspekcie gry, w każdym elemencie. Mają lepszego bramkarza, o wiele lepiej zorganizowaną obronę, lepszy środek pola, może tylko atak słabszy. Poza tym są lepsi taktycznie, grają skuteczniej pressingiem, wymieniają szybkie podania (czego Real nie potrafi), lepiej oddają strzały z dystansu (w końcu Ribery i Robben to w tym aspekcie eksperci). Teraz statystyki: Bayern w lidze nie przegrał jeszcze ani jednego meczu (w przeciwieństwie do Realu), ich bilans goli to 66-10, natomiast Realu 73-26. Jak widać stracili dużo mniej goli (ostatnio nie tracą ich prawie wcale), co tylko potwierdza mój argument, że Bayern ma lepszą obronę. W tym sezonie Bayern pokonał już dwie czołowe angielskie drużyny - Arsenal i Manchester City, natomiast Real nie pokonał nikogo z czołowych. Wystarczy? To jest konkretna opinia, nie jakieś jedno bardzo mało przekonujące zdanie Wengera, może nie jestem takim znawcą jak on ale przynajmniej wysiliłem się na więcej.
Myślałem, że ten remis z Atletico da ci do myślenia, ale niestety nie. Ja ciągle miałem rację, sprawdziło się wszystko co napisałem.
Napisałem, że wygrywacie ze średniakami. Miałem rację? Miałem.
Napisałem, że nie dacie rady wygrać z lepszym przeciwnikiem. Zremisowaliście z Atletico, nie daliście im rady. Miałem rację? Miałem.
Widzisz, nie potrafiliście wygrać z Atletico a chcecie startować do Bayernu? Bez jaj. Tylko mi nie pisz, że Atletico jest na poziomie Bayernu bo uduszę się ze śmiechu.
Macie tylko jeden punkt przewagi nad nami w lidze, taka przewaga to nic. My mamy lepszy bilans bramkowy, pokonaliśmy czołowe City. W niczym nie jesteście od nas lepsi. Wasza drużyna jest gorsza niż ta z sezonu 2011/12. W dalszej części LM boleśnie się o tym przekonasz.
Porównujesz wyniki Bayernu do Realu tylko wielu uważa że ogórki z ligi niemieckiej są słabsze od tych z ligi hiszpańskiej więc to żadne porównanie. Czemu jakoś 3:0 i 2:0 wygraliśmy z Atletico? A mówisz że z kimś mocnym nie dajemy rady... jednak wyeliminowaliśmy je. A że teraz przyszedł remis... trudno żeby 3 razy z rzędu ograć czołowy klub ligi hiszpańskiej. Bayern pokonał Arsenal taa.. widziałem - przez pierwsze 20 minut piłkarze Bayernu nie widzieli co robić na boisku tak ich Arsenal gniótł i cudem nie wpieprzył im ze 2 goli. Tyle że Arsenal miał potwornego pecha i przegrał ostatecznie. Szybkich podań nie potrafi? Obejrzyj sobie mecz z schalke, 2 asysty z pięty... to były szybkie podania jak i w całym meczu. Wiadomo, że czasem drużyna ma słabszy dzień i nie gra na najwyższych obrotach (jak to z Atletico ostatnio i z A.Bilbao) ale jednak potrafimy utrzymać grę i nie przegrywać od dawna (Barcelona nie potrafi trzymać formy i zdarza jej się gubić punkty ze średniakami). Tak więc widzisz sam. Wyszliśmy z -5 pkt na +1. I kto ostatnio lepiej grał? PUNKTY nie kłamią. Objechaliśmy już was na 6 punktów bo złapaliśmy świetną formę. Dodam jeszcze, że nie graliście drugiego meczu z Atletico więc się nie ciesz tak bardzo tym tylko jednym punkcikiem przewagi Realu bo o jednego arcytrudnego rywala więcej w lidze macie do rozegrania niż my.
PS: To, że nam nie wyjdzie w LM to są tylko nabożne życzenia kibiców Barcy. Zajdziemy dalej niż wy. A wy pilnujcie żeby was jeszcze City nie wyeliminowało bo coś czuję że mają nadal szansę jeśli wam sędzia karnych z kapelusza nie odpali:) Dobranoc.
PS: A Messi co pokazuje ostatnio? Strzelił z wolnego ale po za tym miał wiele sytuacji i koleś jest cholernie nieskuteczny.
Atletico to leszcze, grali dobrze tak gdzieś do połowy stycznia, potem już słabo. Ich porażki z Osasuną i Almerią mówią wszystko. Gdy graliście z nimi w Pucharze Króla byli już leszczami, tak więc nie macie się czym chwalić. My w przeciwieństwie do was będziemy grać z nimi u siebie, a wiadomo jak Atletico radzi sobie teraz na wyjeździe. Ponadto będzie to ostatni mecz sezonu, Atletico już pewnie nie będzie się liczyć w walce o mistrzostwo więc nie będą grać ile sił w nogach. Ich akumulatory jeszcze bardziej się wyczerpią. Tak więc myślę, że nie mamy co bać się tych leszczy.
A Neymar wczoraj hat-trick. Widziałeś? Bale niech się uczy.
Co pokazuje ostatnio Messi? Strzela gole w każdym meczu, począwszy od spotkania z Valencią. To mało?
Atletico to nie są żadne leszcze. Żaden zespół w ciągu sezonu nie może zmienić się aż tak diametralnie. Czasem może nie wyjść mecz. Nadal to czołówka górująca nad resztą. Bale nie musi się uczyć bo ma lepsze wyniki od Neymara póki co jeśli chodzi o asysty i gole. Obejrzyj sobie jak wykiwał 3 obrońców w meczu Schalke, poezja, zrobił to w stylu Messiego . Hat tricka też już zaliczył tyle że w lidze. A co do Neymara to gratuluje mu bo go zawsze lubiłem jak grał w Santosie jeszcze. Ale to że kosztował ponad 100 milionów to przesada... Bale to drugi najszybszy piłkarz na świecie (oficjalnie zmierzone) do tego ma jeden z najlepszych i najsilniejszych strzałów na świecie. Nie musi się uczyć niczego od Neymara no chyba że jego sztuczek które raz na 5 prób przynoszą jakiś pożytek. Neymar ma owszem świetną kiwkę i fantazję ale powinien popracować nad muskulaturą. Musi być silniejszy i szybszy, kondycje też ma średnią. Póki co Bale jest trochę lepszy moim zdaniem no ale jest starszy. A co do wyników i waszego meczu z Atletico to się jeszcze okaże. Na razie ja żyję El Clasico w tym miesiącu. Porażka nie wchodzi w grę absolutnie. Jeśli będzie remis to nie będzie tak źle bo to piłka nożna i czasem zależy dużo od szczęścia, ale mam nadzieje że Real pokaże kto rządzi w tym sezonie!
"Ale to że kosztował ponad 100 milionów to przesada"
Poproszę o dowód na to, że tyle kosztował. Masz taki?
Neymar przykładowo lepiej wykonuje rzuty wolne od Bale'a, ponadto ma lepsze strzały z dystansu (obejrzyj jego gol w ostatnim meczu z Rayo 6:0 oraz gol w meczu z Japonią w Pucharze Konfederacji 2013).
Atletico nie należy już do czołówki, przegrali z Almerią (drużyną broniącą się przed spadkiem), dostali łomot od Osasuny. Oczywiście, że mecz może nie wyjść, ale przegrać 2:0 ze spadkowiczem i 3:0 ze średniakiem? To nie jest wpadka, to jest tragedia. Wpadką to by była przegrana jednym golem z takimi zespołami. Kiedy oni zagrali jakiś dobry mecz oprócz tego ostatniego z wami? Dawno. Pamiętasz jak było w poprzednim sezonie? Też mieli dobry początek, natomiast druga połowa sezonu była zdecydowanie słabsza. Tak jest również teraz.
Dowody nie dowody, ciągle robicie machlojki, i nikt nie wie ile kosztował ale wszędzie można znalesc info że nawet ponad 100 melonów. Widziałem gola Neymara, piekny,, każdemu może czasem wyjść strzał z dystansu, jednak jedna jaskółka wiosny nie czyni. Bale jest znany ze swoich potężnych uderzeń z dystansu i ma ich dużo, dużo więcej niż Neymarek. Neymar od Bale'a ma lepsze strzały z dystansu? hahahaahaha. Dobre! Ok już mi się nie chce dyskutować. Część
Wystarczy popatrzeć jak większość goli zdobywa z daleka
http://www.youtube.com/watch?v=-InusYzAqnY
np : 2:43 - poezja
To podaj mi przykład strony na której jest oficjalne info w sprawie transferu Neymara.
Aha i jeszcze jedno.. na jakiej podstawie uważasz że Neymar wykonuje rzuty wolne lepiej od Bale'a? Jakieś statystyki? Ja ci mogę podać statystyki Bale'a w tym sezonie: Skuteczność rzutów wolnych 50%. 4 razy uderzał, zdobył 2 gole. Jakie są statystyki Neymara?
hahhahah złamasy. Valladolid was połknął, przetrawił i wysrał. AHHAHAahah porażka z prawie najgorszym zespołem ligi . Żenada. Największa wasza kompromitacja od lat.Nie umiecie grać w piłkę - tak jak ci mówiłem.Ale leszcze z was. A się śmiałeś jak Real zremisował z Atletico. Z ATLETICO. A wy? przegraliście z amatorami prawie hahahahaha. Aż mnie brzuch boli ze śmiechu hahahaa. Pajace barcelońskie. Macie formę, nie ma co. Musicie się uczyć od Realu. Od królewskiego klubu.
PS: jak to mówiłeś, nie umiemy grać z kimś mocnym, za to wy nie umiecie grać z ogórasami hahahaha.
i co zatkało kakao? Nie wiesz już jak bronić tą śmieszną barcelone? a taki byłeś gadatliwy wcześniej, tak to się śmiałeś z formy Realu.. a teraz co? Jakoś mało gadatliwy się zrobiłeś haahahah, co tam jeszcze wymyślisz na obronę Barcy? Mieliście pecha? źle ułożony zespół albo co innego? Nie, po prostu jesteście ostatnimi złamasami i możecie sobie pomarzyć żeby grać tak jak Real. Nie masz innego wyboru, musisz przyznać się do błędu i powiedzieć że to Real w lidze hiszpańskiej jest obecnie najmocniejszy.
Ja nie muszę nic mówić, Barcelona zrobiła to za mnie tydzień temu w niedzielę, a Real poprawił w środę. Stałem się mało gadatliwy nie dlatego, że nie wiem jak bronić Barcelonę, tylko po prostu nie chce mi się dalej kłócić z takim żałosnym człowiekiem jakim jesteś. To już nie jest dyskusja, to jest kłótnia, na początku pisałeś jak przyzwoity człowiek, jednak potem zacząłeś się zachowywać jak zwykły prostak, zacząłeś mnie obrażać, nazywać psem, pajacem. Stałeś się jeszcze gorszym człowiekiem niż ten troll vermes. Jemu przestałem już dawno odpisywać, to samo zrobię z tobą. Nudzisz mnie, na prawdę mam ciekawsze zajęcia niż wchodzenie tu i czytanie twoich głupich wpisów. Nawet nie czytałem tych twoich postów do mnie z 8, 9 i 10 marca, dopiero dzisiaj to przeczytałem. Teraz żałuję, że w ogóle wdałem się w dyskusję z Tobą. To była moja ostatnia odpowiedź w twoim kierunku i w ogóle w tym temacie. Nie napiszę nic tutaj nawet jeśli Barcelona zdobędzie potrójną koronę, nie napiszę nic bez względu na wszystko co się stanie. Nie musisz się wysilać i odpisywać mi bo i tak twojej odpowiedzi nie przeczytam, na prawdę.
I jak tam twój klubik? Nie wstyd że dostał znowu karę? Przez cały kolejny sezon zero transferów? ahahaha. Barcelona to banda oszustów, gdybym był ich kibicem byłoby mi wstyd.
nie znasz się pajacu na piłce nożnej. Nie zauważyłeś świetnej formy Realu tylko się śmiałeś i nie zauważyłeś beznadziejnej gry Barcelony chociaż ci mówiłem. Ahahahah jesteście skończeni, od razu widziałem że wasza gra to syf. Jesteś zaślepionym kibolem który nie widzi jak jego zespół gra. ahahahahahha Z outsiderami przegrali hahahahahaha
a więc ile kosztował Neymar? czy wie ktoś dokładnie? Skoro dużo machlojek zostało zrobionych to nie wiadomo do końca ile ale na pewno nie tyle ile podali na początku czyli 50 kilka milionów lecz o wiele więcej. Oficjalnie nikt ci nie powie bo próbują zakamuflować oszustwo.
A co do linka o wolnych Neymara - fajne wolne, od dawna znam tego gracza i lubię, najczęściej uderza bocznym podbiciem rogale. Bale za to uderza z rotacją do przodu lub wali dead balla, piłka dostaje ciśnienia które próbuje się wydostać przez co opada jak kamień za murem. Obaj fajnie uderzają ale trudno określić który lepiej, trzeba by znać dokładną ilośc goli z rzutów wolnych i ilość prób.
A co do Realu o którym mówiłeś że w porównaniu do Bayernu wolno podają, polecam:)
http://www.youtube.com/watch?v=89GZzPaZJpI
Ja chce na okładce Aguero, VIsniakovsa i Pirlo :D Ale ten drugi to raczej nie będzie, tylko w Ekstraklasie znany :D
Umowa to umowa. Tu się liczą pieniądze, a nie zdanie graczy. Cristiano Ronaldo (chyba tak xD) jest teraz związany z Konami. A okładka nie jest przecież najważniejsza... ręce opadają jak czytam ten temat.
to jeden z moich ulubionych goli bo fajne dalekie podanie mi wyszło i strzał
http://www.youtube.com/watch?v=v_8AkNnU1KI&feature=youtu.be