PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606960}

Resident Evil 4

Biohazard 4
2005
8,2 5,5 tys. ocen
8,2 10 1 5542
Resident Evil 4
powrót do forum gry Resident Evil 4

Chłam!

użytkownik usunięty

...no przynajmniej moim zdaniem. Ta gra to początek niszczenia wspaniałej serii jaką był stary "RE".

użytkownik usunięty

Nie zgadzam się !
Przyszła nowa generacja, i stare Residenty przestały funkcjonować, ja też za tym tęsknię ale technologia się rozwinęła.
Zawsze można wrócić do starych i dać się wciągnąć w nowe.
Ja to zrobiłem i jestem zadowolony...
Polecam też tak zrobić i pozdrawiam ;)

użytkownik usunięty

Spoko, nie mówię tu o rozwiązaniach technicznych, a fabularnych. Czemu nie mogli pozostać przy zombie? Dlaczego zrobili z Residenta głupią nawalankę bez śladu survival horroru???

Cóż pozostaje tylko czekać na "Resident Evil: Operation Raccoon City". Pokładam duże nadzieje w tym tytule ponieważ będzie to właśnie powiązanie starego klimatu "RE" z nowymi rozwiązaniami technicznymi.

ocenił(a) grę na 8

Ja bym się tak nie cieszył na "Operation Raccoon City". Niestety, sądząc po zajawkach itp. twórcy podążają jeszcze bardziej w stronę fps'a :( Co do ostatnich Residentów (4 i 5) to nie mam tak krytycznego zdania. Klimat rzeczywiście trafił szlag, ale fabuła była całkiem niezła. Zombie niestety były już za mało efektowne dla zaprawionego w boju gracza. Prawdę mówiąc, to przerzucenie się na tego wirusa-roślinkę wyszło grze na dobre. Polecam RE5. świetnie, że na pierwszy plan wrócił Chris Redfield.

użytkownik usunięty
pawelecki96

Choćby nie wiem jak spieprzyli "Operation RC" to i tak pewnie będzie lepszy od chłamu jakim są RE4 i RE5 (no bez urazy , ale ja naprawdę nie trawię tych części). W sumie to dla mnie istnieje tylko stara trylogia RE 1-3. Reszta pobocznych części to tylko zbijanie kasy na fanach.

użytkownik usunięty

Mów ja uważasz, każdy myśli inaczej.
ja natomiast uznaję wszystkie części serii CAPCOM (od Resident Evil 0 do Resident Evil operation Raccoon City ),
bo lubię tą serię i zagrać we wszystkie dobra rzecz i fajna satysfakcja.
Można to pogodzić bo zawsze są starzy znajomi bohaterowie, jak Leon Kennedy, Chris Redfield itp.,
i sama wiedza ze jest to Resident, a nie inna gra tego typu.
niestety zrezygnowano już z tych starych Resident'ów, drzwi otwierające się interakcją z ciemności
(najbardziej mi się to podobało), zagadki, fajny klimat samotności w rezydencji...pięknie,
ale na tym koniec, coś nowego, pora na trochę akcji - należy trochę się nastrzelać, uważać na swoje życie i innych,
zrobic coś dla świata, i w końcu wyrwać się ze 4 ścian rezydencji i wyjść na świat,
gdzie Umbrella szykuje nowe maszkary i potwory...bo przecież nie będzie wiecznie zombiaków czy typowych maszkar,
na 2 góra 3 strzały z szotguna (tj. RE 1 czy RE 2 ), skurczybyki są lepsi, mocniejsi, sprytniejsi, i jest w co postrzelać,
trzebabyło sobie w końcu odpuścić zombiaków i roślinek, i pójść o krok do przodu, by firma nie dała do zrozumienia fanom i graczom ze zacofani i powtarzają się z czasem, dlatego zrobili krok do przodu, krok zrobiła też korporacja Umbrella
(choć to fikcyjna korporacja z gry), też musiała podjąć pewne kroki do rozwoju mutantów, bo same zombiaki,
nie ułatwią władzy nad światem.
Twórcy też dobrze myślą i to wykonali, z precyzją, zmianą, ale pozostawiają ślad po poprzednich Residentach,
jest to w każdej nowej serii gier RE 4 i RE 5 itp. wspomnieniami bohaterowie wracają do tamtych czasów...
CAPCOM podwinęło rękawy i Umbrella też więc co do tematu o zombiaków, się skończyło.
Bohaterowie dali sobie radę z nimi, ale czeka ich o wiele gorszego...co mamy okazje przeżyć.
RE 2 to tylko zombee, psy, roślinki, norvistatorzy, i tyle...to się skończyło.
jest RE 4 gdzie musimy się zmierzyć z tajemniczą sektą Los Illuminados która dysponuje, zabójczymi próbkami
serum które ułatwiaja manipulację ludzkim rozumem.
Świetny pomysł i krok do przodu, więc i co do RE 5 też mam takie samo zdanie.
Te premiery 2005, 2008, do Residentów 4 i 5, nie mają nic wspólnego z 1998, bo te czasy minęły i nikt nie chce do nich wracać.

Co do RE Operation RC jestem ciekawy jak to wyjdzie, wychodzą rożne smaczki z przeszłości i nie tylko.
http://www.youtube.com/watch?v=fUdEIwf3tNs
i ten ostatniego Resident Evil Darkside Chronicle jestem nastawiony w sposób zaskoczenia i zadowolenia,
bo coś przybliża do tych starych Residentów.
http://www.youtube.com/watch?v=p0bCYl0wRZo
Polecam, i możne zmienisz zdanie o tym czy warto zostać cały czas przy jednym temacie, czy zmiany wyszły na dobre.

użytkownik usunięty

Nie przeszkadza mi zmiana kamery, nie przeszkadza mi dodanie ciut więcej akcji i adrenaliny czy też inne mniej ważne rozwiązania. To co wkurza mnie w RE 4-5 to totalny brak klimatu i pierdoły typu zbieranie monet z zabitych przeciwników czy też wszechobecny kupiec. W starych częściach czułem, że fabuła jest prowadzona w sposób bardzo dokładny i realny. Czułem jakby to była prawdziwa historia w której naprawdę uczestniczę i co najważniejsze był to horror. Przeciwnicy nie przekraczali granicy dobrego smaku jak np. El Gigante z RE4, który jest już tylko typowym "efekciarstwem do postrzelania".

użytkownik usunięty

Wiesz też mi to brakuje...takie elementy które wypisałeś też mnie drażnią.
I chciałbym tą historię jeszcze raz przeżyć, bo faktycznie w RE 4 czy RE 5 nie ma grozy, bo ją zastępuje ciągła,
i zmorzona walka i zbieranie tego co upuści istota.
Wolałem jak w RE 1 czy RE 2 , jak o wszystko trzeba było się nachodzić i powalczyć.
tego tu nie ma, i mnie też to brakuje, ale szczególnie GROZY, i KLIMATU której tak obydwóm nam potrzeba.
Ale ja się przyzwyczaiłem, coś mi brakuje, ale na to nie ma już wyjścia, tylko trzeba grać.
A nowe Resident'y nie zapowiadają powrotu do starych czasów...czego mi jest cholernie szkoda i żal,
bo fajnie się grało gdy strach było integralną częścią etapu którą przechodzimy.
Co chwilę w RE 4 czy 5, jest apteczka, amunicja, czy potrzebne przedmioty.
A w starych RE trzeba było za to powalczyć, pomyśleć i przeżyć.
Tutaj to żadna satysfakcja, bo chcąc ją osiągnąć musiałem przejść po 4 razy, by się nacieszyć.
ale i tak nic z tego, CAPCOM zrobiło wielką zmianę, godzili się na to i na krytykę...
więc nadal robią krok do przodu, dając za dodatek akcję i nap**** w stylu mocnego FPS,
co do Resident'ów nie pasuje...cholernie nie pasuje.
Ale nie ma wyjścia trzeba grać i zapomnieć ;)

użytkownik usunięty

A tak odbiegając troszkę od naszej dyskusji to powiedz, którą część RE lubisz najbardziej? Mnie najbardziej podobała się trójka, chyba dlatego, że był to mój pierwszy RE i jednak sentyment pozostał :D

użytkownik usunięty

Ja mam sentyment do RE 1, i do RE 2, chociaż i RE 0 była ciekawa...
wszystkie mają wspólną historię i to jest fajne.
Lubię wszystkie Resident'y, choć od tamtego czasu wiele się zmieniło, ja nadal uważam za wszystkie jako,
niezłe części...teraz gram w RE 4, i została "doklejona" do mojej ulubionej serii.

Moim zdaniem najsłabszy Resident to 5, lubię ją, ale nie ma już nic wspólnego z klimatem,
silnika Resident...czyli grozy, i klimatu, za to sama akcja i napierdzielanka ;)

A oprócz Resident 3 lubisz jeszcze jakieś, czy tylko ta ?

użytkownik usunięty

Oprócz RE3 lubię jeszcze RE1 i RE2 czyli najogólniej starą trylogię z PSX,a. Daaaawno temu grałem jeszcze w RE: Gun Survivor i pamiętam, że kiedyś mi się nawet podobał. W RE0 nie grałem bo z tego co pamiętam wyszedł tylko na GameCube'a i Wii więc nie miałem możliwości go sprawdzić.

A miałeś jakiegoś ulubionego przeciwnika w serii? :D

użytkownik usunięty

RE: Gun Survivor widziałem , i powiem ze masz gust ;)

Co do przeciwników to oczywiście że było parę...
RE 1:
Plant 42
TYRAN
RE 2 :
WILLIAM BRIKIN
Napakowany Mutant
RE 3 :
Nemesis
RE 4 :
JACK KRAUSER
BITOREZ MENDEZ
OSMUND SADDLER
RAMON SALZAR

Reszta to już opcjonalnie ;)
A ty masz swoich rywali ;) ?

użytkownik usunięty

No jasne, że mam :)
Ogólnie z bossów to najbardziej polubiłem tych:

Tyrant - jego wielka łapa i serducho mnie urzekły :D
Birkin - super pomysł z okiem na ramieniu i ogólnie bardzo fajne poszczególne etapy mutacji
Mr. X - w sumie to taka mała namiastka Nemesis'a, ale przypadł mi koleś do gustu
Nemesis - skurczybyka nigdy nie zapomnę :D Chyba najbardziej charakterystyczna facjata w całej serii xD

No i to by było na tyle, nie wspominając oczywiście o pająkach, lickerach, zombie i innego typu mniej groźnego robactwa.

A z postaci to najbardziej lubię Hunk'a, Mikhaila (z RE3) no i oczywiście Jill :D

użytkownik usunięty

No pewnie, też mam takie odczucia charakterystyki co ty ;)
Ale Nemesis to faktycznie najlepszy skurczybyk z całej serii...

Z postaci to najbardziej lubię całą ekipę S.T.A.R.S...
Oraz Leon'a S. Kennedy ;)

Moje ulubione bronie z całej serii to oczywiście :

RE 1 : shotgun, napalm
RE 2 : karabinek SMG, elektrolizer, kusza, magnum
RE 3 : shodgun (tu bronie są podobne)
RE 4 : blacktail, SMG, karabin automatyczny, kusza (ADA), karabin na rzutki, shotgun
RE 5 : cały zestaw giwer
RE 0 : jest ich mało, i nie są aż tak ekstra

A ty jakie uznajesz uzbrojenie całej serii z której ci się dobrze strzela (?) :)

użytkownik usunięty

Jeśli chodzi o bronie to najbardziej lubię:

RE1 - shotgun
RE2 - shotgun (ten mocniejszy, który bodajże był w posiadaniu Leona w którymś scenariuszu), MAC 11 no i oczywiście wyrzutnia rakiet :)
RE3 - granatnik, colt python i ponownie wyrzutnia rakiet

Mam nadzieję, że w RE: Operation RC dadzą nam do dyspozycji dużo fajnych giwer no i oczywiście, że zobaczymy tam naszego ulubieńca wrzeszczącego "S.T.A.R.S....." :D

użytkownik usunięty

Mam taką nadzieję !!!
chciałbym żeby coś było związanie z Raccoon City ;)

S.T.A.R.S, i ulubieniec będą ;)

użytkownik usunięty

Lubisz jakieś zagadki z RE (?)

w RE 1 podobała mi się kombinacja z obrazami, i różne tricki z pokrętłem (korbką)
RE 2 to chyba wszystkie zagadki są niezłe
w RE 3 tak samo ;)
RE 4 to już logicznie, ale z kościołem i klockami do układania (Ashley), to moje ulubione...
w RE 5 jest mało zagadek i nie są aż tak logiczne ;)

użytkownik usunięty

Zagadki w RE raczej nie są moją mocną stroną więc czasem bardzo mnie denerwują :D

Jeśli jednak miałbym wybierać jakąś ulubioną to chyba układanie melodyjki na Clock Tower w RE3. Proste i przyjemne ;D

Natomiast lista wkurzających zagadek byłaby duuuużo dłuższa xD

A wracając jeszcze do uzbrojenia w RE: Operation RC to wyczytałem iż ma być dostępnych 12 rodzajów broni.

użytkownik usunięty

Ja tylko na początku, nie lubiłem zagadek, bo nie miałem pojęcia o ich przeznaczeniu.
Ale RE z zagadkami jest mocno klimatyczna i pełna grozy i survivalu ;)

Tak co do wkurzających zagadek to nie ma końca i dna :D

RE : Operation będzie niezła, czytałem solucje ;)
Ale nie wiem jakie bronie (?)
Spiszesz ? ;D

użytkownik usunięty

Nie napisali niestety jakie to będą bronie, ale spiszę Ci listę moich wymarzonych giwer, które chciałbym zobaczyć w RE: ORC. Oto one:

1. Zwykły Handgun (model broni obojętny)
2. Shotgun SPAS-12
3. Colt Python
4. UZI
5. MP5
6. M14
7. M16 lub M4
8. Granatnik M79
9. AA-12
10. M249
11. M60E4
12. Wyrzutnia M202

Gdybyś czegoś z nazwy nie kojarzył to spójrz w google :) Aha i zrób swoją listę. Chętnie zobaczę z czego chciałbyś postrzelać do zombie :D

użytkownik usunięty

Dokładnie bym dodał takie jak ty ;)
jeszcze bym dał G 11 ;)
A jakie byś potwory dodał do nowego RE ?

użytkownik usunięty

Desert Angel, M4 Maverick, SMG 55, i 45, G 11, Law 44, M27, Elektrolizer z RE 2 ;)

Lubisz jakieś inne gry ? typu FPS, FPP, RPG ?

użytkownik usunięty

Jak dla mnie to :

RESIDENT EVIL Anatologia
Thief The Dark Projekt
Thief II The Metal Age
Thief III Deadly Shadows
Elder Of Scrolls III, IV,
(wszystkie serie)
Projekt IGI
Project IGI 2 Covert Strike
Call Of Cthulhu Dark Corners Of The Earth
Kingpin
Delta Force Helikopter W Ogniu
Dlelta Force Land Warrior
Delta Force Black Hawk Dawn
Delta Force 2

użytkownik usunięty

Lubię dużo gier. Moje ulubione typy to FPS i TPP.

Moje ulubione gierki to:
GTA (większość części)
Max Payne
The Punisher
Scarface
Call Of Duty: MW i BO
Resident Evil 1-3
MediEvil 1-2

i wiele innych mniej znaczących tytułów, zresztą jak chcesz to zajrzyj w moje oceny. Dziś dodałem kilka głosów.

P.S. - Aha i nie miej mi za złe jak coś, ale nienawidzę RPG ;D

użytkownik usunięty

OK, ja też nie przepadam za RPG'ami,
ale Elder Of Scrolls to mój wyjątek ;)
absolutnie nie mam za złe....

Fajne tytuły...też można znaleźć je w mojej liście ;)

użytkownik usunięty

Co do RE, to zastanawiałeś się jakie byś dał zagadki ???

Chętnie to sam bym zrobił jakiegoś Resident'a ;D

użytkownik usunięty

Wiesz co nad zagadkami się nie zastanawiałem, ale nad zrobieniem wymarzonego RE już tak :D

Jak wiadomo Raccoon City to spore miasto i wydarzenia z RE3 to tylko kropla w morzu tego co działo się w nim jeszcze przed zrównaniem go z ziemią. Stworzyłbym więc grę opowiadającą historię jakiejś osoby, która walczy o przetrwanie w zupełnie innej części Raccoon.

Mile widziany byłby też remake RE: Gun Survivor bo gra fabularnie przedstawiała się naprawdę nieźle. Gorzej było z wykonaniem :(

użytkownik usunięty

historię jakiejś osoby, która walczy o przetrwanie w zupełnie innej części Raccoon.

Kurcze o tym samym myślałem...
Razem stworzylibyśmy niezłego RE ;)
Ja by też chciał Remake RE 1 i 2, co ty na to ??

użytkownik usunięty

Remake RE1 powstał bodajże w 2002 roku. Myślę, że nie ma szans by pokusili się o kolejny. Natomiast dwójkę mogli by zrobić na nowo. Jestem jak najbardziej na tak. A co sądzisz o ekranizacjach RE z Millą Jovovich?

użytkownik usunięty

Pomyliło mi się z RE 1, wiem o Remake 1,
chodziło mi o RE 3 ;)

Ja też bym chciał zobaczyć 2 w Remake,
ale jeszcze bardziej 3...było by świetnie ;)

Z ekranizacją RE Trylogii filmowej z udziałem Milli Jovovich,
jak najbardziej mi się podoba, jest stworzona do tej roli, choć nie odzwierciedla film tego co uwielbiam przeżyć w
grach serii RE 1 i 2....
Tak ogólnie to filmy uwielbiam, i czekam na następne ;)

Chciałbym w przyszłości zobaczyć film na podstawie
RE 1, czyli zamknięci bohaterowie w rezydencji pełnej zła.
To byłby film...
i chciałbym gwiazdorską obsadę ;)
Co o tym myślisz ???

użytkownik usunięty

Również chciałbym zobaczyć film na podstawie RE1 ponieważ ekranizacje z Millą w ogóle mi nie podchodzą. Co do obsady to byłaby mi ona raczej obojętna. Ważne by aktorzy byli podobni do tych z gry :)

użytkownik usunięty

Aktorów mam kilku na myśli ;)

Ja do Milli nic nie mam, gra jak gra...
ja tam szczerze wolałem oglądać zombiaki i potwory ;)

Jakich aktorów byś dodał do RE 1 (?)
masz jakiś ulubionych, by dobrze się do nich nadawali ?

użytkownik usunięty

Z moich ulubionych aktorów raczej żaden by się nie nadawał do RE. Zresztą w ogóle z aktorów których znam to ciężko byłoby mi było kogokolwiek dopasować do postaci z gry.

Jeśli jednak Ty masz swoje typy to napisz. Z chęcią sprawdzę :D

użytkownik usunięty

Dobra ;)

Leon S. Kennedy
Jared Leto
nawet bardzo by pasował ;)
http://www.filmweb.pl/person/Jared+Leto-2803
Leona bym chciał obsadzić, do RE 1, trochę zmieniony bieg aktorów, ale w końcu moja wyobraźnia ;)
Chris Redfield
Kevin Beacon
http://www.filmweb.pl/person/Kevin.Bacon
Lub
http://www.filmweb.pl/person/Keanu.Reeves
http://www.filmweb.pl/person/Mark.Wahlberg
On by się nadawał w sam raz
http://www.filmweb.pl/person/Jean-Claude+Van+Damme-317
Barry Bruthon
http://www.filmweb.pl/person/Sean.Connery
Albert Wesker
http://www.filmweb.pl/person/Dolph+Lundgren-260
Jill Valentine
http://www.filmweb.pl/person/Sienna+Guillory-45839
Rebecca Chambers
http://www.filmweb.pl/person/Kristen+Stewart-52530

Co myślisz o tym zestawieniu ? ;)
może masz kogoś na myśli ?

użytkownik usunięty

Zestawienie jest w porządku. Szkoda tylko, że niektórzy już trochę za starzy bo np. Connery świetnie by pasował na Barry'ego, ale kilkanaście lat temu. To samo z JCVD i Lundgrenem.

użytkownik usunięty

No też tak myślę...ale wszyscy by się świetnie spisali w nowym RE ;)
Kiedyś to wymiatali za młodu na ekranie, ale jestem pewny że zrobili by to jeszcze raz :)

Chciałbym zobaczyć twoje zestawienie ;)
Jestem ciekawy, dawaj swoich ulubionych aktorów,
albo strzelaj....

użytkownik usunięty

Moi ulubieńcy to Stallone i Schwarzenegger więc raczej by się nie nadali xD

Jeśli chodzi o Barry'ego no to tak jak Ty stawiam na Sean'a. Van Damme na Chrisa by fajnie pasował, ale wiek już nie ten więc myślę, że Mark Wahlberg by się sprawdził (chociaż po roli w Max Payne straciłem trochę sympatii do niego). Do Jill mogłaby zostać ta sama aktorka z drugiej części filmu. Reszta jest już mniej ważna więc nie zależałoby mi na nazwiskach. Ważne żeby aktorzy byli podobni i zagrali w miarę dobrze :)

użytkownik usunięty

O to właśnie chodzi, bo dobry film zagrali doskonali aktorzy :)
Stallone i Schwarzenegger - na pewno by się nadali.
Może jakieś role drugoplanowe np. żołnierzy S.T.A.R.S...
Co ty na to ?

Co do twojego zdania o innych to popieram to,
mam sympatię do nich, ale muszą byś dobrze dobrani do filmów ;)

Co do JCVD - to do Chris'a bardzo pasuje :)
Barry - do aktora Sean'a - też nieźle ;)
Jill - aktorka niech zostanie
Wahlberg'a zostawimy w spokoju :)

użytkownik usunięty

Może i tak. A oglądałeś RE: Degeneracje?

użytkownik usunięty

Pewnie że oglądałem...ale nie do końca :)
Zaraz mama wkroczyła i odebrała mi pilota,
byłem bezsilny :)

użytkownik usunięty

Moim zdaniem film wypadł lepiej niż ekranizacje z Jovovich. Teraz mają robić sequel czy coś.

użytkownik usunięty

Też, tak myślę, ale każde z tych stron ma minusy :)
Jeżeli chodzi o twoją nowinkę, to jestem zaskoczony - SEQUEL _ SUPER !!!

użytkownik usunięty

http://www.filmweb.pl/film/Resident+Evil+Damnation-2012-598799

W gatunku pisze, że animacja więc domyślam się, że będzie to sequel "Degeneracji" lub całkiem nowa historia.

użytkownik usunięty

Jeżeli to animacja, sequel, czy nowa historia, to jak najbardziej mi to odpowiada...lubię animacje komputerowa, ale tylko RE :)

http://www.ppe.pl/news-2819-Resident_Evil_Damnation_zapowiedziane.html
Zapowiedz jest ciekawa i ambitna...kolejny sequel.
Poczytaj :)

użytkownik usunięty

No ciekawie się zapowiada. Na pewno 100 razy ciekawiej niż piąta część z Milą... :)

użytkownik usunięty

Na pewno...
jakby tak urozmaicić piątą część,
czy kolejne następne,
o naszych ulubionych aktorów czy aktorek ....
to film wydawałby się ciekawszy :D
dobrze że chociaż sequele czy animacje RE, nawet gry są emocjonujące - filmy RE tez ale to już w doznaniu mniej :)
Ja bym zmienił obsadę pierwszoplanowych bohaterów,
ale ludziom by się to nie spodobało...
wiem bo jest dużo takich filmów, a nie zawsze jest fajnie i oglądalność spada.
osobiście zamiast Milli jako Alice w RE, dałbym np.
http://www.filmweb.pl/person/Charlize.Theron
ale to już moja taka osobista wola....
ty też byś coś zmienił...
Z nudów myślę nawet czasem o napisaniu scenariusza do nowego RE :D

ocenił(a) grę na 9

A podobno Paul Anderson (odpowiedzialny za filmy RE) zastanawia się nad RE: Begins, czyli nad survival horrorem o wydarzeniach w Racoon City. Ma być sporo Jill i więcej grozy. Czyli jak wnioskuję coś dla Was;]

Co do RE: Operation Racoon City to krążą w sieci obawy, że pójdzie w stronę Left 4 Dead, czyli rozwałki bez klimatu. Oby nie, ale recenzje po zajawkach na E3 nie są zbyt optymistyczne. Tym bardziej, że CAPCOM jedynie wydaje (tworzy jakieś inne studio). Dla mnie osobiście szkoda, że na PC nie ma wszystkich gier RE i dodatków do nich (np. DLC dla RE5, które kolega na PSN kupował po 10 zł(!))
A co do obsady to Chris w RE:Afterlife to parodia. Ciapa a nie twardziel;] Pozdro

użytkownik usunięty
sali06

wiem o tych wiadomościach, tylko nie kumam jakie są z tego korzyści, i czy CAPCOM nie zbiednieje robiąc pod LIFE 4 DEAD...to ich przerasta...chyba.

Ja chciałem wszystkie cześć do RE, ale nie zawsze są dostępne...a szukanie ich to istny bajzel....i tułaczka.
Chris do Afterlife...to on jest zbędny, ale co do niego nie mam wątpliwości, tylko żeby jeszcze aktor był dobry :)

ocenił(a) grę na 9

Przydałby się jakiś poważny facet. Np. Oliveira w RE2 był fajnie odwzorowany, a tutaj Chrisa, czyli bądź co bądź wymiatacza zagrało chucherko jakim jest W. Miller.

Co do nowej gry myślę, że bardzo trudno będzie spełnić oczekiwania graczy. Jedni chcą mrocznego klimatu, inni trybu kooperacji i rozwałki jak w L4D. Jedni remake'ów a inni nowych wątków. Ja osobiście chciałbym, żeby RE był bardziej mroczny w klimacie i koniecznie na silniku RE5, bo na wys. rozdzielczości działa spokojnie już na przeciętnych maszynach i oferuje extra grafikę.

użytkownik usunięty
sali06

Na pewno poważny facet, to racja...
W. Miller to faktycznie słaby gość, za ciotowaty do tego filmu,
oglądałem RE Afterlife i on w tej części był przeciętny...
bez polotu...
Co do wątku o grze tu masz 100 % rację bo ja też tak uważam, ale jednak coś z przeszłości, czyli grafika, mroczność, groza, i oczywiście pełno zagadek...
to zawsze się podobało, i każdy by chciał by tak zostało...
Ale to krok do przodu..i nie można już tego cofnąć, ale to jest wykonalne :)

ocenił(a) grę na 10

"Napakowany mutant" nie chodzi ci przypadkiem o MR.X ?