PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299113}
7,4 818 tys. ocen
7,4 10 1 818024
6,8 90 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Nie kręcił mnie Brad Pit, nie ruszał mnie Pattinson, nie podobał się Johny Depp ani żaden inny hollywoodzki piękniś i byłam z tego powodu dumna... a tu nagle bammmm.... na łopaty rozwalił mnie niebieski 3-metrowy ultraseksowny (i nieprawdziwy) Jake Sully.
Widzę, ze jest mnóstwo facetów oczarowanych Neyriti. Rozumiem was, serio!
Nie wiem do końca, co takiego jest w tych ludziach Navi, ale jednak coś jest.
Co mi się podoba w Jake'u? Najpierw ujął mnie swoją spontanicznością, taką dziecięcą radością, uśmiechem, szalonym biegiem podczas wypróbowania nowych nóg i sposób w jaki upajał się smakiem owocu, potem przezabawnie walił łapami po tych świecących grzybach i wiele innych scen z dużą dawką poczucia humoru. Jednym słowem zachowywał się jak dziecko w krainie czarów. Bardzo to było urocze.
Po jakimś czasie Jake robi się niezwykle męski, zdecydowany, silny i do tego nieziemsko zmysłowy. Sugestywne, hipnotyzujące spojrzenie jego głęboko osadzonych oczu i czarujący uśmiech naprawdę na mnie zadziałały.
Gdzieś na forum przeczytałam opinie jakiejś pani, że widziała urywki filmu w wideoklipie Leony Lewis i stwierdziła, że Jake wydaje się być nieśmiały jak prawiczek ;) Oj nie. Erotyka może i jest delikatna i zamaskowana, bo nie wypadałoby inaczej w filmie od lat 12. Ale ja swoje widziałam ;)
Widziałam, jak Jake męskim, zmysłowym ruchem przygarnia do siebie Neytiri, widziałam jak dosłownie sekundę przed wyszeptaniem "ale ta kobieta musi także wybrać mnie" prawie niezauważalnym ruchem zwilża sobie wargi językiem co zdradza intencję pocałunku. Niby taka mała rzecz, ale jednak mnie przyprawiła o dreszcz ;) Subtelna i niezwykle zmysłowa erotyka... :) Wyobraźnia mi podziałała, oj podziałała.
(Sory, z natury romantyczka jestem i takie rzeczy zawsze widzę)

Generalnie uważam że Sam Worthington naprawdę świetnie zagrał swoją rolę, zadbał nawet o drobne szczegóły, które nadają postaci "prawdziwości". Brawo. Ja to kupiłam.
Hmmm, tak w zasadzie to bardzo podoba mi się nie tylko Jake ale i Sam ;)

Jeśli ktoś poczuł się zniesmaczony moim postem, bardzo proszę zignorować i nie pisać niekulturalnych odpowiedzi. Temat kieruję do innych babek, które są oczarowane posatcią Jake'a...Halo, jesteście tam?
(tak na marginesie, mam prawie 30 lat;)

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

No w jego gestach, ruchach, też nie wyglądał mi na prawiczka ;-)

Hmmmm, to jest ciekawe...

Sama nie wiem. Nawet jeśli z kimś już był, jestem pewna, że Neytiri to jedyna kobieta w jego życiu. Spójrz jak podchodził do Trudy, jak do zwyczajnej koleżanki, jak do kumpla...

Jakby nie było, Neytiri to jego jedyna ;-)

Widać, że w miłosnej scenie bardzo się wczuł...

Isabelka

No tak ale trudy była taka noooo niedostępna jak facet poprostu kumpel a Neytiri był taka kobieca ... On musiał mieć kiedyś jakomś kobietę przecież no te jego zachowania.... aż nogi się uginają

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

Chyba muszę się z Tobą zgodzić.

Jake wiedział co i jak!

heh ;-)

ocenił(a) film na 10
coco222

Witam z powrotem cały ten harem Jakea ;-)

Na chwilkę tylko wpadłam, jest tu kto?

Isabelka

Och jesteś masz jakąś fajną stronę z filmem avatara do ściągnięcia bo ja mam straszną grafikę ;(

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

Koleżanka Iwonka ściągała z ZALUKAJ.PL czy jakoś tak. Jeszcze nie próbowałam z niej ściągać. Ale ja ściągałam Avatara z aresa i straszna jakość.... spróbuj na zalukaj.pl

;-)

Isabelka

O dzięki bo ja też mam straszną jakość a na filmach online nie lubie oglądać bo najpierw się ładuje i wogule :))

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

Koleżanka Iwonka ściągała z ZALUKAJ.PL czy jakoś tak. Jeszcze nie próbowałam z niej ściągać. Ale ja ściągałam Avatara z aresa i straszna jakość.... spróbuj na zalukaj.pl

;-)

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

;-)

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

;-)

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

;-)

ocenił(a) film na 10
coco222

O matko, nie wiem co się z moim netem dzieje, dodał kilka razy ten sam post, sorki ;-)

Isabelka

A właśnie ta strona trochę podupada wrazie czego chyba trzeba zrobić tak jak wcześniej mówiłaś czyli założyć nowy temat

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

no założymy wątek np. " nasz Jake Sully" wielbicielki albo " Jake Sully jest seksowny" część druga, jak myślisz? Sama nie wiem...

ocenił(a) film na 10
Isabelka

muszę uciekać, jak będziesz miała jakiś pomysł to napisz ;-)Jak tylko wyczerpiemy ten wątek to zakładamy nowy, heh ;-)

papatki ;-)

Isabelka

sama niewiem... może " nasz Jake Sully" wielbicielki żeby nie było że ściągamy :D

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

może być, pewnie, że tak!

Lecę papatki ;-) Jutro spróbuję wejść na forum ;-)

Isabelka

oki............................................................................. ...................................................

SezeTireaSkxawngPoe

Albo: "jake Sully seksowny niebieski kociak"

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

hej!

Ehhh swoją drogą ciekawe czy Jake i Neytiri poruszą kiedyś temat tego jak to było z kobietami póki Jake nie poznał Neytiri ;-)

Jake został na wojnie sparaliżowany od pasa w dół. Czyli wszystko miał tam sparaliżowane, ale zanim został sparalizowany...

ocenił(a) film na 10
coco222

aha zmieniłam swój nick na Isabelka ;-)

za krótki

Isabelka

Nom ciekawe... Neytiri pewnie bedzie o nie zazdrosna :D

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

Może ona myśli, że ludzie to tak jak Navi`i na całe życie się łączą...

Wiesz co mi się strasznie podoba jeszcze w Jakeu?

Mianowivie, że się nie roztkliwia nad jakąś ranką, nie chucha nie dmucha, ale idzie do przodu, prawdziwy mężczyzna ;-)

Isabelka

dokładnie... nie ma władzy w nogach i co nie rusz go to tylko tym bardziej walczy aly byc jak inni.

A jak matka Naytiri go tym norzem dziabneła nawet nie sykna tak jagby nic sie nie stało :D

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

Albo gdy obsiadały go te nasionka...widać, ze ma na poszarpany rękaw i leci mu krew ale nawet o tym nie mówi...

swoją drogą, świetnie wyglądał w tej koszuli z rękawem na 3/4. Gdy zaatakował to tanator ;-)

Isabelka

Nom trzeba przyznać a jaką ma klate.... mmm niewiem czemu tak na mnie działa tam wszyscy mają te klaty powystawiane ale on no cudo :D

SezeTireaSkxawngPoe

muszę lecieć puźniej przyjdę

za krótkin :D

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

Jake Sully ma najbardziej rozwiniętą klatę i ogólnie mięśnie ramion itd...Być może dlatego, że ma też w sobie dna ludzkie. Jake ma też szerokie, umięśnione plecy, ogólnie jest wspaniale zbudowany i wysoki. no i ten gruby, długi warkocz ;-0

Isabelka

"długi gruby warkocz", czyżby Ci coś po główce chodziło izabelko? :P

ocenił(a) film na 10
coco222

ehhh ostatnio sama siebie nie poznaje ;-) Normalnie się tak nie zachowuje... Co ten Avatar robi z ludźmi ...;-)

coco222

W kwestii następnego wątku po wyczerpaniu tego, to myślę, że jako założycielka mam tu prawo wnieść własną sugestie :P

Proponuję JAKE SULLY JEST SEKSOWNY !! CZ.2

Ludziom się już kojarzy, po co zmieniać. Ja wciąż czytam ten wątek :P

ocenił(a) film na 10
coco222

PEWNIE, może być i tak ;-)

hehe fajnie, ze wpadłaś, tęsknimy ;-)

Isabelka

W sobote byłam w kinie po raz 6 i specjalnie starałam się zwrócić uwagę na scenę w której wcześniej zauważyłam że Jake zwilża wargi. Ktoś w wątku pisał, że on wcale tego nie robi i podobny układ warg ma nawet przy rozmowie z Quarichem. Trochę zwątpiłam. No ale jak byk zwilża wargi, w żadnej innej scenie tego nie robi. Nawet jezyk widać przez ułamek sekundy.

ocenił(a) film na 10
coco222

Jeśli chodzi o miłosną scenę, widziałam przez ułamek seksundy jego język. Mała chwilka, dosłownie to była.

Ale scena miłosna, taka delikatna erotyka, a jakże działa widzom na wyobraźnię, szczególnie gdy JAKE JĄ do siebie przyciąga ;-)

ocenił(a) film na 10
coco222

Coco222- a Ty jak myślisz, czy Jake miał przed Neytiri już kobietę? Nam się wydaje, ze tak. Nie zachowuje się jak prawiczek ...;-)

Isabelka

Zdecydowanie miał.
Tak sie nie zachowuje facet, który nie wie jak dotykać i traktować kobietę.

ocenił(a) film na 10
coco222

Dokładnie. On wiedział jak dotykać, jak złapać Neytiri...Gdy ją przyciągnął do siebie, zajęczała cichutko z rozkoszy...

Coco222- no i znów się napaliłam ;-0 W samo południe!

Isabelka

Heh, ty byś wiedziała, jakie ja sobie w głowie układam własne historie ;)
Neytiri w nich nie występuje :)

ocenił(a) film na 10
coco222

a ja to niby nie układam ;-)

Ale wstydzę się o tym nawet pisać, pewnie my obie wiemy o co chodzi ;-)

hihi ;-)

Isabelka

Ja w sumie nawet bym mogła o tym pisać, ale nie na tym forum, bo tu za duzo nieporządanych osób włazi.

ocenił(a) film na 10
coco222

My byśmy się dogadały w sprawie naszych fantazji, ale wejdzie jakiś krzyrzak czy inna menda i zaczną trollować, tak by sie skończyło...

ale wyobraźnia mi działa, oj działa...

Ehhhhh

Isabelka

Taka to juz kobieca natura, marzycielki jesteśmy i lubimy sobie w głowie jakieś romantyczne scenerie tworzyć.

W sumie moze to i lepiej że nie wymieniamy się tu wprost swoimi fantazjami, bo bysmy się w ten sposób jeszcze bardziej nakręcały. Ja bym chciała sobie dac z tEm spokój, bo mi to przeszkadza w życiu i w pracy się skupić nie mogę. Ech...

ocenił(a) film na 10
coco222

Heh, czasami nasze fantazje wymykają się nam samym spod kontroli. Ja też, zamiast czytać na egzaminy to w głowie widzę Jakea.

Kiedyś nawet dałam popuścić wodze swoich fantazji na forum, no zostałam zbesztana z błotem, że myślę tylko o jednym itd....

Hmmmm, ale masz rację, gdybyśmy tak zaczęły się na wzajem podkręcać swoimi fantazjami - hihhi mogłoby być niebezpiecznie ;-)

coco222

Chociaż myśle, że żadnej wcześniej nie kochał tak prawdziwie jak Neytiri. Ot poprostu jako chłop się interesował babkami, pewnie miał wiecej niz pare romasów i przygód łóżkowych.

ocenił(a) film na 10
coco222

Właśnie wczoraj o tym dyskutowałam z inną fanką ;-)

Doszłyśmy do wniosku, ze Jake pewnie jak każdy facet miał przygody, szybkie numerki, nic poważnego. ALE w Neytiri zakochał się na prawdę, no widać w ich scenie miłosnej po minie Jakea, taka czułość z niego bije...

coco222

Fajny filmik(przynajmniej dla mnie)"
http://www.youtube.com/watch?v=Nu-fwJorVB8&feature=related

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

a już ten filmik oglądałam, nawet kilkanaście razy, gdyż również strasznie mi się spodobał ;-)

Czasem zazdroszczę Neytiri0 tak między nami ;-)

Isabelka

Ja też. A zauważyłaś , że ona jest najładniejsza ze wszystkich kobiet Na`vi inne nie są zbyt atrakcyjne...

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

Prawda. Neytiri jest najładniejsza, Jake zresztą też ;-)

za krótki

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

SezeTireaSkxawngPoe - rozmawiając sobie dziś z koleżanką Coco222 również doszłyśmy do wniosku, że Jake na 100% prawiczkiem nie był.

Miał pewnie kilka nieważnych romansów, szybkich numerków jak każdy facet, nic ważnego.W Neytiri dopiero zakochał się na prawdę.

Doszłyśmy też do wniosku, że po nim to widać, że już obcował z kobieta. Te jego gesty, ruchy, no i wiedział jak postępować z Neytiri w scenie miłosnej, jak robić jej dobrze.

Doszłyśmy też do wniosku, tak sobie tutaj fantazjując nawzajem się podkręcamy i nakręcamy hehehe ;-)

Czyż nie?