PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 215815
8,5 91 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów
ocenił(a) film na 10
kokobeszamel

Dlaczego nie? :) Rozumiem, że nie przypadła Tobie jego kreacja do gustu. Szczerze mówiąc jest kilka scen w tym filmie, gdzie Ford jest trochę "gamoniowaty" (nie wiem czy tak można napisać?). Tylko nie jestem przekonany, czy to zależy od jego samego, czy od tego w jaki sposób Scott widział rolę Harrisona. Wiadomo, że Hauer przyćmił Forda w "ŁA", ale może takie właśnie było zamierzenie. Podkreślić zalety Nexusa 6 w konfrontacji ze słabościami człowieka (mówię teraz o wersji kinowej, nie DC).

To w takim razie (chociaż to takie gdybanie) kogo widziałabyś na miejscu Harrisona? Kto lepiej (z ówczesnych aktorów) zagrałby postać Deckarda? Jakby nie patrzeć Harrison był (jest w sumie nadal) bardzo popularnym aktorem w latach 80-tych. Zresztą na swym koncie ma naprawdę multum świetnych, pierwszoplanowych kreacji.

pendrago

Gibson

użytkownik usunięty
kokobeszamel

Gibson w tamtych czasach byłby za młody, zresztą Ford zagrał tu świetnie.

no ok to twoje zdanie :P

ocenił(a) film na 10
kokobeszamel

To będzie też moje zdanie. Gibson chyba by nie pasował właśnie ze względu na wiek. Faktycznie był wtedy troszeczkę za młody. Gdyby kręcili Blade Runner'a teraz hmmm to pewnie bym się nawet zgodził. Harrison (jak dobrze wyliczyłem) w momencie kręcenia BR miał koło 40-tki. Dobrze to się komponuje z samym klimatem filmu. Oczywiście to moje zdanie :)

pendrago

nie no racja z tym, że faktycznie Gibson za młody. Harrison po prostu tak dobrze teraz wygląda, że nie widać iż jest starszy jakieś 20 lat :P

ocenił(a) film na 8
pendrago

James Caan by się nadał.