PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684014}
7,7 6,6 tys. ocen
7,7 10 1 6557
FIFA 14
powrót do forum gry FIFA 14

Okładka

ocenił(a) grę na 10

Mam nadzieję że będą również inne jej wersje, a nie tylko ta z Messim.

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

przejmujesz się bo te twoje posty są jak rozprawki hahaha :D

Rockman92

Lubię podyskutować o piłce nożnej, nie znaczy to jednak, że biorę na poważnie twoje wypowiedzi ponieważ najczęściej są one bezsensowne. Wiem, że Messi jest najlepszym piłkarzem na świecie a Barcelona najlepszą drużyną i zdanie jednego, nic nie znaczącego realowca niczego nie zmieni. Bo jest wielu takich ludzi jak ty, podobnie jak jest wielu takich ludzi jak ja. Nic nie znaczysz w świecie piłki nożnej więc jak choć przez chwilę mógłbym pomyśleć, że to co piszesz ma jakieś znaczenie i należy to brać na poważnie?

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

Barcelona jest najlepsza? hahahaha w czym? hahahahah

Messi może i był najlepszy ale nie teraz i nie sezon temu.

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

haha farciarze, fuksem wygraliście, jak zwykle a sędzia przedłużył za dużo mecz! (tak właśnie żałośnie jęczeliście o finale LM jak Real wygrał). Ale nie o to mi chodzi, gracie i tak padakę i się jeszcze wyłożycie.. Wasz zespół nie ma żadnego startu do Madrytu. Jak tam Messi? Podobno nie strzela tylu goli bo rozgrywa piłkę i asystuje i jest lepszy od Ronaldo o wiele. Istny geniusz asyst i środka pola! Tak się składa że Ronaldo który tylko "dobija na pustą" nie dość że ma o wiele więcej goli to ma jeszcze 1 asystę więcej od Messiego hahahahaha. I co teraz wymyślisz żeby bronić swojego idola i nie przyznać wyższości Ronaldo nad Messim? Może zaczniesz mu liczyć ilość podań albo odbiorów, albo jeszcze w desperacji wyszukasz jakąś kolejną statystykę niby lepszą od Ronaldo? ale beka z ciebie i z farseloniarzy hahahaa. Widzisz, kolego, Ronaldo to maszyna, tyle goli do tego jeszcze czołówka w asystach, żaden śmieszny chłopczyk mu w niczym nie przeszkodzi, póki co Messi klasa niżej :(

PS: A najlepsze to było jak zaczęliście pompować balonik po jego hat trickach z ogóreczkami - wraca wielki Messi itd..lol Widać to było dzisiaj jak pieprzył sytuacje i gówno potrafił.

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

i co zatkało kakao? już nie wiesz jak wywyższyć Messiego? Twój ostatni argument (on rozgrywa piłkę i ma więcej asyst) pękł jak bańka mydlana. hahahaha.

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

i jak tam ból zadka? Przypomnij mi .. ile to Messi strzelił gola Celcie w tym sezonie? Bo Ronaldo 3 :)

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

ahah schowałeś głowę w piasek?:) Ale gracie piach:)

Ronaldo w la liga 25 goli, 8 asyst
Messi w la liga 13 goli, 7 asyst

Nie mam pytań.

PS: Mówienie że Messi jest od niego lepszy to chyba tylko niedorozwój może tak mówić.

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

Zresztą Ronaldo grał w najtrudniejszej i najlepszej lidze świata (angielskiej) gdzie praktycznie nie było ogórków więc trudniej tam gole się strzelało. A w łatwiejszej lidze hiszpańskiej jeśli porównać do Messiego Ronaldo ma sporo lepszą średnią. Taka prawda.

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

uwaga uwaga, Messi pilnie poszukiwany, ostatni raz widziany przy wyjściu na murawe podczas meczu Malaga-Barcelona, później słuch o nim zaginął

hahaahahahah ale cienias z niego.... 3 gole haahahaha.

Rockman92

"nigdy już nie wygracie LM"

I co? Mieliśmy nie wygrać nigdy, a wystarczył tylko rok. :D
Wygraliśmy i wygramy jeszcze nie raz. A Ty ostatecznie skompromitowałeś się tą wypowiedzią. Patrz na najlepszą drużynę w historii: dwie potrójne korony w ciągu 6 lat. Nikt oprócz Barcelony jeszcze tego nie dokonał. Wy możecie tylko o tym pomarzyć. A ty i tak pewnie dalej będziesz szedł w zaparte i kompromitował się wypowiedziami, że wszystko na farcie itd. oraz, że już w Superpucharach Bilbao i Sevilla nas zniszczą. Możesz sobie tylko siedzieć w kącie i płakać, bo twój Realek nie zdobył w tym roku nic, kompletnie NIC. W ogóle Real to najbardziej frajerski i najbardziej obciachowy klub ze wszystkich. Nie znam drugiego klubu z topu, który w ciągu trzech lat dwa zakończył bez ani jednego trofeum. Totalna żenada i kompromitacja. :D
I nic nie zapowiada aby było lepiej skoro trenerem został Benitez, który od 10 lat niszczy każdy klub, który prowadzi.
Bywaj, kibicu frajerów, udanej posuchy. ;D
VISCA EL BARCA!!!!
VISCA EL CATALUNYA!!!!

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

Ty miałeś już nie pisać pajacu, widać jaki słowny jesteś, brak honoru haha. Jak Real wygrał PK i LM w tamtym roku to zamknąłeś japę i przestałeś pisać haha. A co do finału - wygraliście go w swoim "stylu", strzeliliście na 2:1 dokładnie po tym jak Pogba został powalony w polu karnym i powinien być karny...Żenada. Wygrywaliście bo inne zespoły wychodziły całe obsrane na mecz z wami.. co innego Real : przypominam 4:3 w tym sezonie w dwumeczu z wami pajace.

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

aha , jeszcze była ręka w polu karnym, w sumie powinien być karny i czerwona kartka za faul, niech się cieszy Atletico, że tak się nie stało bo sędzia był wyjątkowo pobłażliwy. Do boju Barcelono z Helsinkami! tylko to wam pozostało haahhahahaha. Kibice Barcelony, jesteście zerem i tyle, narka.

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

a Messi? Nadal lepszy od Ronaldo? hahaha Potrafi tylko rzygać przed meczami i strzelać jakieś farfocle z ogórasami. Nikt nie pobije 17 goli w LM i to w 11 meczach. Hala Madrid!

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

proszę, na pewno jesteś dumny.. Guardiola rzeczywiście wspaniały trener. W takim meczu mógłbym i ja prowadzić Barcelone i by nie przegrała. Bo.. nie dało się przegrać, taki chyba był z góry ustalony scenariusz. Właśnie m. in. dlatego zacząłem nienawidzić ten żałosny klub.

https://www.youtube.com/watch?v=PENQDQ52SOY

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

o tutaj masz dobre porównanie, nawet dziennik Marca sympatyzujący z Barceloną uznał że Ronaldo jest lepszy:

http://www.fcb24.com/news/porownanie-marki--cristiano-czy-messi/

co do obrony.. Ronaldo często przy rzutach rożnych jest w polu karnym i wybija piłkę ze swojego pola karnego, jest silny, potrafi się przepchnąć i wybić piłkę. Do tego potrafi pociągnąć zespół swoimi rajdami, dogrywaniem piłki ze skrzydeł. Messi musi mieć świetnych partnerów, żeby jego gra była skuteczna, do tego ma słabiutkie warunki fizyczne, w ogóle nieprzydatny w obronie. Tak, Messi jest geniuszem pola karnego rywali ale to Ronaldo jest najbardziej kompletnym piłkarzem obecnie i to on jest najlepszy.

ocenił(a) grę na 7
Rockman92

" nawet dziennik Marca sympatyzujący z Barceloną uznał że Ronaldo jest lepszy"

Co za brednie, Marca sympatyzuje z Barceloną? Przecież to madrycka gazeta i właśnie słynie z tego, że nie jest obiektywna i faworyzuje swój klub. Dlatego ten ranking dla mnie jest nic nie wart.
Poza tym to jest porównanie z 2009 roku a od tego czasu wiele się zmieniło. Przykładowo to zdanie: "Messi praktycznie nie
wykonuje rzutów wolnych i rzutów rożnych." Obecnie Messi jest głównym egzekutorem rzutów wolnych.

"Messi musi mieć świetnych partnerów, żeby jego
gra była skuteczna"

A Ronaldo to pewnie ma jakichś drewniaków za partnerów? Otóż nie, bo Alonso, Modrić a wcześniej jeszcze Özil to światowa czołówka. Bez nich Ronaldo nie byłby tak skuteczny. Gdyby grał np. w reprezentacji Polski to by nie pociągnął tej drużyny. Tak więc kolejny twój argument obalony.

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 8
dirt16

hala Madrid szmaty z Barcelony, a Messi to może podawać wodę Ronaldo!

Rockman92

Ronaldo jest tak świetny w obronie, że nawet Dani Alves potrafi go bez problemu przejść i przy okazji założyć siatkę.

użytkownik usunięty
Skymaster

I wtedy nastąpił koniec świata.

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

a messi dostawiać nogę tylko potrafi (tylko lewą bo z prawej nigdy gola nie zdobył)

Rockman92

Od dostawiania nogi to akurat Ronaldo jest (obejrzyj sobie ich gole w tym sezonie zanim coś głupiego znów napiszesz). Ronaldo jest też od rzucania się na glebę i próbach wymuszania rzutów karnych, żenada.

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

Atletico czarny koń LM, gdyby sędzia nie pomylił się na korzyść Barcy przy spalonym było by pewnie 1:0 dla Atletlico. Barca w tym sezonie w lidze Hiszpańskiej nie wygrała uczciwie z żadną silną drużyną. Z Realem każdy wie jak było, powinien być remis no chyba, że Ronaldo nie strzelił by karnego. A z Sevillą oszustwo jak ich mało, Barca dostała 2 gole od sędziego w prezencie. W obu przypadkach po meczu sędzia został ukarany przez UEFE za sędziowanie pod Barce.

Rockman92

Koleś nie pisz mi o sędziowaniu bo akurat Realowi też wiele razy pomagali. Ostatnio z Valencią gol Ronaldo ze spalonego, gdyby nie to byłoby 2:2 i Real straciłby punkty. Levante - Real 2:3 (05.10.2013), Ronaldo strzelił gola w 94 minucie, mimo, że sędzia doliczył tylko dwie minuty, gdyby nie to byłoby 2:2 i Real znów straciłby punkty. Nawet na polskiej stronie Realu użytkownicy piszą, że mieli farta bo sędzia się pomylił.

"Z Realem każdy wie jak było, powinien być remis no chyba, że Ronaldo nie strzelił by karnego."

Nie, nie powinien. Bo sędzia też mylił się w tym meczu na waszą korzyść. Powinien być rzut karny dla Barcy za faul Pepe na Fabregasie. Pewnie powiesz, że zmyślam więc wklejam powtórkę.
http://www.youtube.com/watch?v=WR7ZFyI1i4E
Może powinien być odgwizdany faul na Ronaldo, więc wtedy byłoby 3:2 dla Barcy (jeśli oba karne zostałyby wykorzystane). Jakiś problem?

użytkownik usunięty
Skymaster

Przecież wiadomo, że Real nie gra czysto, zawsze sprzyjają mu sędziowie. Co innego Barcelona. To czysty duch fair play. Tam nawet dzieci w szkółce mają już głęboko wpajane te wartości, którymi pokazuje na boisku Messi. Piqué zresztą też, a Dani Alves to już w ogóle.

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

ja też wklejam

http://www.youtube.com/watch?v=fovUcHI5dLM

I tak Barcelonka uchodzi za klub któremu się najwięcej pomaga od dawien dawna, do tego wyjątkowo pajacują na boisku. Wstydziłbym się im kikbicować

http://www.youtube.com/watch?v=7emkrNltU4Y

Rockman92

http://www.youtube.com/watch?v=mpAWJwktkdA&guid=&gl=PL&hl=pl&client=mv-google&ap p=desktop&persist_app=1&guid=

Spójrz na to. To jest piłka? Zachowują się jak bydło. Wstydziłbym się kibicować takiemu chamstwu na boisku. Po za tym od kilku lat Real słynie z ciągłych wymówek po przegranym meczu, Mourinho ich tego nauczył i trwa to do dziś. Kiedyś to był klub z tradycjami, teraz już nie.

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

Tak to jest piłka, taki kontaktowy sport, wiesz? jak zauważyłem otrzymali czerwoną kartkę słusznie i koniec. Większość sytuacji to spóźniona interwencja, nie da się uniknąć ale najgorsze to jest pajacowanie i udawanie.
A od Mourinho wara, Guardiola nie lepszy

http://www.youtube.com/watch?v=ma9UE1KFzl8

najpierw Rijkaard mu zrobił gotowy zespół, teraz Heynckes
.

PS: pajac

http://www.youtube.com/watch?v=OQXFtGrhLvI

użytkownik usunięty
Rockman92

A co? Nawet Mourinho się czepiają? Wara!

Rockman92

Więc uważasz, że jeśli piłkarz chamsko kogoś skopie lub uderzy i dostanie czerwoną kartkę to będzie spoko? A gdy ktoś kogoś śmiertelnie zrani (nie chodzi mi o piłkę nożną tylko o codzienne życie) i pójdzie do więzienia to odzyska szacunek ludzi? Pepe i Ramos to raczej boks powinni wybrać.

Nie zgadzam się, że Guardiola dostał gotowy zespół od Rijkaarda. Sprzedał najważniejszych piłkarzy takich jak Ronaldinho i Deco, kupił nowych (Pique, Alves itd.). Przebudował ten zespół, wprowadził nową dyscyplinę i nowy styl gry. To była już inna drużyna więc nie pieprz, że to wszystko zasługa Rijkaarda. Co do Bayernu to zgadzam się, Guardiola dostał gotową. Mimo wszystko trzeba być świetnym trenerem żeby utrzymać taką drużynę na szczycie. Spójrz na Inter sprzed kilku lat, Mourinho zdobył z tym klubem potrójną koronę, potem przyszedł Benitez i już tak różowo nie było. Albo Manchester United, gdy był Ferguson to ten klub był jednym z najlepszych na świecie, a po przyjściu Moyesa spadł na dno, przegrywa ze średniakami ligi angielskiej. Guardiola prowadzi Bayern już pół roku, czy zespół stał się słabszy? Zdobyli już dwa trofea i prowadzą w tabeli ligi niemieckiej z dużą przewagą nad resztą zespołów.

Chcesz się bawić w dodawanie filmików? To masz:
http://www.youtube.com/watch?v=CkNn09cTBpw&hl=pl&guid=&client=mv-google&gl=PL&ap p=desktop&persist_app=1&guid=
Fajne? Znalazłem w kilkadziesiąt sekund bo nie było trudno, są też inne. Każdy piłkarz kiedyś symulował więc nie wiem po co to przytaczasz.

użytkownik usunięty
Skymaster

Czyli jak kibic Realu uzna argumenty kibica Barcelony, to wtedy będzie dobrze. Odwrotna sytuacja jest niemożliwa.

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

może i coś tam racji masz, pamiętaj Real już tylko 3 punkty za Barcą:)

użytkownik usunięty
Rockman92

Real prawdopodobnie dogoni Barçę i Atlético.

ocenił(a) grę na 8

oby oby, będą emocje:)

Rockman92

Tylko i aż 3 punkty. :) Barcelona i Atletico musiałyby raz przegrać i raz zremisować aby Real ich wyprzedził (niewykluczone, że Real też się potknie) bo ma gorszy bilans bramek. Jednak trudno mi sobie wyobrazić aby te trzy pierwsze drużyny się potknęły, grają dobrze i nie przegrywają. Myślę, że o wszystkim zadecydują bezpośrednie mecze Barcy, Atletico i Realu.
W tej chwili bez sensu wydaje mi się takie dogryzanie, że jak Barca przegra to napiszesz: "Haha, ale cieniasy, przegrali", lub jeśli przegra Real to ja też coś takiego napiszę. Podobnie jest z piłkarzami, Messi zagra słabszy mecz i możesz się z niego śmiać, Ronaldo zagra słabszy mecz i ja mogę się z niego śmiać, i tak w koło Macieju. Bez sensu to jest, wszystko wyjaśni się w maju, na samym końcu, dopiero wtedy to będzie miało sens.
Ja jestem zadowolony z remisu Barcy z Atletico na Vicente Calderon, bo Atletico to bardzo solidna drużyna która może powalczyć z każdym w Europie, nie zdziwiłbym się gdyby zdobyli mistrzostwo Hiszpanii. Kibice Realu też nie powinni się wstydzić tej ostatniej porażki u siebie 0:1 z tym klubem, jednak czytając komentarze na polskiej stronie Realu widzę, że jest inaczej.
Tak więc powodzenia życzę i do zobaczenia w maju. ;D

użytkownik usunięty
Skymaster

Jaki właściwie masz problem?

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

Zobaczymy:) Największe szanse na tytuł ma Barcelona bo wygrywa z łatwością w lidze, gnoi wszystkich a Real się często męczy ze słabiakami ale fajnie by było gdyby walka o mistrzostwo była emocjonująca do samego końca.

Rockman92

Tak z ciekawości spytam. Co byś wolał, żeby Real zdobył mistrzostwo Hiszpanii i Puchar Króla czy żeby wygrał Ligę Mistrzów?

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

Zastanawiałem się nad tym niedawno i chyba bym wolał Ligę Mistrzów, dawno nie osiągnął sukcesu w niej, w końcu to najbardziej prestiżowe rozgrywki w Europie, a Ty co byś wolał dla Barcy?

użytkownik usunięty
Rockman92

Real ma szansę dogonić Barcelonę. O wszystkim zadecydują Gran Derbi 23 marca. Real może też wygrać Ligę Mistrzów. Jednak pokonać Bayern komukolwiek będzie bardzo trudno.

ocenił(a) grę na 8

jeśli głupio nie będzie tracił punktów to może dogonić choć to będzie trudne. Odkąd Real gra ustawieniem 4-3-3 to swoją grę znacznie poprawił w porównaniu z początkiem sezonu

użytkownik usunięty
Rockman92

O tak. 4-3-3 to był bardzo pożądany system od lat, a wszyscy do tej pory grali po Schusterze 4-2-3-1. Teraz jest w środku pola więcej spokoju i panowania nad piłką. Poza tym ma kto panować: Xabi Alonso, Isco, Modrić, Illarramendi, ostatnio nawet Di María.

ocenił(a) grę na 8

Modric ostatnio gra fenomenalnie, przypomina mi Zidane'a (mojego ulubionego piłkarza) - opanowanie, spokój, każde jego podanie jest niezwykle inteligentne, jak na razie wnosi więcej do zespołu niż Bale. Jak wspominasz Dia Maria, Isco też im nieźle idzie.Chyba się w końcu zgrali, bo początek sezonu był średni, teraz wszystko jest na świetnej drodze:)

użytkownik usunięty
Rockman92

Modrić jest fenomenalny. Obok Xaviego i Pirlo to najlepszy środkowy pomocnik na świecie. Za to Bale to nadal spory problem.

Nie zapominaj o Atletico. Będziecie z nimi grać na wyjeździe a tam jest bardzo trudno, u siebie jeszcze nie przegrali. My będziemy mieć trochę łatwiej bo będziemy grać z nimi u siebie. Tak więc ta drużyna też się liczy i nie zdziwiłbym się gdyby zdobyli mistrzostwo. O wszystkim zadecydują mecze między Barceloną, Realem i Atletico.
Bayern wydaje się być poza zasięgiem innych drużyn. Ale w sumie Borussia prawie ich pokonała w finale LM, przegrali z Manchesterem City ostatnio (chociaż angielski zespół miał w tym spotkaniu dużo szczęścia), no i nie potrafili pokonać Chelsea, dopiero w karnych, chociaż tutaj Bayern można usprawiedliwić tym, że Guardiola dopiero zaczynał, wdrażał się.

użytkownik usunięty
Skymaster

To byłoby sprawiedliwe rozwiązanie. Odtrułoby i to na długie lata ligę hiszpańską. Atlético gra chyba najbardziej pookładany, ale też, niestety, najbardziej przewidywalny futbol. W Lidze Mistrzów dojdą najwyżej do ćwierćfinałów.

No nie powiedziałbym, Atletico może być czarnym koniem LM. Mają fantastyczną obronę, gdy grają z kontry to praktycznie nie można strzelić im gola, sam widziałeś, Real i Barca nie potrafili im wbić bramki. Świetnie się bronią i wyprowadzają zabójcze kontry, tak będą grać z najlepszymi zespołami. Chciałbym zobaczyć ich mecz z Bayernem, może by nie wygrali ale na pewno Bayernowi byłoby bardzo ciężko.

użytkownik usunięty
Skymaster

Napisałem, że to w tej chwili świetnie poukładany zespół w obronie i w środku pola.

Rockman92

Też raczej Ligę Mistrzów, nawet za cenę nie zdobycia Mistrzostwa Hiszpanii i Pucharu Hiszpanii. Pamiętam jak Barca wygrała LM w 2011 roku, czułem wielką radość widząc piłkarzy wchodzących po schodach na trybuny na czele z uśmiechniętym Guardiolą i wznoszącymi Puchar. Natomiast nie czułem takiej radości gdy zespół ostatnio podnosił puchar mistrza Hiszpanii. Poza tym zwycięstwo w LM otwiera drogę do kolejnych dwóch pucharów (Superpuchar Europy i Klubowe Mistrzostwo Świata). Zwycięstwo w La Liga i Copa del Rey tego nie zapewnią. :)

ocenił(a) grę na 8
Skymaster

Zgadzam się. Zrezygnowałbym z mistrzostwa Hiszpanii na rzecz LM dlatego też, że liga hiszpańska jest średnia, o mistrzostwo walczą zazwyczaj 2-3 zespoły, reszta klubów jest średnia a nawet słaba. Wszystko dlatego, że przydział pieniędzy z transmisji jest bardzo nierówny i wypada 1 do 12. Najlepsze kluby dostają 12 razy więcej pieniędzy niż najsłabsze. dla porównania w lidze angielskiej ten przydział do 1 do 1,5 ! Najlepsze kluby dostają tylko o połowę więcej niż najsłabsze i dlatego liga angielska jest najmocniejsza na świecie, słabe zespoły stać na dobrych piłkarzy. A to co się dzieje w lidze hiszpańskiej to nie jest dobre dla futbolu.