Film nie bylby tym czym sie stal dla wielu widzow gdyby nie wlasnie wspaniala klimatyczno nastrojowa dopasowana do mroku wystepujacego w filmie sciezka dzwiekowa.Ktora szczegolnie na poczatku przygrywa jakby wprowadza nas w ten urok przyszlosci a muzyka no coz to poczatek kariery "vangelis'a" i niech nikt nie mowi ze byla(jest) kiczowata.
Soundtrack do blade Runner'a to jego najwspanialsze dzieło i jeden z najlepszych ostów w historii muzyki filmowej.
Co to za wałeczek leci w trailerze ??? Bardzo mi przypomina klimatem styl Jean Michel Jarrea.
Film jest wspaniały, uwielbiam go! Muzyka to mistrzostwo świata! zgadzam się - bez tej muzyki film sporo by stracił... Muzyka (którą mam w kilku wersjach) Vangelisa (na początku jego najlepszych czasów) jest dobra także dla tych którzy nie widzieli / nie lubią filmu. zaraziłem w domu (i nie tylko) chyba wszystkich. Pół życia kojarzy mi się z tą muzyką :-) i z tym filmem.
Ja ze swojej strony mogę szczerze polecić płytę francuskiego zespołu grającego szeroko pojętą muzykę dub wykorzystującą motywy z filmu "Blade runner"
"Zenzile - Meta Meta", na pewno wszyscy fani filmu bez namysłu szybko odgadną, które momenty były wykorzystywane w piosence 05 Faux Semblant z tegoż albumu.
Naprawdę polecam, chociaż dla tego jednego numeru
pozdrawiam
Witam,
Cóż... zaintrygowany powyższym opisem rozglądałem się za "Zenzile - Meta Meta" niestety, bez sukcesu. Gdzie można ich znaleźć?
pozdrawiam.
Hmm, z naprawdę ciężkim sercem muszę wyznać Ci, że album zdobyłem dzięki dobrodziejstwie jakim jest Internet, niekoniecznie legalną drogą. Skorzystałem z programu typu p2p zwanego eMule - tam też musisz szukać.
pzdr