PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=571011}

Akt odwagi

Act of Valor
2012
6,8 19 tys. ocen
6,8 10 1 18516
Akt odwagi
powrót do forum filmu Akt odwagi

Irak, Afganistan, teraz wkrótce Iran... Wszędzie gdzie jest ropa i zasoby naturalne. Wojna o surowce już sie rozpoczęła. Tu nie idzie o Honor, Wolność i takie tam bzdety.
To wojna o to, żeby gruby Amerykanin miał co wlać do baku swojego paliwożernego pickupa V8.
Ale film obejrzę, czemu nie?

użytkownik usunięty
ODST Wolf

najlepsze jest to że w Iraku amerykańskie firmy nie dostały nawet 25% kontraktów na wydobycie ropy a najlepsze złoże przypadło kitajcom i brytolom.

ElRio

fajnie to napisales, zgadzam sie w 100%. szkoda ze polska jest sojusznikiem tych terrorystuw, tak by najechali nasze ziemi i wkoncu motloch nie wypisywal by bzdur na temat PiSu, PO, polsatu, tvnu, krzyzy, ksiezy, homoseksualistuw, madzi-sradzi, katynia, smolenska, emerytur i innych bredni, a wzial sprawy w swoje rece... ale cuz, moze w nastepnym zyciu dane mi bedzie zyc z ludzmi, a nie posrud niedorozwoji, gryzacych sie miedzy soba o ochlapy zucane ze stolu elity rzadzacej. widac bog mnie nie kocha, albo nierozumie modlitw w jezyku polskim :]

gosciu1987

To chyba kpina :) Już nie wiem, czy specjalnie zrobiłeś tyle błędów ortograficznych?

gosciu1987

W profilu masz "*** ZERO TOLERANCJI DLA GŁUPOTY" to siebie też nie tolerujesz, bo nie rozumiem?

dingo21

ze co? o jakich bledach muwisz ? ze homosexualistuw napisalem z malej litery? jezeli to cie urazilo to proponuje ci wyjazd na zachud do holandii, tam sie toleruje glupcuw i inne zboczone zwierzeta. a pisze tak jak mi sie podoba, i niemusze ci wcale sie tlumaczyc. proponuje ci wziac slownik do reki i sie nad nim strzepac, skoro kreci cie ortografia. x_x

ocenił(a) film na 6
gosciu1987

Ja ci proponuję wyjazd na obóz ortograficzny.Później tacy debile nami rządzą.Akurat temat emerytur nie jest mi obcy , a wnioskuję że jeszcze się uczysz chłopaczku. Zobaczymy jak podejmiesz pierwszą pracę o ile ja znajdziesz bo o dobra pracę w tym kraju to się trzeba nagimnastykować rodzinę założysz zobaczysz jak ci się świat nagle diametralnie zmieni.......dorośnij.

kadim21

idz sie leczyc

gosciu1987

Jesteś panem swojego losu - pamiętaj o tym! I najlepszego!

ElRio

dzieki. wzajemnie

ocenił(a) film na 6
ElRio

To jest portal filmowy nie polityczny.

kadim21

Rozmawiamy o filmie - on nie powstał w próżni.

ocenił(a) film na 6
ElRio

Jak grochem o ścianę na lewo i na prawo.

kadim21

A masz może jakieś konkretne argumenty czy tylko tak sobie pitolisz 3 po 3 ???

ocenił(a) film na 6
ElRio

Coś mi się wydaje że co niektórzy twórcy tych postów za dużo grali w Call of Duty bądź inne gry , USA jakie jest każdy wie, jak każde mocarstwo dąży do poszerzenia strefy wpływów, strasne z nich chamy to fakt, szkoda że tych zajebiście wyszkolonych facetów używają do brudnej roboty ale co zrobić takie realia, ale pieprzenie bzdur że wojna islamistów z USa to jak wojna z wiatrakami to juz przesada, Ruscy dostali w Afganistanie po dupie ale byli tam zupełnie sami , USA ma za sobą wiele państw a i tak dostająw dupę , wojna ich kosztuje ogromne pieniądze są zadłużeni u chinoli, w momencie gdy przestanie się im to opłacać to będa zmiatać stamtąd w podskokach, bo wojna się nie będzie po prostu opłacać, a wojna partyzancka właśnie na tym polega ma zmusić wroga do wykrwawienia i tego życzę tym, jak ich nazywacie islamistom którzy po prostu walczą z okupacją jak to niegdyś robili polacy.Pozdro dla kumatych

Shade83

No w końcu sensowny post. A już myślałem że w Polsce sami debile.

ocenił(a) film na 6
ElRio

Jest ich całkiem sporo. Widać, że wiedziesz prym w tej grupie...

jurrrus

Długo nad tą głęboką wypowiedzią myślałeś? Polej sobie łeb zimną wodą synek bo ci sie procesor zagotuje... Boszszsz co za półmózg.

ocenił(a) film na 6
ElRio

Długo. Ciężko się przestawić na taki poziom.
"Synek"? "Boszszsz"?
Każda Twoja wypowiedź jest kolejnym potwierdzeniem, że jesteś debilem.
Swoją drogą ciekawe u kogoś z takimi "poglądami" bronienie "biednych" talibów.

jurrrus

Długo, długo - domyślam się synek. :) Jak taki down mógł się dorwać do klawiatury? Wchodzisz po cichu do gabinetu dyrektora Ośrodka dla Niepełnosprawnych Umysłowo i masz darmowy dostęp do neta?

ocenił(a) film na 6
ElRio

Jaka bieda intelektualna... Nie myśl tyle, bo zostaniesz, co najwyżej, myśliwym.
Nie jesteś godzien nazywać się Polakiem, polaczek za to będzie odpowiednim określeniem. Pasuje jak ulał - nienawistny frustrat bluzgający przez szklany ekran. Smutna sprawa, że taka ilość ludzi za formę rozrywki uważa rzucanie bezmózgimi inwektywami w sieci. Niechlubny najwyższy procent internautów w Europie.
Na pewno na tej podstawie zbudujesz piękny i silny kraj.

Bez odbioru.

jurrrus

Nie chcę nazywać się Polakiem, bo bym musiał zaakceptować przynależność do tego samego narodu w którym jesteś ty. Ja zasługuję na coś lepszego. I nie "buduję żadnego kraju" tylko wyłącznie WŁASNY dobrobyt i WŁASNĄ przyszłość. Ten kraj mi zwisa - i każdy inny. Tu się urodziłem ,OK, ale to nie moja wina.

ocenił(a) film na 8
ElRio

żałosny jesteś, weź przeprowadz się do korei północnej,i miłuj z nimi pokój.

szyna96

Sam się przeprowadź - sąsiedzi odetchną ot takiego pajaca.

ocenił(a) film na 8
ElRio

Haha ja pajac ? ty weź przeczytaj swoje wpisy.

szyna96

Czytam i widzę mądrość i logikę. U ciebie tylko nienawiść i głupotę.

ocenił(a) film na 8
ElRio

Powiedz gdzie u mnie widać nienawiść i głupote?

szyna96

W każdym twoim poście. Oraz ignorancję.

ocenił(a) film na 10
szyna96

heh :D

ocenił(a) film na 10
ElRio

weź się ogarnij człowieku Ty wiesz co ty w ogóle wypisujesz ??????

major111

Masz z tym jakiś problem?

ElRio

najśmieszniejsze, że takie dyrdymały o "diabelskich" USA piszę pierdoła która dała "10" za Dzień Niepodległości... chyba jeden z największych hitów propagujących potęgę Stanów... haha :D

fooze_

Jak czytam takie głupie hasła jak w tytule to sam mam ochotę komuś ściąć łeb.
W ciągu ostatnich dziesięciu lat liczba kretynów którzy nagle stają się pacyfistami i pieprzą podobne bzdury rośnie w postępie geometrycznym.
Pewnie fajnie opluć gości w mundurach zwłaszcza kiedy można to robić anonimowo, i plecie bzdury o ropie gazie i innych surowcach.
Gloryfikowanie Morderców ?!!! tylko że to ci mordercy zdejmują zagrożenie - to miedzy innymi dzięki nim żaden fanatyk nie posłał do diabła dupy autora tego tematu i podobnych pajaców.
Trzeba oddzielić pewne sprawy - powody dla których wybuchły wojny od tego kto i za co tam walczy. Na marginesie jak Saddam mordował i torturował swój kraj było okay ? A gdy jego zboczony synek gwałcił i mordował dziewczyny porywane dla niego przez Iracką Bezpiekę ? - wtedy jakoś nie przyczepiały się do tego organizacje broniące praw ludzi i podobni kretyni manifestujący swój wstręt do wojny.

Gwarantuję że żaden z chłopaków którzy byli w Iraku i Stanie nie pojechali tam dla ropy i chwały.

Sonny_Crockett

Oczywiście że nie. Pojechali tam mordować za pieniądze. Część bojownicy o wolność Iraku i Afganistanu zabili jeszcze przed pierwszą wypłatą.
O jakim zagrożeniu opowiadasz? Czym ci groził Irak albo Afganistan? Bo mi niczym. Więc po co wysyłać tam żołnierzy, żeby ich mordowali? Nie mam pojęcia!

ocenił(a) film na 8
Sonny_Crockett

EIRio nie szanuje żołnierzy, to wszystko bierze się pewnie z jego nie wiedzy i głupoty,ale cóż zrobić takie czasy.

ocenił(a) film na 10
szyna96

no nie szanuje, według mnie to nawet naszej jednostki GROM nie szanuje ten pajac

major111

Naszej jednostki GROM nie szanuję szczególnie. Bo o ile US-mani walczą o interesy swojego kraju, to GROM zabija tylko aby zabijać... jakich my niby mamy wrogów na Grenadzie, Haiti czy w Afganistanie?

ocenił(a) film na 8
ElRio

Dziecko po pierwsze na Grzenadzie Gromu ,nie było ale skąd ty to możesz wiedzieć ignorancie. Po drugie na Haiti Polska misja była czysto humanitarna, i nasi operatorzy (żołnierze gromu dla nie kumatych takich jak ty ) tam nie zabijali,ale ty tago nie wiesz bo książki o tematyce historycznej, i artykuły w prasie specjalistycznej pewnie są tobie obce. W Afganistanie nasze wojska wypełniają sojusznicze zobowiązania.
Ps nie obrażaj żołnierzy ,ponieważ oni tam, na ochotnika nie polecieli wbrew różnym stwierdzenią.

szyna96

Polecieli tam zabijać za pieniądze. O tych sojuszniczych zobowiązaniach najlepiej opowiedzą kobiety w ciąży i dzieci pomordowane w Nangar Khel przez naszych bohaterów.

ocenił(a) film na 8
ElRio

Powiedz mi jaka armia , nie zabija. Nangar khel to był wypadek i pomyłka. Żołnierz zostaje wysłany na misję, i nie ma wyboru, albo leci ,albo po jakimś czasie kontrakt zostaje rozwiązany i wypad z woja.

szyna96

Wypadek i pomyłka? Powiedz to dzieciom pomordowanych matek i matkom pomordowanych dzieci! Ładna mi "pomyłka" i "wypadek".
PRZEDE WSZYSTKIM POLACY NIE POWINNI BYLI TAM SIĘ ZNALEŹĆ!
Polskie wojsko ma bronić polskich granic a nie mordować kobiety i dzieci na drugim końcu świata.

ocenił(a) film na 8
ElRio

To jest wojna , w której zawsze będą ginąć cywile. Po za tym misje zagraniczne bardzo dużo dają naszej armii. Napewno więcej niż, jak by wojsko siedziało na dupie w kraju.

szyna96

No bardzo dużo dają. Z twoich podatków fundujesz im wycieczki krajoznawcze: "Wstąp do wojska, zwiedzaj świat, poznaj ciekawych ludzi i... zabij ich!" :)

ocenił(a) film na 8
ElRio

Dzięki Irakowi a teraz Afganistanowi mamy naprawdę dobrze wyszkolone wojsko, z którego możemy być dumni ,bo naprawdę dobrą robote wykonuje.Po za tym nie wiem czy wiesz, ale Talibowie nie walczą za Afganistan ,aby był wolny tylko z swojej chorej ideologi, która każe nienawidzić , każdego który jest nie wiernym, więc wybać ale lepiej, niech ich tam wystrzelają i będzie spokuj, niż żeby to się rozprzestrzeniło po świecie, jak zaraza.

szyna96

Jak się zacznie rozprzestrzeniać, to dopiero wtedy jest pora by z tym walczyć. Póki oni są u siebie to nic tobie ani mnie do tego jak oni we własnym kraju się rządzą. To ich sprawa.
A co do wyszkolenia polkiej armii to najlepiej to wyszkolenie było widać w Nangar Khel - wybacz, ale ja tu żadnego wyszkolenia wojskowego nie widzę. Mordować kobiety w ciąży i dzieci... TO POTRAFI BYLE NAJEMNY ZBIR.

ocenił(a) film na 8
ElRio

Przecież Nangar Knel był tylko jednym, jedynym przypadkiem w którym polacy zabili cywilów,i to jeszcza prawdopodobnie z powodu awarii możdzierza ... Po za tym wszystkich żołnierzy uniewinniono.

szyna96

Uniewinniono bo inaczej mieli by bunt w armii - kto by tego chciał?
A Nangar Khel był JEDYNYM przypadkiem, który przedostał się do opinii publicznej.
Jak było naprawdę i ile w sumie było takich "przypadków" - tylko armia to wie.

ElRio

Mój znajomy 2x odmawiał wyjazdu na misję do "afganu".
W końcu za trzecim razem już musiał.Z obawy że straci pracę. [nie jest w tym odosobniony]
Lub że przyjdzie rozkaz przeniesienia go do jednostki na drugim końcu polski
Jak się regularnie "migasz" od czegoś w wojsku to cię szybko dostrzegą i "docenią".
Pieniądze? Ochotnicy? Chyba za mało znasz realia w naszej armii.
Radzę zrewidować częściowo swoje poglądy.

Radius75

Wolałbym odejść i zachować honor. Honor jest ważniejszy od munduru.

ElRio

Można sobie gdybać nie ryzykując nic: utraty pracy, emerytury, możliwości spłaty kredytu.Życzę wytrwać w tym pięknym postanowieniu, jeśli trzeba Ci będzie kiedykolwiek tak decydować.
W każdym razie NIKT TAM NIE WYBIERA SIĘ MAJĄC ZA CEL ZABIJAĆ. Ale wszyscy liczą się z tym że jeśli wpadną pod ostrzał czy w zasadzkę, to będą ładować do wszystkiego co tylko może stanowić zagrożenie.
BO TO NASI ŻOŁNIERZE SĄ TAM CELEM DO ZABICIA i nie oni są tam tymi najbardziej chętnymi do wymiany ognia. Jeśli zginie przy tym jakiś cywil to będzie kolejną przypadkową ofiarą wojny.

Stawiam kropkę bo chcę kończyć dyskusję w temacie i tak przeciętnego w sumie filmu
(.) <---kropka

Radius75

Jeśli dla kogoś kredyt jest ważniejszy od honoru to o jakim wojsku tu mówimy?