10.000 B.C.

10,000 BC
2008
6,0 39 tys. ocen
6,0 10 1 39092
4,7 7 krytyków
10.000 B.C.
powrót do forum filmu 10.000 B.C.

...

ocenił(a) film na 6

No tak. Kazdy juz sie wypowiedział na temat tego filmu...Nikt zaś nie zauwazyl pewnej rzeczy.
Ktos kto ogladal film " Król Artur " napewno dostrzeze w tym filmie pewne podobienstwo. Mianowicie chodzi mi o soundtrack do 10.00 B.C. Austriak Thomas Wanker (kompozytor do 10.000) wykorzystal styl Hansa Zimmera z soundtracka Króla Artura. Kazdy kto sie orientuje w swiatku muzyki filmowej napewno sie zorientuje ze Wanker uzył w 50% melodii z Króla Artura. Ta sama tonacja, niułanse, instumenty no i wspomniana wczesniej melodia. Wanker zplagiatował nieco Zimmera co mi sie to bardzo nie spodobało. Dla pewnosci jesli mi nie wierzycie prosze przesluchajcie Soundtrack z 10.000 B.C i 3 utwory Hansa Zimmera z Króla Artura mianowicie chodzi mi o 3 jego utwory ("Another brick of hadrian's wall" , "Hold The ice" , "Tell me now")
Jestem w szoku. Jak tak nie doswiadczony kompozytor Wanker mogl az tak pojsc na łatwizne?

ocenił(a) film na 6
przemek_was

Aha film oceniam 6/10...Super efkty robiace wrazenie. Tylko zbyt wiele minusow ma ten ilm. Jest bardzo schematyczny, miejscami nudny, przewidywalny i zbyt fantastyczny