PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 215820
8,5 91 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

TYTUŁ

ocenił(a) film na 8

Jak sie nazywał film w którym głowny bohater polował na cyborgi a pod koniec sie okazało że sam jest cyborgiem? Odcięło mu ręke i się zdziwił że przewody z niej wystają.

ocenił(a) film na 8
waldiabc

Terminator - Salvation ;P

waldiabc

To był jakiś polski gniot jeśli dobrze pamiętam luźno oparty na książce Lema

akron

Pirx robotem?! To prawdopodobnie właśnie "Test pilota Pirxa" na podstawie opowiadania Lema "Rozprawa" (jest tam scena z urywaniem rąk), ale to nie Pirx był robotem... Film można w całości obejrzeć na youtube.

ocenił(a) film na 7
Adahn

nie wiem czy myśle o tym samym filmie. akcja toczyła sie po wojnie z cyborgami. cyborgi wygrały i pozwolily ludziom zyc ale nie bedzie moglo powstac nowe zycie. Az tu pewna kobieta zaszla wciaze i probuje przedostac sie nad ocean a potem do europy. pomaga jej pewien facet. chyba w tym filmie byla scena gdzie ten nasz facio walczy z cyborgiem i on urywa mu reke, dowiadujac sie ze ta reka nalezy tez do cyborga. ona ten swoj płod nosila w plecaku w jakims zbiornku. chcialbym znac tytul tego filmu help

ocenił(a) film na 8
blachapapa

chyba chodzi ci o cyborg 2 albo 3

ocenił(a) film na 10
blachapapa

A może chodzi Ci o film "Forteca"?
http://www.youtube.com/watch?v=AALye4n1jE4&feature=related

ocenił(a) film na 8
waldiabc

Paco- maszyna do zabijania

ocenił(a) film na 8
waldiabc

Dobra chyba już wiem, ten film nazywał się Nemesis, nie jestem pewien ale to chyba ten.

ocenił(a) film na 10
waldiabc

Nemesis, świetny filmik z równie dobrym Olivierem Grunerem. To chyba o ten film Ci chodzi. Dawno oglądałem ale mile go wspominam i z tego co pamiętam to on jest właśnie cyborgiem, o czym nie wiedział i uświadomił to sobie przypadkowo. Chyba nawet kilka razy go składano :) Jeśli szukasz tego filmu to powinien być w wypożyczalniach, był szeroko dystrybuowany. Jednak nie licz na DVD, będziesz musiał wyciągnąć z szafy video :D
Naprawdę warto biorąc pod uwagę, że film powstał 17 lat temu. Gorąco polecam.
P.S. Miał fajnego pieska ;)

ocenił(a) film na 8
henrycze

Niestety to nie Nemesis, właśnie obejrzałem i to nie ten. Tamten maił podobny klimat ale główny bohater nie wiedział że ma części cyborga, dopiero jak mu z ręką coś sie stało to zobaczył.

ocenił(a) film na 10
waldiabc

Kurcze, no szkoda :/ Ale mam chociaż nadzieję, że na Nemesisie nie straciłeś czasu i film Ci się podobał :)
Kiedyś, za bajtla byłem fanem filmów z cyborgami, androidami i innymi mechami. Tyle się ich obejrzało a tak niewiele teraz pamiętam :)

ocenił(a) film na 8
waldiabc

Chodzi pewnie o film z Joe Larą - http://www.filmweb.pl/f210260/Ameryka%C5%84ski+cyborg,1993
Oglądałem to wieki temu i z tego co pamiętam tam jest scena, o którą Tobie chodzi

ocenił(a) film na 7
laik_filmowy

o dzięki chodziło o amerykańskiego cyborga... :)))