Nie wiem czy dam jeden ale juz kilka by sie nalezalo. Nie polecam tego filmu, ani uzytkownikow ksenofobow tego forum.
Ksenofobia to lęk przed cudzoziemcami idioto! Naucz się znaczenia słów,
których używasz! Miej trochę większą zdolność do autorefleksji niż karaluch
i jak po raz dziesiąty czy setny ktoś wypomina ci ten sam, kretyński błąd,
to miej tyle rozumu (naprawdę nie trzeba go wiele), żeby ten błąd naprawić
i nie ośmieszyć się jeszcze bardziej! To ty wszystkich wyzywasz na ich
blogach, bo uznali cię, słusznie zresztą, za nierozgarniętego i
zakompleksionego człowieka! Do tego wymyśliłeś sobie drugi nick, żeby
"ukradkiem" przemycić swoje zdanie! To już się kwalifikuje na kliniczną
przypadłość! Kompleksy cię pewnie zżerają...
Jeśli już to nie ksenofobów, tylko nietolerancyjnych, agresywnych, sam już nie wiem jakich.
Myślisz, że przy innych filmach znajdziesz lepszych użytkowników? Przy "Predatorze" pojechaliby po tobie znacznie gorzej. Może lepiej zacząć ciut staranniej redagować własne wypowiedzi i liczyć się ze zdaniem innych?
W taki sposób mandolinio ocenił Odyseję Kosmiczną:
"Zdecydowanie za długi, momentami nużący. Może się narażę fanom tego filmu, ale jest zbyt przereklamowany według mnie, zdecydowanie zawyżona ocena. Choć na pewno świetne zdjęcia i ciekawa historia odnośnie zbuntowanego komputera. Ale ogólnie średniak. Nie polecam."
Pomijając fakt, iż ma dwuzdaniową formułkę, którą "recenzuje" wszystkie filmy, ma manie robienia z siebie idioty.
Zastanawiałem się co nim kieruje i myślę że wiem. Otóż musiał gdzieś zobaczyć jak ktoś mądry, naprzekór utartym opiniom i stereotypom, przeforsował swoje własne odmienne zdanie. Zrobiło to na nim wrażenie i postanowił samemu tak postąpić. Wszedł na forum filmowe /i pewnie na szereg innych/ i uznane dzieła nazwał miernymi, myśląc naiwnie, że zrobi tu furrorę i wzbudzi zachwyt. Zapomniał niestety, że do złamania utartych poglądów trzeba twardych, niezbitych argumentów. Wtedy można pokusić się o forsowanie własnego zdania. Jeśli natomiast to tylko poza niepoparta niczym to nieuchronnie zostanie się nazwanym idiotom, jak przypadło to w udziale mandoliniemu.
Uważam hartmana za wieprza, lizardcos tam wie ze jest pokraką, a film za słaby. Tyle powiem.
Hartman uważa cię za idiotę społecznego, Lizardking za zboczeńca intelektualnego i banitę z grona istot inteligentnych a film jest dobry tylko ty jesteś za słaby żeby to zrozumieć. Nadajesz się jedynie do wypisywania bluzgów na czyimś blogu bo do napisania czegoś konstruktywnego trzeba mieć w głowie mózg a nie końskie łajno.
tyle powiem.
ps. w przyszłości nie rozpoczynaj postów od słowa "uważam" bo każdy tu ma gdzieś co uważasz.
Ile razy powtórzysz tę opinię? Nie polecaj, jeszcze tylu dzieci neostrady
tu nie ma, żeby kretyni mieli posłuch, więc nie martw się - twoja opinia o
czymkolwiek, łącznie z dzisiejszym obiadem, gówno kogokolwiek obchodzi.
A ja Ciebie uważam za nic nie warte bezmózgie dziecko. I wiesz co? Ty mi
wyrzucasz, że śmierdzę, czego udowodnić ani nawet stwierdzić nie jesteś w
stanie. Ja Ciebie za idiotę - na co dowody zamieszczasz wszędzie dookoła.
Czemu obarczasz nas winą za ograniczoność zdolności do przeprowadzania
procesów poznawczych? Kiedyś idiota ze swoją głupotą miał tyle honoru, by
się nią nie chełpić. Ty bijesz wszelkie rekordy braku autorefleksji.
Dziesiątki razy w złym kontekście (rozumiesz to słowo?) używasz wyuczonej
mantry "ksenofobia", nawet wielokrotnie pouczony o faktycznym znaczeniu
tego pojęcia. Robisz z siebie idiotę i jedyne co umiesz wymyślić to "ten a
ten jest wieprzem". W życiu z większym głupcem do czynienia nie miałem.
mandolinio jest sflustrowanym prawiczkiem leczącym swoje chore kompleksy naprzykrzaniem się w internecie. Nazywanie go idiotą to niedopowiedzenie, on jest kwintesencją głupoty, złego smaku i pospolitego chamstwa szerzącego się wokół ludzi kulturalnych.
5/10 dla "Matrix", 6/10 dla "Łowcy androidów", 9/10 dla "Shutter - widmo" oraz 10/10 dla "Predatora".
Skoro @Mandelinho tak ochoczo odradza "Łowcę ...", jakoś nagle poczułem się w obowiązku przestrzec ludzi przed jakże przeciętnym "Predatorem" - przeciętnym oczywiście jak na ten gatunek. Myślę, że niejeden koneser się ze mną zgodzi. ;)
http://www.filmweb.pl/topic/1168894/10+10.html#3746446
Widze smród szuka moich ocen,ach ta sława. Ale do rzeczy, dzieciaki. Predator to klasyk, a blade to gówno w porownaniu z tak doskonalym sci-fi.
Może powinienem zmienić taktykę i tam podawać argumenty przeciw, a tutaj twoje cytaty.
To jeszcze nic, przytoczyłeś mniej skrajne przykłady, ale Mandolina ocenił na 6/10 Modę na sukces, czyli uważa Łowcę Androidów, za dzieło na tym samym poziomie, pomijając już fakt, że wszystkie jego posty sprowadzają się do jednakowych wypowiedzi mieszczących się w jednym zdaniu. Najbardziej się uśmiałem w poście dotyczącym Tytanica, gdzie napisał, iż jego obowiązkiem jako krytyka (na szczęście obowiązkiem napisał w cydzysłowie) jest wystawienie oceny 10/10 Tytanicowi. Nie chodzi mi tu oczywiście o samą ocenę, tylko o to, że temu chłopaczkowi wydaje się, iż jest wielkim koneserem i uznanym krytykiem kina.
Mandolina zejdź na ziemię człowieku robisz z siebie totalnego idiotę, a gdy ktoś prosi Cię o jakieś argumenty na poparcie Twoich, często idiotycznych, postów zaczynasz włączać swoją zdartą płytę, a mianowicie rzucać tekstami typu użytkownik x to wieprz i śmieci, użytkownik y to konus, itd, itp.
Kończąc napisze tylko do Mandoliny, człowieku nie śmieć, może to słowa dotrą do niego skoro obrzuca nimi większość osób na tym forum.
PS. Wybaczcie, ale nie jestem wielkim koneserem kina i nie widziałem jeszcze Łowcy Androidów, ale argumentacja Mandoliny, iż film jest nudny i coś tam jeszcze, zachęca mnie tylko do obajrzenia.
mandelinho
''Uwazam ze film jest słaby. Nie polecam nikomu!!!!!!!!!!! ''
Myślisz, że ktoś przeczyta te pierdoły i nie będzie oglądał tego filmu, bo ty twierdzisz, że jest słaby?
Może jesteś jednak tak genialny, że specjalnie zrobiłeś taka wioskę i każdy będzie chciał oglądać, a to wszystko właśnie dzięki Tobie:)
Czyżby pół geniusz, pół debil?
W tym szaleństwie jest metoda.
O widze mendolina największego pseudointelektualiste i "krytyka" Filmwebu gośćiu niedaje za wygraną i prezentuje po raz kolejny swoje prymitywne teorie i durne prowokacje.
Ja wczoraj obejrzałem po raz kolejny Blade Runnera (staram sie raz na dwa miesiaće oglądać :))i po raz kolejny utwierdzam sie w przekonaniu ,że jest to dzieło wybitne i dla mnie osobiśćie najwybitniejszy film w historii kina (podkreślam dla mnie bo jak wiadomo gusta są różne).Niestety ludzie pokroju mendolina nie są w stanie zrozumieć estetyki i wartośći płynących z tego filmu.
Ostatnio zauważyłem na allegro edycje kolekcjonerską i mimo to iż cena naprawde jest wysoko chyba się skusze.Sami zobaczcie
http://allegro.pl/item890855031_blade_runner_5_blu_ray_walizka_napisy_pl_rarytas .html
Pozdrawiam
Faktycznie genialne. xD
Może parę lat minie, a wtedy biorąc do ręki gazetę zobaczymy tam jego recenzje? 10/10 "Titanicowi" już wystawił, więc jakieś kwalifikacje ma. :)
WOW!!!
Usunęli @Mandelinho! :D
Z jednej strony tak jak to ktoś powiedział w tym temacie http://www.filmweb.pl/topic/1240896/6+10.html zawsze jak czytałem jego wypowiedzi nachodziła mnie ochota na małe harakiri, ale z drugiej strony jestem ciekaw co było bezpośrednim powodem usunięcia mu konta. nie twierdzę, że źle zrobiono, ale chyba zacznę pilnowac swoich wypowiedzi.
Przy okazji - to chyba faktycznie była jedna z jego 'najlepszych' wypowiedzi http://www.filmweb.pl/topic/1169365/9+10.html
No "nieźle". Ojciec Chrzestny 1/10, Mechaniczna pomarańcza 1/10 etc. Trochę mnie zszokowały te noty. Ze swojej strony polecam wam użytkownika gosiagosia333. Tam naprawdę upadają wszelkie wartości jakie drzemią w człowieku. Ja mogę zrozumieć pewne odchyły, ale niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi użytkownikom typu gosiagosia333 i qazqaz1212. Z drugiej strony mam wrażenie że to nie są prawdziwe profile tylko prowokacja mająca na celu wywoływanie burzliwych dyskusji. Według mnie to najbardziej prawdopodobna opcja bo nie do końca chce mi się wierzyć żeby ludzie z takim "gustem" istnieli naprawdę.
skoro nie rozumiesz esencji tego filmu to jak możesz nazywać się człowiekiem - istotą rozumną? nie masz serca człowieku, albo jesteś głupi i gó.wno mnie obchodzi co będziesz pisał na temat mojego zdania taborecie.
Przypominał doskonały wątek autortwa qazqaz1212 wtedy jeszcze występującego jako mendolinio.