PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 217 tys. ocen
7,7 10 1 216932
8,5 99 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

Film nie bylby tym czym sie stal dla wielu widzow gdyby nie wlasnie wspaniala klimatyczno nastrojowa dopasowana do mroku wystepujacego w filmie sciezka dzwiekowa.Ktora szczegolnie na poczatku przygrywa jakby wprowadza nas w ten urok przyszlosci a muzyka no coz to poczatek kariery "vangelis'a" i niech nikt nie mowi ze byla(jest) kiczowata.

ocenił(a) film na 10
Rebeliant

Soundtrack do blade Runner'a to jego najwspanialsze dzieło i jeden z najlepszych ostów w historii muzyki filmowej.

ocenił(a) film na 8
Mr_Grimm

Co to za wałeczek leci w trailerze ??? Bardzo mi przypomina klimatem styl Jean Michel Jarrea.

Rebeliant

Film jest wspaniały, uwielbiam go! Muzyka to mistrzostwo świata! zgadzam się - bez tej muzyki film sporo by stracił... Muzyka (którą mam w kilku wersjach) Vangelisa (na początku jego najlepszych czasów) jest dobra także dla tych którzy nie widzieli / nie lubią filmu. zaraziłem w domu (i nie tylko) chyba wszystkich. Pół życia kojarzy mi się z tą muzyką :-) i z tym filmem.

ocenił(a) film na 9
Rebeliant

Ja ze swojej strony mogę szczerze polecić płytę francuskiego zespołu grającego szeroko pojętą muzykę dub wykorzystującą motywy z filmu "Blade runner"
"Zenzile - Meta Meta", na pewno wszyscy fani filmu bez namysłu szybko odgadną, które momenty były wykorzystywane w piosence 05 Faux Semblant z tegoż albumu.

Naprawdę polecam, chociaż dla tego jednego numeru
pozdrawiam

tzn_xenna

Witam,
Cóż... zaintrygowany powyższym opisem rozglądałem się za "Zenzile - Meta Meta" niestety, bez sukcesu. Gdzie można ich znaleźć?
pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
arturs_6

Hmm, z naprawdę ciężkim sercem muszę wyznać Ci, że album zdobyłem dzięki dobrodziejstwie jakim jest Internet, niekoniecznie legalną drogą. Skorzystałem z programu typu p2p zwanego eMule - tam też musisz szukać.
pzdr

tzn_xenna

:-) OK. ale "gapa" ze mnie.
(understood, know what to do)
dzięki.