PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606960}

Resident Evil 4

Biohazard 4
2005
8,2 5,5 tys. ocen
8,2 10 1 5529
Resident Evil 4
powrót do forum gry Resident Evil 4

Cudo

ocenił(a) grę na 10

Dzieło Capcomu to zdecydowanie jedna z najlepszych gier wszech czasów(średnia ocen to udowadnia). Właśnie przechodzę po raz 7, tym razem na PC i jestem zachwycony prawie tak samo jak za pierwszym razem ;] Klimat, grywalność, grafika, która do dziś może się podobać. Kamień milowy gier akcji.

ocenił(a) grę na 10
Jinxters

gram w Residenta odkad pojawila sie 1 czesc,w 4 gram juz 4 rok,nie bede pisac ile razy ja przeszlam,bo pewnie z 10 razy na rok i jest dla mnie arcydzielem stworzonym na PS2,przez ta gre nie podchodza mi zadne inne typu surrival horror i nudza po pol godzinie,dla mnie 10/10 jesli chodzi o gierki na ps2.

ocenił(a) grę na 9
Jinxters

jeśli ktoś mówi klimat.. to pierwsze co przychodzi mi do głowy to właśnie gra Resident Evil 4.. ta atmosfera zaszczucia jest nie do przebicia!! Ta gra ma wszystko, ale o dziwo w ogóle nie wychodzi jej to na złe.. wszystko się idealnie zazębia czy to akcja, czy elementy horroru czy też elementy survivalowe i RPG - kupowanie, ulepszanie ekwipunku, a długość.. pierwszy raz na normalu przechodziłem tę grę bite... 22h!!! Po za tym trzyma w niepięciu i nie ustępuje nawet na krok, gdyż nawet zwykłe filmiki.. nie są do końca takie zwykłe (QTE i pamiętna akcja z walką na noże do dziś pozostanie chyba moim ulubionym momentem z tej gry..). Gra wybitna od pierwszych sekund, opuszczona wioska, barykadowanie się przed zombie, gra zmusza nas nawet do oszczędzania jednego zwykłego naboju, gdyż nie tak łatwo tu o amunicję. Nr1 wśród survival horrorów i nic nie zanosi się na to że z tego tronu spadnie.

ocenił(a) grę na 6
DLoN92

Gra fajna z dobrą grafiką ale to już nie jest ten sam Resident co poprzednie czesci.
Nie ma już takiego klimatu.Fajnie pomyślana ale z gry survival horror zrobili strzelanke.
Mogli by ją wydać po dowolnym tytułem.
Wiem że się czepiam ale jestem fanem pierwszych części a 4 całkowicie mnie zawiodła mozna pograć ale nie miałem juz siły dotrwać do końca.Po prostu już mi się nie chciało w to grać.

ocenił(a) grę na 9
helsinger

... może dlatego, że to po prostu zupełnie inne gry?? Odświeżenie serii ?? Jedni to czują innym odpowiada inny rodzaj gry.. tak to jest.

ocenił(a) grę na 6
DLoN92

Do mnie ta nowa seria nie przemawia.
Jak by posiadała choc by odrobinę klimatu z poprzednich częsci to by była dopiero rewelacja.Mi się szybko znudziła i nie chciało się grać do końca.
Niektóre elementy sa fajne i nowatorskie ale poszli chyba w innym kierunku i chcieli zrobić zbyt dużo i upchnąć to w jednej grze.

To moje odczucie a każe ma inne.

ocenił(a) grę na 9
helsinger

Odrobina klimatu z poprzednich części jest, a mianowicie na wyspie w laboratoriach kiedy pojawiają się regeneratory przez chwile można poczuć się jak w domu jak się chodzi po laboratorium.

Jinxters

Może nie jest jedną z najlepszych wszech czasów ale na pewno najlepszą z całej serii ('piątka' to po prostu rozszerzenie pomysłu 'czwórki') Capcom w świetny sposób przeszedł z 'powolnej' rozgrywki trzech pierwszych części do bardziej dynamicznej i grywalnej nie tracąc przy tym klimatu i 'pazura' serii. Jedynym mankamentem wersji PC moim zdaniem jest pokręcenie klawiszy odpowiedzialnych za QTE co momentami irytowało jak .... zmuszając do powtarzania banalnych odcinków po kilkanaście razy.

użytkownik usunięty
Jinxters

Masz 100% rację :)
Świetna Fabuła, grafika, dźwięk, klimat, sterowanie postacią, interfejs, sprytniejsi przeciwnicy, bogaty arsenał broni, długa i świetne dodatki po ukończeniu gry, menu i fajni przeciwnicy oraz bossowie do pokonania, interakcja z otoczeniem, świetnie wyszkolony Leon, uniki wymagające siły, szybkości i refleksu który wymaga od gracza Leon by nie zginąć.....i wiele, wiele więcej.
Ta gra jest świetna i 10/10 to minimalna ocena............
pozdrawiam fanów :)