Słabość reszty klubów nie polega na braku wpływów z transmisji telewizyjnych. Każdy klub ma własną osobowość prawną. Jeden jest spółką, inny zarejestrowany jest jako firma prowadząca własną działalność gospodarczą i bankową, jak Real Madryt, a jeszcze inne są własnością udziałowców. Tak się składa, że Santander, największy bank w tamtej części Europy, woli swoje dywidenda dać Realowi na zakup Bale'a niż Realowi Betisowi na zakup sześciu mało znanych Brazylijczyków. Przydałby się system angielski. Wówczas po 20 latach można by powiedzieć, że równie dobre jest Atlético , Deportivo czy Valencia. Od strony sportowej to cud, że w tak dziwnej lidze są dwie największe futbolowe potęgi w dziejach. Podejrzewam jednak, że Real i Barcelona zdobywałyby jeden po drugim mistrzostwo Anglii.
i znowu oszustwa, przestępstwa, orgie - cała Barcelona, przestępstwo podatkowe przy Neymarze, zorganizowanie orgii dla jego ojca, fuj, tfu. Wstyd, kolego, wstyd.
Co za psychol. Ty naprawdę musisz mieć nudne życie skoro wchodzisz tu i przytaczasz wszystko co złe o Barcelonie. Niedługo jak ktoś w Barcelonie pierdnie na konferencji to też będziesz tu wchodził i pisał o tym: "Co za wstyd, pierdzieć na konferencji". Zachowujesz się jak jakiś czub. To już nawet nie jest zwykły hejt, to jest zemsta za to, że ktoś w Barcelonie wyrządził ci krzywdę. A jeśli tak nie jest to oznacza to tylko, że jesteś chory psychicznie i powinni ci założyć kaftan oraz zamknąć w szpitalu psychiatrycznym, chory czubie.
Masz obsesję na punkcie Barcelony. Ten klub o wiele bardziej interesuje cię niż Real, zagłębiasz się we wszystkie jego szczegóły. Pewnie codziennie w głowie ci tylko Barcelona, nawet śnisz o niej.
hahaha niewygodne info i od razu ból dupki:). Pokazuje ci tylko jakim Barcelona jest żałosnym klubem.
Ja mam ból dupy? Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Jak się tylko śmieję z ciebie bo jesteś psycholem i prowokatorem. Prowokujesz do kłótni bo jesteś nerwusem i nie potrafisz wytrzymać bez kłótni. Musisz iść z tym do psychiatry.
Ale grała Portugalia i Ronaldo dał d*py, a podobno to najlepszy piłkarz świata. :D
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/s600x600/10427227_871271 806234836_1992173161948189185_n.png
A Messi męczył się z Bośniakami hahahaha , przez pierwszą połowę nie było go widać. Ciekawe co by zrobił z Niemcami.. Może hat tricka by strzelił? Śmieszny jesteś. Messiemu po 8 latach na mistrzostwach udało się strzelić gola ze słabiakami i już kipisz z radości hahaha. Przypomnij sobie np mecze Portugalii ze Szwecją w eliminacjach nie dawno, to jest wyczyn strzelić 4 gole Szwedom z Ibrą w meczu o wszystko... A zresztą co ci będę tłumaczył... Ośmieszasz się... W MŚ w 2010 Messi dostał 4:0 od Niemców, też gówno pokazał hahaha.
"A Messi męczył się z Bośniakami hahahaha , przez pierwszą połowę nie było go widać."
A Ronaldo nie było widać przez cały mecz, nie tylko przez pierwszą połowę. A jego rzuty wolne to masakra, nawet jednoosobowy mur zatrzymał jego strzał. Hahahahaha. :D
"Messiemu po 8 latach na mistrzostwach udało się strzelić gola ze słabiakami i już kipisz z radości hahaha."
A komu Ronaldo strzelał gole na MŚ? Jeden z Koreą Północną (co za gigant), a drugi z Iranem, i to za karnego, hahaha. Bośnia jest przynajmniej lepsza od tych drużyn.
"Przypomnij sobie np mecze Portugalii ze Szwecją w eliminacjach nie dawno, to jest wyczyn strzelić 4 gole Szwedom z Ibrą w meczu o wszystko"
Przypomnij sobie? Właśnie, muszę sobie przypominać bo to już przeszłość, dawno, co mnie obchodzi mecz który był wiele miesięcy temu? Na jego podstawie mam oceniać Ronaldo czy na podstawie teraźniejszości? Oglądając ostatnio fatalną grę Ronaldo włączasz sobie na youtube te gole na pocieszenie. Co za frajerstwo. Równie dobrze mogę powiedzieć jak silną i mocną jest Reprezentacja Polski bo w 1974 roku zajęła trzecie miejsce na mundialu.
9 czerwca 2012 roku Messi strzelił hattricka w meczu z Brazylią wygranym 4:3, a wiadomo, że Brazylia jest lepsza od Szwecji. To moja odpowiedź.
"W MŚ w 2010 Messi dostał 4:0 od Niemców, też gówno pokazał hahaha."
Tak, najlepiej przywoływać mecz sprzed czterech lat, żyjmy przeszłością. Hahahaha.
to żyjmy teraźniejszością, Ronaldo ma złotego Buta a Messi gówno w papierku, żyjmy teraźniejszością, Real ma LM a Barcelona gówno... Nie ma to jak oceniać piłkarza po mocnej kontuzji w jednym meczu przeciwko najsilniejszemu zespołowi na świecie i to grając w 10. Musisz być stuknięty.
"Nie ma to jak oceniać piłkarza po mocnej kontuzji w jednym meczu przeciwko najsilniejszemu zespołowi na świecie i to grając w 10. Musisz być stuknięty."
23 kwietnia 2013
Messi po mocnej kontuzji mięśnia dwugłowego uda grał w meczu z najsilniejszym zespołem na świecie Bayernem. Mam ci przypomnieć ile razy śmiałeś się z jego dyspozycji w tym meczu stuknięty hipokryto?
I co z tego, że Portugalia grała w 10? Nie musiała, ale jak się ma w składzie takiego debila jak Pepe który nie wytrzymuje agresji to tak jest. Szkoła Realu.
I skąd to przekonanie, że Niemcy są najlepsi na świecie? Co oni ostatnio osiągnęli? Są najlepsi bo pokonali Portugalię? Od dzisiaj drużyna która pokona Portugalię będzie postrzegana jako najlepsza drużyna świata?
alleluja Messi zdobył gola z jedną najgorszych drużyn mistrzostw... hahahaha. Nawet takim gównem dowartościowujesz swojego idola... Aguero, di Maria, Higuain, Mascherano, Lavezzi, Argentyna tylko teraz ma takich piłkarzy, zawsze była o wiele lepszą i bardziej utytułowaną reprezentacją od Portugalii - małego kraiku a ty się jeszcze podniecasz, że Messi strzelił gola grając wespół z takimi piłkarzami... I Wawrzyniakowi może coś by wpadło na jego miescu hahahaha. Taka jest prawda, że Messi tak samo samo gówno pokazał z Niemcami na mistrzostwach świata w 2010 i tyle samo Argentyna przegrała co było jeszcze większym wstydem bo to lepsza reprezentacja od Portugalii. I też Messi nie pomógł. Bo jest cienki jak barszcz.. Jego legendę zbudowali Iniesta i Xavi tylko w Barcelonie.. Harowali na niego, sami zdobywając znikomą liczbę goli... I to nie są moje słowa tylko kilku ekspertów od piłki nożnej. Jak to powiedział ostatnio dziennikarz - porównywanie Messiego do Maradony to ujma i obraza Maradony.
PS: Skoro uważasz, że Niemcy nie są jedną z najlepszych reprezentacji na świecie to nie mamy o czym gadać... Wróć do podstawówki.. Niemcy jako reprezentacja to potęga od zawsze.
"PS: Skoro uważasz, że Niemcy nie są jedną z najlepszych reprezentacji na świecie to nie mamy o czym gadać... Wróć do podstawówki.. Niemcy jako reprezentacja to potęga od zawsze."
Wróćmy do twojej poprzedniej wypowiedzi: "przeciwko najsilniejszemu zespołowi na świecie". I jedno słowo - NAJSILNIEJSZEMU. A teraz piszesz, że są jedną z najlepszych reprezentacji, a to jest różnica. Więc nie zgrywaj cwaniaka bo sam się tutaj kompromitujesz. Ja nie powiedziałem, że Niemcy nie są jednym z najlepszych zespołów (bo są) tylko nie zgadzam się z twoim stwierdzeniem, że są najsilniejsi. Więc sam wróć do podstawówki zamiast próbować mi wmawiać, że napisałem coś, czego nie napisałem. I dalej ponawiam moje pytanie: Dlaczego uważasz, że Niemcy są najsilniejszym zespołem na świecie? Powtarzam - Najsilniejszym, nie jednym z najsilniejszych.
Dobra, nie denerwuj się, może się przejęzyczyłem, są ogólnie jednym z najsilniejszych w historii a na tych mistrzostwach uważam, że są najsilniejsi. Czemu tak uważam? Np po eliminacjach, mają niesamowitą siłę rażenia. Zdobywają niebotyczną ilość goli .. Są niezwykle zgrani, praktycznie nie mają tzw "głupich zagrań". Do tego mają silną ławkę rezerwową, praktycznie w pierwszym składzie mogłoby grać z 15-16 zawodników. No i do tego mecz z Portugalią - świetnie grali, Portugalia się szamotała, a Niemcy wszyściutko kontrolowali, wszystko idealnie funkcjonowało, aż miło było patrzeć.Mieli co prawda ułatwione zadanie - wątpliwy karny i czerwona kartka ale ogólnie moim zdaniem są najmocniejsi chociaż nie lubię Niemców z wielu powodów. Jedyna drużyna, która równie mocne wrażenie zrobiła na mnie to Włochy. Oczywiście to nie znaczy, że Niemcy wygrają MŚ. Zawsze może przyjść gorszy mecz, albo kuriozalny i się odpada. Masz odpowiedź na swoje pytanie.
"To może być koniec mundialu dla Cristiano Ronaldo. Jak informuje hiszpański El Confidencial portugalski chirurg Jose Carlos Noronha, specjalista od leczenia urazów kolan, doradził Portugalczykowi wycofanie się z gry na turnieju w Brazylii.
Lekarz przyznał, że kontuzja, z którą Ronaldo zmaga się od tygodni jest na tyle poważna, że zlekceważona i nie leczona może grozić nawet zakończeniem kariery."
I co frajerze? Nadal się śmiejesz z Ronaldo? Messi na jego miejscu siedziałby w domu przed tv.
"Messi na jego miejscu siedziałby w domu przed tv."
Messi siedziałby w domu? To ciekawe, bo gdy odniósł kontuzję w pierwszym meczu Ligi Mistrzów z PSG to tydzień później zamiast siedzieć w domu przed tv to grał w rewanżowym meczu, z kontuzją. Potem zamiast ją leczyć to znów grał z kontuzją, tym razem przeciwko Bayernowi. Po odpadnięciu z LM dalej nie leczył kontuzji tylko ciągle grał w lidze, jednak jako zmiennik. Odniósł kontuzję w marcu 2013 roku, jednak na poważnie zaczął ją leczyć dopiero w listopadzie tego samego roku, po około 8 miesiącach. Gdyby po tym pierwszym meczu z PSG od razu rozpoczął intensywne leczenie (tak jak w listopadzie) to opuściłby końcówkę sezonu ale na następny byłby już w 100% gotowy. Z Ronaldo sytuacja ma się podobnie, zobaczymy tylko kiedy on rozpocznie poważne leczenie urazu. I uważasz, że to co robi Ronaldo jest symbolem odwagi czy czegoś w tym stylu? Właśnie siedzenie w domu przed tv to jest najmądrzejsza rzecz po odniesieniu kontuzji (do tego dochodzi jeszcze leczenie). A to co robi Ronaldo to głupota. To co robił Messi po odniesieniu kontuzji z PSG również było głupie. Obaj powinni rozpocząć poważne leczenie od razu po odniesieniu kontuzji.
może i tak ale skoro wierzysz tak w Messiego to zobaczymy co pokaże w następnych dwóch meczach, zobaczysz - nic nie pokaże :)
haahaahah ale żenada. Messi przeciw najgorszemu zespołowi mistrzostw. Nic nie potrafił zrobić ani się przebić ani kiwnąć. W końcu udał mu sie jeden zakichany strzał który powinien być zablokowany. Zwykły farfocl. A tak to się tylko męczył jak głupi. Taki niby geniusz, taki niby bóg futbolu.. Tak jak ci mówiłem - legenda Messiego oparta jest na playmakerach Barcelony, to oni na niego grają, cała Barcelona ustawiona jest pod niego. On nie ciągnie zespołu, a w reprezentacji to już w ogóle. Póki co to Benzema przyćmiewa Messiego, jedzie go jak chce. Messi mu może buty czyścić. To co gra Benzema to najwyższa klasa, asysty, 3 gole. Gdyby miał trochę więcej szczęścia miałby już 5... i to nie z ogórasami jak Iran tylko np jak Szwajcaria.
Ronaldo spisuje się słabo to teraz przerzuciłeś się na Benzemę? Nie obchodzi mnie to. Napisałeś, że Messi nic nie pokaże w następnych meczach, myliłeś się. Messi strzelił gola, dał zwycięstwo swojej drużynie, został uznany zawodnikiem meczu (drugi raz z rzędu), tak więc pokazał. O tym tu mówiliśmy, a ty wyskakujesz z jakimś Benzemą. Bo tak jak już wspomniałem w pierwszym zdaniu, o Ronaldo nie można już powiedzieć nic dobrego. Jemu też przytrafiło się zagrać z Iranem na MŚ, strzelił co prawda gola, ale nie z gry (jak Messi) tylko z karnego, tak więc tutaj Messi lepiej wypada. Dlatego próbujesz się wywyższyć czymś innym i wybrałeś Benzemę (bo gra w Realu). W takim razie ja mogę powiedzieć, że Benzemę nakrywa czapą... Alexis Sanchez z Barcelony. Dlaczego? Ponieważ ciągnie zespół w którym nie ma gwiazd, awansował z Chile do 1/8 finału. A Benzema w Francji jest otoczony gwiazdami, dlatego jest mu łatwiej. Do tego Chile ma trudniejszą grupę od Francji.
I jak tam Ronaldo? Ile dzisiaj strzelił "najlepszy" piłkarz świata? Znowu nic. :D Hahahaha
A śmiejesz się z Messiego. A ten strzał w trybuny w 62 minucie... brak słów. Takiego pięknego gola jakiego Messi strzelił z Iranem to Ronaldo sobie może co najwyżej w FIFA 14 strzelić. Na razie im jeszcze się udało ale i tak Ghana wygra ostatni mecz z Portugalią i tyle ich widzieli, a Ronaldo znów nic nie strzeli, może już kupować bilet do domu. Hahahaha.
Za to zrobił najładniejszą asystę mundialu, widać nie znasz się na piłce skoro nie doceniasz asyst... typowe... Koleś gra z ciężką kontuzją a ty wymagasz od niego nie wiadomo czego. Do tego grał z USA - silnym zespołem. Trzeba nisko upaść, żeby się podniecać golem zdobytym przeciw Iranowi hahahaha. Cały mecz się Messi męczył mimo, że ma o niebo lepszą reprezentację od Portugalii i męczył się z kelnerami... Śmieszny jesteś.
"Koleś gra z ciężką kontuzją a ty wymagasz od niego nie wiadomo czego."
Przypomnę twój poprzedni cytat który podałeś:
"To może być koniec mundialu dla Cristiano Ronaldo. Jak informuje hiszpański El Confidencial portugalski chirurg Jose Carlos Noronha, specjalista od leczenia urazów kolan, doradził Portugalczykowi wycofanie się z gry na turnieju w Brazylii.
Lekarz przyznał, że kontuzja, z którą Ronaldo zmaga się od tygodni jest na tyle poważna, że zlekceważona i nie leczona może grozić nawet zakończeniem kariery."
Gówno ma a nie kontuzję. Gdyby lekarz rzeczywiście mu coś takiego powiedział, że dalsza gra może grozić nawet zakończeniem kariery to Ronaldo na pewno nie zdecydowałby się wyjść na boisko. Tym bardziej, że Portugalia ma nikłe szanse na wyjście z grupy a co dopiero na mistrzostwo świata czy nawet medal. Z resztą sam Ronaldo powiedział przed meczem z Niemcami: "Chciałbym być gotowy na 110%, ale jestem na 100. Byłbym pierwszym, który powiedziałby selekcjonerowi, że nie mogę grać. Nigdy nie naraziłbym swojej kariery, nawet dla mistrzostw świata". Tak więc nie ma tu mowy o żadnej kontuzji.
"Cały mecz się Messi męczył mimo, że ma o niebo lepszą reprezentację od Portugalii"
Ty chyba jesteś idiotą skoro uważasz, że Argentyna ma o wiele lepszą reprezentację od Portugalii. Portugalia też ma w swoim składzie piłkarzy którzy grają w najlepszych klubach świata: Ronaldo, Pepe i Coentrão z Realu Madryt, Nani z Manchesteru United, Meireles jeszcze nie tak dawno grał w Chelsea. A Argentyna ma sześciu: Zabaleta, Demichelis i Aguero z Manchesteru City, Di Maria z Realu oraz Messi i Mascharano z Barcelony. Reszta to piłkarze ze słabszych klubów, są też piłkarze z rodzimej ligi. Więc nie ma różnicy. Do tego Argentyna ma beznadziejnego trenera. A Aguero i Di Maria którymi tak się zachwycasz jak na razie g*wno na tym mundialu pokazali, chociaż mam nadzieję, że to się zmieni.
Iran jest słaby chyba tylko z nazwy. Zremisował z Nigerią a w meczu z Argentyną zagrał bardzo solidnie w obronie, natomiast ich bramkarz zaliczył wiele świetnych parad. Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że Włochy i Urugwaj to cienkie zespoły bo przegrały z Kostaryką która nigdy niczym nie zachwycała, którą spisywano na straty, przepowiadano ostatnie miejsce w grupie. Nie liczy się kim są te drużyny, jak grały wcześniej, nie liczy się także ich pozycja w rankingu FIFA. Liczy się to, co sobą reprezentują aktualnie podczas mistrzostw świata. A skoro uważasz, że Iran jest najsłabszą drużyną mistrzostw to chociaż powiedz dlaczego tak uważasz. W czym są gorsi od np. Hondurasu, Kamerunu czy Korei Południowej. Dlaczego są najgorsi, co na to wskazuje?
Argentyna przynajmniej wygrała z tymi zespołami. A Portugalia chociaż ma silniejszą grupę to i tak nie powinna przegrywać w taki sposób. Frajersko dała d*py w meczu z Niemcami 4:0, natomiast Ghana z tymi samymi Niemcami potrafiła walczyć jak równy z równym i zremisowała 2:2. Mecz Portugalii z USA był tylko pokazem bezradności Ronaldo, od zdobywcy Złotej Piłki oczekuje się więcej. Wszyscy krytykują jego postawę tylko ty uparcie próbujesz go bronić wyciągając jakieś z d*py argumenty. Messi strzelił dwa gole, dwa razy dał swojej drużynie zwycięstwo, dwa razy został zawodnikiem meczu, dał swojej drużynie awans do 1/8 finału. Nie wiem jak można twierdzić, że to nie jest lepsze osiągnięcie od Ronaldo który nie pokazał na tym mundialu nic, absolutnie NIC, a jego drużyna już wkrótce odpadnie z mistrzostw, nawet nie wyjdą z grupy. O ile Niemcy są lepsi to i tak taka drużyna jak Portugalia która ostatnio zdobyła 3 miejsce na EURO 2012 powinna poradzić sobie z takimi drużynami jak USA i Ghana i wyjść z grupy w przekonujący sposób.
" A Portugalia chociaż ma silniejszą grupę to i tak nie powinna przegrywać w taki sposób. Frajersko dała d*py w meczu z Niemcami 4:0, natomiast Ghana z tymi samymi Niemcami potrafiła walczyć jak równy z równym i zremisowała 2:2'
Ładnie naginasz rzeczywistość byle tylko ci pasowało. Porównujesz mecz do meczu jakby mecz meczowi był równy. Ghana jakoś przegrała z USA a Portugalia zremisowała... Nie ma tu żadnej zależności. Nie pieprz, Argentyna to lepsza reprezentacja, przed mundialem każdy ją obstawiał w roli faworyta a Portugalii nikt. Do tego jakie ma tradycje w porównaniu do Portugalii, co ty w ogóle opowiadasz... 2 mistrzostwa świata i 2 przegrane finały.. To są sukcesy która wpływają na reprezentacje cały czas...Do tego kompletnie inna mentalność, siła i tradycja w porównaniu do małej Portugalii. Piłkarzy też ma lepszych.
.Nie chce mi się tłumaczyć co do Iranu..Jest najsłabszy może wespół z jakimś drugim zespołem i tyle.No ale oczywiście skoro Argentyna ledwo wygrała 1:0 po męczarniach Messiego to od razu w twoim mniemaniu Iran awansuje do rangi świetnego zespołu bo Messi przez 90 minut nie mógł sobie z nimi poradzić...Gdyby był wart tych wszystkich nagród jakie otrzymał to powinien sam w pojedynkę pociągnąć zespół a on z tak słabym zespołem nic nie pokazał przez 90 minut. Myślałem, że to mistrz, bóg futbolu a tu zong....ahahahah. Uratował go strzał na wiwat i słabiutki obrońca Iranu który powinien pracować jako kelner.
Ja się nie upieram, że Ronaldo idzie gra. Asystę ładną zrobił, mecz z Niemcami to katorga - trudno mieć motywacje jak się dostaje karnego i czerwoną kartkę. A po trzecie od dłuższego czasu Ronaldo nie był w formie i miał kontuzje (nadal ją ma) Mimo nawet przeciwności pocisnął Messiego jak chciał bijąc rekord strzelonych goli w LM (Messi może sobie pomarzyć o tylu golach) pocisnął w lidze zdobywając króla strzelców, pocisnął na świecie zdobywając Złotego Buta ... Wiadomo, kolego, że musisz odreagować, wreszcie dowartościować tego niemilca i pozera Messiego i zachwycać się jego dwoma golami ze słabymi drużynami haahaha.
"Nie pieprz, Argentyna to lepsza reprezentacja, przed mundialem każdy ją obstawiał w roli faworyta a Portugalii nikt. Do tego jakie ma tradycje w porównaniu do Portugalii, co ty w ogóle opowiadasz... 2 mistrzostwa świata i 2 przegrane finały"
Tak, na pewno nikt nie obstawiał Portugalii jako faworyta. Po barażach ze Szwecją wszyscy jarali się Portugalią i Ronaldo pisząc, że on ich doprowadzi do sukcesów. Portugalia nie dawno zdobyła 3 miejsce na EURO 2012, a ty wspominasz sukcesy Argentyny sprzed około 30 lat? Nie ośmieszaj się. Żaden piłkarz który zdobył mistrzostwo świata dla Argentyny nie gra już w obecnej reprezentacji, w przeciwieństwie do Portugalii gdzie gra wielu piłkarzy z Euro 2012, nawet kilku z Euro 2004 gdzie Portugalia zdobyła wicemistrzostwo. A Argentyna od dawna nie wygrała żadnego wielkiego turnieju.
"Uratował go strzał na wiwat i słabiutki obrońca Iranu który powinien pracować jako kelner.
Ja się nie upieram, że Ronaldo idzie gra. Asystę ładną zrobił"
Równie dobrze mogę powiedzieć, że Ronaldo zrobił asystę bo słabiutki obrońca, który biegł obok niego nie zdołał zablokować jego dośrodkowania. I cały zespół USA zachował się głupio bo zamiast bronić się wszystkimi zawodnikami w polu karnym na minutę przed końcem meczu to oni próbowali też atakować nie wiadomo po co.
"A po trzecie od dłuższego czasu Ronaldo nie był w formie i miał kontuzje (nadal ją ma) Mimo nawet przeciwności pocisnął Messiego jak chciał bijąc rekord strzelonych goli w LM (Messi może sobie pomarzyć o tylu golach) pocisnął w lidze zdobywając króla strzelców, pocisnął na świecie zdobywając Złotego Buta"
A Messi to może nie miał kontuzji? Też musiał opuścić część sezonu więc nie zasłaniaj się kontuzją Ronaldo, nie ma tu żadnych przeciwności. Owszem, Ronaldo strzelił więcej goli w LM, ale Messi rozegrał mniej meczy, opuścił pół rundy grupowej. Zdobył Złotego Buta (z resztą zdobył go na spółkę z Suarezem, więc można powiedzieć, że zdobył pół tego Złotego Buta. :D), ale wyprzedził Messiego zaledwie o 3 gole więc to jakieś wielkie pociśnięcie nie jest (zobacz sobie jaka różnica była różnica w golach między nimi w sezonie 2012/13).
a wierz sobie w tego Messiego.. Masz klapki na oczach.. Trafi na kogoś mocniejszego i będzie biegał po boisku tyle co bramkarz (on jest z tego znany) ahahaha.
"a ty wspominasz sukcesy Argentyny sprzed około 30 lat? Nie ośmieszaj się. " Ty głupi jesteś na prawdę. Tobie się myli reprezentacja z klubami. Patrzysz tylko po niedawnych wynikach tak jak na klub... Kuźwa to nie klub.. tu się nie kupuje piłkarzy. Tu nie ma tak, że jak mały budżet to klub mało osiągnie a jak duży to ma większe szanse... To reprezentacja! To naród, to ludzie którzy mają już jakieś predyspozycje i tradycje w piłce... Jak jakaś reprezentacja uchodzi za lepszą i miała lepsze wyniki to zawsze będzie się wymagać więcej. Brazylia zdobyła mistrzostwo 12 lat temu a nie przeszkadza to nikomu stawiać jej w roli faworyta ZAWSZE na każdych mistrzostwach mimo że potrafiła zrobić niezły blamaż nie raz. Chcę po prostu dojśc do konkluzji, że Messi ma lepszą reprezentację od Portugalii, zawsze tak będzie, to się nigdy nie zmieni, nawet jak Portugalia wygra Euro to i tak zawsze Argentyna będzie lepszą reprezentacją od Portugalii. Zrozum to człowieku, nie naginaj rzeczywistości.. A co do Portugalii to wielki szacun, że tak mały kraj jednak potrafił odnieść z Ronaldo sukcesy a Messi nie potrafił się przyczynić do niczego w Argentynie. Teraz wyszły mu 2 gole ze słabiakami i wielkie halo, poczekajmy dalej.
..
"zobacz sobie jaka różnica była różnica w golach między nimi w sezonie 2012/13)"
Ja wiem jaka była różnica. tylko ty chyba zapominasz, że Messi i Ronaldo grają na innych pozycjach.. Ronaldo nie jest tylko egzekutorem jak Messi, o wiele więcej biega, gra więcej w defensywie. Skrzydłowy to nie jest środkowy napastnik czy cofnięty napastnik tylko pół pomocnik-pół atakujący i to wielki szacun, że Ronaldo który często jest przyklejony do bocznej linii potrafi mimo wszystko nastrzelać dużo goli - to jest motor napędowy zespołu a nie ochłapiarz jak Messi.
"Brazylia zdobyła mistrzostwo 12 lat temu a nie przeszkadza to nikomu stawiać jej w roli faworyta ZAWSZE na każdych mistrzostwach mimo że potrafiła zrobić niezły blamaż nie raz."
Polska dwa razy zajęła 3 miejsce na MŚ - 1974 i 1982. Zdobyła złoty medal na IO 1972. W latach 1972-82 była jedną z najlepszych reprezentacji na świecie. Czy ktoś teraz stawia Polskę jako faworyta mistrzostw? I co to miałoby oznaczać? Że np. Lewandowski ma lepszą reprezentację od Ronaldo a gra gorzej?
W latach 1952-54 Węgry miały najlepszy zespół na świecie nazywany "Złotą jedenastką", zdobyli złoty medal na IO 1952. Na MŚ 1954 wygrali w grupie z Niemcami aż 8:2. Ostatecznie w finale przegrali z Niemcami 3:2 i zajęli drugie miejsce. Czy ktoś teraz uważa Węgry za faworyta mistrzostw?
I sam jesteś głupi.
"Ja wiem jaka była różnica. tylko ty chyba zapominasz, że Messi i Ronaldo grają na innych pozycjach.. Ronaldo nie jest tylko egzekutorem jak Messi, o wiele więcej biega, gra więcej w defensywie."
Nie sądzę aby inna pozycja Ronaldo była usprawiedliwieniem w tym przypadku. Skrzydłowi strzelają wiele goli, przykładem choćby Alexis (19 goli w ostatnim sezonie). A skoro to środkowemu napastnikowi jest łatwiej strzelać gole to dlaczego Benzema (środkowy napastnik) ma ich dużo mniej od Ronaldo? Bo to Ronaldo jest w Realu głównym egzekutorem.
Przypomnij sobie co kiedyś napisałeś w tym temacie:
"trudno ich porównać?? Sorry ale to nie lata 60 kiedy każdy trzymał się swojej pozycji a gole zdobywali tylko napastnicy.. Dzisiaj mamy futbol totalny, wymiana pozycji, wzajemne uzupełnianie się, zacierają sie dziś pozycję, piłkarze dziś dzielą się na defensywnych, defensywno-ofensywnych i ofensywnych graczy a Ronaldo i Messi właśnie należą do segmentu ofensywnego. Ronaldo schodzi często do środka, Messi na pewno nie raz zagrywał z boku boiska. Owszem można ich porównywać jak najbardziej."
Tak więc sam sobie zaprzeczasz w tym momencie.
I znowu Messi fuksiarz a ty się pewnie zachwycasz... Pierwszy gol.. wypracował di Maria, ten dobił, dobiłby i Wawrzyniak, drugi gol - bramkarz zachował się jak idiota i źle się ustawił, nie miał prawa puścić tak lekkiego strzału. Ciekawe jakby se Messi poradził przeciwko Niemcom albo USA i to w gorszej reprezentacji jak Portugalia.. pewnie nijak. Jeszcze się przekonamy, mimo, że grają razem z nim wielkie talenty argentyńskie to i tak gówno pokaże z prawdziwym przeciwnikiem.
Co jest, znowu ból dupy? Hahahahahaha. Jakie debilne argumenty jeszcze wynajdziesz? Że wiatr wiał bramkarzowi w twarz i nie mógł się skupić? Że kibice za głośno krzyczeli? Jakie jeszcze? Takimi komentarzami się tylko kompromitujesz żałosny ludziku. Nawet gdyby Messi strzelił 50 goli w meczu to i tak byś napisał, że fuks, szczęście i że bramkarz się źle ustawił. Żałosne. Z resztą nie obchodzi mnie to. Prawda jest taka, że Messi strzelił już cztery gole i jest liderem klasyfikacji strzelców wraz z Neymarem (obaj Barcelona), trzeci raz z rzędu został wybrany zawodnikiem meczu. A ty pisałeś, że nic nie pokarze w tych meczach. A co pokazał Ronaldo? Nic, hahahaha, tylko strzał w trybuny. :D Co za leszcz, pewnie już kupił bilet do domu bo jutro Portugalia odpada, hahahaha. Albo zatrudni się u Messiego, będzie wiązał mu buty bo tylko do tego się nadaje. Hahahaha.
co ty porównujesz, gówniane reprezentacje z którymi Messi się niby wykazuje do Niemców - najsilniejszej drużyny i do USA które jest też bardzo mocne.Co pokazał? Póki co świetną asystę... Do tego jego reprezentacja jest średnia i o wiele słabsza od Argentyny. Teraz sobie porównaj ich kluby, Barcelona i Real to równy poziom i co Messi pokazał? Przegrał z Ronaldo na KAŻDYM polu w tym roku hahahahaah. To że Messi strzelił 4 gole to tylko zasługa słabiutkich przeciwników, świetnych piłkarzy z drużyny i szczęście. Przyjdzie silniejszy zespół to Messi będzie dreptał gdzieś tam na 30 metrze i tyle. Będzie niewidoczny.
A co do Neymara to fajnie, że ma tyle goli bo zawsze go lubiłem jak grał w Santosie i kibicuję mu jak gra w Brazylii. Tylko nie lubię go jak gra w Barcelonie bo tam gra przeciętnie i do tego przesiąkł "farselońskością" czyli brak honoru ,pajacowanie i nurkowanie.
Adios Portugalia, Adios Ronaldo. :D
Tak jak mówiłem, Portugalia frajersko odpadła z turnieju już po fazie grupowej. Ronaldo, gol na otarcie łez, hahahaha. :D
Podsumowanie fazy grupowej:
Co pokazał Messi: cztery gole, trzy razy z rzędu wybrany zawodnikiem meczu.
Co pokazał loser Ronaldo: trzy nowe fryzury, hahahaha. :D
ty to jesteś jakiś psychiczny, cieszysz się że odpadł europejski kraj, że przeszło USA które nie powinno nas obchodzić i Niemcy czyli nasi wrogowie od wielu lat. Na prawdę zawiodłem się na tobie, że takie coś cię cieszy. Rozumiem nie lubić piłkarza ale żeby cały kraj który nic nigdy Polsce nie zrobił... ja pierdziele... Może wypieprzaj w takim razie z Europy skoro jesteś "lojalny"... Pamiętam, jeszcze liczyłeś na to , że Ghana wygra z Portugalią... co za zero...
Gdyby Messi był europejczykiem to mimo, że go nie lubię kibicowałbym jego reprezentacji gdyby walczyła albo z Niemcami albo z krajem z poza Europy albo z jakimiś Arabami...
PS: Fajnie, porównujesz grupy Argentyny i Portugalii.. brawo. Dla ciebie Iran i Bośnia to taki sam poziom jak Niemcy czy USA :) brawo. Do tego Argentyna to silniejsza reprezentacja... Co za koleś.., narka
To ty jesteś psychiczny idioto. Mieszasz sprawy polityczne w piłkę nożną bo już nie masz w ogóle argumentów. Próbujesz mi wkładać w usta słowa których w ogóle nie powiedziałem, a więc pytam:
- gdzie stwierdziłem, że cieszę się, że USA i Niemcy awansowali dalej?
- gdzie stwierdziłem, że nie lubię całej Portugalii?
No gdzie? Nawet nie musisz odpowiadać bo niczego takiego nie napisałem idioto, a ty się doszczętnie tym komentarzem skompromitowałeś. Gówno mnie obchodzi kto wyszedł z tej grupy, najważniejsze jest dla mnie to, że odpadła Portugalia bo nie lubię losera Ronaldo i tego psychola Pepe który na starcie dostał czerwoną kartkę bo zachował się jak idiota. Wstyd kibicować komuś takiemu.
"Rozumiem nie lubić piłkarza ale żeby cały kraj"
Hmm, nie wiedziałem, że cała Portugalia grała na tym turnieju. 10 598 000 ludzi, to niezłą pakę mieli. Nie wiem tylko po co trener zabrał aż tylu ludzi na mistrzostwa świata, przecież wiadomo było, że wszyscy nie zagrają.
"Adios Portugalia, Adios Ronaldo. :D
Tak jak mówiłem, Portugalia frajersko odpadła z turnieju już po fazie grupowej"
Ja tu widzę cieszenie się pełną parą, żenada i wstyd. Jeszcze piszesz "frajersko" .Jakoś nie widzę tu frajerstwa skoro Portugalia skończyła z taką samą liczbą punktów jak USA które przeszło dalej... Odpadła po walce w ciężkiej grupie z Niemcami... Aha i jeszcze jedno.. loser to jest Messi w tym sezonie nic nie ugrał hahahaa jak i cała Farselona. Pepe to najrzadziej faulujący piłkarz tego sezonu la liga frajerze ale pewnie o tym nie widziałeś... Jeśli już mówimy o psycholach to jest nim Busquets który perfidnie nadepnął na głowę Pepego. Powinien zostać zdyskwalifikowany na kilka miesięcy, śmieć jeden.
"a tu widzę cieszenie się pełną parą, żenada i wstyd. Jeszcze piszesz "frajersko"".
Bo było frajersko, dostali w dupę od Niemiec 4:0. Kto ostatnio tyle dostał od tej reprezentacji?Nawet Wyspy Owcze i Kazachstan nie przegrały z Niemcami w eliminacjach tak wysoko.
"loser to jest Messi w tym sezonie nic nie ugrał hahahaa jak i cała Farselona."
W tym? Chyba w tamtym. Sezon 2013/14 już się skończył, jest przeszłością, a my żyjemy w teraźniejszości więc nie wiem po co przypominasz to co się już skończyło. Chyba tylko po to aby dowartościować Ronaldo i próbować udowodnić, że jest lepszy od Messiego. Ale niestety na próbach się kończy. Ronaldo grał świetnie w ostatnim sezonie ale teraz jest loserem.
Czemu już nie piszesz o Benzemie który to podobno nakrywał czapą Messiego? Bo już pewnie też nie możesz znaleźć argumentów. Messi go przeskoczył w klasyfikacji strzelców MŚ.
"Jeśli już mówimy o psycholach to jest nim Busquets który perfidnie nadepnął na głowę Pepego. Powinien zostać zdyskwalifikowany na kilka miesięcy, śmieć jeden."
Jeśli już mówimy o psycholach to jest nim Pepe który perfidnie nadepnął na rękę Messiego.
http://www.youtube.com/watch?v=5H-65WPOMX0
Powinien zostać zdyskwalifikowany na kilka miesięcy, śmieć jeden.
I co hipokryto?
na rękę? to nic w porównaniu do głowy...Tym porównaniem strzeliłeś sobie w stopę :) Ale się czepiasz słówek. Skoro kolejny sezon 2014/2015 się nie rozpoczął to mówi się nadal o TYM sezonie jako o teraźniejszym. Na prawdę powiesz "w tamtym sezonie LM wygrał Real Madryt?" hahahahaahha Skompromitowałbyś się. W tamtym wygrał Bayern a w tym Real. Tak, rozgrywki się już skończyły ale mówi się o tym sezonie nadal jak o teraźniejszym bo nie zaczął się nowy parówczaku. Benzema jest świetny, ma 3 gole i asysty z lepszymi zespołami niż te ogórki które trafiły się Messiemu.
PS: Przygotuj się na kopanie dupy w następnym sezonie jak Falcao trafi do Realu, coś czuję - pierwsza w historii obrona trofeum Pucharu Europy:)
Aha, jeszcze coś. Według ciebie Real Madryt wcale nie był najlepszy tylko miał szczęścię, że wygrał LM i ograł Bayern 5:0. No pewnie, Barcelona była lepsza:)
Szkoda, że ktoś kto zna się na piłce lepiej od ciebie tak nie sądzi:
http://sport.newsweek.pl/uefa-ranking-real-madryt-najlepszy-newsweek-pl,artykuly ,342237,1.html
Nie ważne jak się mówi, ważne jak jest. Sezon skończył się ponad miesiąc temu, od tego czasu wiele mogło się zmienić i zmieniło. Co z tego, że Ronaldo pobił rekordy strzeleckie skoro teraz gra jak pokraka? Jego dyspozycję mam oceniać na podstawie tego co już było czy tego co jest teraz?
A Francja to naprawdę miała silną grupę. Niewiarygodnie mocny Honduras, którego największą gwiazdą jest Palacios ze Stoke City (9 miejsce w Premier League), i który od każdego dostaje po dupie. Bardzo dobry Ekwador który rzutem na taśmę awansował do mundialu i z którym Francja nie potrafiła nawet wygrać, a Benzema nie potrafił im strzelić gola. Jedynie Szwajcaria trochę się wyróżnia, ale do najmocniejszych się zdecydowanie nie zalicza.
"PS: Przygotuj się na kopanie dupy w następnym sezonie jak Falcao trafi do Realu, coś czuję - pierwsza w historii obrona trofeum Pucharu Europy:)"
Nie "jak" tylko "jeśli". Jesteś bardzo naiwny, łykasz wszystko co pisze prasa. Jeszcze nie tak dawno prasa pisała, że Rakitić jest bardzo blisko Realu, że już się dogadali, że transfer jest kwestią czasu.
http://sport.wp.pl/kat,1750,title,Rakitic-pierwszym-letnim-wzmocnieniem-Realu-Ma dryt,wid,16593319,wiadomosc.html?ticaid=112fbc&_ticrsn=3
A tymczasem co? Rakitić trafił do nas.
"Aha, jeszcze coś. Według ciebie Real Madryt wcale nie był najlepszy tylko miał szczęścię, że wygrał LM i ograł Bayern 5:0. No pewnie, Barcelona była lepsza:)
Szkoda, że ktoś kto zna się na piłce lepiej od ciebie tak nie sądzi:"
A co mnie obchodzą jakieś gówniane rankingi. Nawet nie piszą na jakiej podstawie są obliczane. Przykładowo mamy ranking FIFA. Obecnie Ukraina jest nad Francją, dlaczego? Co takiego osiągnęła ostatnio więcej of Francji? Nawet nie awansowali do MŚ i to przegrywając mecz właśnie z Francuzami. Albo Grecja przed Holendrami? No bez jaj. A czwartego miejsca Portugalii to nawet nie skomentuję. Żenada.
no tak "rankingi FIFA złe Ja wiem lepiej!" Ty to na prawdę potrafisz rozśmieszyć człowieka:) Ja wiem.. ból dupki. ..Pogódź się z tym, że w tym sezonie Real Madryt był najlepszym klubem oraz pogódź się z tym, że jest najlepszym klubem w historii a te złamasy z Barcelony mogą sobie tylko pomarzyć o takich osiągnięciach i porobić przekręty przy transferach jak zwykle. Pogódź się z tym, że Ronaldo ma Złotą Piłkę i Złotego Buta i że napieprzył najwięcej goli w rozgrywkach i zrobił rekord w LM o którym Messi może sobie pomarzyć. :*
Nie muszę się pogodzić z tym bo nie interesuje mnie to co już było (a sam napisałeś: Real Madryt BYŁ najlepszym klubem), ja w przeciwieństwie do ciebie interesuję się teraźniejszością. A ta teraźniejszość mówi mi, że Messi na tym mundialu strzelił cztery gole, trzy razy z rzędu był najlepszym zawodnikiem meczu i dał Argentynie awans do 1/8 finału, drużyna wciąż jest w grze o puchar. Teraźniejszość mówi mi także, że Ronaldo nic nie pokazał na tym mundialu oprócz trzech nowych fryzur, ale za to nagród nie dają. A ty wspominasz sobie poprzednie sukcesy Ronaldo aby poprawić sobie humor i zamazać obraz jego fatalnej obecnie gry. Żałosne.
Z taką reprezentacją to i Messi by gówno ugrał... To Argentyna z di Marią,Aguero itd zagrała tak, że przeszli dalej a nie Messi. Skoro już się czepiasz przeszłości (jak jakiś debil) to tak samo Messi ZOSTAŁ uznany najlepszym (nie wiem przez kogo..) ale.. to już przeszłość, a nie teraźniejszość. Podniecasz się tym co było....haahhaa Sam widzisz jaka w tym logika. Argentyna > Portugalia. A teraz porównaj Barcę i Real - ta sama klasa i widzisz co ugrał Messi w równorzędnym ( a według ciebie w lepszym od Realu) zespole haahahah W porównaniu do Krystka nic.. nawet Atletico nie potrafił ani jednego zasranego razu pokonać a Ronaldo pokonał je 3 razy strzelając gole. Właśnie widać jak gra Messi z kimś mocnym... To zwykły ochłapiarz który nabija staty z kelnerami.
"Skoro już się czepiasz przeszłości (jak jakiś debil) to tak samo Messi ZOSTAŁ uznany najlepszym (nie wiem przez kogo..) ale.. to już przeszłość, a nie teraźniejszość. Podniecasz się tym co było....haahhaa Sam widzisz jaka w tym logika."
Tylko, że sezon klubów już się skończył, dlatego jest przeszłością. Natomiast Mistrzostwa Świata nadal trwają, dlatego jest to teraźniejszość. Skoro tego nie rozumiesz to znaczy, że jesteś idiotą a tym śmiechem się tylko skompromitowałeś.
"A teraz porównaj Barcę i Real - ta sama klasa i widzisz co ugrał Messi w równorzędnym ( a według ciebie w lepszym od Realu) zespole haahahah W porównaniu do Krystka nic.. nawet Atletico nie potrafił ani jednego zasranego razu pokonać a Ronaldo pokonał je 3 razy strzelając gole."
Tak jak już mówiłem, przeszłość mnie nie interesuje. Liczy się dla mnie to, co jest teraz.
Mam nadzieję, że Cuadrado nie będzie grał w Barcelonie. Jest za dobry - by się marnował i za fajny z niego gość a Barcelona zaraz nauczyła by go chamstwa, grubiaństwa, oszukiwania, nurkowania i kłótni. Więc módl się by tam nie trafił:)
tego jest tak dużo i tak częste że szkoda wymieniać... jeśli tego nie widzisz to ja nie wiem czy ty masz oczy. A już najgorsze to lecenie do sędziego za byle gówno albo za symulki, te wymuszania karnych itd.. Te nurkowanie i przewracanie się z czego nawet kpił aktor Hugh Laurie hahaha. A Messi? to już w ogóle prostak pazerny tylko na kasę, wymuszał na trenerze żeby sadzał na ławce Ibrę, albo tak się odzywał do młodszych kolegów " Co ty robisz? Jesteś nowy, jesteś nikim. Podaj mi piłkę, bo jesteś tu po to, żeby grać dla mnie" .
"tego jest tak dużo i tak częste że szkoda wymieniać"
To jest żałosna wymówka ludzi którzy nie mają argumentów. Skompromitowałeś się tamtą wypowiedzią, że w Barcelonie rzekomo panuje chamstwo, grubiaństwo i kłótnie i teraz próbujesz się wybielić taką odpowiedzią.
"wymuszał na trenerze żeby sadzał na ławce Ibrę"
Po proszę o dowód tego.
"" Co ty robisz? Jesteś nowy, jesteś nikim. Podaj mi piłkę, bo jesteś tu po to, żeby grać dla mnie""
Po proszę o źródło tej wypowiedzi.
Ile jeszcze żałosnych historyjek wyssanych z palca sobie wymyślisz aby spróbować oczernić ten klub?
Polecam, masz swoją "gwiazdę"
http://www.sportfan.pl/artykul/cham-i-prostak-czy-taki-naprawde-jest-messi-spraw dz-46410
Hahahahahahaha, co ty mi pokazujesz? Co za kretyn pisał ten artykuł? W ogóle nie jest wiarygodny. Ten żałosny artykuł nie jest żadnym dowodem. Gdzie są prawdziwe dowody? Jakieś filmy, chociaż zdjęcia. Gdzie?
Przykładowo jest tam taki cytat: "- Następnego dnia przyszedł na trening z... łyżeczką w ustach."
A nad tym cytatem jest takie zdjęcie:
http://s2.sportfan.pl/696af8e9ca74a0b2379d53bb2b06dc821579d853/3.jpg
I gdzie jest ta łyżeczka w ustach? Jakoś jej nie widzę. Przecież to nie poważne. Jak mam uwierzyć w artykuł skoro nie podają naocznego dowodu? Żenada.
Albo to: "Całkiem niedawno bardzo głośno było o słowach Gerarda Deulofeu i Alejandro Grimaldo. Na zgrupowaniu kadry Hiszpanii U-19 MIELI zdradzić kolegom sensacyjne fakty.
Specjalnie powiększyłem słowo "mieli". Dlaczego nie napisali "Na zgrupowaniu kadry Hiszpanii U-19 ZDRADZILI kolegom sensacyjne fakty."? Jak myślisz?
Lepiej zobacz sobie to:
http://www.youtube.com/watch?v=bih2Wabte60
http://www.futbolnews.pl/informacje/flesz-news/art,24477,ronaldo-pokazal-kibicom -srodkowy-palec-i-jest-zly-ze-sie-go-krytykuje.html
To są przykłady PRAWDZIWYCH dowodów. Nie jakieś szepty, ktoś niby miał coś powiedzieć itp.
buahaha większość tych informacji pochodzą z książki "Pep Guardiola: Another Way of Winning: The Biography." Ale się skompromitowałeś. Bedzięsz zawsze szedł w zaparte a taka jest prawda, że Messi to cham i prostak.