PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=734}

Łowca androidów

Blade Runner
1982
7,7 217 tys. ocen
7,7 10 1 216932
8,5 99 krytyków
Łowca androidów
powrót do forum filmu Łowca androidów

o facecie który złapał 4 androidów, podkowiec padło jeszcze kilka pseudofilozoficznych tekstów i oto cały film. żenada

2/10

_iron_man_

Jesteś fanem Iron Man'a - nie ten rocznik kolego. Ty nie zrozumiesz nigdy fenomenu tego filmu - ot co.
Łowca androidów to jeden z najlepszych filmów gatunku w dziejach. O!
:)

ocenił(a) film na 10
dia8el

Ja mam 6 lat i mi się podobał.

_iron_man_

Wiesz dlaczego Ci się nie podobał ?.Dlatego,że to nie jest film dla pajaców i malkontentów umysłowych.

kondi143

W ten film trzeba się wczuć. Ja go oglądam samemu zawsze. To nie jest film do oglądania ze znajomymi:)

ocenił(a) film na 10
piczympoom

Obejrzałem ten film (bez kitu) blisko 30 razy

ocenił(a) film na 10
Movie_Crash_Man

Film arcydzieło jak można mieć w ogóle co do tego jakiekolwiek wątpliwości !!! Zdjęcia,fabuła i muzyka tworzą ze sobą piękną spójną całość .Efekty jak na tamte czasy niesamowite.Na pewno najlepszy film w swoim gatunku obok dość nowego Moona i Otchłani

dou

Przewyższa go jedynie 2001.

użytkownik usunięty
grzegorz_cholewa

Star warsy i T2

dou

Czytałem ostatni książkę na której oparto film, która jest świetna, ale film nie przypadł mi do gustu, choć doceniam przedstawiony świat i ogólnie produkcję. Jednak w stosunku do książki zabrakło klimatu, jak i ważnego wątku zwierząt wokół którego kręciła się cała akcja. Film-nie, książka-tak.

użytkownik usunięty
_iron_man_

Nie dla wszystkich jest inteligentne kino, oj nieee. Rocznik nie ma nic do rzeczy, albo jest sie inteligentnym i rozumie pewne rzeczy, albo nie. Ot co:)

ocenił(a) film na 7

Moim zdaniem film co najwyżej "ok" - owszem należy docenić warstwe audiowizualną która stoi na bardzo wysokim poziomie ale już fabula mimo wartościowego przekazu jest co najwyżej średnia (do tego z kilkoma nonsensami) , a żółwie tempo filmu sprawia że bez problemu można na nim usnąć...

Dla mnie 7/10 za stronę techniczną i za Harisona Forda

ocenił(a) film na 10
_iron_man_

Teraz do kin wchodzą Smerfy. Na Twój mały rozumek to w zupełności wystarczy Iron Manie.

ocenił(a) film na 10
house90

Przesadziłeś .Smerfy to dla niego za poważny film. Bolek i Lolek.

ocenił(a) film na 6
_iron_man_

Podobnie jak ty ja filmu nie zrozumiałem do końca.
Wady jakie widzę w tym filmie
- mają tylko jednego gościa co ściga roboty?
- nie mają laboratorium do badań? zdjęcia które badał w domu bez zgłaszania tego do ewidencji policyjnej?
- przekaz może był aktualny na tamte czasy i dlatego jest przeze mnie nie zrozumiały
- nie cierpię cyberpankowych robotów
- nudny i ciągnący nie miłosiernie

5N4K3

'nie' z przymiotnikami piszemy razem, to tyle za całą odpowiedź

ocenił(a) film na 6
anita2

dziękuje za pouczenie, dobrze że nie trafiłem na Panią w liceum :)

5N4K3

obawiam się ,ze to by wiele nie zmieniło :/

ocenił(a) film na 10
_iron_man_

Moim zdaniem, mogliby zrobić nową wersję np. w 2013r z muzyką Hans’a Zimmer’a i z
główną rolą dla któregoś z tych aktorów: Johnny Depp, Robert Downey Jr czy Ewan
McGregor to byłby hit! nie sądzicie? pozdrawiam PS. oryginał i tak najlepszy ;-)

ocenił(a) film na 10
2008einstein2009

Jakby zrobili remake to tylko pod warunkiem, ze bedzie 1:1 co w ksiazce ;) Bo powtarzac to co sie dzialo u scotta to bybyla glupota ;).

ocenił(a) film na 10
2008einstein2009

Mogliby, ale myślę że totalnie rozpieprzyli by cały klimat. Blade Runner to Fordi, nikt lepiej nie zagrałby Deckarda.

ocenił(a) film na 10
_iron_man_

wypierdalaj

Ulisseska

ostra kobieta.