PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 216097
8,5 97 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

Ludzie, możecie mnie zlinczować ale jeszcze nie widziałem "Łowcy androidów" :D Ten film zajmuje u mnie drugie miejsce wśród filmów, których jeszcze nie widziałem a koniecznie muszę obejrzeć. Taki stan rzeczy mi bardzo nie leży tym bardziej, że muzykę do tego filmu skomponował sam wielki VANGELIS a reżyserem jest Ridley Scott. Nie muszę chyba informować, że uwielbiam obu gości za to co robią a zwłaszcza VANGELISA. To jak ludziska warto czy nie warto?

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

Jeszcze pytasz czy warto...? :D

Dajcie bicz - będę linczował...

ocenił(a) film na 9
Bzyku

Tylko nie tak jak w Pasji, błagam...

ocenił(a) film na 9
_Pablos_

Warto, warto.. 10/10. Film wchodzi na moją top30.
PS. Dzisiaj obejrzałem.

ocenił(a) film na 7
Uzi

No, pewnie, że warto. Przecież Blade Runner to tuż za Odyseją Kosmiczną 2001 najlepszy i najdoskonalszy film SF. Trudno się wypowiadać o science fiction bez znajomości obrazu Ridleya Scotta..

Widzę, Uzi, że w bardzo krótkim czasie obejrzałeś obydwa w.w. arcydzieła po raz pierwszy, i obydwa weszły do twojego top15..

ocenił(a) film na 9
arrival

Prawie 20 filmów z mojego top30 obejrzałem po raz pierwszy w czasie wakacji..

użytkownik usunięty
Uzi

E tam drugi najlepszy. To najdoskonalsze dzieło filmowe stworzone przez człowieka i to nie w jakiejś kategorii, tylko ogólnie. Traktowanie BR jako s-f to krzywdzące zawężenie. Dzieło absolutne. Odyseja to bardziej intelektualne i abstrakcyjne rozważania i dopiero na kolejnym miejscu artyzm.