Jak sie nazywał film w którym głowny bohater polował na cyborgi a pod koniec sie okazało że sam jest cyborgiem? Odcięło mu ręke i się zdziwił że przewody z niej wystają.
Pirx robotem?! To prawdopodobnie właśnie "Test pilota Pirxa" na podstawie opowiadania Lema "Rozprawa" (jest tam scena z urywaniem rąk), ale to nie Pirx był robotem... Film można w całości obejrzeć na youtube.
nie wiem czy myśle o tym samym filmie. akcja toczyła sie po wojnie z cyborgami. cyborgi wygrały i pozwolily ludziom zyc ale nie bedzie moglo powstac nowe zycie. Az tu pewna kobieta zaszla wciaze i probuje przedostac sie nad ocean a potem do europy. pomaga jej pewien facet. chyba w tym filmie byla scena gdzie ten nasz facio walczy z cyborgiem i on urywa mu reke, dowiadujac sie ze ta reka nalezy tez do cyborga. ona ten swoj płod nosila w plecaku w jakims zbiornku. chcialbym znac tytul tego filmu help
A może chodzi Ci o film "Forteca"?
http://www.youtube.com/watch?v=AALye4n1jE4&feature=related
Dobra chyba już wiem, ten film nazywał się Nemesis, nie jestem pewien ale to chyba ten.
Nemesis, świetny filmik z równie dobrym Olivierem Grunerem. To chyba o ten film Ci chodzi. Dawno oglądałem ale mile go wspominam i z tego co pamiętam to on jest właśnie cyborgiem, o czym nie wiedział i uświadomił to sobie przypadkowo. Chyba nawet kilka razy go składano :) Jeśli szukasz tego filmu to powinien być w wypożyczalniach, był szeroko dystrybuowany. Jednak nie licz na DVD, będziesz musiał wyciągnąć z szafy video :D
Naprawdę warto biorąc pod uwagę, że film powstał 17 lat temu. Gorąco polecam.
P.S. Miał fajnego pieska ;)
Niestety to nie Nemesis, właśnie obejrzałem i to nie ten. Tamten maił podobny klimat ale główny bohater nie wiedział że ma części cyborga, dopiero jak mu z ręką coś sie stało to zobaczył.
Kurcze, no szkoda :/ Ale mam chociaż nadzieję, że na Nemesisie nie straciłeś czasu i film Ci się podobał :)
Kiedyś, za bajtla byłem fanem filmów z cyborgami, androidami i innymi mechami. Tyle się ich obejrzało a tak niewiele teraz pamiętam :)
Chodzi pewnie o film z Joe Larą - http://www.filmweb.pl/f210260/Ameryka%C5%84ski+cyborg,1993
Oglądałem to wieki temu i z tego co pamiętam tam jest scena, o którą Tobie chodzi