W pierwszym temacie przekroczyliśmy 1000 tematów!!! To niezwykły sukces. Zapraszam więc do dalszego komentowania i dzielenia się wrażeniami z LiS!
Na poprzedniej stronie były zdjęcia z epizodu
Ale mam pomysła! Ale mam pomysła!
Niech każdy powie jakie ma zwierzę duchowe! Efekt zobaczycie później! Ale jeśli na steamie robimy grupę, to takie coś musi być!
Dziewczyna z czerwonymi włosami to może być właśnie max XD.
W sensie jeżeli wybierzemy ścieżke, w której chloe umiera i my jej nie ratujemy - co by mialo miejsce gdyby nie nadprzyrodzone zdolności Max... czyli zgadzamy się na taki przebieg wydarzeń. Spójrz chociażby na to ujęcie - prawdopodobnie mad Max wyciągnęła jakąs lekcje ze swoich doświadczeń - czerwone włosy, jako przeciwienstwo niebieskich - ale to samo przesłanie, tyle ze dwie przyjaciółki, które przez cały ten czas kontrastowały.. Jedna pewna siebie druga nie, mimo wszystko tworzyły udany zespół itp... i symbol tego, że trzeba w siebie wierzyć i próbować - bądź co bądź nasza dziewczynka wyewoluowała na przestrzeni tych epizodów co poniekąd też było celem całej tej opowieści... Nawet samo zdjecie jest łudząco podobne do tego, które Max podarła w łazience - chodzi mi o samą stylistyke... Co też moze symbolizować początek nowej, odmienionej Max, która czegoś się nauczyła - pewności siebie. Bądź, też może być to alternatywna rzeczywistosc w ktorej Chloe jeździ na wózku XD .. Ale wątpie.
Ewentualnie XDD.. Może być to akurat ta linia czasowa, w której Chloe umarła od strzału Jeffkillera... Mad Max Powstaje z popiołów i ku czcci martwej przyjaciółki.. czerwone włosy.. blah blah
I to w cale nie przeszkadza mi myśleć, że to Max.
Zabijcie mnie, nie chce mi sie szperać XD.. Są jakieś inne screeny przedstawiające czerwonowłosą istote? Czy tylko screen achvmentu? Bo generalnie ja tam nie widze naszyjnika - nawet jezeli takowy sie tam znajduje to i tak nie wklucza mojej Mad Max- bo jeżeli nie ma innych screenów, to nic nie stoi na przeszkodzie by był to naszyjnik chloe...
No chyba, ze mam zacząc analizowac jeszcze bardziej pokrętnie i zacząc myślec, że czerwonowłosy stwór to Rachel XD ale prosze, nie zmuszajcie mnie... Tyle zbiegów okoliczności....
Ale tu zniszczę twoją teorię, bo drugie zdjęcie to ta czerwonowłosa, a trzecia to Max.
O.o czemu niszczysz moją teorie?
Jest kilka opcji.. Albo gdzieś omyłkowo użyłam słów "trzecie zdjęcie" w odniesieniu do czerwonowłosej... Albo uważasz, że te dwa zdjęcia się wzajemnie wykluczają XD co byłoby dziwne. Nawet bardzo dziwne. W sensie, jezeli sądzisz ze sie wykluczają to zapominasz o tym, że te achivmenty będą do odblokowania w różnych, często mijających się wzajemnie kombinacjach wyborów - tzn, ze zdjecie trzecie jak i drugie może być skutkiem zupełnie innych decyzji : D.
Tylko, każdy musi je zdobyć nie zależnie od DUŻYCH wyborów! :>
Tak jest zawsze. O.o
Uwzględnij tylko to, że mamy do czynienia z finałem i w zasadzie to by wykluczało rozbierznosć w fabule w wyniku wyobrów - nie wiem, wciaz wierze ze Dontnod nie spłyci tak mocno gry.... No wg zapowiedzi to nie i rozgrywka powinna się znacząco różnic. Po za tym to mimo wszystko wciąż nie niszczy mojej teorii ze czerwonowłosa to Max XD - w sensie, staram sie cie namówic od dwóch postów do tego byś mi to dokładnie rozpisał.
Hmm... A może to o tym, że Max stworzyła kilka rzeczywistości? I w każdej innej jak ucieka do innej to powstaje kopia i ta kopia jest inna niż Max z naszej rzeczywistości? W końcu tam, gdzie Chloe jeździ na wózku, Max ma inne ubrania dla przykładu.
Do twojego poprzedniego posta nie wiedząc czemu moim zdaniem pasuje to:
https://www.youtube.com/watch?v=DWH6Sgic0fk&index=13&list=PL9j5BwkqEy206CEPesfqo vueULsmsl8RN
Widzisz, co do tworzenia kilku rzeczwistosci to opracowalam pogmatwaną - tak witaj umyśle - teorie jeszcze w poprzednim temacie. I troche inną osobowśc. Mimo wszystko obstawiam, że ta marchewa to własnie Max.
XDD hahaha
Spoko.. tak w skrócie.. Max przy kazdym swoim skoku w przeszlosc tworzy dziure.. jak kret miedzy istniejacymi rzeczywistosciami.. kazda rzeczywistosc to tunel przez ktory plynie woda, a przez krecika zaczyna przeciekac do innych rzeczywistosci, przez to te zaczynaja sie zalewac i niszczyć.
Bądź, też Mad Max tworzy nadprogramowe rzeczywistosci.. tzn uwzgledniajac to ze rzeczywistosci jest nieskonczenie i jzu bardziej byloby prawdopodobne to, ze mad max przechodzi z jednej istniejacej do drugiej i nie tworzy swojej wlasnej.. aczkolwiek moze tworzyc przez co caly basenik z rzeczwistosciami zaczyna sie przelewac brzydko w pisde.. i tornada.. dwa ksiezyce i sniegi : D
Hihih, ja nie mogę! My tu myślimy, że to jest Max z innego wymiaru, Chloe z czerwonymi włosami, Max przefarbowała ku pamięci Chloe włosy a to jest (SPOILERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!) jakiś NPC!
Ja nie spamuje! Tylko Filmweb jest taki upośledzony, że zamiast dać odpowiedź pod postem, to daje wszystkie pod sobą!
Więc możesz donieść adminowi, że jest debilem, bo tak durnie to zrobił!
Tutaj moi kochani, macie potwierdzenie, UWAGA NA SPOILERY!!!
http://www.trueachievements.com/Life-Is-Strange/achievements.htm
Idźcie na sam dół strony, tam wszystko jest :)
Jakie jest twe zwierzę duchowe? Mam pewnego epickiego pomysła i jest to potrzebne do naszej grupy na steamie.
Moja rozkmina nt. achievementow:
[[ SPOILERY | SPOILERY | SPOILERY ]]
"Blowup" - jest tam zdjęcie miasta niszczonego przez tornado. Jeśli jest to jako achievement, zapewne oznacza że nie każdy to zdobędzie, co za tym idzie będzie jakaś możliwość uratowania Arcadia Bay.
"Night vision" - koszulka oraz budowa ciała bardzo pasują do Max (max w teaserze też nosi taką koszulkę), poza tym na środkowe zdjęcie przypomina "Big Bena" (Londyn)
"Sensor" - jest tam zdjęcie okna które przypomina bardzo okno z akademika Max, widać też tam zarys jakiejś postaci która próbuje wyskoczyć. Może Max, ścigana przez Jeffersona uciekła do swojego pokoju, on ją znalazł a ona nie mając innej drogi ucieczki skoczyła?
"Light Meter" - to jest dosyć niepokojące (nie wiem dlaczego ale mnie to niepokoi), widać tam Max, ALE - wygląda bardziej na lalkę czy coś podobnego, nie wygląda na prawdziwą. Naprawdę nie wiem co to może oznaczać.
Co do Sensor... Ale ogólnie, te achvimenty bazują na zdjęciach zrobionych przez Max - dziwnym by było strzelanie fotki uciekając przed jeffem XD.. NO chyba ze by jej ten aparat wypadł.. Albo zbieranie dowodów, ale smieszna by ta gonitwa była. Mimo wszystko zostane przy swoim, że wątek jeffa zostanie wyczerpany jako taki w dark roomie....hmm wydaje mi się, że kojarzę to pomieszczenie - ale tylko wydaje.
Light Meter - słuszenie zauważyłeś, przypomina mi lalke Max. Nie wiem czemu od razu kojarzy mi sie z Vodoo XD i Nathanem.. Jakiś taki odruch. Albo może z kimś, kto miał na czas by coś takiego stworzyć i zaaranżować - blackwell szkouaa artystów przecie. Ale ta bezradna poza...
To trzeba by było zestawić z listą lokacji ; P - a ja cóż.. musze sobie przypomniec wszystko na nowo.
do Light Meter - prawdopodobnie nie ma sensu, ale może... :P
przypomina mi to scenę z Until Dawn gdzie koleś przebrany za psychola gonił pewną dziewczynę, gdy ta mu uciekła zrobił podobną lalkę i ubrał ją tak samo jak była ubrana ta dziewczyna, by wystraszyć resztę, podobna sytuacja może mieć miejsce tu. :d
Buhahahahahah!!!!
*Łup o podłogę
Muzyczka z Benny hilia, plus Jeff ganiający Max, która co chwila się odwraca i robi fotki!
LiS to będzie pierwsza gra na steamie w której będę miała wszystkie osiągnięcia.
Dla fanów Pricefield XD Super teledysk i piosenka, polecam :)
:>3
https://www.youtube.com/watch?v=I0MT8SwNa_U
Mnie też prześladuję zarówno piosenka jak i aktorki ;), ciesze się, że na nią się natknęłam, jest genialna, a teledysk fantastyczny, szczególnie ostania minuta ;)
HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
https://pbs.twimg.com/media/CRm2B0RVEAABRr2.jpg
PRICEFIELD FOREVER ;)
ŁOT DA FAAAAAAK!????! :D
Piosnka dobra, milady, zaiste dobra. Teledysk też.
*Mina hrabiny
Powinien być emotikon pod tytułem mina hrabiny :D
Oglądałam go jak na szpilkach, ale ciesze się, że nie pokazali dużo, nie ma co się bać, nie ma tu dużo spoilerów :)
Praktycznie wiele scen to jest to co pokazali w teaserach :D
SPOILER!
MAX w samolocie :)
Ten trailer jest suuuuuper większość scen jest z poprzednich epizodów ale są też z 5 wiedziałam że w trailerze Max będzie leciała samolotem i przeraża mnie to jak krew jej leciała z nosa kiedy robiła zdjęcie w swoim pokoju o_o :)
I bardzo dobrze, w przypadku finału takiej gry jak LiS, spoilery w zwiastunie zniszczyły by przyjemność z grania, kurde, ale mi się chyba wydaje, że teorie, że Max musi umrzeć mogą być prawdziwe... Jej słowa w zwiastunie, I feel like the storm started when I found out I could rewind time :(
Ja też tego nie chcę, i mam nadzieję, że te pierwsze teorie, się nie sprawdzą, bo było by to strasznie słabe. Dawać mi Pricefield bo zabiję :D
PS: A to ciekawe, czyli dziewczyną z czerwonymi włosami nie jest Max, czyżby Chloe?
No i ta teoria krąży już po necie od początku gry, więc to byłby znany scenariusz.
LIS ma akurat codzienny angielski i łatwy, sam gram raz po angielsku, a raz ze spolszczeniem, aby lepiej zrozumieć, ale i tak w sumie wiem wszystko, więc gram od tak, żeby popatrzyć na mój język ojczysty. :)
Ma ktoś może muzyczkę z 4 odcinka zwiastuna? :<
Nie z 5, ale dzięki. Chodziło mi o tą. https://www.youtube.com/watch?v=db2LS0JRVrs
a teraz pośmiejmy się z ludzi którzy nie znają angielskiego i będą czekali miesiąc na spolszczenie. ;-)
Góra wygląda jakby z jakiegoś lochu z wodą. Dół jakby przyjechali ludzie ratować Max.