PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 217 tys. ocen
7,7 10 1 216932
8,5 99 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

może dlatego że szybko akcja się posuwa do przodu mam takie wrażenie? np ten romans łowcy androidów z androidem, sposób w jaki H. Ford natrafia na swoje cele...

adambondarzewsky

Spróbuj zdobyć wersję reżyserską, a wszystko zrozumiesz.

Gwizdon

Oglądałam wersje reżyserską, mimo to fabuła również wydała mi się przewidywalna, a cała akcja nudna.

CZARNA_26

Akcja? A czy to była oś tego filmu? Nie. Fakt, że Deckard jest replikantem, wywraca cały sens filmu. Istotą są jego relacje z innymi replikantami, stosunek do człowieczeństwa. Wymowna jest chociażby ostatnia scena, kiedy Deckard znajduje jednorożca.

ocenił(a) film na 10
Gwizdon

Co to znaczy że fabuła jest nieświeża?! Człowieku,wiesz w ogóle z którego roku jest ten film? 1982 i jak na tamten okres fabuła była oryginalna i odkrywcza.Zresztą co się w niej zestarzało,dzisiejsze filmy są takie nowatorskie? Przez te 26 lat kino zdurniało do reszty,tak że dzisiaj mianem s-f określane są filmy typu Transformers.Blade Runner pod względem fabuły zjada większość dzisiejszych produkcji na śniadanie.

ocenił(a) film na 10
hellboyjr

nie ma się co dziwić, to jest za trudny film dla niektórych, więc się z nimi nie wykłócajcie, bo to nie ma sensu;) pzdr.

ocenił(a) film na 4
mil_2

za trudny... LOL

rzeczywiscie pelen jest psychologicznych zakretow i zawirowan xD

ocenił(a) film na 10
adarutoshoppu

Bardziej filozoficzny

ocenił(a) film na 4
donZabol

pewnie. podejrzewam, ze sam platon by go nie zrozumial :P

adarutoshoppu

Bez sarkazmu. Jeżeli uważasz ten film za lekki w treści i w formie, to musiałeś nieuważnie oglądać.

ocenił(a) film na 4
Gwizdon

ogladalabym uwazniej gdyby nie byl taki nudny...

ocenił(a) film na 10
adarutoshoppu

A koleżanka wciąż swoje...Nie potrafię zrozumieć dlaczego z taką zawziętością atakujesz ten film.Może przyznaj się w końcu że nie lubisz fantastyki i nie masz zielonego pojęcia na ten temat.Ja na przykład nie znoszę komedii romantycznych,ale to nie powód abym wchodził na forum Pretty Woman i wypisywał jaki to fatalny film.

hellboyjr

Nie ocenia się filmu przed skończeniem go, inaczej świadczy to o ignorancji.

ocenił(a) film na 4
Gwizdon

to nie moja wina ze na nim zasnelam... ale dobrze, niech wam bedzie. film jest swietny, a ja jestem tylko glupia ignorantka, ktora nie zna sie na kinie. happy now?

ocenił(a) film na 10
adarutoshoppu

:)

Wystarczy po prostu przyznać, że film nie jest dla ciebie bo cię nie interesuje. A nie wymyślać, że jest płytki itp.

ocenił(a) film na 10
adarutoshoppu

Byłbym jeszcze szczęśliwszy gdybyś zwiększyła mu ocenę.Co powiesz na przykład na 9/10 ?...

ocenił(a) film na 10
hellboyjr

O,masz w ulubionych Draculę,to będzie jakaś okoliczność łagodząca...

ocenił(a) film na 4
hellboyjr

no jasne, zaraz dodam go do ulubionych xD

adarutoshoppu

Żenada adarutoshoppu. To smutne że gorące trzynachy komentują jeden z najlepszych filmów sci-fi jako nudny bo go nie rozumieją. Ignorancja jak widać roznosi się na coraz większy procent populacji ludzi. Kultura masowa zbiera żniwa...

Moriquendi

Nie posądzaj trzynastki o ignorancję, to cecha ludzi dorosłych. Adarutoshoppu jeszcze potrzebuje wydoroślenia i edukacji.