7,4 824 tys. ocen
7,4 10 1 824125
6,8 70 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Po raz pierwszy od prawie roku - forum jest czyste. Zniknęły kłótnie, zniknęły offtopowiczki, zniknęły trolle antyfanowskie.

Można (prawie) swobodnie porozmawiać. Na takie czasy czekałem. Oczywiście to wszystko to moja zasługa :]

ocenił(a) film na 9
plantum

100 555 głosów

ocenił(a) film na 7
plantum

Ta liczba sie wciąż powiększa.Ciekawe kiedy to sie skończy.
jeszcze będzie tak że licznik sie zamknie i całą zabawe szlak trafi.

ocenił(a) film na 4
plantum

Z tego 100.000 twoich.

rock79

Marna prowokacja.

ocenił(a) film na 4
kenexgro

To nie była prowokacja.

rock79

Marne zaprzeczanie faktom.

ocenił(a) film na 4
kenexgro

100.001?

ocenił(a) film na 9
rock79

wiec nazwij to

ocenił(a) film na 5
plantum

prosty fakt marketingowcu.

ocenił(a) film na 9
MoRRs_Z_LaSu

http://trollcats.com/wp-content/uploads/2010/03/nobody_thinks_youre_funny_trollc at.jpg

plantum

Otwieramy szampana ;D

plantum

Witam!
Szampana otworzymy niebawem.!
Nasz Avatar ma roczek!!
Świętujemy I urodziny! :))

ocenił(a) film na 4
plantum

No to możesz zniknąć, zgodnie z obietnicą.

rock79

Wróciłeś więc on nie zniknie.

plantum

Twoja zasługa to jedynie kenexgro, i twoja głupota, nic więcej.

plantum

Avatar już się zapisał w historii kinematogrii pod względem:
- oprawy wizualnej
- popularności
- kontowersji jakie wywołał
- pobitego rekordu
- emocji jaki na widzach zostawił.

To jest faktem. Tego nie zmieni już żaden antyfan.

ocenił(a) film na 4
kenexgro

A także tym, że:
- grali w nim aktorzy,
- miał napisy końcowe

rock79

Jeśli tak uważasz...

ocenił(a) film na 4
kenexgro

Nie ma napisów? Nie zwróciłem uwagi więc się nie zarzekam.

rock79

Jeśli uważasz napisy końcowe za coś co warto zapamiętać to nikt ci nie broni. Jednak większość zapamięta avatara jako film :
- z genialną oprawą wizualną
- popularny
- który pobił rekord
- wywołujący wielkie emocje

A swoimi prowokacjami tego nie zmienisz.

kenexgro

Popieram. W podobnych kryteriach w historii zapisał się popularny "2 girls 1 cup". Huehuiehuehuehue

ocenił(a) film na 9
plantum

19 grudnia 2010

101177 głosów
to 622 głosy w ciągu 2 dni

ocenił(a) film na 4
plantum

A średnia wciąż spada...

ocenił(a) film na 9
rock79

dzięki ukochanym antyfanom którzy nie przestali tworzyć kont

ocenił(a) film na 4
plantum

Z pewnością...

ocenił(a) film na 9
rock79

mnie to nie cieszy, a ciebie?

użytkownik usunięty
plantum

A może mi ktoś powiedzieć, co w tym filmie jest takiego wyjątkowego? No ok, rozumiem, że ludzie są sprzedajni i lecą na każdy rozreklamowany film, ale żeby od razu zachwycać się takim shitem? nie no, dajcie spokój.

ocenił(a) film na 9

po pierwsze, dlaczego nazywasz film shitem?

po drugie - wcale nie lecę na każdy rozreklamowany film, gdyby tak było to już dawno zaliczyłbym 2012 czy trans 2. - a jednak je ominąłem.

użytkownik usunięty
plantum

Więc wracam do mojego pytania: Co w tym filmie jest takiego wyjątkowego?
Czemu nazywam go shitem? No cóż, taka już jestem, że wyrosłam z bajeczek:) Ale rozumiem, że dzieci to może kręcić.

ocenił(a) film na 4

Nie przekonasz plantuma, on ma piżamkę z Navii i biurko w kształcie Pandory.

użytkownik usunięty
rock79

Ale ja go nie chcę do niczego przekonywać. Lubi Avatara ok, mi nic do tego. Ja chcę po prostu zroumieć fenomen popularności tego filmu. Ale argumentów się chyba nie doczekam:(

ocenił(a) film na 9
rock79

" biurko w kształcie Pandory."

nie, tylko ty jesteś na tyle genialny żeby mieć biurko w kształcie ...... kuli

ocenił(a) film na 4
plantum

A jednak zatrybiłeś :-)

plantum

Ty masz ołtarzyk...

http://www.youtube.com/watch?v=yk2vR8w2sjc

Pewnie też tak z kolegami biegasz po swojej wiosce ?

rock79

a w nocy bawi się niebieskim ogonkiem i wsadza se go do ust

ocenił(a) film na 7

Czyli według ciebie Toy Story 3 to bajeczka dla dzieci?

- świat przedstawiony jest niezwykle bogaty i piękny
- aktorzy dobrze zagrali
- muzyka jest niczego sobie
- efekty powalają

Nie tylko dzieciom podoba się ten film, więc daruj sobie.

użytkownik usunięty
kingman1

Nie oglądałam ToyStory3. Spoko, teraz widzę jaki poziom prezentują fani Avatara. napisałam jasno, że nie chce sie kłócić,chciałam tlylko wiedzieć, czemu ten film jest tak popularny. Ale Ty zamiast normalnie mi odpowiedzieć wolisz mnie atakować. Więc podtrzumuję swoje zdanie, że to film dla dzieci, bo wnioskując po Twoim zachowaniu właśnie nim jesteś.

ocenił(a) film na 9

dziwisz się na ostrzejszej reakcji?

przecież prowokujesz ludzi.

"A może mi ktoś powiedzieć, co w tym filmie jest takiego wyjątkowego? No ok, rozumiem, że ludzie są sprzedajni i lecą na każdy rozreklamowany film, ale żeby od razu zachwycać się takim shitem? nie no, dajcie spokój."

A to nie jest atak? kingman1 wcale ciebie nie obraził, uargumentował swoje zdanie. Pewnie należysz do tej grupy ludzi która uważa że każda osoba mająca inny gust i wyrażająca go od razu się kłóci.

Dlaczego się zachwycam? O rany, tyle razy już to pisałem dlatego teraz opowiem w wieeeelkim skrucie

Zalety filmu :
+ ciekawa fabuła (fabuła nie musi być skomplikowana aby być ciekawa)
+ piękne środowisko Pandory, które zachwyca swoim pięknem
+ rewelacyjne animowanie postaci
+ ukazanie kultury na'vi i ich więzi z naturą
+ uniwersalne przesłanie i skłanianie do autorefleksji

Jeśli oczekujesz kolejnego dramatu psychologicznego, wiadomo że się rozczarujesz. Jeśli jednak nastawisz się na piękne kino rozrywkowe z przesłaniem, wyjdziesz zadowolona.

użytkownik usunięty
kenexgro

"A to nie jest atak? kingman1 wcale ciebie nie obraził, uargumentował swoje zdanie. Pewnie należysz do tej grupy ludzi która uważa że każda osoba mająca inny gust i wyrażająca go od razu się kłóci. "

No tak, skoro tak mnie oceniasz i każde moje słowo bierzesz za atak to chyba nie mam tu nic do roboty. Dla Twojej informacji - nikogo nie chciałam obrazić czy atakować, napisałam jaka jest prawda, bo chyba mi nie powiesz, że reklama w tych czasach nie działa cudów? Ale spoko, skoro fani Avatara nie chcą podyskutować kulturalnie to pogadam o tym filmie na innym forum, bo mam nadzieję, że tylko Filmwebowcy są tak czepialscy i biorą sobie do serca każde słowo.

"Spoko, teraz widzę jaki poziom prezentują fani Avatara. napisałam jasno, że nie chce sie kłócić,chciałam tlylko wiedzieć, czemu ten film jest tak popularny. Ale Ty zamiast normalnie mi odpowiedzieć wolisz mnie atakować."

Hipokryzją powiało.

użytkownik usunięty
kenexgro

Ok, zakumałam, że tutaj się z wami nie dogadam.Pozdrawiam wszystkich kulturalnych fanów i antyfanów Avatara. Pa

ocenił(a) film na 7

W jaki sposób cię obraziłem? Napisałem jedynie, żebyś darowała sobie nazywając innych dziećmi, bo w tym wypadku to ty obrażasz innych.

kingman1

Wydaje mi się że to kolejny prowokator.

użytkownik usunięty
kenexgro

Chcę kulturalnie pogadać o tym filmie. Jeśli odebraliście moje słowa za prowokacje to przepraszam, nie taki był mój zamiar.

ocenił(a) film na 4

Z nimi się nie da kulturalnie. Każde krytyczne zdanie traktują jako afront wobec nich samych. Oni są gorsi od moherowych szwadronów spod Pałacu.

ocenił(a) film na 7
rock79

Czemu uogólniasz? Nie wszyscy tacy są, np. ja nie obrażam każdego, który krytycznie się wyrazi o Avatarze.

ocenił(a) film na 4
kingman1

Nie uogólniam. Miałem na myśli plantuma i kenexgro.

ocenił(a) film na 9
rock79

mam teraz sobowtóra

ocenił(a) film na 6
kingman1

słowo klucz: SUBIEKTYWIZM, ale ktoś nawet obiektywnym okiem by stwierdził, że to co wypisałeś jest albo marną kopią, albo nieudanym eksperymentem innych dzieł :)