PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608597}
8,8 22 tys. ocen
8,8 10 1 21515
Mafia: The City of Lost Heaven
powrót do forum gry Mafia: The City of Lost Heaven

Gra po prostu arcydzieło. Nie rozumiem osób, które uważają, że II część jest lepsza bo ma lepszą grafikę. Dziwne, żeby nie miała skoro technologia idzie w górę. Mafia The City of Lost Heaven uważam, że jest w top 10 gier pc i obowiązkowo trzeba ją przejść zanim się kopnie w kalendarz. Pozdrawiam.

ocenił(a) grę na 10
bandofbrothers

Zdecydowanie część pierwsza jest lepsza. Jedna z najlepszych gier w historii PC. Część druga (choć też bardzo dobra) nie umywa się do jedynki. Absolutny obowiązek dla każdego fana gier.

ocenił(a) grę na 7
Gladiatorek

A zauważyliście ile jest nawiązań do filmów w Mafii? Jak dla mnie, gdyby były to zwykłe mało znaczące easter eggi, to byłaby to świetna gra. Niestety mafia dosłownie zżyna kilka misji ze znanych filmów, np. pistolet w toalecie, z tym, że zmieniono lokację morderstwa. Dwa - impreza u Mołotowa - postój taksówek w Chłopcach z Ferajny (w książce było to bardziej opisane). Trzy - Zakończenie - myślałem, że oglądam Chłopców, z tym, że dla większej spektakularności i dramatyczności stwierdzono, że uśmiercą bohatera. End. Poza tym uważam, że to bardzo dobra gra.

ocenił(a) grę na 9
bandofbrothers

Zgadzam się z tobą z tym, iż gra zasługuje na top 10 wśród gier i jest naprawdę godna polecenia, natomiast opinii, które sugerują dominację części drugiej na pierwszą jest naprawdę mało, co mnie oczywiście cieszy. 9/10

ocenił(a) grę na 7
bandofbrothers

To prawda ,znam osoby ,które nie chcą grać w daną grę bo ma złą grafike

ocenił(a) grę na 10
Ellen Page

top3 w grach na PC. Tylko jedno słowo do niej pasuje - Arcydzieło. Co do grafiki to mafia powstała w mniej więcej tym samym czasie co gta3, porównajcie sobie obie gry ;] Poza tym Mafia ma to czego mi brakuje w gta (w gta IV nie grałem więc nie wiem) można dostać mandat(w gta od razu łapią),mandat za szybką jazdę,mandat za przejechanie na czerwonym, jeśli policja nie zobaczy twarzy to nie wie jak wyglądasz, to tylko przykłady z głowy ale podsumowując mafia to gra idealna ;]

ocenił(a) grę na 10
Mij

Racja, idealna gra, a grafika jest dobra, owszem są jakieś niedociągniecia, tylko że to z 2002 roku... Dałem 10/10 i do ulubionych.

bandofbrothers

Jak by nie patrzeć gejmplejowo trochę się zestarzała.

ocenił(a) grę na 10
bandofbrothers

Najzajebistsza w dziejach. Grafika tz swietna. Wyprzedza san andreas, coda...

bandofbrothers

Ja wolę 2, bo ma moim zdaniem lepszy scenariusz i bohatera.

MatiZ_3

w maju skonczylem Mafie 1 .. genijalna naprawde cos niesamowitego klimat muza scenariusz,,,dzis skonczylem Mafie 2 na PS3 ... fajna ale nie tak jak Jednynka... fanie ze w dwojce Vito ..zabija starca Tomiego ..z pierwszej czesci podobalo mi sie to ..nawaiazanie

ocenił(a) grę na 10
MatiZ_3

Ja sie niedlugo zabieram za dwojke, ale mysle ze nie bedzie duzej roznicy. Tak mi sie troche zdaje, ze mafie 2 sie atakuje, bo jest druga czescia. Chyba ze wszystkim tak jest, ze jedynka musi byc lepsza. Troche sie to wkreca.

ocenił(a) grę na 10
maciek_72_2

1. Nie każda "dwójka" jest gorsza.. Przykład? Fallout<Fallout2, Portal<Portal2, nie grałem ale czytałem opinie innych Baldur's Gate<Baldur's Gate II.
Atakuje się nie że jest druga tylko że jest gorsza.
2. Gdyby nie było Mafii (1) to Mafia II byłaby bardzo dobrą grą. Jak się tworzy grę arcydzieło to później trzeba z tym żyć :]
3. Na Mafii II twórcy chcieli jak najwięcej zarobić, a jak takie ma się nastawienie to nigdy nie zrobi się arcydzieła.

ocenił(a) grę na 10
Mij

Jak przejde to sie wypowiem