Po raz pierwszy od prawie roku - forum jest czyste. Zniknęły kłótnie, zniknęły offtopowiczki, zniknęły trolle antyfanowskie.
Można (prawie) swobodnie porozmawiać. Na takie czasy czekałem. Oczywiście to wszystko to moja zasługa :]
cóż, fenomen?
nie chcę tu mówić za wszystkich.
moim zdaniem avatar zasługuje na pochwały ponieważ przy tak świetnych efektach specjalnych mamy całkiem niezłą fabułę - w odróżnieniu od typowo efekciarskich transformersów i 2012 które zdają się sięgać dna.
natomiast ja osobiście uważam za największy fenomen NEYTIRI (dla pań fenomenem będzie JAKE)
============================================================ =============
NEYTIRI >> pod tym pojęciem rozumiemy:
- zwieńczenie pracy wszystkich artystów pracujących nad filmem
- doskonałą grafikę komputerową wykorzystaną do personifikacji
- spełnienie naszych najskrytszych marzeń i pragnień - kreacja na którą od dawna czekaliśmy.
============================================================ =============
a to że masz jakieś chore skojarzenia nt. "najskrytszych marzeń i pragnień" to już twoja osobista sprawa.
mi chodzi o charakter tych postaci - wszystkim się podoba.
Wklejasz ten tekst gdzie popadanie, tak jak ten świr zegan... Nie wiem jak ty ale ja nie czekałem na kreacje komputerowej niebieskiej trzymetrowej jaszczurki/kotki czy jakiejś poczwary.
Skąd wiesz, jakie są transformersy i 2012? Przecież wcześniej twierdziłeś, że tego nie widziałeś?
"a to że masz jakieś chore skojarzenia nt. "najskrytszych marzeń i pragnień" to już twoja osobista sprawa"
A Ty skąd wiesz jakie są moje najskrytsze pragnienia? dzięki bardzo, że oceniasz za chore coś o czym nawet nie wiesz.
hej, ta wzmianka miała uchronić mnie od zarzutów o pociąg fizyczny do neytiri.
nie traktuj tego jakby było pisane o tobie.
nie oglądałem, bo wytrzymać nie mogłem
kicz bił z ekranu, i zakrywałem twarz rękoma
"mi chodzi o charakter tych postaci - wszystkim się podoba"
Mnie się dzikusy nie podobają.
Efekty -> może i fajne (ale tylko fajne)
Fabuła -> strasznie przewidywalna i nużąca. Z gatunku sci-fi avatara rozkładają na łopatki takie filmy jak: seria Ghost in the shell czy Ergo Proxy. Jak na mój gust efekty specjalne po chwili naturalnie męczą jak fabuła jest słaba
Neytiri -> jako obiekt nad którym się faceci zachwycają? A na mnie paczą jak na dziwaka gdy mówię, że mi się podobają skośnookie kobiety...
Co do samego charakteru tych postaci nic nie mam; jest w porządku mimo, że pojawia się w zbyt wielu filmach.
Sam film mnie nie zachwycił, wręcz znudził. Jakby może z tego zrobili 15 minut uznałbym, że jest to film ciekawy i wart obejrzenia.
Nie powiesz "O ja biedny chciałem się kulturalnie wypowiadać ale fani ciągle prowokują".
A nawet jeśli to ja udowodnię że jest inaczej ;)
Nigdy tak nie mówiłem, nie odróżniasz prowokacji od czyjejś opinii na temat filmu(w tym przypadku mojej), lub zwykłej wypowiedzi.
Pytam się tępaku, naucz się czytać ze zrozumieniem, może jeszcze tego w szkole nie miałeś.
Poprawka, naucz się cokolwiek rozumieć...
Yyy? Teraz naprawdę się ośmieszyłeś. Ktoś mówił o mnie, myląc moje poglądy z plantuma więc chciałem to sprostować. Oczywiście komentarz rocka "On już ma odciski." jest jak najbardziej na miejscu.
a ja jak najbardziej, w końcu jest przecież dziełem sztuki i.....
... niezła z niej sztuka
ktoś napisze "Avatar to szit" i ty od razu piszesz, że to prowokacja, ale gdy ktoś piszę, że Avek jest super to to już nie jest prowokacja tylko rzetelna opinia?.. hmm.. zajeżdża hipokryzją na kilometr :)
hej głupiutka szyszko, problemy z czytaniem?
weź przestudiuj co napisał mój stary dobry kolega lecho: "Avatar to shit i to są fakty."
czy ktoś z nas ostatnio tu pisał że avatar to bezapelacyjne arcydzieło?
Co za różnica kiedy pisał ? To tak jak byś powiedział "czy ktoś z nas ostatnio kogoś zabił ?" ważne że pisaliście, nie ważne kiedy.
"You better think about what you're saying. You better think about the consequences of your actions." [ Aretha Franklin, Blues Brothers 1980 ]
To tylko świadczy o klasie filmu:) Niemal równy rok od premiery emocje opadły:) Czy ktoś jeszcze powie że Cameron nie umie kręcić filmów wzbudzających emocje?:)