Po obejrzeniu, nie sposób zwyczajnie wyłączyć film. Ja obejrzałem napisy do samego końca, a to za sprawą pięknej i zjawiskowej muzyki Vangelisa. A klimat filmu, no cóż nieporównywalny z żadnym innym filmem. Dla mnie arcydzieło! Co za klimat.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die
All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die - słów tych użył również Tomasz Beksiński, w swoim ostatnim felietonie..
Film jest rzeczywiście dobry jednak jak się ogląda po raz któryś to już nie czuje się tego samego, ja przy nim zasypiam, nie daje rady przebrnąć przez pierwsze pół godziny. Chciałbym mieć pokój taki sam jak miał Rick Deckard i te fajne szklanki.
Cudowne zdjęcia, gra światła , klimat, muzyka ale jakoś miałem problem z coraz wznoszącym się opadającym tempem akcji , a szkoda
"Tears in rain..."
Istnieje taka fajna anegdota, że Hauer ułożył tą kwestię na poczekaniu, improwizował, ale okazała się tak piękna i trafna, że wykorzystano ją w filmie :)