PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=299113}
7,4 818 tys. ocen
7,4 10 1 818024
6,8 90 krytyków
powrót do forum filmu Avatar

Nie kręcił mnie Brad Pit, nie ruszał mnie Pattinson, nie podobał się Johny Depp ani żaden inny hollywoodzki piękniś i byłam z tego powodu dumna... a tu nagle bammmm.... na łopaty rozwalił mnie niebieski 3-metrowy ultraseksowny (i nieprawdziwy) Jake Sully.
Widzę, ze jest mnóstwo facetów oczarowanych Neyriti. Rozumiem was, serio!
Nie wiem do końca, co takiego jest w tych ludziach Navi, ale jednak coś jest.
Co mi się podoba w Jake'u? Najpierw ujął mnie swoją spontanicznością, taką dziecięcą radością, uśmiechem, szalonym biegiem podczas wypróbowania nowych nóg i sposób w jaki upajał się smakiem owocu, potem przezabawnie walił łapami po tych świecących grzybach i wiele innych scen z dużą dawką poczucia humoru. Jednym słowem zachowywał się jak dziecko w krainie czarów. Bardzo to było urocze.
Po jakimś czasie Jake robi się niezwykle męski, zdecydowany, silny i do tego nieziemsko zmysłowy. Sugestywne, hipnotyzujące spojrzenie jego głęboko osadzonych oczu i czarujący uśmiech naprawdę na mnie zadziałały.
Gdzieś na forum przeczytałam opinie jakiejś pani, że widziała urywki filmu w wideoklipie Leony Lewis i stwierdziła, że Jake wydaje się być nieśmiały jak prawiczek ;) Oj nie. Erotyka może i jest delikatna i zamaskowana, bo nie wypadałoby inaczej w filmie od lat 12. Ale ja swoje widziałam ;)
Widziałam, jak Jake męskim, zmysłowym ruchem przygarnia do siebie Neytiri, widziałam jak dosłownie sekundę przed wyszeptaniem "ale ta kobieta musi także wybrać mnie" prawie niezauważalnym ruchem zwilża sobie wargi językiem co zdradza intencję pocałunku. Niby taka mała rzecz, ale jednak mnie przyprawiła o dreszcz ;) Subtelna i niezwykle zmysłowa erotyka... :) Wyobraźnia mi podziałała, oj podziałała.
(Sory, z natury romantyczka jestem i takie rzeczy zawsze widzę)

Generalnie uważam że Sam Worthington naprawdę świetnie zagrał swoją rolę, zadbał nawet o drobne szczegóły, które nadają postaci "prawdziwości". Brawo. Ja to kupiłam.
Hmmm, tak w zasadzie to bardzo podoba mi się nie tylko Jake ale i Sam ;)

Jeśli ktoś poczuł się zniesmaczony moim postem, bardzo proszę zignorować i nie pisać niekulturalnych odpowiedzi. Temat kieruję do innych babek, które są oczarowane posatcią Jake'a...Halo, jesteście tam?
(tak na marginesie, mam prawie 30 lat;)

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

On leczy swoje kompleksy na forum. Całe dnie tu siedzi i tylko jest cyniczny. Wiesz może zignorujmy go?To się odczepi?

Isabelka

A to możliwe żeby takie ISTOTY się mogły odczepić.
On chba nie wie co to jest szacunek co do kobiet... Jake wiedział co to jest :D:D:D

ocenił(a) film na 6
SezeTireaSkxawngPoe

Wiem co to szacunek do kobiet.
Ale do kobiecych kobiet, takich prawdziwych, a nie tępych nastolatek.

ocenił(a) film na 10
Victor_Fw

Mam 25 lat, nie jestem tępą nastolatką. Nawet jeśli bym była nastolatką, to znaczy, że nie miałbyś do mnie szacunku jako do kobiety? Traktował byś mnie jak rzecz!

Chryste trzymajcie mnie bo go pogryzę przez internet, ależ mnie wyprowadził z równowagi!

Isabelka

pierd...lnij się w sagan idiotko, zachowujesz się jak żeński bałwan

ocenił(a) film na 6
Isabelka

Jeszcze tu wrócę. ;) Tylko na razie uciekam.

A kompleksy mam... hm... nie, nie mam.

Isabelka

może zamkniesz się w końcu/Twój idiotyczny sposób wypowiadania się naprawdę niektórych wk...rwia.

Lecz się.

ocenił(a) film na 10
coco222

Jake to dla mnie ideał!

Szanował kobiety, nie traktował ich przedmiotowo, był odważny, czuły, wrażliwy, delikatny, ale też dzielny, miał bardzo dzielne serce!

Isabelka

Jak dla mnie rozklejanie się nad kimkolwiek jest chore. Ja rozumiem, że Jake może siępodobać, ale to już normalne nie jest. Niestety muszę poprzeć Victora FW>

coco222

Mi Jake podoba się jak mówi jej, że wszystko się zmieniło bo się zakochał tak słodko to m,ówił a ona i tak zascięta nie wybaczyła mu

coco222

Chciałabym żeby istniali tacy faceci ja spotykam tylko debili.... traktuja kobiete jak przedmiot .... rania .... tak nie powinno byc

SezeTireaSkxawngPoe

A ja spotykam tylko panny lekkich obyczajów, które nicz prócz ciała nie mają do zaoferowania.

Solidus_Snake

To może źle szukałeś... patrzyłeś która ma większy dekold dlatego tak trafiałeeś

ocenił(a) film na 10
Solidus_Snake

bo pewnie całe dnie siedzisz w klubach, to czego się spodziewałeś....

za krótki

Isabelka

Wybacz, wole postrzelać się na ASG albo pograć na kompie niż siedzieć w klubie jak co niketóre nooby.

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

Wiesz lepiej jak użerać się z takimi typkami, to już lepiej pomarzyć o Jakeu ;-)

Ale potem jak Jake przyleciał na Torucu, Neytiri zmiękła ;-)

A jak wygłaszał przemówienie po śmierci Grace, jak On to pięknie mówił!

Potem jak jednoczył klany i te jego zdanie

" dla dzieci naszych dzieci" i ten gest ręką gdy to mówił ;-) ehhh

Isabelka

Albo jak zabawnie łapie Neytiri za ogon gdy biegną do drzewa dusz

SezeTireaSkxawngPoe

Albo jak leci na ikarze obok niego ona leci na swoim a on uroczo "podcina" jej lot.... niewiem jak to opisać

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

A Neytiri:
http://www.otofotki.pl/img12/me9662_03.png.html

LukeR87

Szkoda żę nie ma tu opcji Edit, ale proszę bardzo, jak już macie pisać to nie spamujcie.

LukeR87

Właśnie o ten momęt mi chodzilło to było urocze

coco222

ASle dlaczego twoim zdaniem Jake Sully nie moze sie podobać ??

SezeTireaSkxawngPoe

Patrz kilka postów wyżej. Zapisaliście kilka stron tematu. Pojedyńczy post i koniec.

coco222

No właśnie wy faceci albo gracie w jakies durne strzelanki na kąputerach albo chodzicie po klubach gdzie pełno takich jak ty opisałeś

SezeTireaSkxawngPoe

Wybacz, nie lubię klubów. Wole ruiny poligonów. A wy jedyne co lubicie robić to łazić po dyskotekach i śmiać się jak hieny kiedy ktoś powie coś żałosnego.

Solidus_Snake

Mów o innnych ja taka nie jestem więc nie mów, że wszystkie .... Ja nie lubie śmiać się z czegoś z czego nie chcę. Nie lubię typków któży zachowują się jak jakieś błazny i szpanują swoimi furami

SezeTireaSkxawngPoe

A ja nne lubię tzw. ,,Lachonów''. Poza tym mam 17 lat i nie mam ,,Fury (jak ja nie lubię tego słowa) xD''. Ja tu jedynie proszę o trochę normalności, nie spamowanie, i jeden, sensowny post ,,dlaczego podoba mi sięX (tu wpisz co)''.

Solidus_Snake

Właśnie! Ja też chciałabym aby ludzie byli normalni i sprubowali chociaż zrozumieć że mi kobiecie może się podobać niebieski kociakm jake sully. A dlaczego? Dlatego że u nas nie ma takich jak on. A jaki on jest silny, delikatny dla kobiet, zabawny i czasami jak dzieciak co jest urocze

Solidus_Snake

Sądze, że każdy z nas (nawet ty) jest znudzony tymi wulgarnymi debilnymi(przepraszam) osobami które nie są zbyt wartościowe dltego maże o takim Jake sully

SezeTireaSkxawngPoe

No to jest fkat, nie lubię dresów xD.

Solidus_Snake

OOO dzieki ze przynajmiej z tym się zgadzamy.... A teraz jak juz to wszystko napisałam zrozumiałeś choc trochę dlaczego tak mnie fascynuje jake sully??

SezeTireaSkxawngPoe

Ja to rozumiałem od początku. Ale nie rozumiem dlaczego musisz tu ciiągle o tym pisać.

coco222

jake s łodko wygląda gdy się uślmiecha tak jakoś .... mm nie powiem jak :))

coco222

ja jako kobieta szanuję siebie i nie latam za jakimiś typkami ... żulami... dresiażami
Ja lubie coś w stylu Jake dlatego jestem na tym temacie

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

hmmm dokładnie, faceci myślą, że przygazują na ulicy jakąś furką z piskiem opon wjada na pasy dla pieszych i już kobiety są całe dla nich.

Na takie rzeczy to lecą kobiety ale te dla których ważna jest przede wszystkim kasa i szpanowanie!

Isabelka

Ja się narazie trzymam od kobiet z daleka. Może po 18 to się zmieni, ale teraz nie mam na to ochoty.

ocenił(a) film na 10
Solidus_Snake

Jeśli kiedyś będzie zależało Tobie na jakiejś kobiecie...Bądź dla niej jak Jake Sully. Kobiety kochają takich mężczyzn. Zapewniam Cię, że będzie cała Twoja ;-)

Isabelka

Ja sądze, że na takie rzeczy poleci jakać lalka barbie, tzw. blachary. oni nie rozumieją że my potrzebujemy prawdziwego mężczyznay który jest zabawny delikatni silny i wogule a nie jakis.... klaun

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

Wiesz...mi nigdy, nigdy nie podobali się mężczyźni tacy jak autorka wątku wymieniała na początku, typu Brad Pitt, itd....tacy wypachnieni lalusie...nigdy.

Jake Sully to prawdziwy, rasowy mężczyzna. Szczerze? Na ulicy nie widzę takich, on jest tak męski, że chyba bardziej nie można...

coco222

http://www.youtube.com/watch?v=EolYvxICtR4&feature=sub
Ale się umalowała co nie???

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

heh, wiesz...gdybym miała taką farbę, to w domowym zaciszu, z ciekawości chętnie bym sobie zrobiła makijaż "Navi`i". Ciekawe jakbym wyglądała, strasznie jestem ciekawa!

Isabelka

jak debilka

coco222

Też tak sądzę jak poruwnuję sobie wszystkich chłopakówjakich znałam i znam ... coraz bardziej zaczynam wątpić w istnienie takiego chłopaka jak Jake

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

Musimy kochana poczekać na drugą część parę latek...

Nie martw się, zobaczymy wtedy kolejne przygody naszych bohaterów. Ależ jestem ciekawa co też Cameron wymyśli...

Isabelka

nooom jak myślisz za ile lat ukarze się kolejna część ich przygód

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

między 2012 a 2015 rokiem,

podobno ;-)

Isabelka

O nie! Mam nadziejke ze wczesniej ... maja przecierz juz duzo materialow wyglad zewnetrzny i wogule te wszystkie potrzebne maszyny...,

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

Cameron w międzyczasie ma jeszcze kręcić jakąś produkcję o nurkach - niestety!

Długo prawda?

Oby Cameron żył jak najdłużej, miał się zdrowo!

coco222

Mnie też nie pociągajaą tacy lalusie oni są tacy..... Puści jakby bez duszy....
Co do makijarzu też bym z chęcią wyprubowała ciekawe czy by mi pasował niebieski:DD

ocenił(a) film na 10
SezeTireaSkxawngPoe

Pamiętasz scenę w której Jake stoi (tuż po zjednoczeniu klanów)na takiej skałce z łukiem w ręku, w nowej fryzurze? Obok Toruc...

Boska scena i ta muzyka, a Jake taki dumny...