PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606960}

Resident Evil 4

Biohazard 4
2005
8,2 5,5 tys. ocen
8,2 10 1 5529
Resident Evil 4
powrót do forum gry Resident Evil 4

Na konsoli grało mi się w tę grę świetnie. Dlatego po kilku latach chciałem sobie przypomnieć
ten tytuł i sięgnąłem po wersję PC. Nigdy więcej. Dno i wodorosty, lepiej w ogóle nie przenosić
gier z konsoli na komputer jeśli robi się tak gówniane porty. Wersja konsolowa - 9/10 pecetowa
1/10.

użytkownik usunięty
987

W połowie masz rację - ja też grałem najpierw na PS - było świetnie, zero problemów, nawet na WII grałem, Willot był też dobrze dostosowany do rozgrywki, potem kupiłem grę na PC, i to najwięcej katorgii bo z początku sterowanie było nurtujące (zaleca się od razu kupić pada, ale po co jak można równie dobrze zaoszczędzić i przesiąść się znowu na PS) - ale bez pada zagrałem, myszki się nie używa, klawiatura i RE 4 to istne piekło, musiałem wszystko wciskać by pozytywnie wyszły uniki QTE, jakoś domyślnie przypisywanie nie doszło do skutku, ale jako tak pod koniec udało się kontrolować wszystko - czyli PC i RE 4 tak, ale jak ma się nerwy to lepiej nie szargaj je na PC :)

ocenił(a) grę na 8
987

Sterowanie na PC faktycznie było szokiem, ale da się do niego przywyknąć.

użytkownik usunięty
moooras

Z początku, potem jest łatwo i lekko ;)

ocenił(a) grę na 9

R4 był kiedyś w Cdaction i o ile mnie pamięć nie myli był tam też programik z sterowaniem na myszkę ale się nie wypowiem bo grałem na padzie i grało mi się bardzo przyjemnie gra świetna.

użytkownik usunięty
Madara_Lutek

Tak dobrze pamiętasz, i był ten programik, nie kupiłem bo mam oryginał na klawiatura/pad...
zaryzykowałem graniem na klawiaturze, z początku katorgia w sterowaniu, potem się fajnie chodziło ;)

ocenił(a) grę na 9

Ja podchodziłem do RE4 na pc dwukrotnie: za pierwszym razem wyłączyłem po 15 minutach zniesmaczony i zakodowałem sobie w głowie, że to największa durnota jaka może być (sterowanie klawiaturą z kosmosu) Po kilku latach wróciłem do tego tytułu i o dziwo sterowanie klawiaturą okazało się bardzo dobre i w ogóle nie przeszkadzało a sama gra jest genialna. Morał z tego taki, żeby nie zrażać się na wstępie do niczego:)

użytkownik usunięty
rekin16

Dokładnie, i dać sobie szanse nawet po zwątpieniu w tak durnej sytuacji jak RE 4 i klawiatura :)

użytkownik usunięty
987

typowy konsolowy gracz - ustawienie sobie klawiszologii i poszukanie moda na poprawne działanie myszki to czynność przekraczająca jego inteligencję, a raczej jej ślady, 1/10 dla twojego zj.ebanego łba

nie popuść tylko :)

ocenił(a) grę na 8
987

Cóż, tak to jest z portami z konsol: bez pada nie po ruc...eee... nie pograsz ^^

No dobra, ale na tym się nie kończy. Grafika w wersji konsolowej jest lepsza. W wersji 1.00 (lub z crackiem, z crackowałem sobie, żeby nie maltretować płyty, ale się rozmyśliłem) dla PC RE4 wyglądał SZKARADNIE, a sam patch też niewiele pomagał. Przełączanie się gry na filmik jest bardziej widoczne, mniej gładkie (szczególnie widoczne jest to podczas QTE w czasie filmików. Na PS2 są w miarę gładkie, a PC już nie do końca).

Jeśli możesz to graj na konsoli.

użytkownik usunięty
Krol_Sedesow

Racja, tutaj się zgodzę z wersjami graficznymi, ale grafa to nie krzyżyk na całej grze :)

987

Na PC gra jest niegrywalna ;/ Mimo dobrego pada (X360) nie dało się w pełni zapanować nad postacą a konfiguracja własna sterowania jest bardzo ograniczona bo nie wykrywa spustów. C

użytkownik usunięty
ElTabasco

Ja grałem na klawiaturze, szkoda tylko gry bo była to męczarnia nie frajda, po zakupie pada inaczej się grało :)