PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608597}
8,8 22 tys. ocen
8,8 10 1 21519
Mafia: The City of Lost Heaven
powrót do forum gry Mafia: The City of Lost Heaven

100/10

ocenił(a) grę na 10

Gra doskonała pod każdym względem. Gra pojawiła się na rynku w 2002, a ja od tamtego czasu wciąż zachwycam się tą grą, tak jak bym grał w nią dopiero pierwszy raz. Pewnie za 10 lat nadal z chęcią będę powracał do tej gry.

ocenił(a) grę na 10
Mariusz005

A ja jaj :) Widać, że nie tylko ja tak mam. Gra jest jak najbardziej fenomenem. Dzisiejsze gry, jeśli chodzi o fabułę nie są w stanie dorównać Mafii TCOLH. Rewolucją w świecie gier wideo było GTA3, rewolucją fabularną w świecie gier wideo była właśnie mafia. Gra, która nigdy się nie starzeje.
Sporo ludzi narzeka na grafikę. Mi osobiście oprawa graficzna się bardzo podoba. Nawet lepsza niż w słynnym GTASA. Ale nie ma co porównywać tych gier do mafii. To już całkiem inna bajka.

ocenił(a) grę na 7
Mariusz005

Jak dla mnie ocena 10/10 jest przesadzona dla tej gry. Fabuła przyznam, że porywająca, ścigania przez policję za różne małe wykroczenia "wkurzająco" piękne, obrażenia postaci od kraks samochodowych realne. Mi w samej grze zabrakło więcej miejsc gdzie można by było się podleczyć, więcej typów broni do dyspozycji, lepszego ekwipunku. Jeszcze wiele razy w grze drażniło mnie, iż będąc blisko jakiś osłon nie dało się strzelać, tak samo pojawiało się kilka błędów w grze, a już o męczącym wyścigu nie wspomnę... . W porywie dałbym grze 8, ale moja ostateczna ocena to 7.

ocenił(a) grę na 10
Zythaar

Myślę ,że zapomniałeś w których latach gra została stworzona. Wiadomo ,że teraz gry są bardziej urozmaicone. Może i dlatego "Mafia" miała ten smaczek, dzięki tej właśnie prostocie. Nie została przekombinowana. A jak to Ci nie wpadło w gust to proponuje drugą odsłonę :) choć nowsza to ustępuje.. Nie ma tego "czegoś" ;)

ocenił(a) grę na 7
Marian92

Dla mnie nie jest istotny rok powstania gry, graficzna szata, lecz sama "grywalność". Uwielbiam wracać do starych tytułów, ba nawet na nie jestem skazany przez przestarzały komputer. Moja ocena jest moim subiektywnym zdaniem o grze i tak dość wysokim, a dodam, że całą przeszedłem (jeśli nie liczyć "jazdy swobodnej").
Ma wiele niedociągnięć, dlatego nie widzę w tym przypadku 10/10.