PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571011}

Akt odwagi

Act of Valor
2012
6,8 19 tys. ocen
6,8 10 1 18516
Akt odwagi
powrót do forum filmu Akt odwagi

Irak, Afganistan, teraz wkrótce Iran... Wszędzie gdzie jest ropa i zasoby naturalne. Wojna o surowce już sie rozpoczęła. Tu nie idzie o Honor, Wolność i takie tam bzdety.
To wojna o to, żeby gruby Amerykanin miał co wlać do baku swojego paliwożernego pickupa V8.
Ale film obejrzę, czemu nie?

baraqs

Najgorzej, że i Polacy biorą w tym horrorze udział... :(

ocenił(a) film na 8
baraqs

tak jestem za tym żeby tym debilom pourywałby ale czemu zawsze we wszystkim najpierw zwracamy uwagę na to co złe .masz dwie grupy w wojsku DEBILE i ogarnięci ludzie którzy mundur noszą z dumą ( sam za parę lat chciał bym pójść do woja i mam nadzieje że będę reprezentował te drugą grupę :D)

ocenił(a) film na 5
ElRio

Najwyraźniej nie dotarło, więc postaram się narysować: to jest forum dla ludzi utrzymujących jakiś poziom. I świadomości o tym, o czym mówią, i elementarnej kultury osobistej. Źle się tu będziesz czuł, bo nie pasujesz ani do pierwszej, ani do drugiej kategorii. W dodatku narażasz się na to, że ktoś wreszcie straci cierpliwość do twoich filozoficznych wywodów i określi ten bełkot jakimś niezbyt przychylnym słowem. Internet jest pełen miejsc, w których domorośli mędrcy mogą sobie 'ulżyć' intelektualnie. Tam wzbudzisz podziw swoją internacjonalistyczną świadomością, tu robisz za niezbyt rozgarniętą, ale za to krzykliwą małpę. I po co ci to, biedaku?

ayzaan

ok masz racje ze hameryka jest obecnie najwiekszym zagrozeniem dla spoleczesntw ale kazdy srednio rozgarniety obywatel juz to wie wiec nie produkuj sie a jesli chcesz zmian to wiedz ze coraz wiecej ludzi o tym mowi, mobilizuj ich do dzialania do wyjscia na ulice mobilizuj ich zeby nawet kosztem zycia walczyli o zniesienie hamerykanskiej polityki ale postami niemal flustrata nic tutaj nie zdzialasz, nie uswiadomisz nieswiadomych bo rozrywka szczegolnie hamerykanska serwowana latami dala swoje, do tego wiadomosci i calosc przedstawiana zfodnie z intencjami politykow, nie ma szans...

Sansui

a do hamerykanskich produkcji masowych podchodzimy jak do BAJEK !!! do tego filmu tez... prawdy nie tutaj szukamy i jesli chcesz cokolwiek uswiadomic na tym forum to tylko tego powtarzam tylko tego ze "do hamerykanskich produkcji masowych podchodzimy jak do BAJEK !!! do tego filmu tez... "
chociaz musze cie zmartwic - nawet bajki serwowane od niemowlecia odpowiednio kszaltuja psychike wiec stycznosc z tym tak czy siak u wiekszosci spowoduje zamierzana reakcje "hameryka to dobro reszta to zlo"

ocenił(a) film na 8
Sansui

hehehe i temu przeważnie nie biorę udziału w takich dyskusjach zawsze znajdzie się jakiś nawiedzonyy.... wpadłem tu aby zasięgnąć opinii o filmie a tu takie rzeczy naprawdę jest wiele innych stron w internecie do wyrażania takich opinii. Aż założyłem konto żeby to napisać a film obejrzę:)

ayzaan

Ładny mi poziom i kultura osobista: pochwała filmowej gloryfikacji umundurowanych US-mańskich morderców!
Idź chłopcze na drzewo z takim poziomem,banany prostować...
Niestety, POtencjał intelektualny resztek twojego wypranego przez media mózgu, nie czyni cię równorzędnym partnerem w tej dyskusji.
Idź, zapuść sobie przygody Myszki Miki... takie amerykańskie! :) To właśnie twój POziom. Błysk yntelektu niczym bąbelki w szklance coca-coli.

ocenił(a) film na 8
ElRio

A więć reasumująć to już nikt nie chce z tobą dyskutować fanatyku szukający wszędzie teori spiskowych, dyskutujemy tutaj o filmie a nie strukturze politycznej światam, swoje poglądy wypowiadaj na forum gazety.pl a nie na forum poświęconym kinematografii.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
ElRio

Kozaczek w internecie, a pipa na co dzien. Az szkoda pisac ta twoj temat przydalby ci sie solidne obicie geby za twoje wypowiedzi, ale pewnie juz taki dostales dlatego twardy jestes teraz tylko tutaj:)

ElRio

Wygłaszane bzdury warto poprzeć wiarygodnymi źródłami. Nie przypominam sobie, by do tej pory ktoś udowodnił udział Izraela, czy rządu USA w zamachu na WTC. Milion ofiar w Iraku? Podaj źródło tych danych cwaniaczku.

Jest powszechnie wiadome, że szacunki mocno różnią się w zależności od tego, kto wylicza. Raczej mało proamerykańska organizacja IBC wyliczyła, że do momentu wycofania się wojsk USA zginęło "zaledwie" około 128 tys. cywilów (i są to wszystko zgony udokumentowane), Lancet Survey podawał swego czasu ponad 600 tys., a Opinion Research Business Survey ponad milion, ale każde z tych wyliczeń może mocno odbiegać od rzeczywistości. To jednak nie przeszkadza Ci jak widzę, brać tego za pewnik i siać propagandę o rzekomym milionie (podkreślonym dużymi literami, żeby nadać emocje wypowiedzi)... Ja to nazywam manipulacją, ot co.

A w ogóle porównanie miliona ofiar 9 lat wojny do ofiar z II WŚ (72 miliony łącznie wg WIKI) jest po prostu śmieszne.

mazi1ccm

Nie, żołnierz to nie jest taki sam zawód jak lekarz, mechanik, kucharz.

Rozumiem, że embargo na eksport ropy (którą według Ciebie żołnierze USA nam zapewniają) z Iranu nałożono, bo Irańczycy nie chcieli jej sprzedawać, tak? Libia i Irak podobnie? Gdyby nie USA, to by ropy nie było w sprzedaży? Bzdury.

BTW dziwnym trafem zamachy terrorystyczne mają miejsce w krajach, które mocno mieszają się w sprawy innych krajów lub uniemożliwiają normalne życie wybranym narodom. Zamachy na cywilów w Biesłaniu, Londynie, Madrycie, Nowym Jorku nie miały żadnego powodu poza przekonaniami religijnymi zamachowców? Myślisz, że doszło do nich dlatego, że w jakimś miejscu na Ziemi nie było akurat żołnierzy? Zawiodły służby specjalne, wywiad, kontrwywiad.

Ktoś tu wspominał o przewadze technologicznej USA nad "islamistami". Sposób walki dostosowuje się do celu, możliwości, terenu działania. Nie muszą przecież rzucać się z tym "arkebuzem" (~dingo21) na myśliwiec.

Jakie zagrożenie stanowili w Polsce "islamiści" przed zaangażowaniem się Polaków w (wątpliwe moralnie) misje wojenne Amerykanów?
Co więc zyskaliśmy w zamian?

ocenił(a) film na 7
ElRio

moj ty chlopski filozofie. Moglbym ci wytlumaczyc zawilosci stosunkow miedzynarodowych ale po takim poscie jaki napisales, jestes dla mnie idiota ktory nie ma zadnego pojecia o wspolczesnym swiecie. Odpowiedz sobie tylko na proste pytanie. Lepszy amerykanski styl zycia czy moze bardziej odpowiada ci ZSRR, korea pn czy iran? jesli tak bardzo ci przeszkadza polityka USA to wyemigruj do Korei - to jest kraj na swiecie tak odizlowany ze nigdy tam nie uswiadczysz nic amerykanskiego! bedziesz sie cieszyl prawdziwa "wolnosca";)

użytkownik usunięty
Abraxus

Na darmo się wysilałeś bo ElRio i tak nie zrozumiał co napisałeś gdyż spiskowe filmy pseudo-dokumentalne wyprały mu mózg.

ocenił(a) film na 7

teraz zdalem sobie sprawe ze on jest z PIS. Zal mi ich bo oni taka maja ze wszedzie widza spiski. Nawet jak w sklepie zabraknie ulubionego mleka to juz za to winia izrael i KGB

ocenił(a) film na 7
ElRio

a moja tata by d***j twojemu. Teksty a ty ... sa na poziomie przedszkola

ocenił(a) film na 7
ElRio

a moj tata i takby do**l twojemu

Abraxus

twój tata to cię krzywo zrobił i zapomniał utopić

ocenił(a) film na 8
ElRio

Nie obrażaj ludzi bo za takie teksty można dostać po pysku, i się skończy dzień dziecka.

szyna96

Do pyska to ja ci mogę... :) Znalazł się obrońca uciśnionych.

ElRio

Ooooo, widzę, że biedaczki nie mają argumentów, to kapują do admina, żeby mi blokował wpisy - jak dzieci w piaskownicy: PSE PANI PSE PANI! A ON SIE BIJE! :) Normalnie żal.pl
Cienkie bolki...

ElRio

Nazywasz moich przodków Mordercami...? Tak? 80% rodziny służyła....ja też chce sie zaciągnąć....Też jestem mordercą powiedz mi to w twarz na ulicy....nic ci nie zrobię ale wiec jedno jak kiedyś będziesz w sklepie i do tego sklepu wpadnie kilku zamaskowanych gości z AK i jeden czy 2 z nich będą mieli takie kamizelki to kto przyjdzie ci z pomocą? Ci umundurowani mordercy...tylko że w innym opakowaniu...Wtedy będziesz dziękować lecz wiec jedno oni nie oczekują dziękowania lecz trochę szacunku....

ODST Wolf

Chcesz zabijać za pieniądze? Pięknie! Moje gratulacje. Nie myślałeś o tym, żeby raczej leczyć ludzi albo im gotować jedzenie zamiast ich zabijać? Jest tyle pięknych profesji, co Cię ciągnie w kierunku zabijania?

ocenił(a) film na 7
ElRio

a co ty zrobiles dla ludzkosci chlopski folozofie? jestes idiota. Wojsko bylo od zawsze, jest i bedziesz zawsze, bo ktos musi bronic takich cieniasow jak ty. Bez ludzi gotowych chwycic za bron w obronie wolnosci i zycia innych - nawet tak bezuzytecznego jak twoje nadal bylo by niewolnictwo, ludobojstwo, brak prawa. Zrozum to pajacu, ze nie wszyscy sa dobrzy i jesli nie potrafisz sie bronic to ktos to wykorzysta - po to jest wojsko. A ty idz nadstawiaj swoj policzek

Abraxus

Oooo - piękną ideologię sobie dorobiłeś do mordowania bliźnich. Niestety - z gruntu fałszywą. Jeśli spojrzysz na dzisiejszą sytuację geopolityczną to polski żołnież używany jest dziś nie do obrony naszych granic tylko do mordowania Bogu ducha winnych ludzi na drugim końcu świata w imię obcych interesów. Ale skoro lubisz mordować, to sobie morduj. Różne są zboczenia.

ocenił(a) film na 7
ElRio

jest uzywany do obrony naszych interesow, walczac na swiecie zdobywamy sojusznikow

Abraxus

A jakie niby interesy Polska ma w Afganistanie? A co to za niby sojusznik, ktory wymaga od Polaków wiz przy wjeździe?

ocenił(a) film na 7
ElRio

no widzisz moj przyjacielu idioto, to sa zawilosci politologi i stosunkow miedzynarodowych. Skoncz podstawowke zaocznie, pozniej zrob mature idz na studia, to sie dowiesz

Abraxus

Ty to nazywasz zawiłościami a ja robieniem z Polaków wała. Chcesz być wałem - nie mój problem.

ocenił(a) film na 7
ElRio

mów do reki chlopski filozofie

Abraxus

Ty mów do mojego Wacka - może cię zechce posłuchać jak będzie znudzony.

ocenił(a) film na 7
ElRio

BUJAJ SIE TY PEDALE! nie bede ogladal twojego wacka cioto

Abraxus

NIE MASZ WYJŚCIA, DZIUBASKU, SŁODKI PIESZCZOSZKU. Bo już tylko mój Wacek chce cię słuchać. :)

ocenił(a) film na 8
ElRio

A ty byś wolał żeby nasi żołnierze musieli walczyć w naszym kraju.Bo ja nie.Lepiej że walczą w afganistanie i tam zabijają wrogów niż żeby to unas robili.Bo nie wiem czy wiesz ale tam gdzie wojna tam są zniszczenia i śmierć, więc jak mam do wyboru czekać aż terroryści przybędą do naszego kraju i rozpieprzą pół warszawy, czy wysłać kontyngent do afganu i żeby zrobił tam porządek, to jak myślisz ? co lepiej zrobić.
PS.Czy jesteś pacyfistą ? czy masz mózg wyprany.

szyna96

Walczyć w naszym kraju? Ale z kim? Co ci w ogóle zrobili Afgańczycy i czemu się ich boisz? Czemu uważasz ich za wrogów? Mi nic oni nie zrobili więc nie widzę sensu wysyłania polskich wojsk na NIE NASZĄ WOJNĘ.
Teraz faktycznie. Po wymordowaniu przez dzielnych polskich żołnierzy kobiet w ciąży i dzieci w Nanghar Khel - nie zdziwię się jak nam rozp*** pół Warszawy. Uznam to za sprawiedliwy odwet, bo to NIE ONI Z NAMI ZACZYNALI.

ElRio

Gdzie ja Ci kre*****e napisałem że chce zabijać ludzi?
JA NAPISAŁEM ŻE CHCE ICH CHRONIĆ!!!!
ALE JEŻELI BY ICH OCHRANIAĆ MUSZE ZABIJAĆ KOGOŚ KTO IM ZAGRAŻA NIE WAHAM SIĘ
bo ten koleś może zabić mi rodzinę albo komuś innemu....

ODST Wolf

Typowa odpowiedź uzbrojonego prymitywa. DAJCIE MI BROŃ DO ŁAPY I POWIEDZCIE MI KTO JEST DZISIAJ MOIM WROGIEM. Tiaaaa... co za prymityw.

użytkownik usunięty
ElRio

Nie wierzę że ktoś może być tak głupi.... ty musisz być trollem.

A ty musisz być kolejnym hamerykańskim liżydupcem.

użytkownik usunięty
ElRio

tekst godny otępiałego umysłowo gimbusa

Długo nad tym myślałeś, czopku Obamy?

użytkownik usunięty
ElRio

nie będę już tracił czasu na utarczki z tobą smarku.

I słusznie bo ja z przygłupami nie mam przyjemności dyskutować.

ElRio

Tak poza nawiasem to na te twoje prostactwo tez jest tam u góry jest napisane lekarstwo.... więc rozmowa z tobą też nie ma sensu...Więc narazie...:D

ODST Wolf

SMD, buddy... :)

ElRio

Tak poza nawiasem to przetarg na wydobycie z Iraku wygrała Francuska/Niemiecka/Włoska firma a z Afganistanu Chinska więc gdzie USA ma tą rope o której tak wiele piszesz?