"Zobacz wasz mecz z Bilbao a nasz.. Różnica kolosalna ."
Jaka kolosalna różnica? Nie rozśmieszaj mnie. Ty chyba nie oglądałeś tego spotkania. Cisnęliśmy ich przez cały mecz i to cud, że skończyło się tylko na 2:0, mieli farta, gdyby ten leszcz Munir nie zmarnował tylu setek to byłoby co najmniej 5:0.
"Średnio dysponowane PSG pokazało wam miejsce w szeregu."
A wam miejsce w szeregu pokazało Atletico pokonując was dwa razy z rzędu. Wygrywacie tylko z ogórami a gdy przyszedł mecz z większym rywalem (Atletico) czy chociaż średnim (Sociedad) to przegraliście.
"Najlepiej obecnie gra Real Madryt, pięknie dla oka, zdobywa multum goli, nie męczy się z nikim. "
Nawet z jakimś cienkim Łudogorcem (tak to się pisze?) męczyliście się niemiłosiernie i wygraliście zaledwie 2:1, a przecież od tego spotkania nie minął nawet tydzień. Tak więc nie pieprz głupot, że nie męczy się z nikim. Z resztą jak można się męczyć z ogórasami? Najlepiej obecnie w La Liga gra Valencia bo pokonuje nie tylko ogórasów ale także Atletico, jeden z najlepszych klubów. A jeśli chodzi o to kto gra najlepiej w całej Europie to jest to Chelsea, wygrywa obecnie wszystko i to nie z ogórasami ale z takimi silnymi drużynami jak Arsenal. Nie lubię Mourinho ale niestety muszę przyznać, że obecnie jego zespół jest najlepszy.
"jaka kolosalna różnica? Nie rozśmieszaj mnie. Ty chyba nie oglądałeś tego spotkania. Cisnęliśmy ich przez cały mecz i to cud, że skończyło się tylko na 2:0, mieli farta, gdyby ten leszcz Munir nie zmarnował tylu setek to byłoby co najmniej 5:0." Możliwe ale gdyby James i Bale nie zmarnowali swoich sytuacji byłoby 8:0. Tak - różnica kolosalna w tych meczach była. Tak - Real przegrał ale już dawno tak słabo nie gra, na początku sezonu było za duże zamieszanie z nowymi zawodnikami i męczył się nawet z takim słabeuszem jak Cordoba i dlatego moczył na początku, obecnie - pewnie nie zauważyłeś - gra o wiele, wiele lepiej nawet jeśli gra ze słabymi albo średnimi to i tak jego skuteczność jest niezwykła, zobaczymy z mocnymi jak to będzie ale myślę że ta twoja Barca nie ma żadnych szans na GD. 70% że wygra Real, 20% że Będzie remis, 10% że fuksem wygra Barca. I tyle, takie są moje odczucia
"Real Madryt to najlepszy klub na świecie obecnie bo zdetronizował dotychczasowy najlepszy zespół na świecie jakim był Bayern."
Czyli Polska jest najlepszą drużyną na świecie bo pokonała dziś dotychczasowy najlepszy zespół świata? xD
Nie, Polska może i nie jest najlepsza ale pokazała charakter, wygrała mimo, że paradoksalnie piłkarsko była słabsza , to się czasem zdarza w piłce nożnej. A Real rozjechał 5 jajo Bawarczyków, zdetronizował ich i tyle. Wiem że ci smutno, że Bayern nie zrobił takiego gang bangu na Realu jak wam ale tak to już jest:). Aktualni Królowie Europy to Real i tak będzie dopóki Realu ktoś nie wyeliminuje z LM. Zrozum to, kolego. A wy póki co jesteście niczym bo niczego nie bronicie w tym sezonie hahahaha
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/s720x720/1071286 0_576660885794269_4903095139695822123_n.jpg?oh=b780f0c8a28fa433d630672d666edfaa& oe=54C1A010&__gda__=1425530871_f48f54b933433364eafc6b4b84edff6e
hahahaa
hahaha a i jeszcze jedno.. Messi szmaciarz znowu karnego nie umie strzelić curva jakim trzeba być lamusem żeby go nazywać "obecnym najlepszym piłkarzem na świecie" hahahaha
W takim razie Ronaldo też jest szmaciarz bo nie strzelił karnego w meczu z Łudogorcem (tak to się pisze?), jakim trzeba być lamusem żeby go nazywać najlepszym piłkarzem na świecie.
HAHAHAHAHAHAHAHAH!!! :D
AHAHAAHAHA!!!! :D
Przynajmniej lepiej strzelał niż Messi który strzela jak panienka albo pudłuje hahahahah. Messi spieprzył 2 karne pod rząd hahahahha ale wstyd, taki piłkarz... Pewnie się nie możesz już doczekasz jak Barca znów zacznie grać w lidze i Messi naklepie asysty ogórasom? ALe będzie zachwyt: "Messi gra dla zespołu!, asysty są ważniejsze od goli!, on jest lepszy od Ronaldo!" ale kibice Realu mają bekę z tych waszych rozpaczliwych postów hahahahaa, nara.
No jednak nie strzela lepiej skoro ostatnio w LM nie trafił. Raz Ronaldo strzelając karnego nie trafił nawet w bramkę, oto dowód:
http://www.youtube.com/watch?v=CASIyZswCFc
Hahahahaha, to jest dopiero wstyd i hańba. Trafić w poprzeczkę, słupek lub jeśli bramkarz sam obroni, to się na pewno przytrafiło każdemu piłkarzowi na świecie. Ale to co zrobił Ronaldo? Takie coś zdarza się bardzo, bardzo rzadko. On tym pudłem zapisze się do historii. :D
"ale kibice Realu mają bekę z tych waszych rozpaczliwych postów hahahahaa, nara."
Piszesz to tak, jakbym miał się tym przejmować. Więc muszę cię zmartwić bo nie obchodzi mnie ten żałosny plebs. Czasem tylko wejdę na fioletową stronę aby pośmiać z waszych rozpaczliwych postów po porażkach. To są dopiero jaja, najpierw nosicie na rękach Ancelottiego a po porażce go wyrzucacie, wyzywacie od grubasów i debili. :D
wow 2008 rok.. wyszukałeś co było 6 lat temu gratuluję, może wyszukasz coś przedwojennego niedługo? hahaha nie kompromituj się, Piszemy o ostatnich czasach a w ostatnich czasach Messioh nie wykorzystał 2 karnych pod rząd co jest kompromitacją bardzo bardzo wielką, takie rzeczy się rzadko zdarzają na poziomie trampkarskim, rozrysować ci to czy już rozumiesz? hahaha Najbardziej przereklamowany piłkarz w historii ten Messi, miał jeden wybitny sezon i gimbaza się podniecała, kibice Barcelony zaczęły wyrastać jak grzyby po deszczu. Nawet teraz kiedy go gnoi Ronaldo w rankingach strzeleckich gimbaza barcelonska nadal sie podnieca jego asystami z ogórkami, brawo!
Kompromitacją jest to:
http://www.youtube.com/watch?v=CASIyZswCFc
Messi nie trafił karnego bo bramkarz obronił, każdemu piłkarzowi się to przytrafiło, bo na pewno nie ma takiego piłkarza którzy wykorzystał każdego karnego jakiego w życiu strzelał. Więc idąc twoim tokiem rozumowania to każdy piłkarz jest szmaciarzem. Ale to co zrobił Ronaldo to jest wyjątek, bo żeby nie trafić z 11 metrów w bramkę to trzeba być niezłą łajzą. I na twoim miejscu siedziałbym przez to cicho, wypominasz Messiemu nie trafianie karnych a Ronaldo sam też ich nie trafia, w dodatku w tak kompromitujący sposób. A tu masz na dokładkę:
http://www.youtube.com/watch?v=KzuzucnUPAE
I co ty na to HIPOKRYTO?
Co ja na to? Że Ronaldo NIGDY MU SIĘ NIE ZDARZYŁO NIE WYKORZYSTAĆ 2 KARNYCH POD RZĄD co jest kompromitacją nie z tej zIemi jak na takiego piłkarza jak Messi (ponoć uznanego najlepszego w historii przez farseloniarzy) ot co. Taka beka że jprdl... I nie wynajduj mi jakiegoś gówno z przed 6 lat, sam mówisz że ważne co jest teraz a nie kiedyś. (ahhahaha) Messi dał dupy jak mało kto na takim poziomie pod rząd nie strzelić 2 karnych to jest żałosne. Taka prawda.
nie wiem nie chce się kłócić, na razie nie myślę o klubowej piłce tylko cieszę się z sukcesu naszych chłopaków:)
hahaha i co szmaty męczycie się z beniaminkiem, powinniście już przegrywać 2:0 hahahaha I gdzie ten Messi? podobno lepszy od Ronaldo jest (buahahahahahahah) ty nadal w to wierzysz ale beka:) Nawet z ogórasami gra gówno a CR7 leci jak torpeda cały czas hahaha.
O brawo Messi 1 gol przeciw beniaminkowi.. ale cienizna.. a Ronaldo odjeżdża z golami.. Ale jedzie Messiego... smutne to trochę:( Real ma najlepszy atak na świecie obecnie. taka prawda.
no ze słusznego karnego bo umie je strzelać a nie partaczyć, zresztą jest najbardziej skuteczny w karnych w historii la liga, pewnie o tym nie wiesz 40 strzelonych na 43 karne..
A Messi strzelił w tym sezonie gola po wkręceniu w ziemie dwóch obrońców?
https://www.youtube.com/watch?v=wV4of4lJonU
ja sobie nie przypominam:)
No dobra, nie będę dalej kopał leżącego..:) Messi gra dobrze, ale tylko dobrze, Ronaldo gra świetnie, takiej skuteczności nikt nie ma na świecie, na prawdę wyjątkowo rzadko coś partoli. Zobaczymy w GD który zespół jest lepszy - to będzie moment prawdy.
Chodzi mi o to, że zarówno Messi jak i Ronaldo strzelili dzisiaj po jednym golu z gry, więc w czym Portugalczyk był lepszy? Na szczególną uwagę zasługuje też fakt, że dzisiejszy przeciwnik Realu znajduje się w strefie spadkowej, a przeciwnik Barcelony jest prawie w połowie tabeli, więc wyraźnie widać kto tu miał dzisiaj łatwiej.
I co z tego, że z karnego? Skoro umie strzelać karne to niech strzela, był zasłużony. Nie moja wina, że Messi na ostatnie 4 karne zmarnował 3 hahaha. Dobra tam nie ważne, nie chce mi się dalej sprzeczać, jeśli kontuzji cr7 nie złapie to na 100% pobije rekord 50 goli Messioha. I o to chodzi.
To z tego, że Messi nie dostał dzisiaj karnego, nie miał takiej szansy jak Ronaldo. Jak mam ci to przetłumaczyć żebyś zrozumiał? To tak jakby jeden piłkarz zagrał 90 minut i strzelił dwa gole a drugi zagrał 45 minut i strzelił jednego gola. Chodzi o to, że ten pierwszy piłkarz otrzymał większą szansę na zdobycie gola, gdyby Messi i Ronaldo otrzymali taką samą szansę to strzeliliby dzisiaj tyle samo goli.
i co cebulaczki katalońskie? z ogórkowatym Ajaxem wygraliście tylko 3:1 za to Real z taką wielką firmą jak Liverpool i to na wyjeździe wygrywa 3:0 i to na lajcie. Wrezcie skończycie to pieprzenie że Real nie umie z silnymi wygrywać? hahahah. W sobote zobaczycie cebulaki jeszcze.
Liverpool był bardzo silny jak grał w nim Suarez. Teraz to tylko dobra drużyna, żadna wielka firma, z resztą od wielu lat nią nie jest.
ahahhaha wiedziałem że to powiesz, tak samo jak Bayern dostawał baty od Realu. Zawsze tak visca dzieci będą mówić jak Real będzie ogrywał silny klub hahaha ale beka z was, niedorwzoje:) narka zazdrośniku.
ahahha i kto się zna lepiej na piłce? Mówiłem że zobaczycie w sobotę. A ty obstawiałeś 1:2.Ale dostaliście po dupie, byliście niczym. Zerem i tłem. Real was wciągnął dupą i wysrał nosem... I wiesz co ci powiem? Real grał tylko średnio i spartolił całe multum sytuacji, bez przesady mówiąc mogło by się zakończyć 6;1 hahaha. Klepiecie jak debile a ten wasz zębol Suarez to jest gorszy od Benzemy hhahaa. Cieszcie się że Ronaldo dziś grał fatalnie i Real był nieskuteczny bo byłby pogrom. Tak jak mówiłem, Real ma najlepszy atak na świecie i jakieś tam wielkie nazwiska jak Suarez nic wam nie pomogą.
PS: Messi czyli piłkarz "z innej planety" gdzie jego asysty? gdzie zagrania? Brutalne wślizgi tylko robił i czasem próbował dryblować by po chwili - jeb podać do tyłu hahhah. Weź się nie ośmieszaj mówiąc że jest lepszy od CR7 :() Hala Madrid!
Ojej, jakie to smutne, Barcelona przegrała, teraz moje życie straciło sens, ajajaj. Co ja mam teraz zrobić? Chyba rzucę się w przepaść, albo nie, zostanę sezonowcem i pójdę kibicować Bayernowi, mniej bolesne.
I co? Są te zakłady u bukmacherów czy nie? Bo niezłą kasą tutaj pachnie. Tylko ciekawe jakie kursy, bo w sumie Ronaldo dostaje karnego prawie w każdym meczu, więc kurs na to, że dostanie powinien być chyba niższy niż na to, że nie dostanie, nie sądzisz?
Hahahaha, wiedziałem, że Ronaldo strzeli z karnego, wiedziałem, pisałem! :D Szkoda, że nie ma u bukmacherów zakładów czy Ronaldo dostanie karnego w meczu, ale kasy bym mógł wygrać, a może są takie zakłady? Wiesz coś o tym?
przewidziałeś to gratuluję. Na prawdę. A zakłady pewnie i takie są. Ale wracając do meczu. Karny słuszny . I nie symulce których dzisiaj po stronie Barcy też nie brakowało To teraz przyznaj kto ma najlepszy atak? Kto gra lepiej - Barca czy Real? Pewnie znowu coś wymyślisz. napisz coś, pośmiejemy się:)
Oj tam, Wampir jeszcze pokaże zęby, nie od razu Kraków zbudowano, to dopiero jego pierwszy mecz a już i tak dobrze mu poszło. Pamiętasz w tamtym roku jak wygraliśmy 2:1 na Camp Nou? I ten wasz Bejlaszek, jedyne co po sobie pozostawił to żółta kartka i strzał w trybuny. A kilka miesięcy później strzelił zwycięskiego gola w finale Pucharu Króla. Także poczekałbym do końca sezonu z tym bo jak to mówią ten się śmieje kto się śmieje ostatni. ;)
Nieinaczej . To też ja nie mówię że Real już wygrał ligę, wiem że do końca sezonu w pytę spotkań i może zdarzyć się wiele straconych punktów ale cieszę się z tego , że Real zrobił to o czym mówiłem - jest najlepszym zespołem w Hiszpanii - ma obecnie najlepszy atak (obronę średnią) a te 2 wpadki na początku sezonu - tak jak mówiłem - wypadek przy pracy .Po prostu - Real jest mocniejszy od Barcelony obecnie i mów sobie co chcesz. Nie przeczę, wszystko się może obrócić ale obecnie jest lepszy i jest w top 3 najlepszych klubów świata w tym sezonie. Myślę że nawet na najwyższym stopniu tego Topu.
ahahhaa lamusy ale daliście ciała, padaka. Neymar Suarez Messi - Atak Śmiechu. hahahaha. I co nadal uważasz że Messi obecnie gra lepiej niż Ronaldo? hahahahahaha Przestań się wreszcie kompromitować... Messi partacz i nic więcej. Crisowi to w tym roku może co najwyżej buty wiązać. Póki co w statystykach to dogania go powoli... Benzema hahahaah. A Cr7? nie ten poziom człowieku nie ten poziom.... Ale piach.. ja pierdziele. Real tydzień temu wam wybił piłkę z głowy, teraz nawet przeciętna Celta. A Messi? On w ogóle umie coś zrobić z piłką jak nie gra z kelnerami? Jakoś nie widać:) Hala Madrid Zapamiętaj: Real MAdryt - najlepszy klub na świecie , najlepszy atak i pomoc a Barca - jak na taki wielki budżeto to no... dno...
PS: Największą mam polewkę z waszego naczelnego drewna Busquetsa i upośledzonego Alvesa hahaha. Albo Xavi - koleś powinien już siedzieć w fotelu i dziergać swetry a nie kompromitować się grą albo wywiadami (ostatnio po meczu z Realem przerósł samego siebie hahaa)
O ile pamiętam to Real też ostatnio przegrał z Celtą, i to 2:0, więc? o_O
Piłkarze Barcy to nie są złamasy, to solidna drużyna, mają po prostu beznadziejnego trenera który w ogóle nie ma pomysłu i koncepcji oraz podejmuje fatalne decyzje, jak na przykład wystawienie właśnie Busquetsa i Alvesa. O wiele lepiej Barca by grała gdyby na środku obrony grali Bartra i Mathieu, Montoya zamiast Alvesa i Mascherano zamiast Busquetsa. Niestety to trener podejmuje decyzje, niestety to debilny zarząd wybiera takiego trenera (myśleli chyba, że skoro niedoświadczony Guardiola stworzył najlepszą drużynę na świecie to teraz każdy niedoświadczony trener może to zrobić). Przyjdzie czekać do 2016 roku, wtedy będą wybory na nowego prezydenta klubu i skończy się ten cały cyrk.
No to po co takiego trenera wybrali? Przecież nie wziął się z powietrza ale rzeczywiście dziwnie tych waszych piłkarzy ten koleś ustawia.
Nie wiesz po co? Bo taki trener nie będzie stawiał warunków, łatwiej nim sterować. Przecież nie od dziś tak jest, Martino i Vilanova to też trenerzy którzy nie mieli w CV wielkiego doświadczenia. Guardiola i Rijkaard to były ewenementy, głupotą jest myślenie, że skoro z nimi się udało to i z innymi tak będzie. Jednak Laporta dawał tym trenerom wolną rękę, czego niestety nie robi Bartomeu, a wcześniej Rosell (podobno przez to odszedł Guardiola). To zarząd jest głównym problemem tego klubu. Trenera mogą zmienić już za rok, ale to i tak nic nie da bo na jego miejsce przyjdzie kolejna marionetka. Tak jak pisałem, rewolucja będzie w 2016 roku.
oglądaj dziś mecz , zobaczysz jak Królowie grają w piłkę:)A tak na odchodne - czepiasz się Ronaldo że gówno umie bo wali duzo goli z karnych.. W Lidze Mistrzów Messi strzelił więcej goli z karnych niż Ronaldo, i co zatkało kakao?
spoksik tak se tylko powiedziałem, nie zachęcam do oglądania. Zastanawia mnie jednak fakt - przemilczałeś to o Messim że ma w LM więcej karnych strzelonych od Ronaldo:) Prawda w oczy kole kolego:)
Ty też kilkakrotnie przemilczałeś to co napisałem, więc dlaczego ja miałbym nie zrobić tego samego? Dlatego dziwię się, że się o to czepiasz.
Z resztą Ronaldo na strzelenie 71 goli w LM potrzebował 109 meczy, natomiast Messi na strzelenie również 71 goli potrzebował 90, o 19 mniej. I kto ma lepszą skuteczność?
P.S. Gdzie sprawdziłeś te karne?
Na waszej stronie pisali w komentarzach kilka razy, gdzieś tam sprawdzili. Skuteczność? Nie wiem kto ma lepszą, trzeba by było policzyć minuty skoro taki skrupulatny jesteś, Ronaldo kilka razy wychodził na kwadrans w LM tylko a to liczone jest jako mecz w statystykach. A jeśli już wspominasz mecz/gole to zobacz sobie ogólne statystyki, akurat w nich Ronaldo ma sporo wyższą skuteczność - ponad gol na mecz.
Dziś Messioch wyrównał rekord Raula, no zobaczymy do końca LM kto będzie miał więcej goli:)
"Na waszej stronie pisali w komentarzach kilka razy, gdzieś tam sprawdzili"
To dla mnie nie jest wiarygodne źródło. Z resztą tam udzielają się też kibice Realu, mogli kłamać.
"A jeśli już wspominasz mecz/gole to zobacz sobie ogólne statystyki, akurat w nich Ronaldo ma sporo wyższą skuteczność - ponad gol na mecz."
Zobaczyłem, i wcale nie wychodzi z nich to co napisałeś. Oto statystyki uwzględniające mecze klubowe i reprezentacyjne:
Ronaldo - 448 goli / 700 meczy, średnia: 0,64 gola na mecz
Messi - 409 goli / 534 mecze, średnia: 0,76 gola mecz
chodzi mi Real i Barca i ich statystyki a nie ogólne statystyki wszystkiego bo Ronaldo kiedyś grał jako pomocnik więc strzelał o wiele mniej goli bo miał mniej okazji ku temu.
Tak Messi ma 8 karnych , Ronaldo 7 w LM.
"Tak Messi ma 8 karnych , Ronaldo 7 w LM."
No to naprawdę duża różnica, jeden karny więcej. Wczoraj się pomyliłem, Ronaldo nie ma 71 goli w LM tylko 70 (policzyłem ten ostatni z Liverpoolem, a to strzelił Benzema, nie Ronaldo). Więc gdyby nie brać pod uwagę tych karnych to Ronaldo i Messi mieliby tyle samo goli, jednak to Argentyńczyk jest skuteczniejszy ponieważ rozegrał mniej meczy.
"chodzi mi Real i Barca i ich statystyki a nie ogólne statystyki wszystkiego bo Ronaldo kiedyś grał jako pomocnik więc strzelał o wiele mniej goli bo miał mniej okazji ku temu."
Gdy kiedyś napisałem coś podobnego ty odpisałeś mi: "każdy sobie może odwracać statystyki jak chce fanboju". Teraz ty to robisz, zamiast pisać o wszystkich golach Ronaldo to odwracasz statystyki jak chcesz, byleby tylko udowodnić, że Ronaldo strzela dużo więcej niż Messi. Dlatego bierzesz pod uwagę tylko te mecze i gole gdy Ronaldo był już jednym z najlepszych piłkarzy na świecie, a te z pierwszych lat jego kariery puszczasz w niepamięć. Messi nie stał się z marszu głównym egzekutorem Barcy, przez pierwsze trzy sezony gdy trenerem był Rijkaard to Ronaldinho i Eto'o byli tymi którzy strzelali najczęściej, Messi był ich pomocnikiem, piłkarzem bardziej drugiego planu. Dopiero gdy trenerem został Guardiola to Messi zaczął grać na środku ataku i stał się głównym strzelcem drużyny oraz najważniejszym piłkarzem w zespole. Messi z roku na rok stawał się coraz lepszym piłkarzem, nie był od razu tym kim jest teraz. Natomiast gdy Ronaldo zaczął grać w Realu był już jednym z najlepszych piłkarzy świata i najważniejszym piłkarzem w drużynie.
Kompletnie bez sensu jest to twoje porównanie ponieważ porównujesz pół kariery Ronaldo do całej kariery Messiego. Więc albo porównuj całą karierę obu piłkarzy albo jej część gdy zostali najlepszymi piłkarzami świata. Oto statystyki Ronaldo i Messiego od sezonu 2009/2010 (czyli tego gdy Ronaldo dołączył do Realu):
Messi - 285 goli / 278 meczy, średnia: 1,02
Ronaldo - 274 gole / 261 meczy, średnia: 1,04
Jak widać statystyki są niemal identyczne, więc nie jest tak jak piszesz, że Ronaldo ma dużo lepszą skuteczność.
no dobra dobra, coś tam racji masz, trudno ich ocenić identycznie bo jeden grał w innej lidze, z kolei Messi grał od małego w jednej lidze kiedy jeszcze nie był gwiazdą. Zobaczymy jak to będzie dalej w tym sezonie, zapowiada się ciekawie jak zawsze.