Dzieło Capcomu to zdecydowanie jedna z najlepszych gier wszech czasów(średnia ocen to udowadnia). Właśnie przechodzę po raz 7, tym razem na PC i jestem zachwycony prawie tak samo jak za pierwszym razem ;] Klimat, grywalność, grafika, która do dziś może się podobać. Kamień milowy gier akcji.
gram w Residenta odkad pojawila sie 1 czesc,w 4 gram juz 4 rok,nie bede pisac ile razy ja przeszlam,bo pewnie z 10 razy na rok i jest dla mnie arcydzielem stworzonym na PS2,przez ta gre nie podchodza mi zadne inne typu surrival horror i nudza po pol godzinie,dla mnie 10/10 jesli chodzi o gierki na ps2.
jeśli ktoś mówi klimat.. to pierwsze co przychodzi mi do głowy to właśnie gra Resident Evil 4.. ta atmosfera zaszczucia jest nie do przebicia!! Ta gra ma wszystko, ale o dziwo w ogóle nie wychodzi jej to na złe.. wszystko się idealnie zazębia czy to akcja, czy elementy horroru czy też elementy survivalowe i RPG - kupowanie, ulepszanie ekwipunku, a długość.. pierwszy raz na normalu przechodziłem tę grę bite... 22h!!! Po za tym trzyma w niepięciu i nie ustępuje nawet na krok, gdyż nawet zwykłe filmiki.. nie są do końca takie zwykłe (QTE i pamiętna akcja z walką na noże do dziś pozostanie chyba moim ulubionym momentem z tej gry..). Gra wybitna od pierwszych sekund, opuszczona wioska, barykadowanie się przed zombie, gra zmusza nas nawet do oszczędzania jednego zwykłego naboju, gdyż nie tak łatwo tu o amunicję. Nr1 wśród survival horrorów i nic nie zanosi się na to że z tego tronu spadnie.
Gra fajna z dobrą grafiką ale to już nie jest ten sam Resident co poprzednie czesci.
Nie ma już takiego klimatu.Fajnie pomyślana ale z gry survival horror zrobili strzelanke.
Mogli by ją wydać po dowolnym tytułem.
Wiem że się czepiam ale jestem fanem pierwszych części a 4 całkowicie mnie zawiodła mozna pograć ale nie miałem juz siły dotrwać do końca.Po prostu już mi się nie chciało w to grać.
... może dlatego, że to po prostu zupełnie inne gry?? Odświeżenie serii ?? Jedni to czują innym odpowiada inny rodzaj gry.. tak to jest.
Do mnie ta nowa seria nie przemawia.
Jak by posiadała choc by odrobinę klimatu z poprzednich częsci to by była dopiero rewelacja.Mi się szybko znudziła i nie chciało się grać do końca.
Niektóre elementy sa fajne i nowatorskie ale poszli chyba w innym kierunku i chcieli zrobić zbyt dużo i upchnąć to w jednej grze.
To moje odczucie a każe ma inne.
Odrobina klimatu z poprzednich części jest, a mianowicie na wyspie w laboratoriach kiedy pojawiają się regeneratory przez chwile można poczuć się jak w domu jak się chodzi po laboratorium.
Może nie jest jedną z najlepszych wszech czasów ale na pewno najlepszą z całej serii ('piątka' to po prostu rozszerzenie pomysłu 'czwórki') Capcom w świetny sposób przeszedł z 'powolnej' rozgrywki trzech pierwszych części do bardziej dynamicznej i grywalnej nie tracąc przy tym klimatu i 'pazura' serii. Jedynym mankamentem wersji PC moim zdaniem jest pokręcenie klawiszy odpowiedzialnych za QTE co momentami irytowało jak .... zmuszając do powtarzania banalnych odcinków po kilkanaście razy.
Masz 100% rację :)
Świetna Fabuła, grafika, dźwięk, klimat, sterowanie postacią, interfejs, sprytniejsi przeciwnicy, bogaty arsenał broni, długa i świetne dodatki po ukończeniu gry, menu i fajni przeciwnicy oraz bossowie do pokonania, interakcja z otoczeniem, świetnie wyszkolony Leon, uniki wymagające siły, szybkości i refleksu który wymaga od gracza Leon by nie zginąć.....i wiele, wiele więcej.
Ta gra jest świetna i 10/10 to minimalna ocena............
pozdrawiam fanów :)