PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720567}
8,6 19 tys. ocen
8,6 10 1 18664
Life is Strange
powrót do forum gry Life is Strange

W pierwszym temacie przekroczyliśmy 1000 tematów!!! To niezwykły sukces. Zapraszam więc do dalszego komentowania i dzielenia się wrażeniami z LiS!

ocenił(a) grę na 10
Pricefield

Teraz ty byłeś szybszy bo ja nie miałam internetu XD widzieliście Max przypiętą do krzesła masakra jakaś O_O

ocenił(a) grę na 9
MaxPricefield

;) Zrobiłem nawet screena tego momentu... u góry jest.

ocenił(a) grę na 10
Pricefield

To jest straszne, dlatego skopie tego psychola.

ocenił(a) grę na 10
Tsuyami

I ja razem z tobą łączymy siły XD

ocenił(a) grę na 10
MaxPricefield

W ogóle ciekawi mnie czy Max będzie krzyczała na niego za Chloe, no bo to nasza BFF i liczę na to. Ciekawi mnie też czy on chcę nam zrobić sesję czy może coś gorszego. Bo słodzi nam już tym "Max masz talent" od podszewki i wiecie...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 10
Aurona

Okej, ale jakoś tak to określenie mi nie pasowało. Ale mniejsza! :) Ja tu prawie arta skończyłam! :D

Nie zabiję Cię, bo on JEST kawałem przystojniaka! Inna sprawa, że z tego przystojniaka kawał drania (wiem, łagodne określenie, ale wiecie co mam na myśli!)

ocenił(a) grę na 10
Aurona

Irytuję mnie nie od dziś jego rozpięta koszula. Która mnie na tyle irytuję, że mam mu ją ochotę spiąć spinaczem. xD
Ja tam nie wiem jak mi Nathan pomoże, skoro jest cały obity, no ale ok. xD

ocenił(a) grę na 10
Tsuyami

No i David mnie nienawidzi za rozwalenie mu relacji z Joyce. To co? Samotna ucieczka z Dark Room?

ocenił(a) grę na 10
Aurona

O.O

Niech mnie tylko tknie, to nie skończy się na jednym zabiciu.
Ja chcę już wtorek. D:

Tsuyami

O MÓJ BOŻE... Są wszystkie opcjonalne zdjęcia z 5 epizodu :OOOOOOOOOOOOOOOOOO
http://i.4cdn.org/vg/1444967161121.png

SPOILERY!!!!!!!!!!!!!!!

Czy ta dziewczyna z czerwonymi włosami to przypadkiem nie jest CHLOE :O? Na forach niektórzy tak myślą xD

No i krwawiący nos Max,czyli selfie w Dark Room ;(

aneciora11

Jeszcze raz to samo, ale w jaśniejszej wersji, jeśli komuś by to przeszkadzało :)
http://i.4cdn.org/vg/1444969246326.png

aneciora11

Nadchodzi burza... kto przetrwa? kto zatraci się w szaleństwie?

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/3f/5a/52/3f5a527646b64c78a893ea6f 589f2ee6.gif

Jeszcze tylko 4 dni...

aneciora11

Max i Dark Room :(
https://40.media.tumblr.com/a07f75a547340f27e8de586a53bd45e5/tumblr_nw9xnbIW4r1u aq572o1_1280.png

Jefferson jesteś trupem, wiesz o tym dobrze ;)

użytkownik usunięty
aneciora11

Świetny ten art :D

ocenił(a) grę na 10
aneciora11

O_O Jakie to piękne! Skąd to wytrzasnęłaś!? To ja też strzelę czymś epickim!
https://www.youtube.com/watch?v=9X4XtLVHCxM

Aurona

Na forum gdzie spoilery leją się niczym ciepły mocz :P Czyli 4chan, od jakiegoś pół roku na niego wchodzę i zawsze dowiaduję się czegoś nowego.

Kurde trzeba przyznać, że finał będzie epicki, tylko niech Chloe będzie żyć ;) Tylko tyle mi do szczęścia wystarczy, ale powiem szczerze, że byłabym w szoku gdyby tą dziewczyną z czerwonymi włosami była Chloe, nie wierzę że to jest Max, albo to może jakiś zwykły NPC?

Gif tornada to chyba z Tumbla ;)

ocenił(a) grę na 10
aneciora11

Pikny zaiście, milady!
Ja się finału doczekać nie mogę! Emocje się będą lać, jak jeszcze z siostrą będziem grać to już w ogóle!
Coś czuję, że będę beczeć jak w będę grać! I z ekscytacji, że piąty epizod, i z finału, i z tego, że to już koniec LiS, i z tego, że co z Max, Chloe i Rachel, i z (wpisać dowolne 50 powodów)!!!
Będzie ktoś beczeć ze mną? :D
JA CHCE V EPIZOD! NA ŻADEN TAK NIE CZEKAŁAM JAK NA TEN!!! DAWAĆ GO, BO INACZEJ ZACZNĘ GROZIĆ MOJEJ KOPII LIFE IS STRANGE NA KOMPIE!!!

Aurona

Ja zamawiam płacz razem z Tobą :)
Mam nadzieję, że twórcy prędko zapowiedzą też 2 sezon, co jak co ale ciężko mi będzie pożegnać Max i innych i to uniwersum :( JA CHCĘ WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zawsze staram się być twarda w grach, ale przy eutanazji Chloe w 4 epku ryczałam jak głupia :)

ocenił(a) grę na 10
aneciora11

Mi ciężko będzie dopuścić do siebie to, że drugi sezon byłby bez Max i Chloe i reszty bohaterów. I obawiam się, że wyszedłby tak jak w TWD: Byłby znacznie słabszy niż pierwszy.

ocenił(a) grę na 10
aneciora11

*Cichy (czyli według Serytiana głośny) płacz
Niestety zerknęłam!
Co to za apokalipsa?! Zdjęcie martwego wieloryba nad którym jest pożar... jakieś okno... ta czerwonowłosa Chloe może być z innej rzeczywistości, albo cofniemy się w czasie i ją sprowadzimy. W końcu, Jak Chloe miała różowe włosy, to mogła je mieć też i czerwone.
I mówiłam, że Kate będzie ważna! Ale to, że jest w piątym epizodzie, a mogła zginąć w drugim... niestety chyba wiecie co to oznacza...

Aurona

No nie powiem będzie apokalipsa ogromna, kurde w głębi duszy liczę na happy end dla Max i Chloe... (płacz)

Boje się... i to strasznie :(

ocenił(a) grę na 10
aneciora11

Te zdjęcia to jakaś masakra jestem zszokowana i mam nadzieję że to nie żaden fake, ale czemu selfie Max jest ostatnim zdjęciem do zrobienia?

MaxPricefield

To nie jest fake, 100% prawda co tu tutaj wrzuciłam , zdjęcie Max jest chyba pierwszym zdjęciem, tak czytałam na forach.

Ostatnie zdjęcie, jeśli się nie mylę, to są te zbite butelki, ale nie wiem...

ocenił(a) grę na 10
aneciora11

Zawsze zdjęcia szły od góry z lewej strony do dołu a potem od góry do dołu z prawej strony, czyżby zmienili kolejność

ocenił(a) grę na 10
Tsuyami

Haha, brawo! Na koniec wyjdzie, że nikt Ci nie pomoże, bo strzelają focha i Jeff Cię, albo raczej Max wykorzysta, na moment gdzieś tam odejdzie i tak uciekniesz! :D
Nie martw się! Jak będę go mordować to za wszystkich forumowiczów!
Ale pewnie najpierw moja siostra go zabije, bo ja w weekend go dednę!
A wiadomo jak długi ma być ten epizod? Gdzieś tam plotki słyszałam, że ma mieć bez wąchania ścian trwać 5 godzin?

Aurona

Tyle godzin?!! bez sprawdzania ścian, uwierzę jak zagram ;D obawiam się, że do wieczora mogę nie wyrobić się z przejściem ;)

ocenił(a) grę na 10
aneciora11

No bo raczej nie zrobią epizodu bez wąchania ścian, (no w końcu Max musi te swoje ,,Hmm'' powiedzieć przynajmniej ze 100 razy), a z kolei może w takim momencie nie być czasu by wąchać ściany, więc musi tyle trwać!

Aurona

No niby tak pewnie akcja będzie szła o wiele szybciej niż w poprzednich epizodach to i czas na zwiedzanie się przyda :)

A do tego doliczmy jeszcze czytanie pamiętnika Max, zawsze czytam cały jak przechodzę 1 raz epizod, za drugim już odpuszczam :)

ocenił(a) grę na 10
aneciora11

Ja trzeci epizod postanowiłam rozgrywać po pół godziny, by go tak szybko nie przejść. I nieraz pół godziny zajęło mi czytanie całego pamiętnika! :D

Aurona

Hej Aurona i reszta forum (Pricefield, Sobiem, MarkJefferson, aneciora11, Nikelaine, MaxPricefield, Tsuyami, 000_ - kogoś zapomniałem?). Wróciłem (z chorobą -_-) ale wróciłem pomimo przeciwności losu! Zły Aragog i jego wspólnicy uszkodzili linię telekomunikacyjną i nie miałem internetu a do tego harpie w budynku zwanym SZKOŁĄ próbowały mnie zniszczyć. Wracam do was jak syn marnotrawny i proszę o przebaczenie sulejmana!

=== BAD MODE OFF===

Dobrze teraz wracam do sumienności. Czy tylko ja nie oglądnąłem jeszcze spoilera u góry? Bo nie chcę sobie psuć gry... Po drugie myślę że po Life is strange nie zakończymy kontaktu. Poznałem tu tak fajne towarzystwo że nie chciałbym się rozstawać. Tylko gdzie później się przeniesiemy? Nie wiem ale myślę że porozmawiamy (a raczej popiszemy) o tym po Life is strange.

Jako skruchę niedługo opublikuję pewną niespodziankę. NIE SPOJLEROWAĆ! :D. A tak wg. koło jakiego większego miasta mieszkacie bo ja koło Ełku (jeśli ktoś kojarzy). Tam też chodzę do kina (Cinema planet). Dobra czekam aż rozmowa się rozwinie. Trzeba wytrzymać do premiery 5 epizodu.

SORKI ŻE TAK DŁUGO. Muszę się rozpisać po tak długiej przerwie...

ocenił(a) grę na 10
minik555

Cześć Mimik! Jak tam z przeróbką? Czekamy! Witam w klubie, u mnie szkoła też mnie niszczy! I wybaczamy!
Ja mieszkam 120km od Wawy.
Proponuje steam. Raczej każdy posiadacz LiS go ma, więc czemu nie? :D

Aurona

Dzięki za ujawnienie niespodzianki :D. Ale i tak wszyscy by się domyślili xD. A steam do dobry pomysł. A pytanie co do filmu. Dać na koniec odnośnik do tego forum na koniec. Może więcej fajnych osób by się znalazło :)))

ocenił(a) grę na 10
minik555

Każdy POSIADACZ LiS... Nie zaliczam się do nich (jeszcze) ;-; Nie ma to jak ułomny przestarzały komputer, który ledwo Simsy uciąga... >.<

ocenił(a) grę na 10
Nikelaine

Ale steama uciągnie? :)

Aurona

*minik!!!

Jak chcesz wyjaśnię genezę tego słowa...

ocenił(a) grę na 10
minik555

Fak! Wybacz! :( I jakiej niespodzianki?

ocenił(a) grę na 10
Aurona

Genialny pomysł i z chęcią się do niego przyłączałam ;)

ocenił(a) grę na 10
minik555

Rozpisuj się rozpisuj ja się bardzo cieszę że wrociles i też nie chciałabym stracić kontaktu z wami wszystkimi bo poznałam tutaj wspaniałe osoby, a tak po za tym to ja jestem z okolic Kielc i co prawda nie takie duże jak Warszawa czy Wrocław ale nic nie szkodzi XD

MaxPricefield

❤❤❤ True ❤❤❤

Czyli krótko mówiąc jesteśmy rozrzuceni po całej Polsce ;0.

ocenił(a) grę na 10
minik555

Według mnie nie liczą się kilometry ważne że się lubimy :)

MaxPricefield

Weź bo zaraz się rozpłaczę. Niby jestem chłopakiem a jestem bardzo wrażliwy :*).

ocenił(a) grę na 10
minik555

Kiedy jesteś miły dla innych inni będą mili dla ciebie zawsze to powtarzam a i tak w realu nie mam żadnych przyjaciół to teraz wiem że chociaż tutaj mam. Z wielką chęcią obejrzę twój filmik nie mogę się doczekać XDD

MaxPricefield

Dzięki za te słowa wsparcia.. Tak naprawdę od dłuższego chcę się tym pochwalić tylko nie miałem okazji. Dzięki Life is strange i wam mam. Dziękuję ;))))

ocenił(a) grę na 10
MaxPricefield

Nie mów tak! Że nie masz przyjaciół! Na pewno masz! Tylko, może nie są oni ludźmi, tylko zwierzętami! U mnie przykładowo okazało się, że moimi przyjaciółmi to zamiast moich koleżanek, które u mnie ostatnio były i miałam je za przyjaciółki, ale po ostatniej wizycie zaczęłam w to wątpić, ;( okazało się, że są nimi moja psina i mój królik! Mariana znacie XD
Więc nie mów, że nie masz żadnych przyjaciół! Na pewno obok są osoby, które Cię lubią i może mają za przyjaciółkę!

ocenił(a) grę na 9
minik555

Same Here^^

MaxPricefield

W tej chwili montuję... Więc jeśli internet pozwoli to jutro powinno być na yt (lub w niedzielę).

ocenił(a) grę na 10
minik555

PS. 80 km od Wrocka ;) I powodzenia w montażu! Cieszę się, że wróciłeś! :D