PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608888}
7,9 8,2 tys. ocen
7,9 10 1 8172
Quake III: Arena
powrót do forum gry Quake III: Arena

Oj ile ja spędziłem godzin przy tej grze. Zmieniła się konwencja ale grywalność pozostała ta sama. Quake 3 to taki Quake, który spotyka Mortal Combat. ;)) Gra dawała radę zarówno w singlu z botami jak i po sieci. Na studiach tez w to młóciłem jeszcze spory czas. hehe

Bardzo fajne mapki, bardzo takie rozpoznawalne. Poziom trudności rósł w miarę przechodzenia kolejnych TIERów. Spoko tylko z ostatnim XAERO chyba tak się nazywał, miałem trochę problemów. Podobało mi się, że po zaliczeniu każdej mapy widać było w menu na jakim poziomie ukończyliśmy daną mapę. Ciekawy był też system osiągnięć. EXCELLENT! :D

Przemyślana bardzo grywalna gierka.

użytkownik usunięty
STAMiNA

Zabrakło kampani Single player, pod pretekstem lenistwa nazwali to arena i zrobili multi a mogli zrobić jedno i drugie. Oceniam grę jako 3/4 produktu,.

ocenił(a) grę na 9

Też trochę narzekałem na brak singla ale fun z gry był ogromny w tamtych czasach.

użytkownik usunięty
STAMiNA

W Quake 3 Arena występowały wszystkie postacie z gier ID i nie tylko, Quake w tych czasach był ewolucją Dooma i tak naprawdę do Quake 2 był to praktycznie ten sam tytuł, dopiero w 2 pokazali że walczą z kosmitami, w 1 to też siły piekieł kontra marine.

Quake 3 to zlepek wszystkiego, dlatego Quake i Doom w sumie można traktować jako ciągłość 1 tytułu.

ocenił(a) grę na 10
STAMiNA

szkoda że dostosowana głównie do multi. A tak poza tym BFG jest najlepsze.

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Nie tylko ty. Nawet za czasow swietnosci kafejek internetowych wygrywalem turnieje 1v1. Mapa TDM17 rzadzi na raile. Najlepsza Arena fpp jaka powstala bez dwoch zdan.

ocenił(a) grę na 9
aproxx

High 5.

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Chcesz sie umowic na partyjke w q3 kiedys ? Serwery ciagle dzialaja, czasem sobie pykam w to.

ocenił(a) grę na 9
aproxx

Oj wiesz jak dawno w to grałem. Już w Quake Live miałem braki w skillu. :> Pewnie rozjechałbyś mnie na dzień dobry. :D

ocenił(a) grę na 10
STAMiNA

Ostatnio grałem w to przez Xfire jak istniał i serwery wykrywał!

ocenił(a) grę na 9
atari799927176virgin

Jest chyba też Quake Live nie? Ta gra to super wspomnienia.

ocenił(a) grę na 10
STAMiNA

IMPRESSIVE ;D

STAMiNA

Nie jestem graczem, lecz ten tłusty clown niebieski w Quake 3 był śmietny! Railgun! Depresji dostałem przez Twitch! Popełnię samobójstwo!

STAMiNA

Książki socjologiczne w Olsztynie. Już w nich pisali o Blu-ray RIP w 1968 roku! Komunićci symulowali kapitalistów! Studenci tytuły naukowe swoje zdobyli najwyższe bezkonkurencyjnie!

STAMiNA

Mój synu! Nie daj się zdemoralizować! Nie wwal się w narkotyki! Dymu w płuca nie wciągaj żadnego Ani kropli alkoholu nie wypij!

STAMiNA

Bubba plus redneck! Te buraki & wieśniaki z warmii i mazur już Rycha Peji nie słuchają! Słoń WSRH!

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Odjąłbym jednak dwa punkty za brak single playera. Toż to była zbrodnia że w tej grze nie było żadnej kampanii.

Gdyby była tak jak w Unrealu jedynce to ta gra zyskała by wiele w moich oczach.

A tak była ok.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

"Odjąłbym jednak dwa punkty za brak single playera."

Ja odjąłem jeden. :D

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Słusznie szkoda też że gatunek arena shooterów umarł na rzecz taktycznych shooterów jak COD czy BF. Z tego co ludzie mówią sam gatunek był za trudny dla wielu nowych graczy, może zabrzmi dziwnie ale granie kiedyś było dużo bardziej elitarne i nikt się zbytnio nie przejmował tym że gra potrafiła być ekstremalnie trudna ten trend zaczął się zmieniać gdy na rynku gier zaczeły dominować konsole.

Chociaż w Quake Champions gra stała wierna gatunkowi liczba graczy, ale sądzę że jest dokładnie tak jak z rtsami trzeba swoje potrafić by w to zagrać.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

Jak to się mawiało: trzeba było mieć skilla. :))

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Oj trzeba było mieć nie było nawet z railguna strasznie ciężko było zabić na strzała w dodatku postacie poruszały się ekstremalnie szybko i odbijały się od powierzchni. Związane to było z tym że Quake wywodził się z Dooma a Doom był bardzo arcadowy Quake to jeszcze potęgował, tam nie było za grosz realizmu po prostu gra opierała się na zręczności i jak ktoś ją miał był bogiem.

ChubakaCieLubi

Słabsza od jedynki i dwójki. Bo nie miał singla. To tylko sieciówka ale znakomicie znakomita. Choć Unreal Tournament był jednak lepszy.

ocenił(a) grę na 9
grzegorz_cholewa

Ten brak singla niestety podyktowany był chwilową modą na online, gra miała być kamieniem milowym w esporcie i poniekad była bo była to pierwsza gra z różnymi postaciami do wyboru. I nie różniły się jedynie wyglądem miały też różne stetystyki. Temat miała pociągnać gra Quake Champions i jest ona dobra mamy wszystkie postaci z uniwersum ID Software szkoda tylko że sam gatunek arena shooterów cierpi na małe zainteresowanie bo zdecydowanie na to nie nie zasługuje. Ale niestety mamy epokę Fortnita.

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Z perspektywy Quake 3 był najlepszą grą online tego typu w jaką grałem, nie chodzi tylko o strzelanie, mapy miały niesamowity styl i klimat. Mogłeś zagrać każdą postacią z uniwersum ID i miało się wrażenie że wszystkie ich gry spotkały się w 1 miejscu. Quake Champions już tego nie pociągnął chociaż i tak warto go odpalić by zobaczyć jak wygląda najnowsza wersja quaka.

ocenił(a) grę na 9
ChubakaCieLubi

No ja odpaliłem QC i myślałem, że żygnę.

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

No ale tak skończył Quake. Wszystkie próby postawienia Quaka do życia skończyły się porażką, wcześniej był Quaka Wars który pożył może z rok dwa i go zamkneli. Pod tym względem Quake Champions chociaż jeszcze żyje i ktoś w niego gra. Chociaż podejrzewam że mniej osób w to gra niż w Dooma 1 online czy Quaka 1 online. Gdzie jak teraz wyszły edycje odnowione tych gier to serwery tam pękają.