może dlatego że szybko akcja się posuwa do przodu mam takie wrażenie? np ten romans łowcy androidów z androidem, sposób w jaki H. Ford natrafia na swoje cele...
Oglądałam wersje reżyserską, mimo to fabuła również wydała mi się przewidywalna, a cała akcja nudna.
Akcja? A czy to była oś tego filmu? Nie. Fakt, że Deckard jest replikantem, wywraca cały sens filmu. Istotą są jego relacje z innymi replikantami, stosunek do człowieczeństwa. Wymowna jest chociażby ostatnia scena, kiedy Deckard znajduje jednorożca.
Co to znaczy że fabuła jest nieświeża?! Człowieku,wiesz w ogóle z którego roku jest ten film? 1982 i jak na tamten okres fabuła była oryginalna i odkrywcza.Zresztą co się w niej zestarzało,dzisiejsze filmy są takie nowatorskie? Przez te 26 lat kino zdurniało do reszty,tak że dzisiaj mianem s-f określane są filmy typu Transformers.Blade Runner pod względem fabuły zjada większość dzisiejszych produkcji na śniadanie.
nie ma się co dziwić, to jest za trudny film dla niektórych, więc się z nimi nie wykłócajcie, bo to nie ma sensu;) pzdr.
za trudny... LOL
rzeczywiscie pelen jest psychologicznych zakretow i zawirowan xD
A koleżanka wciąż swoje...Nie potrafię zrozumieć dlaczego z taką zawziętością atakujesz ten film.Może przyznaj się w końcu że nie lubisz fantastyki i nie masz zielonego pojęcia na ten temat.Ja na przykład nie znoszę komedii romantycznych,ale to nie powód abym wchodził na forum Pretty Woman i wypisywał jaki to fatalny film.
to nie moja wina ze na nim zasnelam... ale dobrze, niech wam bedzie. film jest swietny, a ja jestem tylko glupia ignorantka, ktora nie zna sie na kinie. happy now?
:)
Wystarczy po prostu przyznać, że film nie jest dla ciebie bo cię nie interesuje. A nie wymyślać, że jest płytki itp.
Byłbym jeszcze szczęśliwszy gdybyś zwiększyła mu ocenę.Co powiesz na przykład na 9/10 ?...
Żenada adarutoshoppu. To smutne że gorące trzynachy komentują jeden z najlepszych filmów sci-fi jako nudny bo go nie rozumieją. Ignorancja jak widać roznosi się na coraz większy procent populacji ludzi. Kultura masowa zbiera żniwa...