PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 216097
8,5 97 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

Jak w temacie. Poszukuję gry Blade runner, wersja angielska, bo włoską niestety mam, a niedostępna jest w sprzedaży :/

Tak więc poratujcie :D

donZabol

Miałem tą grę przez 2 godziny i usunalem z dysku, grafika pozostawia wiele do zyczenia z czasow Win 95. Nie ma na co sie napalac tak naprawde.

ocenił(a) film na 10
akron

co ty gadasz, mam tą grę ale po włosku i nie da sie tego zmienić na ang. a grafika stara, ale jara i klimatyczna. A głównie mi chodzi o klimat, świetna rozgrywkę (tak słyszałem) no i kompletną nieliniowość, 11 zakończeń :P

donZabol

Na eMule jest: ed2k://|file|CORROTTO!!!!!%20[ Pc.game.ita].-.Blade.Runner.cd 1.by.Lukas70.ISO|637157376|9C0 247590B90A431CAC611C7CCD208F4| /

ocenił(a) film na 10
donZabol

Ja mam orginal angielski, kupiona bardzo dawno temu. Nie na sprzedaz ;)

ocenił(a) film na 10
wujek_6

Hmmm, to może jakaś kopia, albo coś :D
Ale najpierw spróbuje kupić na allegro :]
A powiedziałbyś chociaż jak wrażenia :D :D

ocenił(a) film na 10
donZabol

Ja ci opowiem coś o wrażeniach.
Jeszcze nigdy żadna rozgrywka nie odciskała takiego piętna na graczu. Prowadząc śledztwo czujesz się bardzo niepewnie, bywają momenty, że wręcz toczysz ze sobą moralną walkę, a kiedy musisz kogoś zabić (znaczy wyłączyć, chociaż giną też prawdziwi ludzie) zdarza się, że robisz to z autentyczną niechecią. Powyciągali wątki z filmu i książki i stworzyli niesamowitą fabułe. Frustrujące bywa tylko badanie jak twoje postępowanie wpływa na rozwój akcji (w końcu wszystkie zakończenia trzeba zobaczyć).

Grafika jest oka, lokacje są pięknę wręcz, tylko animacja postaci jest pikselowym zgrzytem, ale szybko się o tym zapomina.

Zrobiło to na mnie ogromne wrażenie (a jeszcze nawet nie widziałem filmu) i tak zaczęła sie moja jazda na przygodówki. Tak specyficznego klimatu nie znalazłem jednak już nigdy.

ocenił(a) film na 9
donZabol

Tutaj masz linka do angielskiej wersji wszystko jest po chińsku, ale plik znajdziesz raczej bez problemu http://lib.verycd.com/2005/06/18/0000054552.html [lib.verycd.com/2005/06/...]

ocenił(a) film na 10
Danny_9

A ja coś nie mogę z tego linka. Gdzie to jest na tej stronie. Jak klikam na ten podkreślony odnośnik to nie ma strony

ocenił(a) film na 10
donZabol

Dzięki za link, ale juz zdążyłem zdobyći przejść grę :]

Gra powala, grafika super, nawet jak na te czasy - bo przemyślana, zrobiona z wyczuciem i klimatem. Tylko postacie odstają od teł, za duża pikseloza, chociaż nie przeszkadzało mi to wogóle :P

Muzyka świetna, robiona pod tą z filmu, kolejny element wprowadzający klimatyczność.

Fabuła bardzo dobra i ciekawa. Prowadzenie śledztwa sprawia naprawdę frajdę :] Poprostu świat gry momentalnie cię pochłania... nie potrafię sie aż wysłowić z zachwytu :P
Gdyby dzisiejsze produkcje były tak pomysłowe, orginalne i klimatyczne jak blade runner byłbym wniebowzięty, a tak to ciagle te same schematy, sztampa, banał...

ocenił(a) film na 10
donZabol

Film 10/10 gra 10/10 jak dla mnie...kupilem ja lata temu,ale nie zaluje
Pozdr