TRAGEDIA!! Głupie to było!! Jak sie Ameryaknie za takie coś wezmą to widać skutki..;/ Jesli ktoś jest antropologiem albo studiuje antropologie to lepiej niech sie nie zbliża bo zawał murowany.. Ja nie wiem co twórca miał na mysli... Znaczy no wiem..mozna sie tego domyśleć, ale nie wyszło to na całej linii. I to zakończenie...AAAAA!! Nawet jak Wam będą płacic to nie idzcie na ten film!!
looooooooooooooooool ludzie, kinomani, znawcy kina ...
ktos gdzieś napisał że ten film ma być filmem dokumentalny w 100% przedstawiającym prawdę historyczną i naukową?
gdyby taki był to dla większości (minus antropologowie i inni naukowcy : ])byłby nudny jak grochówka 6 raz w tygodniu.
rozrywka - przynajmniej się nie nudziłem. Co z tego ze naciągany, momentami nielogiczny i zwyczajnie śmieszny. : ]
Co z tego ze naciągany, momentami nielogiczny i zwyczajnie śmieszny. : ]
dokładnie :) ale tez sie nie nudziłam
czego oczekiwaliście skoro reżyserem jest Emmerich ? wybitnego i głębokiego filmu ? Samo nazwisko reżysera mówi czego sie po filmie można spodziewać .
co nie zmiana faktu ze końcówka to mnie "zabiła" nie ma to jak happy-endy co ? :P
Fakt film nudny nie byl ale zupelnie nie zaskakujacy. Przynajmniej jak dla mnie. Koncowka mnie tez rozwalila. Ale co do 1/10 to mysle ze film ten nie zasluguje. W koncu nieporozumienie to raczej nie bylo. Kto co lubi ;)
Twórca miał na myśli świetną rozrywkę dla widza! Piwo, chipsy i wygodny fotel! Mamuty ciągnące materiały do budowy piramid, wielkie skaczące ptaki które tak naprawde żyły w Ameryce a film dzieje się gdzieś w Afryce, wielkie prehistoryczne tygrysy, coś wspaniałego, nigdy w życiu się tak nie bawiłem! Moim zdaniem najlepszy film Emmericha! Polecam!
10/10
ps: nie jest to film dokumentalny ani historyczny!
...tym którzy są przyzwyczajeni do poważnych, logicznych, pedantycznych, sztywnych filmów odradzam dzieło Emmericha!
To nie jest film z głębooooką głębią, ani z odniesieniami i słowami gdzie trzeba sięgać do słownika. Ludzie, ten film został stworzony żeby oglądając go można było się dobrze bawić. Mnie osobiście podobał się. Nie mówię że to wspaniałe, cudowne arcydzieło, ale film był dobry.
Najbardziej podobała mi się motyw z "rozmowami" z tygrysem szablo zębnym. ^^