7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824049
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Jak dla mnie ten film jest po prostu słaby. Fabuła cienka jak zupa z proszku, broni się jedynie efektami specjalnymi, które i tak mogłyby być zapewne lepsze przy tym astronomicznym budżecie. Nie rozumiem fenomenu tego filmu... Czyżby tęsknota za pierwotną dżunglą i hippisowskim życiem, niczym driady czekając aż jabłko samo spadnie, bo zerwanie tegoż to grzech?
Bajka dla dzieci, taka "Pocahontas" w trójwymiarze, przy czym kreskówka Disneya miała przynajmniej klimat i nie była tak nachalnie moralizatorska jak "Avatar". Żałuję każdej chwili spędzonej nad tym obrazem. Zdecydowanie nie polecam.

plantum

Icansee to pajac bo ocena 9 to ocena dla filmu prawie doskonałego a nie średniaka z dobrymi efektami.

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

ten film jest prawie doskonały, ty pajacu

a jedyne co w tym filmie można nazwać "średnim" to fabuła

efekty w tym filmie są doskonałe, i w ogóle :*:*:*:*:*:*

a moja kochana Ne...

no dobra, dobra, już nie będę udawał fanatyka :)

ocenił(a) film na 9
Lecho1523

"o innego plantum ale jego na razie lubię,"

wow, fajnie że piszesz takie rzeczy, szkoda że nie na tym forum....

ocenił(a) film na 4
maruda69

zgadzam się z tobą, film jest słaby... gra aktorska baaardzo słaba, fabuła zbudowana "na odpieprz", film nudzi się po 20 minutach, jedyny plus to i tak nie za dobre efekty specjalne

ocenił(a) film na 5
maruda69

Film i tak ma słaby scenariusz :<

ocenił(a) film na 9
joshee

ma świetny scenariusz

plantum

w którym momencie?

ocenił(a) film na 9
maruda69

w całym filmie

plantum

jak szczątkową, naiwną do bólu fabułę okraszoną nachalnym moralizatorstwem i dziecinnym brakiem logiki, do tego opartą na oklepanym schemacie, możesz nazywać świetnym scenariuszem?

ocenił(a) film na 9
maruda69

nie wiem

w sumie g to mnie obchodzi.....
dałeś przesadzony opis

plantum

"nie wiem"- i to jest chyba idealne podsumowanie.
P.S. dałAM...

ocenił(a) film na 1
maruda69

4.ŁOPATOLOGICZNOŚĆ
Początek filmu:
A: O! Zobacz, to właśnie to o co chodzi nam wszystkim, wszyscy pragniemy tylko tego, liczy się bowiem dla nas zysk i mają to ci tubylcy i my musimy to im zabrać. A ty nam w tym pomożesz.
B: Roger that.