PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 216 tys. ocen
7,7 10 1 216097
8,5 97 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

hahahahha

ocenił(a) film na 10

Koledzy, jesteście zmieleni razem z papką MTV. Film sci fi to nie teledysk. Polecam obejrzeć jakiś film Szulkina czy chociażby Gattacę (jak nie lubicie polskich filmów).
dobre sobie-"zero akcji", "jakiś dramat", "Impostor robi lepsze wrażenie".
Impostor ma się tak do Łowcy Androidów jak Ogniem i Mieczem do Braveheart'a, jak Święci z Bostonu do Pulp Fiction, jak Piła do Dziecka Rosemary itd. To po prostu pomyje w stosunku do oryginału, stanowiącego kanon, wyprzedzającego swoje czasy.
Od kiedy to gatunek sci-fi ma dostarczać akcję? książki Lema czy Dicka były pełne wartej akcji? czy może były pełne przemyśleń i odniesień do kondycji ludzkości?

ocenił(a) film na 9
paradisoperduto

zgodzę się ze wszystkim tylko nie z porównywaniem Bostonu do Pulp. Każdy z tych filmów to osobna kwestia. No i Boston jest przezabawnym i wciągający. A w Pulp też brak akcji :)

ocenił(a) film na 1
drumsand

Prawda jest taka,że i Boston i Pulp to świetne filmy.Powalają na kolana humorem,aktorstwem i tym czymś,co czyni film dziwnym,ale pięknym.Łowca Androidów tego czegoś nie ma i koniec.Całe te pierdoły o poszukiwaniu człowieczeństwa do mnie nie przemawiają i finał.

ocenił(a) film na 10
JetLi2

Opinia czysto jednostronna i subiektywna, której nikt nie przyjmie za pewnik. I finał.

ocenił(a) film na 10
JetLi2

idiota ;)

ocenił(a) film na 6
smyk3ns

Argumentum ad personam , kiedy zabraknie argumentow;) Mi w Blade Runnerze oprocz klimatu i efektow jak na owe czasy, nie podobalo sie absolutnie nic. Kiepska gra Forda, bezplciowe postaci, kaprawa fabula. Blade Runner do mnie nie trafia. Co zatem o mnie powiesz ? Kretyn? Debil? Imbecyl?

ocenił(a) film na 10
olisde

Nie musiał do Ciebie trafić ani Ci się podobać, ale "bezpłciowe postaci", "kaprawa fabuła"? Może gdybyś oglądnął ten film ćwierć wieku temu, jak ja i przeczytał coś Dicka, nie napisałbyś tych bluźnierstw. ;) Ale skoro oceniasz "Armageddon", tego pompatycznego, powiewającego amerykańską flagą gniota, jako "arcydzieło", to świadczy o zgoła odmiennym guście filmowym od mojego, więc raczej się nie dogadamy. Pozdrówki.

ocenił(a) film na 7
olisde

Zgodzę się jedynie w przypadku tego, co napisałeś o Fordzie, chociaż też nie do końca, bo jego gra była nie tyle kiepska, co po prostu poniżej poziomu jaki "Łowca Andoidów" ogólnie prezentuje. W sumie tylko Ford mnie w tym filmie nie przekonuje i z jego też powodu dychy nijak dać nie mogę...

ocenił(a) film na 10
olisde

nie , poprostu idiota ;)

JetLi2

Po prostu nie trafiłeś(łaś) w pasujący Ci gatunek filmów. I kolejny finał.