10.000 B.C.

10,000 BC
2008
6,0 39 tys. ocen
6,0 10 1 39092
4,7 7 krytyków
10.000 B.C.
powrót do forum filmu 10.000 B.C.

Zgoda, że reżyser nawrzucał do jednego garnka wszystkie pomysły jakie wpadły mu do głowy nawet jeśli niekoniecznie pasują do siebie. No bo mamy w jednym filmie śnieg, pustynie, dżunglę, mamuty, wielkie ptaki, myśliwych, przepowiednie, różne cywilizacje, wybrańca, piramidy, bóstwo itd. Bzdury totalne, głupio wymieszane niczym New Age. Ale z drugiej strony jest fajna klasyczna bajkowa opowieść którą ogląda się z przyjemnością jeśli ma się trochę dystansu do tego filmu. Spodziewałem się przyjemnej opowiastki w konwencji bajki, okraszonej niezłymi efektami i właśnie to dostałem.

Moim zdaniem to, jak kto oceni ten film jest mocniej niż przy innych filmach powiązane z oczekiwaniami. Całkowicie rozumiem zarówno tych co wystawiają 3/10 jak i tych co wystawiają 8/10.

Ale na chwilę obecną wystawiam 7/10

krevek

zgadzam sie z Twoja opinia:) film byl ciekawy pomimo tego (jak napisales u siebie w komentarzu) ze rezyser nawrzucal te odmienne od siebie pomysly... pomimo tego w filmie byla fabula,opowiesc doprowadzona do konca z fantastycznym moim zdaniem zakonczeniem:) chociaz i tak film byl moim zdaniem dobry:)

ocenił(a) film na 6
hibiscusek

to samo pomyślałem oglądając dziś ten film, trochę to wszystko naiwne zwłaszcza gdy ogląda się jakieś wielkie ptaki, mamuty a za 20 min się widzi statki, piramidy i sfinksa które są technologiczne nie w tej epoce. Ale do tego filmu trzeba podejść z odrobiną dystansu. Film jednak niesie za sobą fajny przekaz, że należy walczyć o swoje i w trudnych chwilach nie poddawać się i walczyć do końca. Mi osobiście podobało się to że ludzie potrafili zjednoczyć się w słusznej sprawie nie zwracając uwagi na kolor skóry czy wiarę. Takie ode mnie przemyślenia o 2:19 po 6 butelkach złocistego i płytce 10.000 BC ;)