Czy oglądając ten film nie mieliście wrażenia, iż Depp patrzył na Alicję jak ojciec? Ja chwilami miałam takie uczucie, jednak pod koniec filmu miałam nadzieje na finałowy pocałunek (to byłoby dla mnie prawdziwe szczęśliwe zakończenie) , ale to wszystko przez emanującą seksualność Depp'a, której nie może zamaskować nawet TAKA charakteryzacja !
Ja mam ogólnie całkiem fajne sny. Wiecie spisałam sobie jeden jak będziecie chciały zobaczyć to piszcie to wrzucę:) A w Krainie Czarów było suuuper. Była inna niż w filmie ale bardzo fajna, i w dodatku spełniała życzenia XD. No i dlatego musiałam ją ratować (nieprzemyślane życzenie małej dziewczynki, która najpierw była moim kuzynem w błękitnej sukni balowej!!!:P) Ale sen był wspaniały...:P
Pewnie że chcemy <3
Mi się śniło że się patrzyłam koledze w oczy. T_T urocze.
Mój wygląd? Hm...niebieskie oczy-według mnie jakieś wypłowiałe,inni twierdzą że błękitne i że mam jakieś'diamenty i spirale' w nich. Są opadające,czego nienawidzę. Włosy do ramion pocieniowane. Nos?Ładny i to jedyne co lubię w mojej twarzy. Moje kochane zęby nie są krzywe ale zęby 'górne i dolnie' mi się nie łączą więc w wieku 18 lat bd miała jakąs tam operacje. Więc nie mogę się wyszczerzyc:( Sylwetka-szczupła,164 cm. Co tu jeszcze...a ! Brak biustu -,-
No to jak chcecie:P Ale najpierw ten wygląd jak wszyscy piszą: Włosy do brody, ścinane od tyłu krócej do przodu na coraz dłuższe (zdanie trochę bez sensu, ale...:P) ich kolor, to taki ciemny blond, ale ja wolę określenie jasny brąz:) Oczy są niebiesko-szaro-zielono\żółte, dość duże, ale raczej w normalnych wymiarach:) Nos nawet spoko, choć trochę duży i za to go nie lubię:P Usta ładne i pełne:P Wzrost to 164cm, ale mam zamiar być wyższa (na szczęście mam zapas Kolosanek:P), no i ponoć mam najładniejsze nogi w klasie:P
SEN
(ostatnio śnią mi się sny połączone w całość, ale z przerwą kilku-nocną)
1. Ścigał mnie Biały Jeździec, który był zły. Chciał mnie zabić. Ale z całą rodziną skryliśmy się w różnych miejscach domu, a kiedy On wjechał tam na koniu (cały Jeździec wyglądał jak Czarni Jeźdźcy z "Władcy..." tylko był po prostu biały i miał jakąś potężną moc) nie znalazł nas bo siedzieliśmy cicho, po czym odszedł.
2. Razem z rodzicami i znajomymi pojechaliśmy do ogromnego parku-zoo. Stanęliśmy samochodami przed wielką bramą i zamknęliśmy je. Moi rodzice weszli przez bramę do środka wybiegu razem z przewodnikiem i oglądali tam potężne niedźwiedzie. Ja i jakiś/jakaś chłopak/dziewczyna podeszliśmy/podeszłyśmy do bramy, po czym ją uchyliliśmy/łyśmy i zaczęliśmy/... przez nią zaglądać, bo park otoczony był potężnymi murami, przez które nic nie było widać. Nagle zorientowaliśmy się/..., że prosto na nas i bramę biegnie gniady koń. Zamknęliśmy/... bramę, ale koń był za silny, a przewodnik powiedział, że to tylko testral i możemy go śmiało przepuścić. Zrobiliśmy/... to. Tuż po nim przybiegł kolejny, a potem przewodnik krzyknął "UWAGA! BIAŁY JEŹDZIEC!". Odwróciłam się w stronę, którą wskazał ręką, ale nikogo tam nie zobaczyłam, więc spojrzałam w drugą i tam go zobaczyłam. Jak zawsze był na swoim białym testralu-koniu. Wraz z moim/... towarzyszem/... schowałam się jakby za tylną ramą łóżka. W duchu błagałam o to, by mój tata nie ośmielił się teraz otwierać samochodu. I nagle usłyszałam "PIP! PIP!". To tata spełnił moje obawy. Ku mojemu zaskoczeniu Jeździec nie skierował swych kroków w stronę taty, a w moją. Kiedy ja leżałam na ziemi on podszedł i chciał wbić mi swój długi i cienki miecz w serce, lub w brzuch, ale wbił mi go w lewe udo. A ja po prostu wyciągnęłam go łamiąc przy okazji taki ładny metalowy przedmiot:). A z rąk wytrąciłam mu kolejny miecz, grubszy i krótszy. I jakby tym go zabiłam, jakby on przez to utracił swoją magiczną moc. Nagle okazało się, że Jeździec leży teraz na łóżku i potwornie krwawi. Obok niego leżały dwa miecze, które w obawie przed użyciem ich przez Jeźdźca kazałam zabrać mojemu towarzyszowi. Biały Jeździec zdjął kaptur i hełm, pod którym jak zobaczyliśmy kryła się twarz mężczyzny o brązowych oczach i szarych (nie siwych, bo stary to on nie był), rozwichrzonych włosach. Umierając stał się dobry, ale mimo to zginął. Wtedy znalazłam się z moją babcią w pokoju mojego brata, w którym wyglądałyśmy przez okno. Na dworze było biało tak jak dziś i była noc (lub wieczór, sen śnił mi się w zimę). Babcia opowiedziała mi legendę, że ten kto pokona Białego Jeźdźca odziedziczy Jego konia-testrala. A tym kimś byłam ja. Raz jeszcze wyjrzałam przez okno i zobaczyłam łeb mojego nowego zwierzęcia wystający spod balkonu, pod którym się nie zmieścił.
No i takie były te sny, mam nadzieje, że będzie mi się takich śniło więcej:p A jak to się spełni to opiszę wam wszystko:P A! Spełniły się wszystkie życzenia od Amariel:P
eh to masz szczescie. (zapominamy co by, lub co bylo zapominamy) ja caly czas czekam (jak hatter xDD) aż spełni mi się jeszcze jedna rzecz... sen o kapeluszniku...
A ja sobie ogladalam ten serial na Si Fi Chanel co tu pisza ze niby to to leci, (ale i tak wszyscy wiedzą, że to wcale nie o tą Alicję chodzi) tak z ciekawości, bo mi sie nudzilo, a ksiazke alicji tez lubie i chcialam zobaczyc jeszcze jakas inna aaptacje. jest taka nowoczesna... troche si fi (dlatego na si fi chanel). Ale wiecie co mi sie podobało tam?
Hatter! Bardzo przystojny i śmieszny, a na dodatek całował się z Alicją! :D Miłoo...
To fajnie, że się wreszcie całowali w którejś-tam wersji:P A wiecie co jest najgorsze w tych snach (jedyne, bo reszta jest absolutnie cudowna) to to, że to tylko sny:( Ale zawsze coś:P
I dziś to ja idę do Kapelusznika:P Ale wieczorem, i nie będzie m niej bardziej tylko bardziej bardziej:P Już nie mogę się doczekać:P
oh no... tylko sny.
to milego wieczoru zycze wam. jak ja bylam to bylo bardzo miilo :)
a kupilam dzis sobie komikx alicji (na podstawie TEGO filmu!) bo zobaczyłam w jakiejsc gazecie reklame i od razu polecialam kupic. nie bylo wtedy, ale dzis znalazła! super ten komiks! scena, kiedy kapelusznik mowi 'czemu ciagle jestes za niska, albo za wyskoka?' wyszła tam jeszcze śliczniej niż w filmie :)
Ile macie jeszcze miejsc w ZFSK?:P Bo ja bym się chętnie zapisała:P Już myślę o wieczorze w Krainie Czarów...hmmmmmm:P
Chyba znajdzie się miejsce dla nowej koleżanki (swoją drogą mojej przyjaciółki ze szkoły:P). Kto wpisuje na listę, niech dopisze użytkowniczkę o nicku OLAPEN5:P
(co do komiksu) jasne ze wstawie na bloga! super pomysl.
UWAGA!
(klub zfsk) UWAGA! Kazdy kto chce sie zapisac (nawet jesli juz wczesniej sie zgolisas to i tak zapisz sie jeszcze raz) do klubu niech wejdzie na alice-hatter.blog.onet.pl i sie wpisze do ksiegi gosci (listy czlonkow klubu) tam bedziemy pisac o rzeczach zwiazanym z klubem, nie tu, zeby nie zasmiecac xD.
Podobno jest już dostępna anglojęzyczna wersja książki NA PODSTAWIE FILMU! Mam nadzieję,że niedługo przetłumaczą na polski:)Kupię na BANK!
dziewczyny, znalazłam interesujące wideo w necie. tutaj kolesiówka maluje się jak Kapelusznik :) Wypróbujcie, szalone :D
http://www.youtube.com/watch?v=wyMj4RSNXRY&feature=fvw
witam wszystkie fanki Alicji i Kapelusznika, zapraszam na mojego bloga, pisze tam opowiadanie o Ali i Hatterze, druga czesc filmu pod tytulem " Alicja w krainie czarow - Powrot Alicji "
zapraszam do czytania i komentowania :)
www.alicja-kapelusznik-2czesc.blog.onet.pl/
tak przy okazji to zapraszam do do głosowania w sondze, raczej dla kobiet, na najseksowniejszego faceta o egzotycznej urodzie :D
http://sonda.hanzo.eu/sondy,78372,YTpm.html
oraz
http://sonda.hanzo.eu/sondy,78374,zwtj.html
a to ocenienia zdolnosci aktorskich ;) nie bądzmy słitaśnymi pokemonami! aktorzy to nie modele, prawda?
http://sonda.hanzo.eu/sondy,78377,SaAr.html
Witam Was znowu :D Czy wiadomo może, że na DVD jest zamieszczona scena pocałunku?
Ciekawi mnie to :)
Podpinam się pod to pytanie - szukałam po różnych forach, ale dalej sprawa jest niejasna.
Ja wyczytałam, że na DVD nie ma nic takiego, podobno na BluRay'u też nie - ponoć pojawi się w przyszłości jeszcze jeden release Alicji i wtedy dołączą niewykorzystany footage.
Ja nie mogę, świństwo! :P :)
Matko, odświeżam 2 letni wątek :D
Coś mi się wydaje że jednak żadnego ich pocałunku nie sfilmowano.
Buuuuuu... taką ochotę miałam zrobić: http://clean.alltheragefaces.com/img/faces/large/fap-now-kiss-l.png :D
O Boże... ja tu od tych 2 lat nie zaglądałam prawie xD Ale ten czas szybko leci....
Mnie też brakowało sceny pocałunku Alicji i Kapelusznika. Uważam, że gdyby zamieścili tą scenę delikatnego pocałunku, nic by się nie stało. Najlepiej na końcu filmu. ;)
Każdemu tego brakowało... Zdenerwowało mnie to nawet bo w high school musical w każdej części się całują, no ale w filmie "Alicja w krainie czarów" tego niema. Założę się że gdyby był chociaż jeden pocałunek byłaby większa oglądalność.!!
Błagam nie piszcie, że "emanuję seksualnością"...
Mam już kogoś innego ;) Fakt faktem, smutno mi, że Alicja odeszła, byłoby jej z nami dobrze.
Hm... Czy tylko ja nie dostrzegam żadnych podtekstów seksualno-romantycznych między tą dwójką?
Wątek stary jak świat, ale coś napiszę hehe. No ogólnie wiadomo, że w scenariuszu były dwa pocałunki Tarranta i Alicji (w czym jeden sfilmowano). Osobiście ja jestem zwolennikiem ich relacji w „romantycznym„ kontekście (mowa tylko o filmach!). Moim zdaniem wyraźnie można było dostrzec mowę ciała jak i sposób mowy werbalnej Kapelusznika wobec Alicji. Definitywnie za tym kryły się uczucia romantyczne niż bardziej braterskie. Jeśli chodzi o wywiad z Johhnym, przypuszczam, że nazwał ich relacją „brat-siostra„ ze w względu na zmianę scenariusza i usunięcia scen pocałunku, co ma WIELKI wpływ na całą kanoniczną fabułę i ich relację. Podsumowując, jestem teraz po obejrzeniu dwóch części Alicji po raz setny, bez „nastawiania się „, po prostu z czystą głową. Według mnie jak byk widać jakimi emocjami Tarrant darzy Alicję. Co do uczuć Alicji akurat nie jestem pewna, u niej bym powiedziała, że nie do końca odwzajemnia jego uczuć, choć pod koniec drugiej części, myślę, że coś w jej sercu się odezwało. To tyle z mojej strony, miłego dnia :)